Fundo lig/desl

Join the new world

 

[SC] Becsületünk a hűség?

Dia 1,921, 02:20 Publicado em Hungary Hungria por Dacicus MaximusSokan sokfélét írták már a NAP-ról és Istencsaszarról az elmúlt két napban. Megmondon őszintén ekkora felháborodást nem láttam mobra elnöksége óta amikor szintén hasonló körülmények között került megkötésre a béke a románokkal. Akkor is rengeteg szidalmazás érte a HMSz kormányt és az elnököt amire nem túl okosan az akkori rezsim sértett módon hasonlóan reagált. A mostani helyzet abban más, hogy ICS megpróbálja a legelvetemültebb kommentelőnek is elmagyarázni a NAP jogosságát.

Mai cikkem témája nem a NAP jogosságának vagy jogtalanságának a megvitatása, hanem annak káros hatása a magyar katonak harci kedvére.

A probléma adott. Van egy szerződés amit ICS már egyszer meg akart kötni és be is jelentette, hogy meg fogja kötni. A szerződés megkötésével véleményem szerint többen egyetértenek. Azzal viszont néhány kivételtől eltekintve senki nem ért egyet, hogy nem ilyen feltételekkel kellett volna ezt tető alá hozni.

Mitől más a mostani forrongás mint a többi. Először is a méretei miatt. Most nem egy-két jól ismert ellenzéki beszólásairól van szó mint általában, hanem a lakosság egészére kiterjedő elégedetlenségi hullámról. Nem is emlékszem mikor volt utoljára, amikor egy esemény ennyi cikket eredményezett volna. A tegnapi napon az első 3 oldal a sajtóban csak a NAP-al kapcsolatos irás volt. Nem egy közülük mint szeku (elit parancsnok) irása hatalmas kommentwart eredményezett. A másik különbség a résztvevők voltak. A leghűségesebbnek és legmegbizhatóbbnak mondott századok mint a Görgei, a Horthy, a ZTE, a Gárda, a Kinizsi és Turul több tagja is olyan megnyilvánulásokat engedett meg magának amit eddig nem nagyon láthattunk. Azt már megszoktuk, hogy az Elit irregbe megy meg külföldre. Azt is megszoktuk, hogy egyes századok zsarolják a kormányt, lázadoznak, irregbe mennek stb. De az előbb emlitett századokra eddig ez nem volt jellemző. Szerintem ez a legnagyobb vesztesége a NAP-nak. Nem a hadisarc, vagy a szimbolikus régiók esetleg az elütött csokik, hanem a sereg moráljának megroppanása.

Több alkalommal figyelmeztettem ICS-t, hogy ne becsülje le a NAP-ra adott reakciókat. Lehet népszerűtlen döntéseket hozni amelyek szükségesek. De számítani kell arra, hogy ennek folyományaként elveszítjük a játékosok bizalmát és ezzel együtt a parancskövetései szándékát. Több kijelentést is láttam játékosok részéről, hogy ezután elmegy BHz-ni, nem üt többet parancs szerint vagy szándékosan a parancs ellen fog ütni.

Mivel lehetett volna megakadályozni ezt a helyzetet? Kommunikációval. Nem győzőm magamat ismételni, hogy a legkönnyebben úgy nyerhetjük meg a játékosok támogatását ha tájékoztatjuk őket mindenről. Nem a szerződés megkötése után hanem még a tárgyalások előtt vagy alatt. A titkolózás az első próbálkozásnál sem vezetett jóra, ennek ellenére ICS úgy döntött másodjára sem ad ki tájákoztatást. Szerintem ez az egyetlen hiba amit felróhatunk neki. Azzal pedig senki nem segit ha jeticsikázik, meg követeli a lemondását. Nem egy tett alapján kell értkélni egy játékost. És úgy gondolom ICS értékes tagja ennek a közösségnek már hosszú ideje.

Véleményem szerint az elnöknek igenis népszerűnek kell lennie. A kormányt lehet szidni, a HM-et is lehet szidni még Ernstet is lehet szidni, de az elnökot aki az országot egy hónapig képviseli nem szabad ellehetetleníteni mert onnantól kezdve képtelen az ország vezetésére. Láttuk ezt Akitlosznál anno. Kérem tehát a kormányt,hogy tartózkodjon az olyan megnyilvánulásoktól amelyekkel csak olajat öntenek a tűzre. Még van 12 nap ebből a ciklusból és valahogy vissza kell nyerni az emberek bizalmát különben nemcsak ICS-nek lesz rossz hanem az egész országnak.

