Fundo lig/desl

Join the new world

 

За членовете на Българска Демократична Партия (БДП)

Dia 1,925, 16:10 Publicado em Bulgaria Bulgária por Garabeda
Вместо увод: тази статия е предназначена за членовета на БДП. Ако не сте такъв и нямате желание да ставате член на партията, спокойно може да продължите с прегледа на пресата и да пропуснете следващите редове. Ако все пак ви е интересно какво пише надолу, моля заповядайте!Уважаеми членове на БДП,
Пиша тази статия като един стар и същевременно нов член на партията. Пиша я от собствено име, без да съм се консултирал с ПП (партиен президент) или някоя друга "важна" личност в партията. Стар член - защото малцина от вас знаят че съм един от основателите на партията (краят на Юни 2008 - партийният форум дори беше първият форум на еБГ), а нов - защото дълго време бях неактивен и едва от 2 седмици съм активно в играта.
Докато бях неактивен хвърлях бегъл поглед на партията и ми направи впечатление, че БДП никога не беше ТОП партията на е-България. Дори преди няколко месеца, когато БДП имаше най-голяма членска маса, пак имах чувството, че партията не беше Номер 1 по брой депутати и влияние в парламента (поправете ме ако греша, но не ми се занимава да правя подробни справки).
На последните парламентарни избори, единствената партия в топ 5, която нямаше статия за кандидат-депутатите беше именно БДП.

Защо пиша тази статия? Защото искам с помощта на всички (които ги е грижа) настоящи членове на партията да върнем партията там където й е мястото - а именно - номер 1 по влияние (дори не е задължително броя на членовете да е №1) в еБългария. За целта ни трябват повече активни членове. Активни означава да имате собствено мнение и да сте готови да го отстоявате. Да се интересувате какво се случва в партията, как се взимат решения, как се определя кандидат-депутатската листа, как се определят партийните цели и политика и т.н.
Начините да бъдете активни са няколко:
- партиен форум - част от форума на е-България
- канал в IRC - сървър irc.rizon.net канал #BDP (ако имате нужда от помощ за чата, ми пишете на ЛС)
- Skype-канал (пишете на roonex за да ви добави)
- статии във вестник (хубаво е ако статията е свързана с партията да съгласувате позицията си с партийната или изрично да отбележите, че това е лично ваше мнение)
- лични съобщения до други членове на партията

Ами това е!
С тези, които ще ходят на националната среща в Трявна - очаквам да се срещнем и запознаем на живо! Останалите - очаквам ви във форума, скайп, чат или защо не някоя среща във Варна!

Garabeda
 

Comentários

No face No name No number
No face No name No number Dia 1,925, 16:14

о7

DnPijote
DnPijote Dia 1,925, 16:42

Проблемът на БДП е че открай време са я яхнали няколко сиви кардинала и не пускат кокала, крепи се изцяло на стара слава. Трябват й свежи попълнения, но и да дойдат млади най-вероятно ще ги изгонят..........
Старата БРП на Фреша спечели 9 пъти конгресменските избори за десетте си месеца съществуване, като направи и серия от успешни президенти и кабинети - това се дължеше преди всичко на големия брой свестни и кадърни хора, които застанаха зад идеите и получиха възможност за изява. В момента, в който повечето по една или друга причина се оттеглиха, партията заприлича на БДП и създателят й имаше достатъчно мозък в главата да я разпусне..
Ако искаш да я възраждаш, добре е да я направите малко по-отворена, макар че идея си нямам как ще стане в този й вид.
Като пример мога да дам НАПРЕД - събра най-доброто останало от БРП И ПНБ + някои истински попадения от безпартийните - резултатите са видни вече четвърти пореден президентски мандат. Хората правят партиите, а не обратното!

BladeGT
BladeGT Dia 1,925, 18:00

На тоя филм му се видяха финалните надписи вече. Старите кучета се организираха в нови листи и спомените за старите времена и партии само ще попречат на сегашната политика.

LitoII
LitoII Dia 1,926, 23:36

Докато има само медалисти-желаещи да изместят "старите" така ще е...

Elijah Abbot
Elijah Abbot Dia 1,926, 01:00

Гаро президент! Гаро президент!
ПО–БЕ–ДА!

Kauna
Kauna Dia 1,926, 14:03

БДП си е партия с традиции и богата история и това винаги ще я държи на политическата сцена, но именно затова е важно ръководителите и да се уверят, че влиянието и е положително. Ако искате да упражнявате влияние нито ви трябват най-много членове, нито най-много депутати. Трябва ви компактна група от единни и координирани депутати, които да се подкрепят и да движат нещата в Парламента. Противно на общото мнение, в Парламента има много активни хора с идеи, но някак си всичко е много хаотично и затова безрезултатно. Иначе на младите никой никога не е пречил в никоя партия, просто не са толкова много и често разочароват с нуубски изпълнения. Трябва да се подготвят и държат изкъсо и така. Успех!

dzynka
dzynka Dia 1,926, 16:03

ох , точно Ави се намери да говори за сиви кардинали 🙂:ДДД
Сега остана и Абса и той да се появи и да заклейми сивите кардинали , пък кафевия да завърши :ДДД

 
Publicar comentário

O que é isso?

Estás a ler um artigo escrito por um cidadão do eRepublik, um imersivo jogo de estratégia baseado nos países do mundo real. Cria uma personagem e ajuda o teu país a alcançar a glória, enquanto te tornas num herói de guerra, num editor reconhecido ou num guru das finanças.