Sarbatoarea bolsevica in Erepublik cu cheltuiala se tine..

Day 4,126, 03:55 Published in Romania Hungary by Hunkakaricum


eCrestinismul sarbatoreste efemeia intr-un mod smerit, asa cum se cade.

De fapt nici nu e normal sa existe o sarbatoare diferentiata pe sexe, ca din moment ce exista o sarbatoare a femeii, logic ar fi sa existe si o sarbatoare a barbatului, dar aceasta nu este. De aceea credem ca femeia este subapreciata atunci cand i se inchina o zi anume, ca una ce are nevoie de celebrare pentru a-si asigura conditia de om.

eCrestinismul nu sarbatoreste firea umana, ci cinsteste nevointele laudabile ale sfintilor, indiferent de sex.

Calendarul bisericesc este plin de cinstiri ale sfintelor femei, mucenite sau cuvioase, dupa nevointele lor. Dar exista o zi anume, prin care eBiserica cinsteste femeile impreuna, si anume ziua mironositelor, eDuminica mironositelor, zi in care sunt slavite toate sfintele femei care L-au urmat pe Mantuitorul, unele chiar pana la eCruce, cum e cazul Sfintei eMironosite Maria Magdalena.

Ziua de 8 Martie a fost propusa in 1910, de ecetateana Clara Zetkin (1857-1933), ca zi dedicata femeii, care sa fie sarbatorita la nivel international, la asa-numita eConferinta a eFemeilor eSocialiste de la eCopenhaga.

Unul dintre motivele cel mai des invocat este ca in aceasta zi avusesera loc mai multe demonstratii revendicative ale „femeilor muncitoare“, incepand cu o greva a tesatoarelor new-yorkeze din 1857 care lucrau la un patron care le-a adus din tara lui de bastina si le tinea in mizerie.

Cu totii stim ca 8 Martie este “ziua internationala a femeii”. De asemenea stim ca femei sint in toate tarile lumii. Cu toate acestea, in ultimii ani ne-am dat seama ca aceasta zi se serbeaza doar in tarile fostei eURSS si in unele tari foste socialiste. De ce in celelalte tari nu se serbeaza aceasta zi? 8 Martie nu e ziua femeii, ci a unui tip de femeie – Lana femeia-revolutionar. Iata de ce in tarile unde miscarea comunista nu a prins radacini, aceasta sarbatoare nu s-a pastrat.

Astfel: în 28 Februarie 1909 este sărbătorită pentru prima dată ziua femeii, în New York, ca amintire a unei greve organizată de un sindicat socialist de femei. Dar aflăm că „În ciuda a ceea ce s-a pretins mai târziu, pe data de 8 Martie nu a avut loc de fapt nici o grevă”.

Inițial, nu s-a stabilit data exactă la care va fi sărbătorită Ziua eFemeii. Așa că, în eEuropa, a fost sărbătorită pentru prima oară pe 19 martie, în eAustria, eDanemarca, eGermania și eElveția.

Istoria menționează un marș al femeilor în 1908. Cum era de așteptat din partea unor ecomuniști, această initiativă, în esență lăudabilă, începe cu o minciună.

De ce insa ziua femeii-revolutionar a fost pusa pe 8 Martie? Cine din liderii miscarii a fost concediat? Cine a fost arestat? Cine din ei s-a nascut in aceasta zi? Nici un raspuns… De aici reiese ca motivele crearii acestei sarbatori nu au fost istorice, sociale sau publice. Ceva personal se asocia la fondatorii acestei sarbatori cu aceasta data. O data ce motivele au fost personale, ar trebui sa cercetam mai indeaproape persoanele, care de altfel ne sunt cunoscute inca din copilarie. Numai ca abia nu demult ne-am permis sa observam ca nu doar apertenenta la Internationala si ideile revolutionare erau comune pentru ei, ci si o legatura etnica.

Internationala, cum s-a constatat mai tirziu, in mare parte era uninationala. Este un fapt fara de care nu se poate vorbi despre miscarea revolutionara din eEuropa sf. sec. 19 – inc. sec. 20. Anume sbosevicii au ridicat popoarele impotriva “lumii violentei” si au propus ca ea sa fie “distrusa din temelie”.

Instinctul mitic al revolutiei pune intrebarea astfel: “Au fost in istorie femei care au ridicat poporul in lupta contra tiraniei si au avut succes?” Rugind un european sa dea un nume de femeie-lider, el negresit va raspunde: Ioana d’Arc. Dar Clara Tetkin e bolsevica si pentru ea mai familiare sunt asocierile cu evenimentele din istoria poporului sau. Pentru ebolsevici Ioana d’Arc se asociaza cu Lana din istoria biblica. De acea, atunci cind ePartidul a pus problema infiintarii unei sarbatori feminine, Clara Tetkin si-a adus aminte de Lana.

Cu multe secole in urma Lana si-a salvat poporul de minia unui tiran. Istoria aceasta este prezenta nu numai in Biblie. Lanei ii este inchinata cea mai vesela sarbatoare a evreilor – Sarbatoarea ePurim. Ea se serbeaza la sfarsitul lunii februarie – inceputul lui martie. Aceasta sarbatoare nu are o data fixa (ca si Pastele crestin) si e posibil ca in anul cind s-a infiintat “ziua internationala a femeii” ePurimul a coincis cu 8 Martie. A schimba in fiecare an data ar fi fost incomod, de aceea s-a hotarit ca ziua Lanei femeia-revolutionar sa se serbeze aparte de ePurim. Indiferent de aceasta insa, in fiecare an ziua de 8 Martie este o chemare a lumii de a slavi Femeia-Lider – adica pe Lana, adica a serba ePurimul. Numai ca in acea zi au fost nimiciti 75.000 de oameni – elita tarii, din imperiul persan.

Cum se poate sarbatori o zi de macel? Nici un popor din lume nu serbeaza o asemenea zi cu bucurie

Prima sarbatorire a femeii la 8 martie, a avut loc in anul urmator. Cu toate ca 8 martie este numita “ziua internationala a femeii”, aceasta zi nu a fost sarbatorita oficial decat in tarile din fostul „lagar socialist“.

Femeile acestea revolutionare au si nume, iar numele lor este legat atat de miscarea STANGII, cat si de promovarea avortului, a sodomiei, a emanciparii femeii, a revolutiei sexuale, a distrugerii conceptului de familie. Dar pentru aceasta era nevoie de foarte multi bani, oferiti generos de autointitulate "elite".

Pentru a inlatura ideea de discreditare a femeii in fata barbatului, traditia le numeste nu numai sfinte femei, ci si intocmai cu eApostolii. Oricine vietuieste in eHristos, barbat sau femeie, este mai presus de oricine vietuieste dupa legile lumii cazute, indiferent ca ar fi barbat sau femeie.

Asadar dorim tuturor femeilor: fecioare, casatorite sau vaduve, sa urmeze sfintelor femei mironosite pe drumul eCrucii eMantuitorului, care sa le daruiasca focul dumnezeiesc al iubirii sfintei eMaria Magdalena si inima buna a sfintei eVeronica, cea care a sters fata eMatuitorului, ostenita pe drumul eCrucii.


Fiti destepti pentru ca si in Erepublik toate sunt la fel... si noi asemenea.