Fundo lig/desl

Join the new world

 

[FP] Gáza - Médiajelentés 3

Dia 1,827, 02:35 Publicado em Hungary Hungria por Shaok
Először is elnézéseteket szeretném kérni a frissítékek elmaradásáért, de sajnos tegnap este kipontozódtam, vagyis letiltották minden erepes kommunikációmat. Ebben a cikkben tehát kedd hajnaltól folytatom az összegzést és jelentést.

Gyikának, s amennyiben még más magyar moderátor is érintett, neki szintén szeretném küldeni a következő nótát. Szívből jön.

A helyzetre való tekintettel úgy döntöttem, hogy nem intézek hozzászólásokat a cikk alá, melyeket fel lehetne használni újabb elhallgattatásomra. Kérném ezen okból kifolyólag a liberálnáci trollokat lehetőség szerint önmérséklet tanúsítására.

Persze ez még nem biztosíték semmire, de reméljük a legjobbakat. A mostani pontjaimat is úgy kaptam, hogy azok még a koholt vádaknak sem felelnek meg, de ugye fellebbezni nem lehet, úgyhogy ezek a kis moderátorok úgy érezhetik magukat, mint Izrael. Szóval ha nem frissülne egy darabig, akkor sajnálom, de amint lehetőség lesz rá folytatom, amennyiben pedig piros masnit kapok, akkor nem.

KEDD


Az USA három hadihajóját, a USS Iwo Jimat, a USS New Yorkot, valamint a USS Gunston Hallt Gibraltárból átvezényelte a gázai partok mellé a hivatalos közlemény szerint az amerikai civilek szükség esetén való evakuációja céljából.

Ban Ki-moon ENSZ főtitkár megérkezett Kairóba, hogy tárgyalásokon elősegítse a mielőbbi tűzszünetet.

Az argentin miniszterelnökasszony, Cristina Fernandez de Kirchner felszólította az ENSZ-t, hogy az szólítsa fel Izraelt a harcok mielőbbi lezárására.

Több tucatnyi rakétát lőttek ki ma délelőtt Gázából dél-izraeli városokra. A fő célpontok Eshkol és Be'er Sheva városok voltak. Be'er Shevaban az izraeli tv elmondása szerint két épületet és egy buszt is eltaláltak palesztin rakéták, halálos áldozat nincs, minimum egy sérült.

Az EU a gázai konfliktus mielőbbi lezárására szólított fel.

Pakisztáni és bahraini parlamenti képviselők izraeli zászlót égettek az agresszió elleni tiltakozásuk jeléül.

Izraeli rádiójelentések szerint tűzpárbaj zalott le a tel-avivi amerikai nagykövetség épületében, áldozatokról egyelőre nem tudni, minimum egy amerikai testőr súlyosan megsérült.

A kanadai miniszterelnök, Stephen Harper teljes támogatásáról biztosította Izraelt a gázai konfliktusban.

Deir al-Balah támadása után minimum két palesztin halálos áldozatról számolnak be.

Hillary Clinton hamarosan Tel-Avivba érkezik. Az amerikai nagykövetségen egy támadót őrizet alá vettek, izraeli források szerint késsel támadt a biztonsági őrökre, akik tüzet nyitottak rá.

A palesztin halálos áldozatok száma 114-re emelkedett.

Dán tüntetők Koppenhágában megtámadták az izraeli nagykövetség épületét.

Az USA hivatalosan is bejelentette, hogy meg fogja vétózni az ENSZ elítélő határozatát Izrael ellen.

Hivatalos: Izrael ideiglenesen felfüggeszti a szárazföldi offenzívát határozatlan időre. Közben a palesztin halálos áldozatok száma 116-ra emelkedett.

Eddig 68 000 izraeli tartalékos katonát mozgósítottak a szárazföldi hadművelet előkészítésének részeként.

Sdot Negevben egy fegyvergyárat palesztin rakétatalálat ért.

Izrael déli régiói után a nyugatiakban is vörös riadó.

Eshkol városába több palesztin rakéta csapódott be, minimum egy sérült.

Jerusalem al-Quds is palesztin rakétatűz alatt áll jelenleg.

