Fundo lig/desl

Join the new world

 

A nagy Fehérló átverés! [HUN]

Dia 1,253, 03:54 Publicado em Hungary Hungria por kkwx

Biztos sokan emlékeznek még Fehérló majd 1 évvel ezelőtti befektetési lehetőségére, amit utána kiterjesztett, hogy ha valaki hosszútávon benn hagyja a pénzét akkor folyamatosan kamatozhat. Elsőre remek ajánlatnak tánt, be is fektettem 230 aranyat. Eltelt 8 hónap mialatt a pénzem folyamatosan kamatozott és már elérte a 458 aranyat. Egy nap pont erről dumáltam egy haverommal és mondtam neki, hogy milyen jó lesz ha majd kiveszem a pénzt és veszek pár céget belőlük. Akkor mondja, hogy a Fehérló vagy 2 hete hírdeti, hogy aki befektetett az szóljon, mert abbahagyja a játékot és eladja a karakterét. Rögtön írtam is neki, hogy én is kérem a pénzt. Erre kapok 222 aranyat. Nem kell nagy matematikai tudás ahhoz, hogy rájöjjünk, ez bizony 236 arannyal kevesebb, mint amennyi járna. Sőt, ez még annál is kevesebb, mint emynnit befektettem. Hát gondoltam biztos elszámolta magát, mert anno két részletben fizettem be a pénzt (130+100 arany) és lehet emiatt volt a keveredés. Erre kapok egy olyan választ, hogy sajnos nincs több aranya, mert miután más játékosokat kifizetett a maradékot elosztogatta különféle szervezetek között. Hát ez szép... Akkor most mi lesz? Amikor volt a kedvezményes cégfejlesztés írtam neki, hogy legalább ezeken a napokon utaljon napi 10 aranyat, mert fontos lenne. Persze szart válaszolni. Közben pár hónapig leveleztünk, ami úgy nézett ki, hogy írtam neki és nagyjából ha volt kedve válaszolt, majd kérdezte mennyi az eredeti betétem. Megírtam neki, hogy menyivel tartozik, erre visszaírja, hogy kamattal ne számoljak. Ekkor borultam ki.

Ha valaki erre azt mondja, hogy mit rinyálok ha legalább a pénzem visszakapom, de nem úgy van az. Mert vagy 8 hónapig volt "befektetve" a pénz, és ha csak egy részével cégeztem volna akkor is úgy havi 5-10 aranyat kereshettem volna vele, amiből összegyűlt pénzt ha múlt héten költöttem volna el akkor kb kétszer annyit ér. szal ha csak az eredeti összeget kapom vissza akkor is elbuktam úgy 100 aranyat legalább, de még az is lehet, hogy több mint 500 arany minuszban vagyok. főleg, hogy a befektetett arany egy jó részét (170 aranyat) egy haveromtól kértem kölcsön még régebben cégezésre, szal akkor most sorra kezdhetem eladni a cégeimet, ha csak az eredeti összeget kapom vissza. Szépen szétbomlik minden amit felépítettem, pedig most valami hihetetlen gazdag játékos lehetnék.

Felajánlottam több megoldást is. Azt mondtam, hogy legalább kárpótlásként kapjam meg akkor a felét vagy legalább 100 aranyat. Sőt olyan megoldást is kitaláltam, hogy elmondja mely szervezetek kaptak aranyat tőle és akkor velük beszélek és találunk valami megoldást. Pl. napi 10 arannyal törlesztenék és közben én meg segítek nekik valamit, mondjuk ha valami katonai szervezet akkor ott ütök és akkor, ahol és amikor mondják vagy ilyesmi. Végül is simán ütök napi 20-at aranyhasználat nélkül és nem is vagyok gyenge játékos, így szerintem mindenki jól járna, de Fehérló persze nem válaszolt.

