Fundo lig/desl

Join the new world

 

Amiért semmi nem fog változni

Dia 1,900, 15:13 Publicado em Hungary Coreia do Sul por Golika
Kedves Ólvasók!

Az utóbbi napokban, hetekben nem kevés cikket olvastam a gazdasági rendszer javítására irányuló ötletbörzékről. Nos a kezdeményezés szép és jó, és vannak köztük jó ötletek, de elmondanám szíves engedelmetekkel az én véleményemet az egészről. A cikkem konkrétan kommentnek indult HunVeteran cikkéhez, de aztán rájöttem, hogy túl hosszú lenne és ez lett belőle.

Bármit csinálunk, bármit akarunk, semmi nem fog változni.
Van több, mint 200.000 ember, aki fixen ittvan minden szar ellenére. Nem hagyja itt a játékot, nem hőbörög, elvan. Ebből a 200.000ből van sok rendszeres és eseti goldvásárló. Ezek az emberek nem kevés pénzt pumpálnak az erepbe.

Adminék teremtettek egy rendszert, amiből faszán megélnek. Hülyék lennének hozzányúlni, azt kockáztatva, hogy összedől.

Ennyi, lehet rimánkodni v1 után... v1-nek más volt a lényege, nem volt goldvásárlás. A goldvásárlást nem fogják beszüntetni, mert pont azokat az embereket haragítanák magukra, akik rendszeresen a tárcájukba nyúlnak. Ha ők elmennek, azt kockáztatják, hogy elmennek a fizető ügyfelek.
Ehhez valami baromi nagyot és újat kéne dobbantaniuk, amibe a régiek is szívesen fizetnek és még esetleg újak is.

Halkan megjegyzem: a játékot elbaszták. Örökre és visszafordíthatatlanul. Én teljesen más vonalon indultam volna a helyükben.

Néhányan talán ismeritek a híres böngészős focimenedzser oldalt. Ideig játszottam ott. Még a fizetős korszak előtt kezdtem, és a bevezetése után fejeztem be. Ott mit csináltak? Rájöttek, hogy kevés a hírdető, és ha nem találnak ki valamit éhenhalnak. Nem azt mondták, hogy fizess be x összeget és lesz egy verhetetlen csapatod (erepben ez történik, pont a játék lényegét lehet megvenni pénzért, amiért küzdeni kéne). Nem. Ők azt mondták, adunk egy raklap extrát, CSAK OLYAT AMI A JÁTÉKON BELÜL SEMMI ELŐNYT NEM AD, de növeli a játékélményt. Bevezették a támogatói rendszert, havi pár euróért és hülyére keresték magukat.

Erepen mi lehetne ez:

-munkások könnyebb managelése
-mindenféle extra statisztika
-nemzetközi lottó (lehetne vele szabályozni a készpénzmennyiséget is)
-nagyobb logó biztosítása
-kiemelt citizen kategóra
-captchamentesség biztosítása
-online chates support biztosítása
-nem 10, hanem 5 percenként írhatna shoutot
-gyakrabban írhasson cikket
-komment karakterszám több a támogatónak
-shout karakterszám több a támogatónak
-bla bla bla

Ezer és ezer dolgot tudnának abba a rendszerbe implementálni, mert arról szólna, hogy adjunk minél többet az előfizetőnek, anélkül hogy a rendszeren változtatnánk. Csak extrákon kéne agyalniuk

Ezzel szemben ez a rendszer? Kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit fos, de pénzt termel és eszünk ágában sincs megváltoztatni, azt kockáztatva, hogy bedől.

És ha lesz is újítás, az olyan lesz, hogy csak növeli a szakadékot gazdag és szegény között, mert megint a gazdagok tudnak majd beruházni. Mert sztem előbb utóbb lesz csokigyár, bazókagyár, megemelik 500-ra az SS medált és lesz Q5 TG. Valami lesz, mert előbb utóbb a Q7 és 4-es TG túl sok embernek lesz meg és kell adni nekik valamit, amitől "elitnek" érzik magukat.
Na akkor megint bele lehet majd nyúlni a pénztárcába.


Ja és még valami. Az hogy a kialakult világtérkép már uncsi. Mindenki be van szorítva most már X éve Y ország közé és ugyanaz a sztori hónapról hónapra. Meg behozták ezt a hülye szabályt, hogy a hódított területnek kapcsolódnia kell a fővároshoz, úgyhogy már a kontinenseken átívelő hódításoknak sincs értelme, mert a hídfőállást úgyis esélytelen megtartani.