West Bankban folytatódnak a palesztin és pro-palesztin tüntetők valamint az izraeli rendőrség/hadsereg közti összecsapások.

A megszállt West Bank tartomány Al Khalil (Hebron) városában az izraeli rendőrség könnygázt vetett be egy kórház ellen, ahol a palesztin tüntetőket látták el, akik megsérültek az összecsapások során. Első jelentések szerint egy nővér, és egy mentősofőr megsérült.

Humanitáriánus katasztrófa előtt Gáza: az élelmiszertartalékok teljesen kiapadtak, az izraeli hadsereg lezárta az összes Gázába vezető utat, s nem enged át segélyszállítmányokat, az egyetlen bejáratot Gázába, a rafahi egyiptomi-gázai határátkelő környékét folyamatos tűz alatt tartja az izraeli légierő˛

Mohamed Morsi, egyiptomi miniszterelnök: "Az izraeli agresszió kedden (ma) véget érhet."

A Nasirat menekülttábor jelenleg bombázás alatt áll, az áldozatok száma még nem ismert.

Minimum öt izraeli megsérült egy gázai rakétatámadás után. Egyikük állapota kritikus.

Mohamed Morsi, egyiptomi miniszterelnök: "Az elkövetkezendő órákban pozitív fordulat állhat be a tűzszünet ügyében."

A török külügyminiszter, Ahmet Davutoglu és több másik arab ország minisztereinek delegációja megérkezett Gázába.

Gáza egyetlen közepesen felszerelt kórháza, a Shifa kórház jelenleg generátorokról biztosítja az áramellátását, mivel az energiaszolgáltatás kihagyott. Tekintettel arra, hogy nagyon nagy üzemanyaghiány is van a régióban, sokáig nem tudják már a generátorokat üzemeltetni.

Az izraeli sérültek száma 10-re emelkedett.

Egy friss izraeli támadásban Gázaváros ellen újabb 8 palesztin halálos áldozat, minimum 10 sérült. Ezzel a palesztin áldozatok száma 125-re emelkedett.

[Bréking]: Észak-Gázában izraeli harcigépek szórólapokat dobtak ki, melyek felszólítják a palesztin lakosokat, hogy saját érdekükben azonnal evakuálják/hagyják el a városokat.

Az élőképek alapján Gázaváros újabb kemény bombázás alatt áll.

128-ra emelkedett a palesztin áldozatok száma.

Palesztin rakéta csapódott be Ashdodba, minimum 1 sérült.

A gázavárosi támadásban újabb két gyermek halt meg, többen megsérültek. A halálos áldozatok száma 130-ra emelkedett.

Az Arab Liga jelenleg sajtótájékoztatót tart Gázából.

Az Arab Liga vezetője, Nabil al-Arabi: "Azonnal véget kell vetni az izraeli megszállásnak, s létrehozni a független Palesztin államot, Jeruzsálem fővárossal."

A Bureij menekülttábor ismét izraeli bombázás alatt áll.

Az izraeli sérültek száma 14-re emelkedett. Jelentések szerint az eddig bevetett, többségében házi gyártmányú rakéták helyett Gázából kedden nagy mennyiségben iráni gyártmányú Fajr-5 rakétákkal támadnak.

Az Észak-Gázában izraeli gépekről kidobott szórólapok pontos tartalma: "Az izraeli hadsereg felszólítja a helyi lakosokat, hogy saját biztonságuk érdekében azonnal evakuálják a városokat, s menjenek Gázavárosba." A szórólapokon térkép is látható az útvonalakkal. Eközben Gázaváros komoly bombázás alatt áll.

[Bréking]: Az USA ígérete szerint blokkolta az ENSZ Biztonsági Tanácsának Izraelt elítélő nyilatkozatát azzal az indoklással, hogy az megítélése szerint "kontraproduktív".

A hivatalos források szerint a palesztin halálos áldozatok száma 131-re emelkedett, az iráni tv helyszíni riportere szerint azonban, aki a gázavárosi kórház közeléből tudósított a legutóbbi súlyos bombázások után a becsült áldozatok száma 200-220 lehet.