A reguláris seregnek pedig azt tanácsolom, hogy hagyományaihoz híven szolgálja az országot és ne engedje, hogy folt essen a becsületén.

 

Comentários

dnbsoIdiers
dnbsoIdiers Dia 1,921, 02:26

Az a baj, hogy túl sokat várt mindenki az ICS elnökségtől. A nap pedig nem ment zökkenőmentesen. Egy kis hiba már nagynak látszik egy tökéletesnek kikiáltott elnöktől.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:29

Ebben igazad van. De szerintem ettol az egy dologtol eltekintve az ICS elnoksege eddig kivalo volt. Megvertuk a romanokat, volt olaj, volt ukran regio.

SecMan13
SecMan13 Dia 1,921, 02:34

Napóleon is hiába hódított, már mindenkinek csak "Waterló" jut eszébe

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:39

Azert ez nem eppen igy van. Napoleonnak hatalmas kultusza van Franciaorszagban es a Vilagban. A maga idejeben pedig gyuloltek.

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Dia 1,921, 02:46

Azok után, hogy az első NAP-ot visszautasította (és eltöröltük őket), egy nappal azután, hogy azt írta próbáljuk meg a lehetetlent, egy ilyen szerződés, nagyon gáz.

Én nagyon nem gondoltam, vártam ICS-től tökéletes ciklust, ezért voltak nagyon pozitívak az eddigi történések.
De ezzel a NAP-pal az erdeti "elvárásaim" alá zuhant a megítélése, de nagyon.

És igaza van Ernst-nek, nagyon sokakat kiábrándított. Sokszor nem értettem egyet az aktuális kormányokkal, de követtem a parancsokat. Most elszakadt bennem valami, és leszarom a CoD-ot, priókat és csak a román csatákba ütök.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:48

ICSt nagyon felbosszantottak a romanok ezert is toroltuk el oket. De mar akkor mondta hogy a buntetoexpedicio utan lesz beke.

Illegal Name 6590028
Illegal Name 6590028 Dia 1,921, 13:44

én mondjuk 2-3 éve halom mindenkitől, hogy mostantól hű de nem követi a parancsot de ezeknek a 90%-ból nem lesz semmi se. Meg hát a sereg eddig is szar volt amúgy se lenne nagy változás.

Eheslo
Eheslo Dia 1,922, 05:47

Erns hazudsz.
Ezt nem mondta egyetlen közlönyben sem.
Még egy nappal előtte is hazudott, pont mint most te.

szemi
szemi Dia 1,921, 03:22

no ICS-nél ki tudja még jobban a kormány működését, de a számtalan hónapban nem tanulta meg,h. emberekkel játszik, nem sakkfigurákkal

Recsek
Recsek Dia 1,921, 03:59

és semmit nem vártam, nem is csalódtam ezért

Eheslo
Eheslo Dia 1,922, 05:45

Semmit nem vártam ics-től és nem egyedül az eddigi "teljesítménye" alapján.
Az eltörléssel túlteljesítette ami tőle várható volt.
Nem mellesleg nem egy hiba volt a részéről, hanem kettő ebben a két hétben ami a ciklusából eltelt, két sunyi NAP-ot rotyogtatott végig a jetikkel, mindkettőhöz hozzá tartozott a sunyulás, és a megharcolt területek visszajátszása a jetik kezére..
Ráadásul a mostani volt a második NAP amit sunyiban a népe, közössége háta megett kiagyalt a jetikkel közösen ics
Ráadásul ics 40+ alkalommal már éceszgéber volt hasonlóan mocskos alkukban.
Egy játékban, ahol nincs, nem lehet olyan külső kényszer, ami becsületes, tisztességes embert erre késztethetne, ha kicsit is becsüli a közösséget, amit vezet.
Nem becsüli.
Ezért meri megtenni ismét és ismét.
A közösség szégyene, hogy ezt megteheti, ismét és ismét.

praetorianus74
praetorianus74 Dia 1,921, 02:29

A MOVE többet nem üt ennek a kormánynak a kénye kedve szerint, és olyan kormány utasításait sem fogja követni, amiben a mostani kormányban meghatározó személyek döntési hatalomhoz jutnak.

Percemberke hazátlan és aljas, gerinctelen nímandok nem fognak még egyszer minket ilyen megalázó szituációba hozni.
Ha pedig ugrálni kezdenek ellenünk, akkor biztosítom, hogy a mozgósítható állami pénz duplájáért vásároljunk sebzést az általunk vélt nemzeti érdek védelmében.