Én teszem azt évente adnék új térképet. Egy random generáltat. Lebasznám az országokat teljesen random és hajrá. Kapna minden párt 2 hetet, hogy elemezze az új térképet, indulna a buli egy konga és elnökválasztással és nyomás, hozza ki mindenki azt a szituból, amit tud. Kicsit talán izgibb lenne, ahogy minden alkalommal új szövetségek alakulnának, ahogy a régiek az elhelyezkedés miatt esélytelenné válnak, ősi szomszédos ellenségek a világ 2 legmesszebbi pontjára kerülnének stb, stb.


És mielőtt bárki azt hinné, hogy demotiválni akarok ezzel a cikkel: nem.
Csupán elmondani hogyan látom. Hátha másnak is ez a véleménye, de eddig így nem gondolta végig és tisztán látva tud mérlegelni. Én maradok, mert mindezek ellenére valamit ad.
Majd ha legyőzi a racionalitás a függőséget eltűnök én is...Üdv és jó játékot,

Goli


Shout:
Amiért semmi nem fog változni
www.erepublik.com/en/article/2204975
Pár szóban engedd meg, hogy bemutassam pártomat, a Wekerle Sándor Polgári Platformot (WSPP)
Kellemes emberek gyűjtőtégelye, akik baráti viszonyban vannak egymással, segítik egymást és a közösségi érzést leginkább nem az határozza meg, hogy mi kik vagyunk, hanem hogy mi kik NEM vagyunk. Mert nem vagyunk csalók, nem vagyunk tolvajok, nem dobálunk sárral másokat, és nem célunk a mindenkori hatalom csak azért, hogy meglegyen a hatalom, amit aztán gátlás és gerinc nélkül bármire felhasználunk...
Szerintem ezek a srácok máshogy gondolják a politikát, méghozzá egy számomra elfogadható, sőt mi több támogatható formában.

Amennyiben neked is lenne kedved megismerkedni a tagokkal és nézeteikkel, hogyan alakult a párt és merre halad, akkor EZT a cikket ajánlom figyelmedbe.
Ha pedig felkeltette az érdeklődésed, akkor csatlakozz hozzánk bátran, szerintem a mai politikai e-magyar felhozatalban veszíteni úgysem tudsz semmit, várunk szeretettel! 🙂


 

Comentários

Covfefe
Covfefe Dia 1,900, 15:25

Éljen a Birodalom!

Golika
Golika Dia 1,900, 15:43

Közben eszembe jutott valami. Egy üveg bor után szívesen megnéznék a TV-ben egy kerekasztal beszélgetést Hupival, Ehesloval, ICSvel, Rhuallal (vagy Rhaul, a f*szom se tudja követni), Ernstel és Futakival (:

Istencsaszar
Istencsaszar Dia 1,900, 15:46

Golika: holnap megnézhetsz egy kerekasztal-beszélgetést, sőt, hozzá is szólhatsz, mert este 8-kor elnökjelölti vita lesz. 🙂

Istencsaszar
Istencsaszar Dia 1,900, 15:47

Amúgy a cikkel egyetértek.

TankAranka
TankAranka Dia 1,900, 16:04

Én is egyetértek. Volna néhány pont, amivel tudnék vitatkozni (gold vásárlás, térkép, cikk írás), de nem teszem. Egyáltalán nem demotiváltál. Tetszik ez a kifejezés.

Argun
Argun Dia 1,900, 16:04

A térképes dolog jó ötlet.

szbszig
szbszig Dia 1,900, 16:20

Nagy vote!

Bár a térképes dolog nekem nem tetszik. A játéknak az adja a varázsát, és szerintem sokakat ez vonzott ide, meg ez tart itt, hogy a valós országukért küzdhetnek, nem valami kitalált államért egy kitalált térképen. Ugyanakkor a régiók közötti kapcsolódás megkövetelése kezdettől fogva hülyeség volt. Azt kéne megszüntetni, és akkor nyugodtan ki lehetne törni a mostani keretek közül, és lehetne terjeszkedni szabadon.