Benjamin Netanyahu rövid sajtóközleménye újságírói kérdésre a tűzszünetről: "Izrael egyik kezében békét tart, a másikban kardot."

Nirim, Ein HaSlosha, Ashkol városa jelenleg palesztin rakétatámadás alatt áll.

[Bréking]: Ehud Barak, izraeli védemi miniszter bejelentette, hogy ma meg fog születni a tűzszünet, órákon belül várható.

Az izraeli sérültek száma 26-ra emelkedett a legutóbbi rakétatámadások után.

A 88 éves szaud-arábiai király, Abdullah Bin Abdulaziz állapota hátműtétje után kritikus. Szaud-Arábia Izrael után az USA legfontosabb szövetségese a térségben, így egy esetleges reszimváltás, mely halála után bekövetkezhetne, nagyon érzékenyen érinthetné mind az USA, mind Izrael pozícióit.

Ashkalon városában egy gázai rakéta csapódott egy épületbe, áldozatokról, sérültekről nincs hír.

[Bréking]: Sajtótájékoztató Jerusalem al-Qudsból:

Benjamin Netanyahu, izraeli miniszterelnök: "A gázai terroristák izraeli gyerekeket és civileket támadnak célzottan, és saját gyerekeiket, civiljeiket élő pajzsként használják, így a nemzetközi szervezeteknek el kell ítélniük őket, s felelősségre kell vonni őket az elkövetett háborús bűnökért. Egyetlen ország sem tolerálná, ha városait rakétákkal támadnák."
(szerk: a tárgyilagosság kedvéért: az izraeli halálos áldozatok száma a konfliktus kirobbanása óta 3, ebből 3 katona.)

Ban Ki-moon ENSZ főtitkár: "Jártam Gázában, s láttam, hogyan élnek ezek az emberek, félelemben és terrorban. Mélységesen elítélem a palesztin rakétatámadásokat az izraeli városok ellen, de Izraelnek maximális önmérsékletet kell tanúsítania ebben a szituációban. A szárazföldi hadművelet megkezdése, a konfliktus kiszélesedése humanitáriánus katasztrófához vezetne mind palesztin, mind izraeli oldalon."


Amióta bejelentették, hogy küszöbön áll a tűzszünet, az izraeli légitámadások száma Gázaváros ellen drámaian megnőtt. A legfrisebb támadásban több épületet és egy járművet is rakétatalálat ért.

A rakétatámadásnak, mely Gázavárosban eltalált egy járművet első jelentések szerint 2 halálos áldozata és számos sérültje van.

[Bréking]: Egy Hamas tiszt szerint Izrael és a Hamas megállapodott a tűzszünetben Egyiptom segítségével. Elvileg 19:00 GMT -kor fogják bejelenteni, és 22:00 GMT-től lép majd életbe, tehát magyar idő szerint 20:00 kor jelentik be, és majd 23:00-tól fog életbe lépni.

A palesztin áldozatok száma 134-re emelkedett.

Újabb két újságíró esett áldozatául Gázaváros bombázásának.

Öt izraeli sérültről számolnak be Rishon LeZion városából egy gázai rakétatámadás után.

Egy izraeli katona meghalt egy gázai rakétatámadásban Eshkol városára, így az izraeli áldozatok száma 4-re emelkedett.

A két újságíró, akik elhaláloztak egy gázavárosi rakétatámadás során, mint kiderült az Al-Aqsa TV operatőrei voltak. Egy harmadik halálos áldozatról is érkezett jelentés, az al-Quds rádió főszerkesztőjeként azonosították.

[Bréking]: Az izraeli hadsereg tüzérségi ágyúkkal kezdte el lőni az észak-gázai nagyobb városokat.

Ashdod, Nitzan és Niztanim városai jelenleg palesztin rakétatámadás alatt állnak.

Sderot és Sdot Negev is.

Újabb palesztin halálos áldozatról számoltak be Rafah városából egy friss izraeli légitámadás után.

A CNN értesülései szerint 6 palesztint végeztek ki Gázavárosban a nyílt utcán, akikről azt mondták, hogy izraeli kémek.

