Το μεγαλείο της Ελληνικής Γλώσσας

Day 5,178, 01:18 Published in Greece North Macedonia by Panayotis93

Συνεχίζοντας για την Ελληνική Γλώσσα θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μία γλώσσα μοναδική στον κόσμο. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε η επιρροή της στην ανθρωπότητα Άρθρο Ελληνικής γλώσσας . Αλλά η ελληνική γλώσσα πέρα από τη γενική της επιρροή στις άλλες γλώσσες, μπορούμε να πούμε ότι είναι η κατ'εξοχήν γλώσσα των επιστημών. Αν δει κανείς συγκεκριμένα τις επιστήμες και την τεχνολογία, το ποσοστό των καθαρά ελληνικών λέξεων και των λέξεων με ετυμολογική ρίζα στην ελληνική, εκτοξεύεται δραματικά.
Όταν αναφέρεται ένας μη ομιλητής της γλώσσας στην "Εγκυκλοπαίδεια" ή όταν κάποιος μιλάει για την "Φυσική" ή ακόμα όταν ζητάει απλά το "βούτυρο" χρησιμοποιεί ελληνικά.

Η Ιστορία της γλώσσας.
Τα Ελληνικά ανήκουν στις λεγόμενες Ινδο-Ευρωπαϊκές γλώσσες αλλά αποτελούν ξεχωριστό παρακλάδι.


Αυτό το ξεχωριστό παρακλάδι είτε θεωρείται από τους γλωσσολόγους ως αυτοτελές, είτε χωρίζεται σε υποκατηγορίες. Μια από τις λιγότερο διαδεδομένες διαιρέσεις που βρίσκει πολλούς υποστηρικτές τελευταία είναι αυτή που χωρίζει την Ελληνική σε Τσακώνικα, Σύγχρονα Ελληνικά, Ποντιακά και Ελληνικά της Καππαδοκίας , ενώ η πιο διαδεδομένη διαίρεση είναι αυτή που χωρίζει την Ελληνική σε Αρχαία ελληνική, Κλασσική Ελληνική και Νέα Ελληνική.

Η ανάπτυξη της Ελληνικής γλώσσας πέρασε από πολλά στάδια. Τα "ΠΡΩΤΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ(Τρίτη Χιλιετία προ Χριστού) ανήκουν στις Πρωτο-Ινσοευρωπαϊκές και μιλούνταν από ελληνικά φύλα στην Βαλκανική Χερσόνησο. Ίσως να ομιλούνταν ήδη από το 4.000 π.Χ. ανάλογα βέβαια από την μελέτη της ίδιας της Ινδοευρωπαϊκής προέλευσης των γλωσσών.
Αργότερα, έχουμε τα "Μυκηναϊκά Ελληνικά" (1600-1100 π.χ.) . Πολλοί μελετητές τα τοποθετούν στην αρχή του Ελληνικού πολιτισμού γιατί μιλιούνται σχεδόν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και όχι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, από την Μακεδονία έως την Κρήτη και τα παράλια της Μικράς Ασίας.
Προς το τέλος των Μυκηναϊκών Ελληνικών και στην αρχή του σταδίου των "Αρχαίων Ελληνικών" υιοθετήθηκε το Ελληνικό Αλφάβητο, πολύ κοντά στο σημερινό γνωστό μας αλφάβητο.

Όπως είναι γνωστό το Ελληνικό Αλφάβητο προήλθε από το Φοινικικό Αλφάβητο αλλά οι Έλληνες τροποποίησαν τα φοινικικά γράμματα κατά πολύ αλλά διατήρησαν την προφορά των γραμμάτων, και πρόσθεσαν τα φωνήεντα. Υπάρχουν βέβαια και γράμματα τα οποία ήταν καθαρά ελληνική έμπνευση. Επίσης τα Φοινικικά γράφονταν από δεξιά προς αριστερά σε αντίθεση με τα ελληνικά.

συνεχίζεται με τα "Αρχαία Ελληνικά" μέχρι σήμερα...