Nouvion
Nouvion Dia 1,900, 17:20

Az erep legnagyobb varázsa, hogy goldvásárlás nélkül is a felső tízezerhez tartozhatsz. Az igazán pénzeseket nem fogod elérni, de mögöttük simán lehetsz második vonal. Mi kell ehhez? Kitartás és kapcsolatok. Ha elég ideig játszol és rendszeresen elérhető vagy cseten (nemhiába csetrepublik) egy népes és régi MU szobájában, akkor mindent megkapsz. Kezdőként útmutatást, hogy mit és hol érdemes csinálni, q7-es tankokat a DO-khoz, információt, hogy mit érdemes venni, hol érdemes rw-t indítani, kölcsönt cég és edzőterem fejlesztéshez, trükköket és tippeket monetaryhoz. Tényleg majdnem mindent. Egyedül a div4-es nai BH képesség hiányzik vásárlás nélkül, de ha egy régi és népes MU-hoz csatlakozol, akkor bármikor leeshet egy erős karakter.

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Dia 1,900, 18:49

PvP-ben (ez az, ha tetszik: kiterjesztett) legtöbbet a P2W rendszerrel lehet "kiszedni" a játékosokból, és én azt gondolom (szintén): bolond lenne az erepublik üzemeltetője, ha nem ilyen 1xűen gondolkodna. Minél kevesebb erőfeszítéssel minél több profit, és akkor nem halnak éhen.

Kár ezen rugózni.
Ha ma (sacc) 10.000 játékos fizet valamilyen összeget heti/havi rendszerességgel azért, hogy ezáltal jobb legyen a többieknél - akkor 100 sem lenne, aki, ha fizet, akkor legfeljebb kap valami "jelentéktelen" kényelmi szolgáltatást. És nem azért írom ezt, mert egy rohadt kapitalista vagyok, hanem, mert véleményem szerint, aki itt valós pénzt költ el, az a játék valamely szintjén a győztesekhez akar tartozni, akik sokat ütnek, erősek, kiemelkednek. És ez pont olyan, mintha bármi más hobbira költött volna, lovira, cigire, nőkre, vagy kinder-tojgli lila elefántokra.

vizi zsivi
vizi zsivi Dia 1,900, 21:35

kreativ vagy:) erdekes otletek ,de kb en is addig fogok maradni amig van valami kozosegi elmenye ,ami mostansag mar kezd uncsiva valni es ez a terkep ,gazdasagi dolog meg nem lok rajta jo fele:(🙁 lehet pihenek egyet oszt majd visszanezek par honap mulva!!??

Eheslo
Eheslo Dia 1,900, 22:58

Jó ahogy Nouvion leírja a fékelés alapjait és azt, mi az a háttér ami az ics féle amorális mocskot belerohasztja ebben a jeti fosban a hatalmába. Tömör, pontos és világos, mint a nap.

@Golika: ez a jeti fos az RL nacionalizmuson alapul, még ha ez eMagyarországra nem is igaz teljesen (erről lehet érdekes beszélgetést folytatni, hogyan, miért alakulhatott így és ennek mi lett a hatása a mai emagyar állapotokra).
Ha ezt az RL nacionalizmus stokit kirúgják alóla - még jobban vége lesz mint mostanra.

A többi nagyjából a helyén van, lehetne ezt értelmesebben és jobban is csinálni, de hát Istenem, ennyiért egy ilyen fosra telik a jetiktól, a bérükön vett kápóktól és a többi csicskáiktól.

Nekik jó, a többi le van szarva.

sorihun
sorihun Dia 1,901, 00:58

v1 ben is volt goldvásárlás, csak limitálva volt heti asszem 300 gold környékére és napi 40 wellnes packot vehettél max. ez volt benne a jó. nem lehetett tankolni a végtelenségig.. meg anblokk az egész jobb volt. taktika is volt to-k stb.. volt értelme a gép előtt rohadni. ill több értelme volt így a pontos.

sorihun
sorihun Dia 1,901, 01:03

ha megemelik 500 ra az ss-t és q5 tc lenne az kibaxás lenne nem csak kicsikkel a nagyokkal ugyanis rosszabb lenne ,mint most. nem lesz q5 tc. más lesz szvsz. 5 misis bombagyár az sztem elég biztosan lesz. meg ha bevezetik ezt a vmit..amit 1vs1 nek neveznek ott egész biztos lehet ész nélkül goldot költeni majd vmi szuper fegyverre..

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Dia 1,901, 01:04

Az új térkép nagyon jó ötlet. Unom a románokat.

Mikrobi
Mikrobi Dia 1,901, 01:10

Én ugyanezt írtam Kisboroknak, amikor előadta a naiv képzelgéseit "hogyan lenne jobb az erep" címmel.
Az extra funkciókkal részben nyitott kapukat döngetsz, pl. captcha nincs a fizető ügyfeleknek, kiemelt user support (a ticketing systemben) van, elvileg IRC-n bárki elérheti az adminokat (#erepublik), de bőven lehetne még ezt fejleszteni, az tény.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Dia 1,901, 02:53

szerintem jó ha 20.000 ember játszik ezzel napi szinten.