20:00 van, elvileg most kellene bejelenteniük a tűzszünetet, amire a Hamas tisztje hivatkozott.

Az eshkoli rakétámadás izraeli áldozatainak száma kettőre emelkedett, így az izraeli halálos áldozatok száma már 5. Továbbá ugyanennek a támadásnak a következményeként 15 izraeli katona sérült meg.

Izraeli hadihajókról kezdték el lőni a nagyobb gázai városokat.

A palesztin áldozatok száma 138-ra emelkedett.

21:00 a tűzszünetet egy órája kellett volna bejelenti elvileg, jelenleg még semmi hír róla.

Hamas tiszt: minimum holnapig elhalasztva a tűzszünet, mivel az izraeliek nem válaszolnak a tűzszünetajánlatra.

Ezek lettek volna a tűzszünet feltételei: Gáza blokádjának feloldása, a gázai bufferzóna megszüntetése, hogy a palesztin földművesek újra birtokba vehessék a termőföldeket, egyiptomi-USA együttes felügyelet a fegyvercsempészetet illetően, 24 órás próbaidő, majd teljes fegyverszünet.

Újabb támadás a sajtó ellen. Izraeli rakétatalálat érte az AFP (Agence France-Presse) épületét Gázavárosban.

Az izraeli hadsereg tüzérségi ágyúkkal lövi Rafah várost: minimum 3 halott.

5 rakétát lőttek ki Gázából az izraeli Ofakim városra.


SZERDA

Izraeli vadászgépek lebombázták a Hamas kormányzati épületét Gázavárosban, célzottan a miniszterelnök, Ismail Haniyeh irodáját is lőtték, valamint szintén lebombázták a belügyminisztérium épületét. Egyelőre nem ismert az áldozatok száma, illetve kiléte.

Újabb támadás érte az említett 15 emeletes médiatornyot, a PressTV irodáját célozták, az egyik helyszíni tudósító megsérült.

A France 24 TV-nek adott interjújában Freddy Eytan, izraeli diplomata elmondása szerint már hónapok óta előkészítették a gázai hadműveletet.

Az izraeli hadsereg vezetője, Benny Gantz utasításba adta a hadseregnek, hogy "úgy folytassák a hadműveleteket, mintha nem lennének diplomáciai tárgyalások.ˇ"

Tel-Avivban egy buszt bombarobbanás ért - ismételten nem rakéta, hanem bomba -, amit előzetesen helyeztek el a buszon. Izraeli források 15 sérültről számolnak be, ebből 3 állapota kritikus.

A busztámadásnak már van 1 halálos áldozata, a sérültek száma 25-re emelkedett.

Újabb súlyos légitámadás alatt áll Gázaváros.

A Hamas megerősítette, hogy ők robbantották fel a tel-avivi buszt: "Azoknak a nyugati hatalmaknak, akik nem ítélték el, sőt bátorították Izraelt, miközben ők palesztin civileket mészároltak, nincs joguk elítélni azt, mikor bosszút állunk mártírjainkért."

A palesztin áldozatok száma 149-re emelkedett, minimum 1200 sérült.

Hillary Clinton megérkezett Kairóba, hogy a tűzszünetről tárgyaljon.

Az AFP (Agence France-Presse) gázavárosi épületét a hajnali után újabb támadás érte pár perccel ezelőtt, minimum 1 újságíró halott, számos súlyosan sérült.

Több médiaépületet is érint a legújabb izraeli gázavárosi bombázás, többek között brit, francia és egyiptomi irodák elleni támadásokról számolnak be.

Az Al Shifa kórház jelentése szerint a ma beszállított sebesültek jelentős része fehér foszfor és gyengített urán töltettel ellátott bombák okozta sérülésekre utaló jeleket mutatnak.

Eshkol városába újabb gázai rakéták csapódtak be.

Izraeli belügyminisztérium: azonosították a tel-avivi buszrobbantót.

Irán: "Pénzügyi és hadi segítséget is fogunk küldeni Gázának."

Minimum 7 sérült Eshkolban egy palesztin rakétatámadás után.

Izrael bejelentette, hogy tovább tárgyalnak a tűzszünetről, vagyis nem kötik meg.

