Fundo lig/desl

Join the new world

 

2 години АрМакедон

Dia 1,828, 16:22 Publicado em Republic of Macedonia (FYROM) República da Macedónia (ARJM) por Kpakep4e
For foreign readers and subscribers this article is about the 2nd birthday of the one of the best eMacedonian millitary units - ArMakedon. Feel free to join the celabration! o/

Здраво еМакедонци и еМакедонки


На наше големо задоволство Ви соопштуваме дека пред точно две година, после долго преговарање, на тлото на штотуку испилената на мапа еМакедонија се формираше АрМакедон, една од првите паравоени единици во земјава.
Формирана по концепт на тогаш најмоќната паравоена единица во Новиот Свет, Лазократите , АрМакедон претставува еден од најпрепознатливите симболи на еМакедонија и единица која многумина ја обожаваат, ја подржуваат па и ја мразат. Денес, АрМакедон е составена од добропознати стари/нови активни и посветени играчи, со различен воен потенцијал.

Приказната за АрМакедон почна пред две година. Дел од постарите искусни играчи кои биле дел од туѓи војски и убаво знаеле како работи една воена организација решаваат да формираат нивна единица... Двајца играчи, поучени од претходното, меѓусебно размениле идеи за формирање на сопствена, добро организирана единица во која ќе немат апсолутна моќ неколку луѓе, и истата ќе биде составена од членови од доверба и со различна воена моќ, слично како кај Лазократите. Наскоро Drashhh_III_Makedonski & Macedonian_Lion формално формираат воена единица независна од државата под името АрМакедон како воено-економска самофинансирачка организација. АрМакедон добива свој Устав, процедури за интерни избори, регрутација и отстранување на членови а во нејзини рамки членуваат едвај десеттина играчи, едни од најискусните македонски играчи во тоа време.
Самата регрутација е нешто специфично по кое АрМакедон се разликува од останатите единици - иако првичната идеа за регрутација на нови членови т.е критериумите се изменија , истата сеуште останува специфична по нејзината затвореност и избор на кандидати врз основа и на други критериуми освен нивната воена моќ. Првите регрутации успешно и доста добро ги вршеше ГокаГрозни пред чие темелно испрашување минаа играчи, а солиден број на играчи му се придружија на АрМакедон и го направија она што е денес. АрМакедон досега спроведе само една јавна регрутација но затоа пак широко ги отвори вратите за над 1300 цивили кои моментално членуваат во нашата воена единица.
Внатрешната организација е сочинета и од други сегменти кои со текот на времето веќе и не се обврска за членовите на АрМакедон или крајно минимално се применуваат.

АрМакедон особено е препознатлив по карактеристиките на своите членови особено по својот единечен аватар, големиот фан клуб на обожаватели, подржувачи и хејтери како и по многубројните теории на заговор и обвинителни акти кои се водат против членовитe. Голем број од АрМакедонците се прилично активни и искусни играчи, некои од нив докажани во политика, некои во економија или новинарство, некои оперираат во сенка, некои не се замараат а некои како да не постојат.

Логото - е најголемата симболика на брендот АрМакедон. Логото кое беше главна одлика на оваа единица претрпи неколку промени со текот на времето и напредокот на единицата, менувањето на условите на игра итн.

Започнавме со прилично обичен (набрзина направен) но овој аватар сеуште е носталгија за голем број на АрМакедонци кои се упорни за негово враќање во живот. На наше изненадување, аватаров направи бум и во тоа време не се знаеше кој е член на АрМакедон а кој не.5 месеци подоцна го погребавме претходникот и се изврши промена на крилјата и се додаде бела позадина со лента во боите на македонското знаме а елементот со крстот беше исфрлен. Беа направени преку 10 модели и на крај беа изгласани само два, едниот со Кутлешовото сонце, другиот со македонскиот лав. Бидејки овој аватар е во големи мерки копиран, за да се избегнат и отстранат проблеми, направивме неколку верзии за цивилите за да има дистинкција меѓу членовите и останатите играчи.По повод една година АрМакедон во еRepublik, ние, АрМакедонците се облековме малку побогато
Мотото на нашиот едногодишен аватар беше е: “Зошто да се чува или троши “краденото и крваво” злато кога истото може да се искова”.


Бидејќи за нашата една годинишнина го исковавме златото сега немам што да коваме па затоа се одлучивме да се вратиме на корените наши и да го вратиме старото лого. Мотото на оваа двегодишница гласи: “Се враќаме на корените”На крај, би сакале да Ви напомениме дека: и во добро и во лошо, АрМакедон секогаш ќе биде со Вас.
Без разлика на сите притисоци, обвинувања и плукања, АрМакедон е силен и решително чекори напред. Дружељубиви сме и овде и во РЛ па им простуваме и редовно присуствуваме на собиранки и кога сме поканети и кога не 🙂

Од денес па во наредните 3 дена каналот #armakedon на ризон серверот ќе биде отворен за секого


Денес сме радосни и славиме, а наскоро и ќе се опиеме сите заедно.

ПОСЛЕ НАС ПОТОП
 

Comentários

Macedonian_Lion
Macedonian_Lion Dia 1,828, 16:23

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Kpakep4e
Kpakep4e Dia 1,828, 16:24

2 Години АрМакедон!
http://www.erepublik.com/mk/article/2-1-2161597/1/20

После нас ПОТОП!

Maced0n
Maced0n Dia 1,828, 16:24

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Hristijan Cvetanovski
Hristijan Cvetanovski Dia 1,828, 16:25

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

gogo master
gogo master Dia 1,828, 16:26

ПОСЛЕ ВАС ПОТОП!

