Fundo lig/desl

Join the new world

 

[HK] Hadügyi és külügyi helyzetjelentés

Dia 1,827, 14:16 Publicado em Hungary Hungria por Hadugyminiszterium


Jó szerencsét!

Az utóbbi unalmas napok után felpörögtek az események. Ezekből készültem egy kis beszámolóval, hogy lássátok, hogyan állnak a dolgok.

Mind a fehérorosz, az ukrán és az osztrák RW-inket megvédtük. A macedón görög és a bolgár-görög háborúkban is győzedelmeskedtek a görögök. A háborút kezdeményező Macedónia és Bulgária saját területein kényszerül védekezésre. Hatalmas igyekezetük ellenére is folyamatosan alulmaradnak a görög tankolásokkal szemben.A görög gyarmatbirodalom viszonylagos hosszú háborítatlansága miatt a fővárosuk az Arab-félszigeten található, Asirban. A tegnapi nap folyamán próbáltuk egy Makah régióban indított RW-vel elvágni őket, de ez sem sikerült. Egyetlen sikerünk az egyiptomi Western Desert RW volt, de ez is csak marginális szerepe miatt.Bár a Macedónia és Bulgária másik szövetségben van, mégis szövetségeseink, ezért segítjük őket a megállíthatatlannak tűnő görög mastercardokkal szemben. Azonban fontos tudnunk, hogy megkérdezésünk nélkül, később pedig tiltakozásunk ellenére és elbizakodottságukban nyitották meg a görög frontjaikat. Éppen ezért mint barátok segítünk a csatatéren, de elvárjuk, hogy képesek legyenek vagy a csatamezőn vagy a diplomáciában meggyőző teljesítményt nyújtani a háború lezáráshoz. Ennek okán, míg a görög fenyegetés nem válik kézenfoghatóvá, addig nem tervezünk görög NE-t adni. Határunk egyébként Várna és Taurida régiók között lehet majd.


Orosz helyzet

Ma délután nyilván sokaknak feltűnt, hogy az egyébként folyamatos egymáshoz való közeledő politika után NE-t adtunk az oroszokra (megjegyzem szavazattartással). Ennek vagy több, vagy mondhatni komplex oka is van. Ezek közül jó pár köztudomású, ezek közöl sorolok fel néhányat.

Casus belliként az oroszok által a britekre beadott NE javaslat szolgált amelyet, mint némi utánajárást követően kiderül, komolyan gondolnak. Az angolok szövetségeseink, míg az oroszok nem. A minimum az lett volna, hogy előre kikérik a véleményünket vagy legalább tájékoztatnak a dologról. Ez nem történt meg, ami eléggé visszaveti a kapcsolatunkat.
Az oroszok közeledési szándékaikat tettekkel nem sikerült kimutatni korábban sem, ezt mutatta North Caucasus esete is. Míg mi pénzért béreltük volna, nem voltak hajlandóak átadni nekünk a bónuszrégiót, amire nekik szükségük sincs. Pár nappal később ingyen adták át a bolgároknak.
A múlt hónapban a fehéroroszoknak mi szerveztük le, hogy lehessen kongresszusuk, ennek ellenére jelenlétünket Ukrajnában és Fehéroroszországban nehezményezik.
Külügyeseiknek is olyan hangot sikerült megütniük velünk, amit helyzetükből adódóan nem engedhetnek meg velünk szemben.

Egy nagyon jó fordítás az orosz sajtóból, hogy ők hogyan látják a helyzetet.

Bár ezek elégnek tűnnek, hogy NE-t adjunk, jelen helyzetben még sem tehetjük meg. Feszülten figyeljük mi történik tőlünk délre. A görögök egy régióra vannak tőlünk, és a török elnök sem magyarbarát. Szeretnénk elérni továbbá, hogy ebben a hónapban sem legyen ukrán kongresszus, így reméljük, hogy a törökök vagy görögök nem támadnak meg Tauridán keresztül. A régió kiRWzése sem lenne megoldás, csak elodáznánk egy esetleges harcot, és ukrán konga is lenne, ezért nem áll szándékunkban magunkat RW-vel elzárni.

