Fundo lig/desl

Join the new world

 

[Нови Сад орг] #11 - Петар Попара Црни, СПЕНС, Роштиљ окршај

Dia 1,976, 12:49 Publicado em Serbia Coreia do Sul por New-and-Now

Друштво,

Нови Сад орг вам поносно представља свој 11. број:

- Представник Новог Сада у еРепу - кратак интервју са Petar Popara Crni
- Знаменитост Новог Сада, Некад и сад - СПЕНС (писао Ralle72)
- Рецепти из Новог Сада - Роштиљ окршај: Буби и/или Брена (писао Petar Popara Crni)

Уколико имате жељу да напишете неки текст о Новом Саду (о некој од знаменитости Новог Сада, о некој историјској личности из Новог Сада или о неким занимљивостима) пошаљите ми поруку, па да се договоримо око тога.- Шта највише пратиш у еРепублику тренутно?

Тренутно сам фокусиран на Црну Гору , што наравно подразумева праћење скоро свега , и мада зна да исцрпи понекад , Црна Гора је права земља за нерадника као што сам ја. И кад нешто мало урадиш , сви то цене... 😃

- Које искуство или искуства највише памтиш у еРепу?

Лагано али сигурно постајем мрзовољан као Обрад , ал уз то ваљда стиже и мудрост , па иако се много тога занимљивог искусило, свакако бих издвојио улазак у “Guardian Angels”-e и додавање Црне Горе на мапу еСвета. Ово прво било је као производ чекања скоро годину дана да стекнем услов да постанем део једне такве институције као што је ГА, и онда кад сам на крају постао део, додуше , преко везе , мој еДечачки сан био је испуњен. Мислим да данашњи играчи немају такав идеал... А за Црну Гору , најеПаметнији избор који сам направио да ми игра постане занимљивија. Сјајни људи, прелијепе девојке, добро пиво и изазов да браниш интересе земље којој аргументи не стоје у снази њене војске. Ето то, ако сам фокусиран само на игру...

У РЛ... “NS CREW” убедљуво најјача екипа на окупљањима , и разлог зашто сам и даље онлајн... Алхемичари који “игру из досаде” претворе у “игру из љубави”.

- Део града који ти је најдражи, ком припадаш, који промовишеш?

Кад сам кренуо возом из Ужица пре 5 година, нестане нам дрва па изађемо ја , стриц Јово , деда Лазо и козе. Прва улица у којој сам живео била је Париске Комуне, и за неког са брда логичан избор зграда и стан на 11 спрату. И даље сматрам да је поглед са тог спрата нешто на шта сам највише Новосађанки смувао...

Елем сад сам на Лиману , и тај део града се не може поредити ни са једним другим, и ценим да сам управо на њему , по први пут, почео да се осећам као Новосађанин... Ваљда је то до испарења, или јер се слабо туширам...

- Шта највише волиш у Новом Саду?

(прим. аут. Читајући овај интервју, као и Роштиљ окршај, лако ћете приметити шта Црни највише воли)

- Шта би променио у Новом Саду да можеш?


Беше то зимус , ваљда је зима и беспарица натерала све поносне власнике џукела да исте избаце на улице , па да се они у чопорима крећу и плаше недужан народ. И керови нису наивни, па знају да су најбољи део града управо Лимани , што због мензе , што због вегетације и наивних студената да их штите од шинтера. Елем, ту негде код Меркатора спопадне један омањи чопор неке девојке , лају реже , а оне вриште , ломе штикле , дижу сукње, ма страота једна... И сад ја ту искористим оно исконско правило , да се пси плаше свиња , приђем и растерам керад , а цуре ми се наравно захвале , и безбедно сачекају фрајера у Q7-ици.

Поента приче је да ја нећу увек бити ту, и да су ти чопори стварно ругло града. Да не причам да је смешан начин којим су то пробали да реше , па потровали пола луталица Лимана, што људи што паса.

- Шта би предложио туристима да обавезно посете у Новом Саду и зашто?