Remélem, hogy a nagy stratégák rövidesen megtapasztalják, milyen az, amikor nem úgy fog alakulni egy hadjárat sorsa, mint ahogy azt ők a fejünk felett elrendezik.

Betelt a pohár.

dnbsoIdiers
dnbsoIdiers Dia 1,921, 02:33

a move eddig sem ütött egyik kormány parancsára sem : D

praetorianus74
praetorianus74 Dia 1,921, 02:35

tévedsz....
bár mi nem a kormány parancsára ütünk, hanem a nemzeti érdek mentén.
bár tagjaink ott ütnek, ahol szeretnének

de az ilyen kormányzati döntések csak megerősítenek minket abban, hogy nem szabad kötelezővé tenni a HK szerinti ütést.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:39

ezert nem soroltalak titeket a leghusegesebb szazadok koze

szemi
szemi Dia 1,921, 05:01

minket sem, de eztán én is így állok a dolgokhoz ...

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 06:52

most lettetek irreg par napja ne legyel felhaborodva

szemi
szemi Dia 1,921, 07:20

Erns mi nem lettünk irregek csak zsoldról mondtunk le a szocmin javára, jól tájékozol, grat, de ami nem múlik, eztán azok leszünk

Justice4 Hungary
Justice4 Hungary Dia 1,921, 09:22

Mutassunk nekik egy lázadást:))

Mikrobi
Mikrobi Dia 1,921, 12:27

hányadszor telt már be -.- Ti mindig csak azt tudjátok, hogy megtagadjátok a parancsot. Csak a hungaristák állítólag a legnagyobb hazafiak, itt a probléma!

Eheslo
Eheslo Dia 1,922, 01:59

Hogy a színes fémtolvajok leljenek már rád végre jeti bérén vett szerencsétlen cenzor, kápó, magyarok bannolója, minden antimagyar cimborája!

Schelling
Schelling Dia 1,924, 15:00

Az alumínium- és rézlopók pigmentáltságát felemlegetni morális szempontból problematizálható.

Klopimida
Klopimida Dia 1,921, 12:46

Na azzal aztán sokat segítetek....

Levi Kay
Levi Kay Dia 1,921, 17:08

Birom ahogy havonta latvanyosan felhaborodtok, es zsaroljatok az orszagot :DD
"Ha pedig ugrálni kezdenek ellenünk, akkor biztosítom, hogy a mozgósítható állami pénz duplájáért vásároljunk sebzést az általunk vélt nemzeti érdek védelmében." Nyul viszi a puskat, feeling. Csak nehogy visszafele suljon el, szabadsag harcosok.

Eheslo
Eheslo Dia 1,922, 01:58

Egyetértek veletek, beszélni kell a bojkottról és az icsicskák hatalmának megtöréséről,
Össze kell végre fogni, ha nem akarjátok ezt átélni hétről hétre, hónapról hónapra.

SecMan13
SecMan13 Dia 1,921, 02:29

Ez mind szép és igaz Ernst. S valahol megértelek, de ha egy kondér jó levesbe belehugyoznak, akkor az ehetetlen. Valahol itt a Baj ICS-vel is, sajnos.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:44

Szerintem mar megbanta ahogy azt le is irta es alavetette magat a kongresszusi meghallgatasnak.

szemi
szemi Dia 1,921, 03:24

nem vetette alá magát, ő kérte, annyira biztos magában

szemi
szemi Dia 1,921, 03:24

nem vetette alá magát, ő kérte, annyira biztos magában

vasmegye
vasmegye Dia 1,921, 06:42

Bikkin kérte, szemi.

Istencsaszar
Istencsaszar Dia 1,921, 07:37

szemi, megint a szolíd ferdítés. Bikkin interpellációt nyújtott be a kongresszusban, amelyben engem akartak számon kérni. Erre mondtam azt, hogy rendben van, de akkor ragaszkodom ahhoz, hogy elmondhassam az érveimet. Tudom, hogy menő elítélni valakit látatlanban, a véleménye meghallgatása nélkül, de szerintem egy kongresszusban nem annak van a helye.