Most lett belőle elegem és érdekelne, hogy mi erről a véleményetek és van-e valami ötletetek? Vagy tudja-e valaki, hogy hova kerültek az aranyak és megoldható lenne-e az ilyesmi vagy valami? Esetleg tudja valaki, hogy végül Fehérlő eladta-e a karakterét vagy nem? Vagy valami ötlet, hogy mit csináljak most? Reportoljam? Esetleg más megoldást tudna valaki ajánlani, mert nem akarok elkárolni 236 aranyat (aminek az IRL értéke kb 65 euró, vagyis ez már lopás)? Már minden ötlet érdekel, ha vele nem lehet dűlőre jutni.

==================================
Ajánlók:
Shining News
New Hungary
Moe HQ
==================================

 

Comentários

Daelin Proudmoore
Daelin Proudmoore Dia 1,253, 04:03

Na pont ezért nem küldtem egyetlen fillért se ilyen befektetési szaroknak, inkább saját magam forgattam monetary-n.

Ui.: a fusz megszűnt ezer éve.

kkwx
kkwx Dia 1,253, 04:06

Daelin Proudmoore - igaz, töröltem is, csak reflexből szoktam bemásolni a láblécet 🙂

ArweniaE
ArweniaE Dia 1,253, 04:08

Én mondjuk csak akkor adtam volna goldot bárkinek is, ha legalább 50% kamatot ígért volna.
Annyi pénzt soha meg nem kapni sokkal jobb érzés. : D

Lord Dexx
Lord Dexx Dia 1,253, 04:08

Tolvaj.

Sok, sikert kívánok, de nem hinném, hogy sikerül visszaszerezned. Egyébként nem kéne küldözgetni ekkora összeget. Ha benézel a 'Gold and Extras' menübe láthatod, hogy bőven tizenötezer valós forintot 'ér' annyi arany az erepen, de az is lehet, hogy 20k fölött van az ára. Persze akkor ha a 230 aranyat a cash marketon akarod megvenni igazi pénzért. Azért ennyire csak a barátaiban bízzon meg az ember szerintem. Ha meg ennyire gazdag vagy akkor küldj nekem is. : D Már csak 10 arany kell körülbelül és elkezdhetem ördögi tervemet! http://www.erepublik.com/en/article/-dr-martens-anti-komintern-1756704/1/20

Csub
Csub Dia 1,253, 04:11

hmm nemtudom. én szarrá péemeztem amikor inaktiv lett... fél honap alatt visszakaptam a befektetésem kamatostul. asszem én még idejébe kiszáltam... még szeptemberben...
megoldást nem nagyon tudok mondani... 😒 ez igy eléggé szoponak tünik..

Tankred Orfeusz
Tankred Orfeusz Dia 1,253, 04:19

Hát igen, Csub, ez így szokott menni az ilyen pilótajáték szerű befektetéseknél, hogy akik először kérik vissza a pénzüket, azokat még kifizetik a többiekéből. És itt gondolom sokan még vissza sem kérték.
Nagy hagyománya van Magyarországon az ilyen "befektetéseknek", Fehérló bizonyára megirigyelte Tribuszerné sikereit, sokra viheti még az életben.

Covfefe
Covfefe Dia 1,253, 04:22

Fehérló ugyanolyan alja senki, mint Quicksilver vagy az öreg nagy kardosok közül lényegében bárki.

Geraj
Geraj Dia 1,253, 04:23

Pereld be:)

Cimbalar
Cimbalar Dia 1,253, 04:26

Hello! Szerintem amikor Feherlo elkérte a pénzedet, akkor bizonyos cégtípusokkal akár napi 5-10 aranyat is lehetett szerezni. De az admini vezetés változtatott a játékszabályokon és egyre nehezebb lett gazdaságosan működni.

FaraoHun
FaraoHun Dia 1,253, 04:28

Zsi...ráf.
Az ilyen befektetések csak 1-2 embernek hasznosak a többiek meg szívnak vele...

kispisti007
kispisti007 Dia 1,253, 04:28

na ezért nem fektettem be soha semmibe 🙂 csak 20 arany kölcsönöm volt és azt is egyhéten belül törlesztettem 🙂

romanian spy
romanian spy Dia 1,253, 04:30

szerintem odaadta a nélkülöző árváknak a feketepiacon.

cooty
cooty Dia 1,253, 04:31

LOL fehérló 😃:D

sajnálom, hogy így alakult. azt kétlem, hogy szervezeteket támogatott volna golddal. valszeg egyszerűen csak elszámolta magát, és nem tudta kitermelni a beígért plussz gold mennyiséget. ezt sajnos benézte, és így te is.