Пошто су претходни гарији које си интервјуисао поменули скоро све интересантно широким народним масама, онда ћу ја иудвојити бирцуз “Липа” , билијар “Гају” и кафану “ Зора 021 ”. За Липу и Гају су многи чули , па да Зору изрекламирам :Угао Кисачке и Краља Петра , пиво 100ак динара, карирани и запуштени стољњаци , мемљиви зидови украшени новогодишњим свећицама , који уз слабо осветљење долазе до изражаја, газдарица плавуша , 40ак банки , али добростојећа и конобарица која је ту као по казни, чаше се не служе , јер ко ће то прати. Петком око 20 часова у локал улази маторац са клавијатуром у пратњи прсате певаљке и ћелавог а набилдованог певаљкиног мужа. Журка креће , газдарица се пење на астал и цепа најлон чарапе , а крећу музичке жеље на релацији “За момке из ћошла” и “Само за најбољу газдарицу...” .

Ко није пробао, топло препоручујем...

- Да ли имаш неку слику коју би поделио са играчима из еРепублика, а да је везана за Нови Сад?

Све моје слике, као и живот у Новом Саду , везане су за “NS CREW” јер као студент који је обновио годину , више пута, и изгубио нит са генерацијом, нисам могао много да бирам са ким ћу се дружити, али и да јесам , сигуран сам да бољу екипу не бих умео да окупим.

“NS CREW” је посебна група Новосадских еРеплија који су преко активних дружења на кампусу и Бећарцу формирали имиџ екипе која је препознатљива и радо виђена на многим окупљањима. Такође смо познати и по узречици “Гари од*е*и... 0/“, па се може рећи да су ове “наше” слике у ствари моје слике везане за Нови Сад. Тако можете упознати...


Железничка станица у Новом Саду


Плажа “Бећарац” у Новом Саду


Студентски плато у оквиру Домова “Бајић” популарни “Кампус” - ноћу


Студентски плато у оквиру Домова “Бајић” популарни “Кампус” - дању


“Ђачко игралиште “ на Кеју , Нови Сад


Културна манифестација “Вече кад McMoox није био ту ,,, ”


Прва традиционална Кифлицијада у ПНГ (Пауновој новој гајби)

Као и многе друге значајне локације и манифестације које је увек лепше проживети уз нашу екипу. Све фотографије можеш слободно објавити јер је “NS CREW” одобрио њихово приказивање!


Надам се да нисам био превише досадан, ако пак јесам , Гари... 0/


СПЕНС (писао Ralle72)

Некад:

(напомена: слика је из краја 70-их прошлог века када се на месту садашњег СПЕНС-а налазила Фабрика Кабела "Новкабел" (хале иза дрвећа, а испред стадиона "Карађорђе")Један од симбола Новог Сада је и Спортски и пословни центар „Војводина“, популарно назван СПЕНС (што је у ствари скраћеница од Стонотениско Првeнство Нови Сад). Изградња дворане је започела маја 1979. године, а отворена је 14. априла 1981. године за 36. Светско првенство у стоном тенису.

Спортско-пословни центар Војводина чине спортске дворане, отворени спортски терени,СЦ Сајмиште и гаража са паркинг простором. Површина локације на којој је изграђена дворана СПЕНС је скоро 200.000 m², од тога сам објекат заузима 85.091 m². Спенс има две хале: велику (капацитет 7.022 места) и малу (капацитет 1.030 места), ледену дворану (капацитета 1.030места), затворени базен, куглану, тренажно такмичарске сале за бокс, џудо,стрељаштво и стони тенис, 2 прес-центра и амфитеатар. Поред спортских објеката у њему се налази око 215 локала у које су смештене многобројне продавнице.

Више о СПЕНС-у можете прочитати и овде.

Сад:

Роштиљ окршај - Буби и/или Брена (писао Petar Popara Crni)

А сад о Бубију и Брени,тј Најбољи роштиљ у Новом Саду

Враћајући се са једног скупа у Београду , четири пријатеља , се надомак уласка у Нови Сад бацише у дискусију где би могли да клопају.