szemi
szemi Dia 1,921, 08:39

20:56:10: <Bikkin> Ha nem C|BNC classfighter, és ő nincs jelen, akkor Hercegnot keresem meg ugyanezzel.
20:56:20: <Bikkin> hercegno -t
20:56:26: <vasmegye> hajrá
20:57:04: <Bikkin> Hercegno: kérlek, jelezz vissza, amint vagy.
20:57:12: <Hercegno> vagyok
20:57:15: <Hercegno> mi a gond?
20:58:30: <Bikkin> Szeretném rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezni.
20:59:04: <Bikkin> Hazaárulók kezébe jutott szeretett hazám kormánykereke.
20:59:09: <Bikkin> És ez fáj.
21:00:03: <Hercegno> értem
21:00:14: <Hercegno> holnapra jó?
21:00:20: <Hercegno> 20.15kor?
21:00:36: <Bikkin> Nekem teljesen.
21:01:01: <Hercegno> felveszek gyorsan egy napirendi pontot holnapra, ott terjeszd elő a javaslatod
21:01:14: <Bikkin> Oké.
21:01:38: <Bikkin> Köszönöm a fáradozásod.
21:01:55: <Hercegno> http://kindred.at/ehungary/ekongresszus/day.view.php?id=196
21:02:04: <Hercegno> itt vezesd fel, hogy mit inditványozol
21:02:23: <Istencsaszar> viszont én kérnék majd lehetőséget
21:02:26: <Hercegno> és utána körbepéemezem a frakcióvezetőket, hogy jöjjenek a képviselők ülésre
21:02:27: <Istencsaszar> hogy érvekkel megvédjem az állításomat
21:02:31: <Hercegno> rendben
21:02:32: <Istencsaszar> és az igazamat
21:02:37: <Hercegno> holnap 20.15kor itt kezdünk
21:05:31: <Bikkin> Hercegno : done.
21:05:35: <Hercegno> rendben
21:05:50: <Bikkin> Elvárjuk az elnök urat is.
21:06:24: <Hercegno> Így van

T0RONY
T0RONY Dia 1,921, 08:42

Hol is van az a szolid ferdítés ICS ?

Istencsaszar
Istencsaszar Dia 1,921, 09:24

Ha nem tudjátok elolvasni a logot és értelmezni is egyúttal, akkor sajnálom. Ott van, hogy Bikkin megvádol és indíttat egy napirendi pontot, sőt összehívat egy rendkívüli ülést Hercegnővel arról, hogy hazaáruló vagyok, kb ez a lényeg. Majd lentebb leírom, hogy amennyiben létrejön ez az esemény, kérek lehetőséget, hogy megvédhessem az igazam és elmondhassam az érveimet, hogy mindkét álláspontot lássák a képviselők, mielőtt döntenek bármiről is.

Legközelebb lássatok is, ne csak nézzetek.

szemi
szemi Dia 1,921, 09:33

no,ha nekem tiszta a lelkiismeretem nem tolakodok, ha nem békésen megvárom,h. megkérdezzenek. S ebben a helyzetben tartom olyan gerincesnek Hercegnőt, h. semmiért nem hagyna ki!
Úgyhogy oktass ki akit akarsz, vaj van a füled mögött,ha ennyiszer leírod ugyan azt s még Eheslovat szóljűátok meg,h. ismétli önmagát...

gyika
gyika Dia 1,921, 02:37

A kovetkezo elnok a beiktatasakor eskut kell tegyen arrol, hogy nem kot titkos NAPot a romanokkal.
Tul sokszor elofordult mar.

Honved2010
Honved2010 Dia 1,921, 02:38

1-2 hónap és kezdődik az egész elölről, úgyis megszegik, aztán törlés, aztán béke.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:43

Nem tanulnak soha sajnos.

Eheslo
Eheslo Dia 1,922, 02:01

Nem értem a jetik bérén vett kápó miért próbálja itt is megtéveszteni a magyarokat?
Aki jetik bérére szerződik, magyarokat cenzúráz és fpszórózik miért szól bele a magyar közösség életébe lazo, mobra, nalaja és a többi jetik kipufogójába esett társa mellől?

gyika
gyika Dia 1,922, 03:47

miert ne.

Eheslo
Eheslo Dia 1,922, 04:00

No látod, pont ezért, mert nincs benned sem becsület, sem tisztesség és nem ég le a pofádról a pléh, hogy jetibéren vett kápóként ide pofátlankodj.

HenryFecamp
HenryFecamp Dia 1,921, 02:37

jó cikk, piszok nehéz lesz helyreállítani a bizalmat.

szemi
szemi Dia 1,921, 13:58

no nem is akarják majd

Honved2010
Honved2010 Dia 1,921, 02:37

Az utóbbi nem tudom hány hónapból csak Ernst-re emlékszem az elnökök közül. Most jött ICS, aki a NAPig mindent teljesen szuperül csinált. Sajnos valóban mindenki sokat várt tőle, hiszen xx hónap után végre ténylegesen az ő neve mellett szerepelt az elnök szó. Valószínű, hogyha egy újabb xy alatt történik ez akkor nem születik ennyi cikk, hozzászólás.