Lisztes
Lisztes Dia 1,253, 04:44

Imre Norbertnél befektetni viszont megérte nekem. Szerencsére lónál nem fektettem be.

655321
655321 Dia 1,253, 04:44

Örülj, hogy annyi pénzt kaptál, amennyit. Simán megtehette volna, hogy nem küld semmit.
A V2 előtt sokan készültek, hogy majd megszedik magukat az új rendszerben, aztán kiderült, hogy a V2 gazdasága tökéletes csőd. Feherlo ezt jó hamar átlátta, és szépen elharcolta a pénz zömét, meg adott, ugye, ezer aranyat az államnak is, jobbra-balra ezt-azt, aztán elromlott a laptopja.

Az a mázlid, hogy a neki aranyat küldők zöme tavaly nyáron abbahagyta a játékot, így viszonylag kevés adós kérte egyáltalán vissza a pénzét.

Janina2
Janina2 Dia 1,253, 05:35

tanulságos

Mokifold
Mokifold Dia 1,253, 05:43

én meg össze vissza töröm magam, hogy a kölcsönkér 7 goldot mihamarabb visszaadjam. Ennyi goldot el sem tudok képzelni.🙂

Gregus Hedvik
Gregus Hedvik Dia 1,253, 05:48

Visszakereshető, én az első cikkéhez bekommenteltem, hogy kapitalista huncutság. 🙂

AaReE
AaReE Dia 1,253, 05:51

hm.... híjnye!!!

boyty
boyty Dia 1,253, 06:09

Minden befektetés kockázattal jár.
Amíg ezzel nem vagy tisztában, ne adj senkinek pénzt.
(Lovat a vonat is elüthette volna)

Zolhoher6666
Zolhoher6666 Dia 1,253, 07:12

Én is befektettem nála aztán rövid időn belül ki is vettem,valami minimális kamatot kaptam csak,de nem is érdekelt már,visszajött a pénzem és vettem cégeket! : )

ADIZS
ADIZS Dia 1,253, 07:58

kis összeget én is befektettem nála, aztán egyből ki is vettem.... de milyen bunkó már ez h más pénzéből adakozik? kifolyik a keze közül a gold mint a 16k

CheDavid
CheDavid Dia 1,253, 08:53

Én 48 goldot buktam nála, mert nem tudtam neki küldeni jelentést,h mennyi goldot küldtem és mikor. Azóta ki van írva a profilomra,h fehérLO = goldrabLO. A tanulópénzt megfizettük és örüljünk neki,h ennyivel megúsztuk,h soha ne kelljen vele többet kommunikálnunk. A spanyol államtól ellopott golddal sem tudott elszámolni. 😉

Zabalint
Zabalint Dia 1,253, 08:58

@Ezerjofu :
Mert szerinted baj, hogy cikket írt róla? Nem az a köcsög, aki átver másokat, hanem aki ügyet csinál belőle?

Zabalint
Zabalint Dia 1,253, 08:59

@Ezerjofu :
"A való életben ennél sokkal rondább történetek is vannak, úgyhogy még jól jártál, hogy ilyen kicsi tanulópénzt kellett csak fizetned. "

Az etiópok meg éheznek...

Nouvion
Nouvion Dia 1,253, 09:02

Szomorú történet.

Black-Star
Black-Star Dia 1,253, 09:02

Hát ez tényleg elég gáz..minek osztogatja ha másnak meg tartozik..
régen én is Imre Norbinál fektettem be, ő kifizette pontosan, becsületesen.