A szerb vezetés és az elnök belső konfliktusa kihat ránk is. Bár az utóbbi napokban némileg javult, de a megszokott jó szervezettséghez képest igencsak rossz a kommunikációnk. Reméljük ennek most vége szakad, és Szerbia kulcsa lesz a déli stratégiánknak.

A legjobb viszonyunk jelenleg a lengyelekkel van. Bár egyik országnak sincsenek nagy csatái, folyamatos közös munka zajlik. Ez a hosszútávú eredményei mellett rövidtávon is segítségünkre lesz. A lengyelek fő partnereink az északon, akik minden eshetőségben segítségünkre lesznek.

Ezek alapján elmondható, hogy ebben az éles és feszült nemzetközi helyzetben is biztosítottnak látjuk országunk számára a legjobbat szövetségeseink által.

Az, hogy a natural enemynek megszavazzuk-e Oroszországot függ az oroszok angol NE-jétől, és az angolok orosz NE javaslatától is. Bármelyik is átmegy, kénytelenek leszünk támadni. Ha viszont nem akkor le kell szavaznunk! Óriási stratégiai lyuk lenne védelmünkön, ha nem így tennénk.
A mi orosz NE javaslatunk beadásával egyidőben pmben, szobatopicban és shoutban is tájékoztatva lettek az illetékesek. Hozzávéve továbbá, hogy általános elvárás bármely NE javaslat esetén a szavazattartás, annak a 12 embernek, akinek ez nem sikerült: szégyelljék magukat! Az egész országot veszélybe képesek sodorni, heccből vagy tájékozatlanságból. Kérem a választópolgárokat és a pártok vezetőit, gondolják meg kiket indítanak...

Rajk Laszlo s.k.
Hadügyminiszter és
a Kongresszus elnöke

 

Comentários

GregoryG
GregoryG Dia 1,827, 14:18

Rajkmaxx

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Dia 1,827, 14:18

pertamaxx

Ostenburg Moravek Gyula
Ostenburg Moravek Gyula Dia 1,827, 14:19

keduaxx akkor : (

rRonin
rRonin Dia 1,827, 14:46

HMmaxx!

vasmegye
vasmegye Dia 1,827, 15:21

Meanwhile:

"Pro-Terrorist Hungarians liberated Saudi regions we owned and we got those back."

Heidar
Heidar Dia 1,827, 15:30

12butakongamax

rRonin
rRonin Dia 1,827, 15:34

Csak annyit mondanék, hogy pl. 1-1 bolgárnak van vesztes csatáik mellett kapacitása 2-3 milkát beletolni Div.2-ben egy-egy messzi RW-minibe BH-ra. Akkor talán hozhattak volna néhány csatát?

Desmodus_R
Desmodus_R Dia 1,827, 16:06

Tán bányász vagy?

sorihun
sorihun Dia 1,827, 18:57

12butakongamax

Vik Alvers Jr
Vik Alvers Jr Dia 1,827, 21:37

A görögöknél tudtommal súlyos válság van, honnan van ennyi pénzük tankolni? ("görög MasterCard")

szekely ostor
szekely ostor Dia 1,827, 21:49

kapják a lóvét az IMF-től ...

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,827, 21:59

hagyjatok mar szegeny torok elnokot

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,827, 22:59

Velemenyem szerint egy UK elleni agresszio nem jelent casus bellit Magyarorszagnak. Megtamadta mar sok orszag megsem kezdtunk vendettaba.
Sokkal fontosabb lenne vegre megallitani a gorogoket vegre mielott ok tamadnak be minket.
Az oroszokkal rosszba lenni ugy hogy allandoan a szomszedban lesznek nem tanacsos.Eddigi ukran gyarmataink banhatjak.

Prunt
Prunt Dia 1,828, 23:31

ésakkor mi van ha megtámadják angliat? semmi van mpp-k

Peter Palus
Peter Palus Dia 1,828, 23:40

Dolgozik a HM helyettes is ! Köszönjük Drago! (Mondjuk ha itt van se sok vizet zavar.) http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1746426

Peter Palus
Peter Palus Dia 1,828, 23:44

Az oroszok helyett talán inkább a görögökre kéne koncentrálni , mert orosz támadás esetén ugorhat a bolgár mpp-nk , idióták...

Rains
Rains Dia 1,828, 00:34

angolok miatt NE az oroszokra? pfff

Varga Balazs
Varga Balazs Dia 1,828, 00:35

12 idióta....