Benjamin Netanyahu Eyal Zamir személyében új hadügyi államtitkárt nevezett ki.

Ramallahban ismételten tüzet nyitottak az izraeli erők a palesztin tüntetőkre, minimum 2 súlyos sérült.

[Bréking]: kairói sajtótájékoztató Hillary Clintonnal: Tűzszünet 19:00 GMT-től, vagyis magyar idő szerint 20:00-tól.

Az összes létező, általam ismert gázavárosi webkamera képe elsötétült, nincsen kijövő jel Gázavárosból. A legtöbb helyen az alábbi üzenet látható: "Stream offline most likely due to internet or electricity outage in Gaza City. Broadcast will resume as soon as possible." Jelenleg nem tudni mi zajlik Gázavárosban.

19:00 Még egy óra a tűzszünetig. Elvileg.

Öt palesztin rakéta csapódott be Be'er Shevában.

[Bréking]: Az izraeli légierő lebombázta mind a 4 rafahi gázvezetéket, mely Egyiptomból biztosította Gáza gázellátását. Az energiaellátás a teljes gázai régióban leállt.

Az izraeli halálos áldozatok száma 7-re, a palesztin halálos áldozatok száma pedig 160-ra emelkedett.

20:00 van. Elvileg életbe lépett a tűzszünet. Reméljük holnapi cikkem már nem lesz.

Az áldozatok összegzése a tűzszünet után:

Az izraeli hadsereg saját elmondása szerint "sebészi pontosságú, kizárólag katonai célpontokat támadó" akciói során 160 halálos áldozatról lehet beszámolni. Ebből 154 civil.

A gázai palesztin ellenállók támadásai során 7 izraeli vesztette életét, ebből 2 civil (ebben benne van a ma délelőtti tel-avivi busz-merénylet).


[Bréking]: 9 percig tartott a tűzszünet: minimum 2 újabb palesztin halálos áldozatról számolnak be Gázavárosban egy izraeli rakétatámadás után.

Gázaváros utcáin az emberek ünnepelnek. Jelenleg úgy fest a tűzszünet életbelépését követő izraeli támadás ellenére tart a tűzszünet, a Hamas nem válaszolt támadással.

A palesztin áldozatok száma 162-re emelkedett.
 

Comentários

covfefe
covfefe Dia 1,827, 02:35

Shalom

loserock
loserock Dia 1,827, 02:52

Kommenteld tele a cikket ,,Üss a Hadügyi Közlöny szerint!'' szlogenekkel, hátha. Bár kételkedem ennek hatásosságáról : )

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,827, 02:54

Hany gyereknek kell meg meghalni vajon gyika szerint addig amig vegre el lehet itelni Izraelt?

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Dia 1,827, 02:58

En mar csak azt szeretnem ha a taposok fele annyira aggodnanak mondjuk egy delvideki magyarert mint egy tel avivi zsidoert. Bar igaz hogy azokkal kozelebbi a rokonsag ugye pesti bibsik?

Tersanszky Jozsi Beno
Tersanszky Jozsi Beno Dia 1,827, 03:08

Hegye

sorihun
sorihun Dia 1,827, 03:12

nem kötekedésből ,de ha nagyon kiakarna valaki veled cseszni törölné a cikket egyszerűen..

vizi zsivi
vizi zsivi Dia 1,827, 03:48

orulok hogy folytatod te vagy a leghitelesebb hirforras szamomra es persze a kenyelem minden egy helyen, pro-kontra tenyek-tenyekel szemben!!!

Daelin Proudmoore
Daelin Proudmoore Dia 1,827, 05:22

En mar csak azt szeretnem ha a taposok fele annyira aggodnanak mondjuk egy delvideki magyarert mint egy tel avivi zsidoert. Bar igaz hogy azokkal kozelebbi a rokonsag ugye pesti bibsik? x2

Kero One
Kero One Dia 1,827, 05:52

ernst, nem minden pesti "bibsi"...

amúgy vote a cikkekre, folytasd tovább!