Nouvion
Nouvion Dia 1,253, 09:04

@Ezerjofiu: de ez könnyen IRL pénz lehet. A 10 goldos szabály előtt simán eladták 40IRL HUF/ 1 játékgold áron.

kopariadam
kopariadam Dia 1,253, 10:36

Menj talira és ott üsd le.

Hatszeg
Hatszeg Dia 1,253, 11:24

szerintem cseszheted....van nyugtad a befektetesrol??? gondolom nincs...lopas nem lehet mert TE kuldted az aranyat joszantadbol...

Gaiwer
Gaiwer Dia 1,253, 11:47

lehetőség1: adja el X cégét amiből fizessen ki téged.
lehetőség2: adja oda X cégét neked mint törlesztés.
lehetőség3: anno volt vmi garanciavállalás a befektetésre, le kéne hívni

Cromac
Cromac Dia 1,253, 12:10

10 gold-ot utaltam neki, de sose láttam többet... se az orgja se ő nem válaszolt soha egy levélre se... én akkor kezdtem a játékot mikor indították a nagy tavaszi hadjáratukat Kampec hadügyminisztersége idején (Mo. felszabadítása, Románok visszaszorítása eredeti területre) emiatt nagy csodálója voltam, most csak annyit fűznék a dologhoz, hogy bekaphatja...

kkwx
kkwx Dia 1,253, 14:02

@Ezerjofu - kíváncsi lennék, mit csinálnál hogyha valaki egyszer téged is meglopna és akkor majd valaki más ugyanígy lehülyézne 🙂, és ahogy már én is írtam a cikkben, meg mások is kommentben, az eRepes aranynak van IRL pénz értéke...

@Hatszeg - nyugtám nincs, csak ScreenShot az átutalásról és persze ha az eRep nem lenne ilyen szar akkor még meglenne az összes levél ami bizonyíték lehetne...

@Gaiwer - jó lenne, csak attól félek eltékozolta a vagyonát... garanciavállalásról nem tudok, pedig visszaolvastam a cikkeit, de ilyesmiről nem találtam semmit 🙁

kkwx
kkwx Dia 1,253, 14:45

@Ezerjofu - amúgy meg nem rinyálásból írtam ezt a cikket, hanem reméltem, hogy valaki esetleg tud megoldást vagy esetleg eljut a híre valamelyik szervezethez, akiknek a Fehérló utalt, vagy ilyesmi 🙂

bannme
bannme Dia 1,253, 19:40

csak 5 goldot szoptam :Đ

kovats007
kovats007 Dia 1,254, 01:33

én 90 goldot küldtem, s amikor az első kommentek megjelentek az újságok alatt, hogy "fizetési nehézségei" vannak (azaz: "fehérló! add vissza a pénzem!"), akkor elkezdtem tőle visszakövetelni. kamatokkal együtt - ígérete szerint - 110 járt volna, de egyben 100-at megkaptam. Ez kb még tavaly kora ősszel volt. Még mindig ismerek olyanokat, akiknek van "nála" nem kevés goldja. Sajnos azt kell mondjam, ők bebukták.
Csodálkoztam, hogy eddig senki nem írt róla újságban, de elég sok embert megkárosíthatott. Persze sokan abbahagyták azóta.
Mindenesetre fontos tanulság, hogy a "csodált" embereknek is van sötét oldala.
Sőt, bizonyára nem kevés hasznot húzott ő abból, hogy ott volt a trágyadomb tetején anno. Ti meg csodáltátok : )
Holott magatokat kellett volna, hiszen Ti értétek el, amit eMagyaro elért és nem ők : )

kerekfyz
kerekfyz Dia 1,254, 02:10

Én is üldözöm egy ideje Fehérlovat mind itt pmben mind chaten de valahogy sehol nem akar válaszolni.

DE én töretlenül megyek utána 🙂

kkwx
kkwx Dia 1,254, 03:45

kerekfyz - én is zaklatom amíg lehet 🙂, bár már napok óta nem melózott és úgy heti 1-2-szer lép be szal télleg nem nagyon foglalkozik vele... de amikor belép akkor sem válaszol 🙁...