“Ајмо у “Буби” на шпиковану?”

“Е види се да си прави дођош...” повика Обрад па поче типично да маше левом шаком и приповеда “Сваки прави Новосађанин зна , да су најбољи преливи и роштиљ...” ни не заврши реченицу а остала двојица сапутника , МcMoox и Неко Други , повикаше у један глас “...код Брене”

Мада сам ја испрва мислио да је реч о некој новој шали , сетио сам се да се Обрад никада не шали када је храна у питању. Убрзо дођосмо до паркинга код Сајма, а колико је роштиљ био добар , говори податак да сам и даље редовна муштерија , и да госте редовно тамо водим кад планирају да клопају у Новом Саду. Уосталом питајте Бернолдија Салиерија... Елем, на мени је да Вам овом приликом представим оба роштиља .Буби грил - представља препознатљиви ланац роштиља у Новом Саду чији власник поред грила поседује и Буби домаћу кухињу у коој се припрема и остала храна, претежно кувана. Поред горе усликане локације на трибини Војводининог стадиона “Карађорђе” Буби се налази и у улици Краља Петра Првог 95 код Сајма. Поред кућне доставе и катеринга , из широке понуде роштиља издвојио бих незамењиву Шпиковану Пљескавицу која је , по мом мишљењу боља од оне код Брене јер пљескавица има тврђу корицу , као и роштиљске љуте кобасице , које су заиста прва класа. Мана “Бубија” је што исувише комерцијализован па се због тога не може рећи да је нешто што већ нема и у фругим градовима.Брена - је популарни назив Новосађана за роштиљ “Big Rory” који се налази на две за сада мени знане локације , на паркингу код Сајма и Булевару Ослобођења 115 код стадиона Војводине, а на којима Фахрета Јахић Живојиновић , познатија као Лепа Брена “држи” по речима многих Новосађана “најбољи роштиљ у граду”.До скора , овај помало неугледни локал , имао је најниже цене у граду да би се и они скоро “дозвали” па су сада и оне скоро па као свугде у граду. Елем, оно што Брену издваја јесу тзв преливи или премази и комбинација салата уз роштиљ какве ћете наћи ретко где у граду , као и нетипична понуда сокова марке Пепси , Миринда , 7уп , по дисконтним ценама , што само говори да локал не иде у корак са комерцијализацијом , већ задржава свој препознатљиви изглед. Поред обичне пљеске која је овде свакако боља него код Бубија , препоручујем и димљену вешалицу , која заиста има укус и мирис као да сте је сад извукли из сушаре. Кад се томе дода добра комбинација премаза, мислим да је уживање загарантовано.

Но ипак, у укусима се не расправља. И поред два горе поменута роштиља, ја сам најбољу пљескавицу у Војводини појео ипак у Инђији , и то је при том била “Лесковачка” , а каква ви искуства имате са роштиљом у Новом Саду, поделите са нама у коментарима.Сви коментари, сугестије и предлози су пожељни. Хвала на одвојеном времену,

Иван, Нов-и-Сад

Претходна издања:

#1 - Липец, Чика Јова Змај, Змај Јовина улица
#2 - Најава скупа у Сремској Митровици
#3 - Данијела89, Петроварадинска тврђава
#4 - Mиоковић Драган, Футошки купус, Трг Младенаца
#5 - Данијел82, музички фестивали, Булевар некад и сад
#6 - Тхе Отхер Оне, Ђорђе Балашевић, музичка промоција
#7 - светланаденис, Матица српска, Лимани, пилећи паприкаш са домаћим резанцима
#8 - неле7, Златне греде, Железничка станица, штрудле са маком
#9 - мекмукс, Градска кућа, гомбоце
#10 - Corsair_RS, Дунавски парк, Насуво са кромпиром, занимљивости

 

