배경화면 on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

[NF] 1848-49 és KÖZLEMÉNY

2,307일 08:31 Hungary에 게시 라트비아 - Tarsolytestver

Tartalom: 1. Ünnep 2. KÖZLEMÉNY

Magyar honfitársaim!

RL történelmünk egyik legszebb napját ünnepeljük ma. Az eseményeket jól ismerjük, majd az ezt követő dicső tetteket is. A szinte semmiből létrehozott Magyar Honvédség megállította Jellasics horvát bán seregét majd Bécs alá vonult. Hazaszeretetből és vitézségből ismét példát mutattunk a nagyvilágnak, a Délvidéki nemzetőrök és betyárok virtusától egészen a Felvidéken lezajlott úgynevezett "Nagy Manőverig", amikor télvíz idején Görgei hadteste egységbe kovácsolódott majd győzelmet győzelemre halmozott és műveleteivel megóvta a szerveződő hátországot. Ki ne ismerné a Tavaszi hadjáratot és Buda visszavételét. Mind arany lapjai a magyar nemzet történelmének. Katonáink, testvéreink, sőt nemzetiségeink egy része (köztudott Damjanich tábornok szerb származása és a felvidéki huszáralakulatok egy részének tót legénysége illetve az Aradi 13 mártírjainak nemzetiségi összetétele is) adták vérüket a Haza szabadságáért, móresre tanítva Európa egyik nagyhatalmát. Mindez nem jöhetett volna létre 1848 Március 15. napja nélkül. Nem jöhetett volna létre a magyar nemzet erkölcsi nagysága és évszázados katonai szelleme nélkül. Kötelességünk tehát emlékezni a nagybetűs Hősökre és megőrizni a lángot. Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza! Akkor, most és mindörökké.

>

Cikkem második felében a Nemzeti Front többszörös pártelnökeként reagálni szeretnék az elmúlt napok eseményeire. Mozgalmas hónapon vagyunk túl, egyesültünk a Gaius Aquila alapította Magyar Nemzeti Párttal, így jelenleg 100 fő (!) körüli a tagságunk. Köztudott rólunk hogy mindvégig a lengyel szövetség és a románok elleni háború, valamint a revízió mellett törtünk lándzsát. Ez jól nyomon követhető például az elmúlt hónapok sajtójában, Gaius Aqulia és Apponyi elnöki támogatásától kezdve tagjaink cikkek alatti hozzászólásáig. Meg is kaptuk a magunkét az uralkodó elittől, miszerint mi az eltörlésbe és a káoszba vezetnénk az országot.

Nos, kedves honfitársaim most éppen ez zajlik. Csak éppen az uralkodó aljaelit jóvoltából. Számos cikk született az elmúlt napban és órákban a témával kapcsolatban.

Röviden összegezném: a rossz utat választotta az ország vezetése és az általuk megtévesztett lakosság. Mi is történt? Feldobtak nekünk, a népnek két lehetőséget: lengyel vagy szerb szövetség. A lengyelek RL barátaink, a szerbekkel viszont a játékban a kezdetektől jó viszonyt ápol(t)unk, ennek ellenére ők kikötötték hogy csak a románokkal (legnagyobb ellenségünkkel) az oldalukon hajlandóak velünk tartani. Ezután rögtön zúdították ránk a "szakértők" (ICS és társai) a tanulmányaikat, miszerint a szerb oldalnak nagyobb a sebzése, a románokban meg lehet bízni és nem árulnak el minket, no meg amúgyis mi majd kigolyózzuk az Asteriából a románokat és minden jó lesz.

Hol tartunk jelen pillanatban? Alapból félredobtuk RL érzelmeinket a nagyobb sebzésűnek tűnő Asteria-szövetség érdekében, átengedtük a románokat a lengyelek irányába (mellesleg időközben átadtuk csak úgy az oláhoknak Besszarábiát), a románok kigolyóztak minket a szövetségből, mindenki minket támad, elvész a híres SerHun, szintén elvesztettük a játékbeli szavahihetőségünket és eközben imádkozhatunk hogy legalább az eredeti területeink megmaradjanak és legyen 25.-ére kongresszusunk. Tényleg nagy hiba lett volna a lengyel szövetséget választani? Világosan látszik hogy nem.