Mitko Makedonecot
Mitko Makedonecot Dia 1,828, 16:26

ПОТОП АМИ КАКО!

GoodBeer
GoodBeer Dia 1,828, 16:28

ПОСЛЕ НАС ПРОЛИФ !!!

XherrzMKD
XherrzMKD Dia 1,828, 16:30

o7

MikiArhangel
MikiArhangel Dia 1,828, 16:30

DVE GODINI A USTE NE NAIDOVTE SARPLANINEC ZA LION

Djuk75
Djuk75 Dia 1,828, 16:35

ПОСЛЕ НАС 2 ПОТОПИ!!!

Mitko Makedonecot Dia 1,828, 16:35

Comentário apagado

Dimitriya
Dimitriya Dia 1,828, 16:36

После нас потоп!!!

gnoj01
gnoj01 Dia 1,828, 16:36

да ви се множат! o7

Pisco Sour
Pisco Sour Dia 1,828, 16:38

o7

Cyril of Macedon
Cyril of Macedon Dia 1,828, 16:41

Среќен 2-ри Роденден АрМакедон !

Circless
Circless Dia 1,828, 16:42

После нив роденден.

Среќен потоп!

Уствари не !? абе како беше? xD

Drashhh_III_Makedonski
Drashhh_III_Makedonski Dia 1,828, 16:43

Амин, после нас потоп. 🙂

NatashaIv
NatashaIv Dia 1,828, 16:45

Среќен 2ри роденден АрМакедон 🙂

Cyril of Macedon
Cyril of Macedon Dia 1,828, 16:54

шо убаво си го спопика goodbeer самиот погоре, "ПОСЛЕ НАС ПРОЛИФ !!!" xD

па вистина досадни ко пролиф сте

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD Dia 1,828, 17:10

o7

Felllix
Felllix Dia 1,828, 17:11

Cestitki
o7

tomibair
tomibair Dia 1,828, 17:12

o7

GGoxyto
GGoxyto Dia 1,828, 17:13

Ај за арно за убо нека е.

\o/

dimzaaa
dimzaaa Dia 1,828, 17:35

Среќен роѓенден
о7

StoPankin
StoPankin Dia 1,828, 17:41

После вас Коштаплери !

StoPankin
StoPankin Dia 1,828, 17:42

А поубо кажано зад вас у позадина ви го потпикнуваат ! 🙂

Princess Emily
Princess Emily Dia 1,828, 17:50

Среќен 2ри роденден!

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

♥♥♥

Kristijanmkd93
Kristijanmkd93 Dia 1,828, 18:44

Aj sreken rodenden 🙂
I poleka so potopite ke ne potopite site uste malce 😃

TheTrooper69
TheTrooper69 Dia 1,828, 18:48

Дружељубиви сме и овде и во РЛ ...
...Од денес па во наредните 3 дена каналот #armakedon на ризон серверот ќе биде отворен за секого


3 ДЕНА!!!

3!!!!!!!!!!!!!

После тоа се затвара пошо сме премногу дружељубиви и влезете на #eMKD


wait, what?

You are banned from the channel #eMKD

бркај работа, беретата не ми е оштра.

Aspadora
Aspadora Dia 1,828, 18:54

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Maked0ner
Maked0ner Dia 1,829, 23:52

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Romb0
Romb0 Dia 1,829, 00:13

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Don Tas
Don Tas Dia 1,829, 00:19

o7

cenodekaMKD
cenodekaMKD Dia 1,829, 00:19

o7

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Dia 1,829, 00:21

Еднаш АрАмија засекогаш АрАмија!!!

МнМ!
ПнП!

мња сичките ви обичам : ***

xD

MaCeDoNa
MaCeDoNa Dia 1,829, 00:25

Среќен Втор еРоденден АрМакедон !

o//

sematika VS seki
sematika VS seki Dia 1,829, 00:31

bravo za vas o7

Antic Macedonia
Antic Macedonia Dia 1,829, 00:34

Од денес па во наредните 3 дена каналот #armakedon на ризон серверот ќе биде отворен за секого

Na KOGO MU E BR EBRAA POTREBNO DA VLEGUVA NA KANAL Xd ???????Srejken Rodjendan da vam je .... do godina pak na vlast da dojte da izukradete Xd.....

Branko C
Branko C Dia 1,829, 00:36

srejken rodenden i ocekuvam delegatcka poseta na bitola i da si castite

AntitalenaT
AntitalenaT Dia 1,829, 00:39

Ова ко да гледам пресс на титови леви сили...

Kate N
Kate N Dia 1,829, 00:40

Среќен роденден, после вас ПОТОП \o/

Stole Lazarov
Stole Lazarov Dia 1,829, 00:41

Cestit Jubilej

Pozdrav

o7

Prilep4an4e
Prilep4an4e Dia 1,829, 00:50

ПОСЛЕ НАС ПОТОП !!!

cemmo
cemmo Dia 1,829, 00:57

o7

mac3donia
mac3donia Dia 1,829, 01:04

Posle vas POPOT xD xD


sreken rodendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen xD

Crash and Burn
Crash and Burn Dia 1,829, 01:05

Aj so srekja rodendenov i sto pojke da si docekate.

EricaZ
EricaZ Dia 1,829, 01:07

Среќен роденден АрМакедон \o/
Ми беше чест да бидам дел од вас 🙂

El Che G
El Che G Dia 1,829, 01:09

o/

SaJrUs
SaJrUs Dia 1,829, 01:11

Sreken neka vi e!

FOSTATAiFANOSO
FOSTATAiFANOSO Dia 1,829, 01:12

o7

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.