A NAP meg akkor jött, amikor már mindenki belelkesült(hiszen nyertünk/nyerésre álltunk) és nem pedig akkor, amikor már mindenki "pingpong"ról beszél. Ehhez hozzájött, hogy az ünneplő és a megalázkodó közlöny között egy fél nap telt csak el. És fura volt olvasni, hogy szövetségi főlény, eden által nem támogatott románok, stb., aztán meg hirtelen béke. Két hónap se fog eltelni és újra mehetünk majd a románok ellen, hiszen amint megmozdulunk valamerre, egyből kapjuk az NE-t. Akkor majd újra el lesz játszva mindez.

A legnagyobb baj a sereg morálja mellett szerintem az, hogy rengeteg embernek megy el ettől a kedve. Be kell látni, hogy az, hogy most ülünk a bónuszokon és harcolhatunk valami Nyugat-Ázsiai vagy Dél-Amerikai csatában nem hoz lázba minket. Ide márpedig már nem fog senki se regisztrálni a faékeken kívül, így ügyelni kellene az itt maradt játékosokra.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:46

Igazad van nagyon sok kisebb kaliberu elnoknek elneztek mar ennel sokkal nagyobb bakit is. Magasrol lehet nagyot zuhanni.

Mutyis
Mutyis Dia 1,921, 15:09

Az a baj, hogy ICS már magáról is azt hitte, magasan van. Folyamatosan lenézi az embereket, köznépezik, titkolózik. Rengeteg cikkében ír lenézően, mintha ő akkora stratéga lenne, és csak ő értene a játékhoz. Mindenhol az volt olvasható, hogy ő milyen rangot töltött be mennyiszer, meg hasonlók. Az elmúlt időkben egyre unszimpatikusabban viselkedett.

A NAP-ról annyit, hogy miután lázba hozta az országot, sokan rengeteget öltek bele a csatákba, és örültek, hogy eltöröljük a románokat. Miután ez sikerült, az 1919. napon!!! köt egy békét. Nem hiszem, hogy nem jött rá, vagy senki nem szólt neki, hogy az 1920. nap mennyire fontos és szimbolikus a magyar közösségnek, arról nem is beszélve, hogy pár nappal a kongaválasztá előtt kötötte meg a NAP-ot. Ezzel magyar helyeket vett el, és románokat adományozott. Nekem senki nem fogja bemesélni, hogy ezen az 5-6 napon múlt a bónuszaink biztonsága és a szövetségi támogatás. Vagy az EDEN összefogása.

Egyszóval stratégiailag és emberileg is hibásan döntött, úgyhogy nem kellene kisebbíteni a hibáját.

Istencsaszar
Istencsaszar Dia 1,921, 17:23

Nem gondolnám, hogy lenéztem volna az embereket. Ha bárkit megkérdezel, akárki írt nekem PM-ben bármilyen témában kérdést, bármivel fordult hozzám, hogy segítsek, mindig megtettem, ami tőlem telik. Kommentekben szintúgy válaszolni szoktam. Az meg sajnos nyilvánvaló, hogy az elnökség során az ember szert tesz olyan információkra, amelyeket azonnal nem oszthat meg a népével. Ez sajnálatos, de a későbbi célok érvényesülése érdekében szükséges. A cikkeimben meg mindig igyekszem úgy fogalmazni, hogy az is megértse, aki amúgy abszolút nem érdeklődik mélyen a játék iránt, csak éppen betévedt.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Dia 1,922, 04:46

Hányan fordúltak hozzád, hogy takarodj és mégis itt vagy? Látod, mégis csak ürítesz az emberekre.

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Dia 1,921, 02:38

Korrekt cikk, bár nem hiszem, hogy ICS ellehetetlenítve érezné magát. Valószínűleg most is lenézően sajnálkozó szemekkel néz a „buta parasztokra”, akik nem értik az ő zseniális terveit és végzi tovább dolgát, mintha mi sem történt volna.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,921, 02:42

Nagyon tevesen iteled meg ICSt. Kevered szerintem egy masik bunkeres szemellyel. Ez nem az o stilusa, ha az lenne akkor nem azzal toltotte volna az idejet hogy probalt minden kommentre valaszolni hanem nyomott volna egy butakvagytokmindmaxxx kommentet

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.