Most pedig idézek a szerb-román szövetség élharcosától, az egész technokrata szemléletmód képviselőjétől:

"Hogy miért jutottunk el ide, kinek a hibája volt ennek a kísérletnek a kudarca, abba most ne menjünk bele (...) ami történt, megtörtént."

"Tehát, amennyiben Magyarországon sikereket akarunk elérni, értsd bónusz és/vagy játékélmény, akkor a siriushoz, vagy az aurorához kell csatlakoznunk. Ha már ez a két lehetőség merül fel, akkor inkább én személy szerint az Aurorát választanám"

"a magyar közösség egyik problémája az, hogy mindig igyekeztünk félmegoldást vállalni, a súlyos döntéseket nem vállaltuk fel, inkább mismásoltunk, próbáltunk a belső feszültségtől tartva lavírozgatni. "

(Istencsaszar cikke)

Ez kérem a mismásolás iskolapéldája. Egy "bocsi srácok, ezt nagyon benéztük" vagy "hatalmasat hibáztunk mert vakon megbíztunk a románokban stb.", esetleg "igaza volt a habzószájú nyálas vérmagyaroknak" megtenné, de ettől az arrogáns bandától én nem várok el semmit. Mert felelősek a helyzetért a "szakértők" akik behülyítették a népet, felelős az aki agitált és megszavazta a szerb-román szövetséget. Felelős az elnök aki aláírta, a kormánya, a pártok akik támogatták. "...kinek a hibája volt ennek a kísérletnek a kudarca, abba most ne menjünk bele (...) ami történt, megtörtént." Ehelyett mellébeszélnek és sunnyognak. Gratulálok.

A Nemzeti Front és jómagam már az elején megmondtuk: nem lehet szövetséget építeni gyűlöletre, ezért a magyar-román ellentét szétfogja feszíteni az Asteriát, amiből Magyarország csak rosszul jöhet ki. Az pedig hogy most rajtunk nevet a fél e-világ és feláldoztuk a becsületünket és szavahihetőségünket a semmiért, már mellékes.

Nem vigasztal engem hogy igazunk volt, mi felvesszük a kesztyűt az országra törő ellenséggel szemben és harcolunk a csatatéren.

Ideje lenne már viszont hogy mindenki rádöbbenjen arra hogy ki a belső ellenség aki romlásba és katonai-diplomáciai katasztrófába taszította az e-magyar közösséget.

Az ébredő hazafiakat várjuk a tettrekész, dinamikusan erősödő Nemzeti Frontba. Új e-Magyarországot kell építenünk, együtt! Csatlakozz!


Tisztelettel,
Tarsolytestvér


 

의견

Kisborok
Kisborok 2,307일 14:21


╔══════════════════════════════════════╗
║Korábban van napváltás március 30-ig
╠══════════════════════════════════════╣
║További cikkeket akarsz olvasni? Itt elérheted őket 5 oldalon:
║Legfrissebb cikkek: 12345
║(ha csirkézik valamelyik oldal, az azt jelenti, hogy nincs annyi cikk)
║Miért reklámozom ezt? Azért, mert amióta szinte divat
║pénzért szavazatokat venni a cikkekre, sok jó cikk
║szorul ki a főoldal top 5-ös listájáról. Sok újságíró
║esik kétségbe, hogy a régebbi szokásosan kedvelt
║témájú cikkei nem tudnak oda eljutni illetve sok
║emberhez el sem érnek. Ezért, hogy
║ezen mesterségesen jónak szavazott cikkek miatt
║mégis valahogy elérjen a többi cikk, így a top 5-ös
║cikkek alatt reklámozom.
╚══════════════════════════════════════╝

