Sfondo on/off

Informazioni sul giornale

Apri la pagina Wiki

Official newspaper of the President of eMacedonia

Одјавна Претседателска [Лејди]

52 Giorno 3,426, 06:09 Pubblicato in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Dibattito politico Dibattito politicoДобар ден Империјо Македонска о/

Кратко и јасно: Имавме одличен месец!
Почнавме со АСот врз Аргентина, продолживме трпеливо да им освојуваме регион по регион, ги избришавме, ги оставивме без … leggi di più »

Прво Обраќање [Лејди]

30 Giorno 3,403, 07:15 Pubblicato in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Dibattito politico Dibattito politicoДобар ден Македонци

Видовте сите што се случи на изборите. Секој кандидат би изгубил против Столе, тој е наша легенда и не постои играч на играва што би кажал лош збор за него. Уште еднаш нека … leggi di più »

Завршно Претседателско Обраќање [Северус]

37 Giorno 3,395, 09:20 Pubblicato in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Dibattito politico Dibattito politico
Добар ден Македонци,

Каков таков, заврши и овој месец, и дојде ред да ви се обратам за последен пат..
Месецов беше доста турбулентен за нашата Влада, многу работи не ви беа кажани од еднос … leggi di più »

Второ Претседателско Обраќање – Ирска

27 Giorno 3,387, 10:14 Pubblicato in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Dibattito politico Dibattito politico
Поздрав Македонци,

Како што кажав во претходнато обраќање, таа една земја од оние 11 кои се анализираа, се покажа погодна за напад. Ирска беше одбрана за мета на напад.
Меleggi di più »

Прво Претседателско Обраќање [Северус]

17 Giorno 3,384, 05:46 Pubblicato in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) Dibattito politico Dibattito politicoПоздрав Македонци,

Да започнеме со мал осврт на настаните..
Мислам дека баш кога ја пишував кандидатурата се збореше за оваа акција во Јужна Америка, што ја направија Србија и … leggi di più »