Comentários

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 12:49

[Нови Сад орг] #11
- Петар Попара Црни
- СПЕНС
- Роштиљ окршај: Буби и/или Брена

http://www.erepublik.com/en/article/-11-1-2247392/1/20

Ralle72
Ralle72 Dia 1,976, 12:54

\o/

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 12:55

MCMOOX je bio ovde!!!

svetlanadenis
svetlanadenis Dia 1,976, 12:56

o/

RSBorac
RSBorac Dia 1,976, 12:58

o7

RSBorac
RSBorac Dia 1,976, 12:58

Preporuka za Bubi, spikovana pljeskavica ili pilece rolovano : D

Aradjanski Branko
Aradjanski Branko Dia 1,976, 13:01

NS CREW approved this \o/

Crni \o/

Black..Silver
Black..Silver Dia 1,976, 13:01

Gari, NS CREW je najjaci o/

I Brena no.1!

Black..Silver
Black..Silver Dia 1,976, 13:01

Joj, a tek Zora021...

Ralle72
Ralle72 Dia 1,976, 13:01

Ni Bubi, ni Brena, vec Index Maja !!! \o/ \o/ \o/

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:04

A jos dok je bila pored "Dnevnika"... Vrh vrhova! : )

Ralle72
Ralle72 Dia 1,976, 13:12

Kod fakulteta...ta je bila najjaca...i cini mi se i prva...pamtim ja i "Krompirka" 😃 Prvi je bio na uglu Bulevara i Brace ribnikar, a posle na uglu Bulevara i Futoske, preko puta Caribica 😃:D:D

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:14

Hm....sta jesti veceras.... : )

NajMladjiPionir
NajMladjiPionir Dia 1,976, 13:03

Vote!

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:05

BRENA JE BRENA, ALI DVAPUT JE DVAPUT : P :....

inače najbolji roštilj u gradu je bio kod ''Neše'' rade 3 generacije Leskovčana zajedno u smeni, najmlađi ima 30 godina, nažalost, lokal je odavno srušen, to je bilo prekoputa današnjeg ''The pub'' - ugao Maksima Gorkog i Bulevara oslobođenja ...uglavnom uvek su svi pijani, urnebes prži kako je ljut i uvek je rasprava među njima, nešto kao Topalovići...Takve psovke nikad niste čuli, posebno kad tata popije deinu rakiju pa prži sina kako je on, a sin kaže : ''a be tatko, da gi ujebem u dupe, pijem manastirku ceo dan , domaće ne okusih od onomad kad sam se napio pre 3 dana'' ali sa leskovačkim izrazima i grimasama...

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:09

Sve sto kazes - stoji! Odlicna pljeska (i belo pilece) je tamo bila...
Otvorili su negde drugde rostilj?

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:14

Mislim da ne, deda je umro, pričalo se da je od vijagre 😒

Katkis
Katkis Dia 1,976, 13:22

Kako sam se jednom ubio sa njima posle grada. Dosao na pljesku, matorci po obicaju mrtvi i vade neki rubin ispod tezge, i sipaju, nude i mene, ja sta cu jadan ajde po koju. Ne znam kako sam izasao iz lokala. A RUKE NIKAD NE PERU : D

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:24

normalno 😃

Dado-NS
Dado-NS Dia 1,976, 14:46

bas to htedoh reci..kod NESE..a tek kajmak sto su imali...

JovicaSM
JovicaSM Dia 1,976, 14:48

хахахах
Сећам их се и ја! Лудница!

Dio Deda Obrad
Dio Deda Obrad Dia 1,976, 13:10

Ovaj Crni...jeste da je dečko dođoš ali je okey!

Inače u NS su pljeskavice 2-3 puta tanje nego npr u BGD pa je zato osnovna razlika koja govori o kvalitetu upravo u salatama i premazima.

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:14

Pljeske jesu tanje, ali smo mi deblji od Beograđana 😃

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:15

To je sve zbog salate! : )

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:15

Ajoj, s'a ti rek'o ovaj sa Klise:
mcmoox Deda je umro, pričalo se da je od vijagre

Dio Deda Obrad
Dio Deda Obrad Dia 1,976, 13:17

Ma kakva crna viagra, u poluvremenu tekmi na Sport klubu reklamiraju daleko jeftinije preparate. A u apoteci uvak mozes da kazes da su za cirkulaciju!