SZEKELY AUTONOMIA
SZEKELY AUTONOMIA 2,307일 17:31

Már mondtam,hogy nem mondom de mit tegyek,ha már megmondtam!😃
Többen figyelmeztetünk,hogy ez fog történni,ha a románokkal álmokat szőtök!
AZ volt a válasz,hogy mi hülyék vagyunk és feleslegesen keltsük a fesztivált!
Mi voltunk a hangoskodó kisebbség..persze szerintetek!
Egy focicsapat,ha nem megy akkor lemond az edző.
Úgy érzem,hogy annyival tartoztok ,ha nem is a hangoskodó kisebbségnek(nekünk csalódást nem okoztatok,mert tudtuk ,hogy ez lesz),hanem azoknak az emberkéknek akik hűen követtek titeket mert azt hitték,hogy ti mindent átláttok és helyes döntéseket hoztok,hogy LEMONDTOK!!!!
Kíváncsi vagyok,hányan meritek beismerni,hogy ez el lett kurva !?
Akikben volt gerinc és még csak nem is hibáztak,hisz mikor lemondtak még toppon voltunk csak úgy érezték,hogy az az út amit a kormány követ nem vállalható fel a saját nevükkel Imre Norbert és NightW lemondása még nagyobb tiszteletet érdemel!
Lesznek akik elkezdik menteni a menthetőt és kezdenek halandzsázni,hogy nem tévedtek,hanem a románok vertek át minket azoknak üzenem,hogy igenis hatalmas hibát követetek el,mert többen figyelmeztettünk,hogy ez lesz,ha román barátok akartok lenni!
Tessenek LEMONDANI és leadni az edzőcipót!!!!

La Karey
La Karey 2,309일 06:01

Ámen!

HunVeteran
HunVeteran 2,307일 08:39

Teljes mértékben egyetértek.

Mvhely
Mvhely 2,307일 08:43

V

Apponyi grof
Apponyi grof 2,307일 08:54

Köszi az említést! Nagyon jó a cikk! Remélem, hogy mostmár észheztérnek sokan!

Thorongil
Thorongil 2,307일 09:00

A félmegoldásokkal igaza van. Meg kellett volna kötni a román MPP-t és rendesen beleállni a közös vállalkozásba. De mi inkább játszottuk a nem adunk románnak területet, nem támadjuk meg a lengyeleket, nem engedjük át őket játékot. Csoda ha meguntak minket?

Tarsolytestver
Tarsolytestver 2,307일 09:03

Besszarábia, ukrán front?

Thorongil
Thorongil 2,307일 09:11

?

fsb1000
fsb1000 2,307일 09:52

Miről beszélsz?
Román kapot 2 régiót és bónuszt is tőlünk. Cserébe jött a Bolgár Ne.
Meghogy a szövetség román vezetője magyar oldal ellen BH-zott 2x.
Szerinted?

Thorongil
Thorongil 2,307일 10:01

Második próbálkozásra, mivel elsőre nem tudtuk felszabadítani. Igen parasztok ott is vannak, de ez azután történt mire már összerúgták a port a szöviben. Amúgy a bolgárokért nem ti harcoltatok a REK-ben?

george37
george37 2,307일 15:23

Az, hogy románia kapott két régiót, de MPPt nem, tipikus példája a félmegoldásoknak.

fsb1000
fsb1000 2,307일 15:35

Gondolom a románbarátok az lett volna az igazi, ha a magyar érdekek és magyar érzelmek alárendelődnek a románnak.
Hibás volt eleve az a politika amely a románnal leállt egyezkedni vagy bármit nekik adni.

stevest
stevest 2,307일 09:14

VOTE!

Btrei
Btrei 2,307일 09:22

Mindjárt szebb a cikk és párt megítélése ha nem gaius írja a dolgokat.
Amúgy örvendetes hogy ismét felpörgött a média, mindenki ezzel kapcsolatos cikkeket ír, és kötelezően hozzáteszi hogy ő megmondta.. Lassan unalmassá válik a dolog, de még, egyenlőre izgalmas, hogy ki hogy éli meg a jelenlegi helyzetet. Estére ilyen tempóban már nem lesz az 🙂
Azért a cikk felénél megijedtem, hogy lengyelek melletti ütésre fogjátok biztatni a népet, de szerencsére szép lett a befejezés, ment a vote.
(A belső ellenség meg a folytonos megosztottság, és gyűlöletkeltés. )

Tarsolytestver
Tarsolytestver 2,307일 09:54

Homeland - a belső ellenség : D
Ez most jutott eszembe.