Betyu
Betyu Dia 1,828, 00:40

Ez a cikk 10 órával ezelőtt jelent meg, pm-et 7 órával ezelőtt küldtél, az NE javaslat viszont 19 órával ezelőtt lett beadva. Szóval az kamu, hogy egyidőben lett kiadva a tájékoztatás. Mivel félő volt, hogy ma délutánig már nem leszek gépközelben szavaztam. Természetesen szíves elnézést kérek!

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Dia 1,828, 02:14

Betyu, a szavazás első percében írtam Cimbalarnak, akinek kötelessége neked szólni. Tudod, ezért vannak a frakciók. Neked elvileg minden kérdésben őt kell megkérdezni először. Én is frakcióvezető vagyok, képviselőim még soha nem szavaztak úgy, hogy ne kértek volna megerősítést. Azt hittem, ezt a jó öreg Cimbinek is sikerült elérnie.

Marnemazove
Marnemazove Dia 1,828, 02:35

Betyu!
A frakcióvezetők (közöttük én is) a javaslat beadással egyidőben tájékoztatva lettünk. Én ahogy olvastam a levelet, tájékoztattam a frakciómat.
Másfelől érdekes viszont, hogyha a frakciómnak kétsége támad, akkor először nem szavaz, hanem megkérdez engem. Teljesen fura... lehet ám, hogy ők alkalmatlanok a feladatra... el fogok velük erről beszélgetni...

Betyu
Betyu Dia 1,828, 03:57

Tegnap este tudtam néhány percre felnézni (sajnos az ülésen sem tudtam résztvenni) és gondoltam, inkább szavazok gyorsan, mint egyáltalán nem. Mivel maga az elnök úr adta be, meg sem fordult a fejemben, hogy kamu javaslat lenne. Ezt erőssítetette az is, hogy már vagy 10 igen szavazat volt 0 nem ellenében. Belátom, hibáztam. Tévedés ne essék, nem mosdatni akarom magam, ha kell mégegyszer elnézést kérek, csak a tájékoztatás 100%-os hatékonyságával nem értek egyet.

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Dia 1,828, 04:46

Betyu, egyetértek, a tájékoztatás jelenleg rendszere nem elégséges. Ezért is kell megváltoztatnunk.

Tibigrafix
Tibigrafix Dia 1,828, 05:36

szksz...

disznocska
disznocska Dia 1,828, 05:41

ernő4prez

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Dia 1,828, 07:45

tájékoztatás, frakció, bla bla bla bla... ugyan mire van a törvényjavaslat debate area része?!

Joz76
Joz76 Dia 1,828, 08:43

Betyu hibázott, ez tény. El is ismerte, ez becsülendő. Végül nem történt baj belőle, azért ütitek rendesen Betyut. Emlékezzetek vissza, mi volt néhány hónapja, mikor Hupákolás lett az elnökünk. Sokan vállalták, hogy rá szavaztak, és azzal érveltek, mert az poén. Gyakorlatilag kisebbségben éreztem magam a véleményemmel, hogy poénból nem csinálunk ekkora hülyeséget. Szóval, azt gondolom, hogy Betyu elismerte hibát, ne bántsátok. Ellenben az nagyon tetszik, hogy most igenis van felelősségre vonás.

pierredenunca
pierredenunca Dia 1,828, 11:12

a hitszegő ukránokat bátran és gyorsan megbüntettük, az oroszok hónapok óta szopatnak minket az olajjal mi meg tele gatyával nem merjük betámadni őket.
egy ilyen unalmas állapotban már csak for fun meg lehetne tenni.

Betyu
Betyu Dia 1,828, 13:26

DrFK: Ha jobban megnézed az NE javaslatnál nincs debate area. Ha lett volna, megnézem az tuti. Szóval ez is csak azt erősíti, hogy ez egy egyértelmű szavazás (elnök nyújtotta be és 10:0 állás mellett)

Pety
Pety Dia 1,829, 12:06

csak tudnám miért érzi vki h kötelezö szavazni
én majdnem minden NE, mpp elött utána néztem, h ezzel most mi a helyzet, ha meg nem kaptam kielégitö választ, akkor inkább nem szavaztam

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.