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:18

Lucifer koristi onaj poparin iz trafike '' dijetetski suplement'' 😃

a ovo je deda leskovčan, mislim da se zvao Ljubiša ili Ljubisav, uglavnom unuk se zvao Nenad, a tatko ne mogu da se setim.. i dedina riba - teta Milena , 70godišnja raspuštenica sa 3 l žestine u torbici, inače razvedena pravnica iz Tuzle .... ma kriminal 😃

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:19

Onda ovaj KFCmuks siri dezinformacije!

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:23

Možda sam imena omašio, davno bilo ..., sećam se kad je rekao nekoj ribi tatko, ona se žali kako je urnebes ljut a on sav bitan kaže - ljuta je i rakija pa vidim da možeš da potegneš, riba nevera a mi patos....i on vadi flašu mrtav ladan i kao - hoćeš da probaš moju ?

Danijela 89
Danijela 89 Dia 1,976, 13:14

hahah NS crew ,zna se i videce se 27-og kaki smo : D

nije bitno gde, bitno da ima mesa ,preliv ionako samo pavlaka i nekad kecap da ne komplikujemo : D


Crni (hvala na siru i kajmaku ) : *

bozimano dorks
bozimano dorks Dia 1,976, 13:18

lele bice novi sad vs niš 27 hahaha

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:21

Nije bitno ko ce da pobedi, samo da bude dosta mesa i cirke...vidis kakvim kapacitetima se ovde raspolaze? : )

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 14:24

mi se predajemo odmah - pobednik časti : P ....

purebg
purebg Dia 1,977, 01:23

Нови Сад вс Ниш, а све то код Вукова на Ади у Београду граду, дваеседмог овог.

о7

Rik Daphnee
Rik Daphnee Dia 1,977, 05:37

Ja se dobrovoljno prijavljujem da budem sudija. : D

coorajber
coorajber Dia 1,976, 13:23

Autonomaši! .............
Ali ih volEmo i cenimo! Svaka čast (dru)gari! o7

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:24

Pravda da se Novkabel vrati na svoju prethodnu lokaciU!!!!

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:24

Kure javljam ti za depeshe mode u narednih par dana, možda će biti mesta za jednom ćelavog profesionalca 😃

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:25

jednog : D ...

coorajber
coorajber Dia 1,976, 13:28

Hehehe hvala sinak! Btw ako se to desi, znam samo da će dupe da mi bude vazda uz frižider. Zajebi bato, vidim šta ti je u podsvesti.

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:29

Dvojica su se tako smuvali... : )

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:30

matori ja vodim ženu da radi, kuma, svastiku, kumu, dva druga sa ženama, zeta od jednog i par singl riba.... nema pederisanja za nas 😒

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 13:46

Citat mcmoox-a: "zeta od jednog"
A posle kaze da nema pederisanja....

mcmoox
mcmoox Dia 1,976, 13:53

zet je lečeni narkos i uskoro svršeni bogoslov 😃

a ako klepa goste ja ga posle ispovedim po licenci sv. Bernoldija i dam oprost greha 😃

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 14:00

Amin.

New-and-Now
New-and-Now Dia 1,976, 14:00

Ili bolje: VUJ!

War3hous313
War3hous313 Dia 1,976, 16:15

ns ekipa i na depeshu... vrh! pravomo dogovor 27. kod kog shanka se nalazimo : )

NajMladjiPionir
NajMladjiPionir Dia 1,977, 15:40

Gledamo se 27. 😉

TrigerSRB
TrigerSRB Dia 1,976, 13:24

o/

Najbolji rostilj je bio kod Neše x2 ; )))))

TrigerSRB
TrigerSRB Dia 1,976, 13:33

Svaka čast za članak, sledeci bi mogao malo o noćnom životu u ns-u! : )))

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.