Busmann2
Busmann2 2,307일 09:34

Akkora Vote-ot nyomtam ami nem nagyon volt még az erep történetében.

fsb1000
fsb1000 2,307일 09:50

Jó cikk. Grat!
Szerintem jó elnöke leszel az NF-nek.
Én már most gratulálok neked, remélem ez lesz az a párt amely képes lesz a játékbéli katasztrófákat megelőzni és az eltörléstől megmenteni eMagyarországot vagy onnan kivezetni, ha mégis oda jutunk.

Tarsolytestver
Tarsolytestver 2,307일 09:54

Köszönöm.

Istencsaszar
Istencsaszar 2,307일 11:11

Amúgy kicsit álságosnak érzem azt az érvelést, hogy mi megmondtuk, hogy ez lesz meg igazunk lett, mert ti nagyban hozzájárultatok ehhez, ami most kialakult. Egyrészt a belső feszültséget generáltátok, ami végül felültette a kormányt és elvezetett ide, illetve folyamatosan igyekeztetek, hogy a stratégiai dolgokban is kinézzenek minket a szöviből. Folyamatosan shoutolgattátok a lengyel oldalt a szlovének ellen, románokat nem engedtük át, ellenük ütöttetek és még sorolhatnám.

Tarsolytestver
Tarsolytestver 2,307일 11:27

Persze, mi a "gyenge vérmagyarok" felültettük a kormányt. : D
Ráadásul ütöttünk a Felvidékért is és a REK kiadott néhány közlönyt. Hihetetlen hogy képtelen vagy felvállalni a felelősséget és pont ránk akarsz kenni mindent. Sőt, ez inkább már szánalmas.

fsb1000
fsb1000 2,307일 11:33

" mert ti nagyban hozzájárultatok ehhez, ami most kialakult."
.
ICS, legalább hazugsággal ne tetézd a bűneid és tévedéseid.
Az NF és a REK nem volt döntéshozó pozicióban az elmúl 3 hónapban
Te és a bandád volt az amely dönthetett az ország sorsáról, és már Hupák elnöksége alatt a háta mögött szerveztétek a románok alá fekvést.

praetorianus74
praetorianus74 2,307일 11:35

ICS
ez a kommented szánalmasra sikeredett

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus 2,307일 11:38

Ne hazudj ICS annak hogy a romanok megint atkurtak minket nekik semmi kozuk hozza max neked meg a romancsicska politikadnak.

Istencsaszar
Istencsaszar 2,307일 11:43

Ha az én politikám, akkor tiéd is, mert én kizárólag veled együtt voltam kormánytag, sőt, te még többször is voltál, mint én az elmúlt egy évben. 🙂

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus 2,307일 11:46

Jah csak ugye karajra meg rad hallgattak elozo honapban is.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus 2,307일 11:49

Es ha visszaemlekszel miert is lettem en kidobva a bunkerbol? Mert nem ertettem egyet a romancsicska politikatokkal?

Eheslo
Eheslo 2,307일 11:59

Jákob, nem ártana ha a jeti gazdáitokba húznál a bandáddal együtt.
Ott tüsténtkedtél a jetikkel kötött szövetség mellett végig.
Most, amikor kiderül mennyire aljas és kártékony szemét árulók voltatok, neked van arra a lehető legkevesebb morális alapod, hogy azok ellen ugass bárhol, akikkel ezt rotyogtattátok.
Nyugodtan áljj melléjük és kortyold a jeticsokit velük, míg tart.
Neked is van benne részed.

Istencsaszar
Istencsaszar 2,307일 12:16

rám nem hallgattak előző hónapban sem, meg most se. Ha hallgattak volna, akkor garantáltan nem itt tartanánk és nem léptünk volna ki az asteriából.