Gabor Kori
Gabor Kori Dia 1,827, 05:58

Israelt nem fogják elitélni a biztonsági tanácsban/ENSZ-ben, mert Amerika megvétóz minden ilyen indítványt.
Hajrá Amerika! Hajrá Israel! /sarcasm off

Mvhely
Mvhely Dia 1,827, 06:03

amugy a zsido allamot egy valami nem erdekli egyaltalan : a palesztinok.
a mostani haboru elsodleges prioritasa a vaskupola vedelmi rendszer eles tesztelese (nagy uzleti lehetoseg) a masodik hatha iran beleszol es akkor jogosultnak erzi magat izrael hogy akar megelozo csapast merjen,a harmadik pedig a palesztin vezetok kiiktatasa. a tobbi csak jarulekos veszteseg

Biedermann
Biedermann Dia 1,827, 06:50

Kedves moderátorok!Meséljétek már itt el,hogy mi a jó fenét írt Shaok,hogy kipontoztátok.

ForradalmiMaki Dia 1,827, 07:48

Comentário apagado

Gabor Kori
Gabor Kori Dia 1,827, 08:01

"Lehet én vagyok a rasszista, de én tapsolok neki, ha a cigányok és a zsidók irtják egymást. Azt meg, hogy a zsidók állnak nyerésre pont leszarom. Pusztulhat mindkettő. "

Akkor inkább ne írtasák egymást. Csak az olaj lesz drágább.

Mutyis
Mutyis Dia 1,827, 08:27

(szerk: a tárgyilagosság kedvéért: az izraeli halálos áldozatok száma a konfliktus kirobbanása óta 3, ebből 3 katona.)

A tárgyilagosság kedvéért az elmúlt pár évben rengeteg busz lett például felrobbantva Izraelben, ahol kifejezetten civileket támadtak, gondolom erre gondolt...

Bár nem mintha ők most nem ugyanezt tennék... Újságírókat és menekülttáborokat lőni...

Tersanszky Jozsi Beno
Tersanszky Jozsi Beno Dia 1,827, 08:45

Na, akkor este 11-ig még belehúznak.

menon111
menon111 Dia 1,827, 08:46

vs
support!

ForradalmiMaki
ForradalmiMaki Dia 1,827, 09:10

melyik cigány reportolt? mert azt látom zsidózni azt szabad : D

Biedermann
Biedermann Dia 1,827, 11:17

"A pokol most leszáll a Földre a Közel-Keleten,
egyelőre még csak ott..."
ami most elindul, csak az előjáték valami sokkal nagyobb és sokkal monumentálisabb előtt......

Karlista
Karlista Dia 1,827, 11:29

Tűzszünet az izraeli szótárban: 2012 Januártól novemberig valami 70 palesztint öltek meg izraeli csapatok.

Éljen a béke.

Karlista
Karlista Dia 1,827, 11:32

Izraeli veszteség ugyanabban az időszakban: 0

Miesko
Miesko Dia 1,827, 11:46

amugy a zsido allamot egy valami nem erdekli egyaltalan : a palesztinok.
a mostani haboru elsodleges prioritasa a vaskupola vedelmi rendszer eles tesztelese (nagy uzleti lehetoseg) a masodik hatha iran beleszol es akkor jogosultnak erzi magat izrael hogy akar megelozo csapast merjen,a harmadik pedig a palesztin vezetok kiiktatasa. a tobbi csak jarulekos veszteseg

+1

szeku
szeku Dia 1,827, 12:52

sub

Alexandross
Alexandross Dia 1,827, 12:57

A Hamasz egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat ad a fegyverszünetet illetően. Kedd kora este egy tisztviselőjük azt nyilatkozta, hogy éjfélkor leállnak a palesztin rakétatámadások. Egy másik Hamasz-tisztviselő, Izzat al-Risk azonban azt írta a twitteren, hogy még nem egyeztek meg, nem várható megállapodás kedd este. Egy Hamasz-szóvivő pedig az Al-Dzsazíra arab hírtelevízióval közölte: az utolsó percig lőni fogják az izraeli városokat.

Alexandross
Alexandross Dia 1,827, 12:57

Izrael közben terrorista létesítményeket támadott a Gázai-övezetben, ahonnan szintén lőtték az izraeli városokat. Az izraeli hadsereg szóvivő irodájának közlése szerint mintegy húsz légicsapást hajtottak végre kedd este.