Biedermann
Biedermann Dia 1,901, 04:49

A románok nem előrelátóak.Hiányzik belőlük a logika.

fabyzol
fabyzol Dia 1,901, 05:43

Úgy tudom annyi cikket írhatsz, amennyit akarsz és már nincs korlátozás

Bikkin
Bikkin Dia 1,901, 06:19

A cikkben leírtakkal teljesen egyetértek.
Az eRepublik olyan, mint Magyarország odakinn: véglegesen el lett tolva, javítgatni lehet még rajta, de helyrehozni nem, és idővel el fog jutni oda, hogy valamilyen külső vagy belső hatásra összeomlik. Az okok persze mások, de a jelenség hasonló.

G4b0
G4b0 Dia 1,901, 12:46

Nagy Vote!

A cikkben leírtakkal teljesen egyetértek. x2

Shooter73
Shooter73 Dia 1,902, 23:58

Ez a lényeg amit írtál. Vote.

Fighting Jack Churchill
Fighting Jack Churchill Dia 1,902, 00:19

100%-ban egyetértek. Szükség volt már erre a cikkre...

Nicholas Petrius
Nicholas Petrius Dia 1,902, 01:51

Nagyon jó cikk. De a véletlen térkép tényleg hülyeség, mert megszüntetné a játékosok hazafias motivációját.

PanJaugien
PanJaugien Dia 1,902, 03:03

Nagyon jo meglatas, Kar hogy soha nem lesz semmi belole, ahogy te is irtad...

Kisborok
Kisborok Dia 1,902, 03:15

Mikrobi: mikor? melyik naiv képzelgéseimet?

Attila Csak
Attila Csak Dia 1,902, 04:10

Tôkéletesen egyetértek a cikkel

Daakoo
Daakoo Dia 1,902, 07:37

Új gazdasági fejlesztés !
http://www.erepublik.com/hu/article/2205913
... shout-old tovább !

Clarence Harvey
Clarence Harvey Dia 1,902, 07:47

Szerintem az amit Eheslo is mondott, a nacionalizmus, ami nagy vonzerőt jelentett valamikor. Talán ez a hátulütője is, mert az országok állampolgárainak mennyiségét befolyásolja, a többség nem áll csak úgy át máshová. A térképpel ugyanaz. Egy idő után azért elég lapos lesz a játék. Az átlagember nem tud valakit utálni a más zászló miatt full munkaidőben éveken át, fárasztó és unalmas...

Szóval az elején izgalmas volt, számomra index időkben, most már rég unom, 2 kattolok és néha megnézem a top5 cikket.

A mikrotranzakció modell ilyen volt az elejétől fogva, alapvetőleg lehet ezt jól is csinálni, de én picivel kevesebb előnyt adnék annak aki fizet. Aki full lanázik 1 évig erősebb lesz mint én aki 2009 elej (vagy mióta is?) tolom.
A gazdasági és harci modellel gond van, de kettőt nem tudom, lehet-e (érdemes-e) külön kezelni. Szerintem egyszerűen nincs épkézláb ötletük arra, hogyan csináljanak egy fenntartható modellt mert sok mmo-val ellentétben itt erőforrásként nem jelenik meg az idő, amivel még zsonglőrözni lehetne (akkor vagy erős stb. ha napi 10 órát nyomod).
Itt kattintasz 2-t és jön a pénz. A goldot leszámítva nincs más amivel bármiféle valódi előnyt lehetne kovácsolni.

0ncsaba
0ncsaba Dia 1,902, 07:58

Jó cikk, tényleg kéne változás, de olyan ami jó!

lui34
lui34 Dia 1,902, 08:17

Jó cikk! Grat!
Hallgassatok Goli-ra!Csatlakozzatok a WSPP-hez!!!!🙂

reduit
reduit Dia 1,902, 11:44

Ezt egyszerüen le lehetett volna írni, ez egy rakás xar, de mindig is az volt.Néhány hülye hazafiaskodott (mint én is) ez tartotta életben ezt a fosadékot.Fizetősen vagy nem.Hátha támadnak a szőröstalpúak.Kianyáztuk magunkat és mára elfogyott minden. ICS alá nem maradt paraszt, de Ő majd igy is felállítja a semmire való priorításait.

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.