Zabalint
Zabalint Dia 1,254, 03:56

Valaki nem tudja az IRL címét? Majd megverjük, mint Jay és Néma Bob a gyerekeket, akik beszóltak nekik neten. 🙂

sorihun
sorihun Dia 1,254, 06:30

én volt hogy kértem töle kölcsön még vagy 1.5 éve 200 goldot. Nem is tudtuk visszaadni időbe de nem rinyált soha. sztem csak elege lett a játékból és ezt meg a változásokat megszívták páran. amugy igen az államnak is adott több mint 1k goldot,

loserock
loserock Dia 1,254, 07:51

Hát így jár, aki besz*pja mint szódás a fehér lovát.

loserock
loserock Dia 1,254, 07:58

Ja, és ne felejtsük homályos emlékeinket, amikor fehérló - ha jól emlékszem - mintegy 16000 arannyal lopta meg az államkasszát, majd kb. fél év múlva az idióta népek meg kevésbé idióta fékek vígan megválasztották elnöknek, úgy harmadszorra is. A móka az, hogy ez a kamatozó akciója, ami miatt ki vagytok bukva - ha emlékeim nem csalnak - még ezek után került meghirdetésre. Hát, ezek után azt hiszen, mindenki komolyabban fogja venni a régmúlt eseményeit.

Csabycy Dia 1,254, 11:55

Comentário apagado

Borembukkk
Borembukkk Dia 1,254, 15:38

Érdekes, azóta lopott magának egy pártot is.. 🙂
Mellesleg Ló úr civilben befektetési tanácsadó és meg lehet őt találni erep talikon, ahová azért jár, mert mindig fizetnek neki potya söröket. Hívjátok meg ott egy Gold Fasselre, hátha meghatódik. Most már tudom, honnan adta meg az 1000 goldot, amit Shaok követelt tőle.

Recsek
Recsek Dia 1,255, 00:36

gerinctelen gennyputtyon. Minimálisat buktam én is nála, de hagytam a pi.ába, ha a virtuális javaktól van merevedése, érezze jól magát. A gyerek a kezdeteknél arra bazírozott, hogy rengetegen abbahagyják a játékot a V2 alatt, -ez be is jött neki- nem hiszem, hogy bármiféle más "befektetési terve" lett volna... és ugye a játékból lelépők nem fogják döngetni az asztalt x hónap után a goldjaikért.

Adam Zahovay
Adam Zahovay Dia 1,255, 01:15

Soha nem szabad hosszú távon befektetni és soha nem szabad 1 összeget!

Amúgy a kamaton már akkor is röhögtem, olyan alacsony volt (cégezéshez képest...maga a szám nagy volt...). Szóval alapból hülyeség volt befektetni.

Minden más, ami ezen kívül történt, azért ló bekaphatja:) (bocs paci:D)

kkwx
kkwx Dia 1,255, 03:50

Zabalint - azt kéne 🙂

loserock - tudom, hülye voltam, de abban reménykedtem, hogy mivel ő egy nagyon ismert játékos, így talán nem kockáztatja pár aranyért a hírnevét, de tévedtem...

Adam Zahovay - valóban cégezéssel többet lehetett keresni,c sak akkor épp lusta voltam cégezni 🙂

kkwx
kkwx Dia 1,255, 03:54

de legalább annyi hasznom lett, hogy ennek a cikknek a hatására kaptam legalább 30 subot : - ) (ami kb 0.15 gold : - ) ), ami talán több is lett volna ha véletlenül bekerülök a TOP5-be, ami nincs az adminok zseniális fejlesztésének következtében...

Mikrobi
Mikrobi Dia 1,737, 14:46

Feherlo mindig magasról szart az emberekre. Ez néha szerencsés, amikor pl. osztogatta a játékpénzt, általában szerencsétlen, amikor TO-zott egy pártot, kibanolt minden ok nélkül képviselőket a parlamentből, vagy egyszerűen nem adott nekik szót. És persze anyagilag is megkárosított sokakat.

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.