S H E M P
S H E M P 2,307일 17:19

lol ICS ez a duma amit tolsz most nagyon szar. Tudjuk semmi nem a te hibád, rád kell hallgatnia mindenkinek. omg

Attila26
Attila26 2,307일 11:54

6-7 emberről beszéltél akik mögött nincs támogatottság . most már ennek a pár embernek a hibája ez a példátlan bukta . és te még gondolom mindig nem érted hogy mi a baj veled .... tarts már 1 kis önvizsgálatot

Istencsaszar
Istencsaszar 2,307일 12:17

tartottam.

fsb1000
fsb1000 2,307일 14:53

Eredmény?

Busmann2
Busmann2 2,307일 12:09

Ics !Álságosnak érzed????TE???
A vizilovak sirva könyörögnek a receptért.

donvitohun
donvitohun 2,307일 16:16

Ha a románoknak olyan fontos lett volna hogy háborúzzanak a lengyelekkel miért nem adtak rájuk AS-t??

Istencsaszar
Istencsaszar 2,309일 06:04

mert egy régióra vannak a lengyelektől és talán joggal bíztak benne, hogy a velük egy szövetségben lévő magyarok, akikkel a közös ellenségük jelenleg Lengyelország, majd átengedik őket és nem csapnak ebből akkora patáliát.

La Karey
La Karey 2,309일 05:59

Csak azt sajnálom hogy sikerült elvakítanod engem is. És még mindig próbálkozol. pfff Éheslónak volt igaza.

Istencsaszar
Istencsaszar 2,309일 06:34

éheslónak mindig igaza van, ezt jól jegyezzétek meg.

Linkinstile
Linkinstile 2,307일 12:09

"átengedtük a románokat a lengyelek irányába"
Mikor is?

FlaMi
FlaMi 2,307일 12:13

Rossz szövetségbe jöttünk? A másik szövetség mivel lett volna jobb? A nagy IRL barátaink pont minket támadnak, az nem tűnt fel? Nem a sirius tagja az abroszosok és a jenkik véletlen? Mintha ők sem csípnének minket túlságosan, vagy gondolod tárt karokkal vártak volna minket, hogy öri-bari fogadalmat kössünk? Ébredjünk már, abban a pillanatban, hogy tagokká váltunk volna, támadtak volna a jetik, és el is nyomtak volna a francba, mert azt ne hidd, hogy a spanyolok, jenkik, abroszosok egy szalmaszálat keresztbe tennének értünk. Amióta a TWO felbomlott, szopóágon vagyunk, 3 lehetőségünk volt és mind a három variációnak az lett volna a vége, hogy élesbe hátulról durrantanak belénk.

Thorongil
Thorongil 2,308일 07:02

Komolyabban kellett volna venni a román békét MPP-vel meg ilyesmikkel. Ez lett volna a járható út.

FlaMi
FlaMi 2,308일 07:20

Én is így gondoltam a kilépés előtti történetig, de már nem vagyok teljesen biztos benne

Eheslo
Eheslo 2,307일 12:14

Azt gondolom, hogy akik ezt a nagy veder jeticsokit iderottyantották, azok kajálják is be!

Akik ezt a kezdetektől ellenezték- köztük az NF és magam is - azoknak ehhez a most kialakult nyomorúságos helyzethez a világon semmi köze nincs és nem is lehet.