Dr. OX Dia 1,827, 13:10

Comentário apagado

Tersanszky Jozsi Beno
Tersanszky Jozsi Beno Dia 1,827, 13:44

Most nem azér, de ehhez a flash-hez nagyon nem passzol ez az avatár: a neturei karta vezére köztudottan rühelli az izraeli államot. Nem kéne őt ilyenekkel égetni. : D

agifux
agifux Dia 1,827, 17:49

mit keres ez a cikk még mindig itt?
miért nem lehet legalább innen kizárni a valódi világot?
akit érdekelnek a hírek, maga is el tudja olvasni a nemzetközi sajtóban, nem fair meglovagolni a zsidó témát, és ezzel subokat gyűjteni egy olyan játékban, ahol főleg nemzeti érzelműek játszanak...
ehhh.... pm-ben szívesen vitatkozom tovább bárkivel
nem vagyok zsidó

vizi zsivi
vizi zsivi Dia 1,827, 19:22

akinek nem tetszik minek olvasa ??????jopar embert meg erdekli mert valodi hiteles beszamolot ad mi tortenik ott ,..mert a hivatalos mediatol ezt nem kapom meg:(🙁!!!!

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Dia 1,827, 20:50

ezek a liberál okoskodók, mind azt hiszik, hogy rajtuk kívül mindenki hülye, csak ők helikopterek.

Tersanszky Jozsi Beno
Tersanszky Jozsi Beno Dia 1,827, 21:27

Kedves fotelliberális: node ha mindent kizárunk a valódi világból, akkor ugye mi sem lennénk itt. : D
Ez már párszor amúgy át lett beszélve a korábbi cikkeknél is, szóval lerágott csont.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Dia 1,828, 23:48

Az al-Siga kórház ápolónői szerint az áldozatok többsége gyermek és nő: "A nők és gyermekek száma meghaladja a férfiakét, különösen a legutóbbi támadások miatt, ezek ugyanis kifejezetten házakat és civil épületeket céloznak" - nyilatkozta Ibrahim Dzsirdzsavi ápolónő az Elctronic Intifada honlapnak.

Na akkor ki is a terrorpista?

Anyone78
Anyone78 Dia 1,828, 23:53

"Az USA hivatalosan is bejelentette, hogy meg fogja vétózni az ENSZ elítélő határozatát Izrael ellen."

Nagy Izrael úgy táncol, ahogy a kicsi fütyül neki!
Tiszta szégyen, hogy nincsen önálló akaratuk! ( Nekik sem)

Regisub
Regisub Dia 1,828, 23:54

Azért azok a Hamaszos gyáva nyulak is megérik a pénzüket rakétákkal lövik Izraelt aztán elbújnak a patkánylukjaikba, s hagyják, hogy a zsidók civileket gyilkoljanak. Ha bátrak lennének vállalnák a tetteiket céltáblát raknának a mellükre s úgy kötözködnének Izraellel.

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Dia 1,828, 00:31

gratulálok, látom megvannak az alapfokú harcászati ismereteid, meg olyan csavaros az észjárásod, rózsadombon biztos sokáig húznád.

Clarence Harvey
Clarence Harvey Dia 1,828, 01:11

Nem kéne irl gyűlöletet / propagandát tolni erepublikban, aki hírekre kíváncsi az valódi cikkeket olvas nem erepublikot.

Iszak
Iszak Dia 1,828, 02:29

azért nem kéne birkamód elhinni mindent amint a nem-mainstream médiában láttok, sokkal sokkal komplexebb ez annál, hogy meg lehessen érteni ilyen cikkekből az egészet. mindkét fél tökig sáros, egyik sem jobb egy kicsivel sem mint a másik. aki azt mondja, hogy egyik félnek is igaza van, annak még sokat kéne foglalkoznia a dologgal, hogy jobban átlássa mi van.