A jövőről:
Az erepet a fékerek és fékjeik által uralt top5 pártok által delegált és a fékerek által megválasztott konga hatalma tartja működésben.
Az elnök a konga túsza, mint azt akitlosz és hupi esetében is tapasztalhattuk.
Ezért bármilyen szebb jövő kulcsa a konga blokkoló (impícset megakadályozó) majd feles, majd minősített (impícsre képes) többségének megszerzése.
Kikkel lehetséges ez?
Erre nehéz válaszolni, mert az elmúlt évek antimagyar jeticsicska politikája nemzeti játékosok ezreit űzte el az erepről és kialakította az MU pártok katoai diktatúráját, amit fékerek és a fékek tartanak stabil biztonságban.
Ennek megváltoztatása nehéz, ha nem lehetetlen.
Ez pedig csak az egyik gond a sok közül.
A pártok jelképei, névválasztása semmit nem jelent.
A jetik csicskái nem haboznak álrhualba bújni, pártot TO-zni, bármit megtenni akár a jeti eistenek és kápók csalásával megtámogatva is.
Amint azt világosan láthatja bárki, aki a sajtót olvassa, a jetik csicskái köpönyeget váltottak és most a saját mocskukat bárkire maszatolnák, leginkább azokra, akik évek óta írják ezredszerre is: a jetik mocskos patkányok RL és itt az erepen is, a magyarok ellenségei RL és itt az erepen is.
A csicskáik is azok.
Ezért bármiféle összefogásnak velük NULLA értelme van.
Blokkolni és bojkottálni kell őket, minden lehetséges módon.

A radikális ellenállás nem megy kollaborációval. Ezt nem árt észben tartanotok.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa 2,307일 13:14

"Zúzzon az öklöd, üsd ahol éred!
És egy új Magyarország része leszel!
Áldozz a népnek és ne felejtsd el, itt:
Élned, halnod kell!!!"

whorses
whorses 2,307일 13:39

én megmondtam...baszki...elfelejtettem mit mondtam meg...jah megvan...kapják be a szerbek meg a lengyelek es...csókolom...

fsb1000
fsb1000 2,307일 14:56

Ide másolom Scat cikkéből a lényeget, mert ez a lényeg:
.
Adtunk a horvátokra NE-t, hogy megvédjük a szlovén kongát? Igen.
Falat képeztünk a szerbek és a Sirius/Aurora között, hogy megvédjük őket? Igen.
Adtunk a bocskorosaknak ukrán területeket tök ingyen, hogy pótolhassák az elvesztett bónuszaikat a bolgár NAP miatt? Igen.
Mi benne voltunk a megújított NAP-ban? Nem!

Istencsaszar
Istencsaszar 2,309일 06:08

Adtunk lengyel NE-t, amikor a szlovének kérték, mert 3 NE volt rajtuk? Nem.
Átengedtük azt, aki adott volna? Nem.
Szlovénia vesztét okozta ez? Igen.

fsb1000
fsb1000 2,309일 06:15

Ha ez így van akkor sem magyarázat vagy indokolt, amit román érdek mentém eMagyarország ellen tettek a szövetségeseink. A szitu is más volt, mert például a szlovének senkinek nem adtak a semmiért cserébe régiókat.
Egyébként akkor is a kormény tagja voltál, másra nem nagyon kenheted a szlovén szart, csak magadra és BÁB-elnökeidre.
BÁB = Baszottul Ártalmasan Befolyásolt

Istencsaszar
Istencsaszar 2,309일 06:30

Én ütöttem zöld oldalon bukovinában? Nem.
Én miattam akadt meg a románok átengedése a lengyelekre? Nem.
A kormány hibája volt? Igen.
Miért?
Azért mert tekintettel voltunk a románellenesek érzelmeire, holott stratégiailag indokolatlan volt. Csak mi is csapdájába estünk a félmegoldásoknak. Ki kellett volna rakni egy nagy valag CO-t felkelő oldalra aztán akkor a szlovének máig ott tudnának hadakozni, nem törlik el kevés híján őket és lehet, hogy a lengyelek ma nem minket támadnak.

A mostani NAP meg egyértelmű hiba volt, de érdekes módon a szerbekre nem haragszik senki, a görögökre nem haragszik senki. Nekik nem lett ultimátum beadva, csak a románokra.

 
의견 붙이기

이것은 무엇입니까?

플레이어는 현실 기반 멀티플레이어 전략 게임인 eRepublik 유저들의 기사를 읽고 있습니다. 플레이어만의 캐릭터를 생성하여 전쟁의 영웅, 저명한 출판인 혹은 경제적인 거물이 되어서 플레이어 국가를 빛내보시길 바랍니다!