DivineLard Dia 1,828, 02:38

Comentário apagado

Varga Balazs
Varga Balazs Dia 1,828, 02:47

Kerestem azt a képet, de nem találtam meg, amit szerintem mindenki ismer:

Jobboldalon a terrorista, aki egy nő mögött bújik el és onnan lövöldözik, baloldalon egy katona, aki mögött van a nő és testével védi.

Ez ugyanúgy itt is igaz. Nagyon rövidlátású, aki csak Izraelt ítéli el. Ahogy korábban írták: mindkét fél sáros de konkrétan én az Izraeliekkel szimpatizálok jobban, nem szeretem a terroristákat.

e-makvirag
e-makvirag Dia 1,828, 03:34

örülök, hogy legalább a választási lehetőségem megmaradt.
ha zsidó nem akarok lenni, akkor még ott van a cigány identitás...

a barrikád túloldaláról egyirányba lövöldözni mennyivel objektívebb véleményalkotás?

Shaok
Shaok Dia 1,828, 03:41

Varga Balazs, azt a propaganda-képet ki kellene lassan cserélni, mert most már újságírók mögé bújnak újabban. Regisub, pont ezt teszik a terroristák, amit írtál, hiszen a marha nagy TV és PRESS feliratok, melyek elvileg a genfi egyezmények alapján védik őket bőven alkalmasak céltáblának. (csak nem tudtam megállni, bocsánat)

Recsek
Recsek Dia 1,828, 04:27

Balazs Varga: a világ legnagyobb terroristája az USA és Izrael. Két Barátok Közti reklámszünetben nyilván nehéz felfogni...

Bikkin
Bikkin Dia 1,828, 04:32

Varga Balázs: amire gondolsz, az alighanem egy zsidó propagandakarikatúra. Sok helyen látni, ahonnan a cionista propaganda ömlik. Neked ezt a helyet ajánlom, itt nézegetheted, meg kedved szerint való irományokat is találsz: http://miertcion.blogspot.hu

Sir Moke Shag
Sir Moke Shag Dia 1,828, 04:59

http://www.realclearpolitics.com/blog/israel_palestine_cartoon.gif

Erről a képről van szó. Sajnos van benne valami, bár nyilván nem ennyire egyszerű a helyzet.

WildHamster
WildHamster Dia 1,828, 05:27

Shaok, így a "szigorúan humanitárius" tel-avivi buszrobbantás után nem érzed kib..tt kínosnak ezeket az uszító-gyűlölködő cikkeket?

Shaok
Shaok Dia 1,828, 05:29

Már megbocsáss WildHamster, mi az uszító ebben? A buszrobbantást is leírtam, pont úgy, ahogy történt. Ezek szimplán tények. Mint leírtam korábban is, ha ebből következtetéseket von le valaki, az nem az én, hanem az ő véleménye.

cooty Dia 1,828, 05:32

Comentário apagado

Mvhely
Mvhely Dia 1,828, 05:49

a legjobb az amikor veditek a vedhetetlent. a halott gyerek halott marad. mit tennetek ha evtizedek ota falakkal korbezart teruleten elnetek? a liberalis emberjogi harcosokban azt szeretem hogy csak az egyik oldalnak adnak igazat, mert a masik oldal mar nem ember hanem terrorista. legyen par honapos gyerek vagy barki mas. es mindent megmagyaraznak. ha korhazat lonek romma akkor azert mert terroristafeszek volt. bosszanto a szemellenzos hozzaallas

anti.raj.unit
anti.raj.unit Dia 1,828, 05:53

Ha e fajzat, amely a sátántól született és ahhoz is tér vissza, ordítozni kezd és lármát csap, hogy őt rágalmazzák, ne higgy neki, kedves olvasó... Régi tulajdonsága ez már neki, hogy ha valaki Júda sebeit leleplezni meri, bőszült haraggal tördeli kezeit és türelmetlenség, gyűlölet, ártatlan emberek gyanúsítása fölött jajveszékel....

anti.raj.unit
anti.raj.unit Dia 1,828, 05:54

De amikor a Talmud elvei alapján destruálták, aláásták egy ország integritását, erkölcsét, gazdasági életét és teszik ezt még ma is: akkor nekünk nem szabad egy szót sem szólni ellenük....

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.