RW III la final

Day 4,736, 00:36 Published in Romania Romania by Roman Daco
Anul X, A Douăzeci Și Șaptea Ediție A Seriei De DinozAur - Sâmbătă, Ziua a 4736-a a Lumii Noi

S-a încheiat Resource Wars III. Deja s-au realocat resursele. După cum am scris în articolul trecut, am ținut scorul, am cifrele necesare (desfășurătorul cu istoricul alocării fiecărei resurse, totaluri comparate cu precedentul RW, totaluri pe țări, pe regiuni, pe tipuri de resurse etc.) în acest document, dar nu-mi permite timpul să le analizez atât de mult pe cât am făcut-o în trecut.
În plus, au făcut-o deja alții, așa că pentru cei interesați, puteți lua aici o pauză și citi:
- statisticile de care vorbeam mai sus, dar prezentate într-o formă grafică foarte atractivă de către Hryushkin Aleksandr
- Un rezumat foarte succint al tuturor bonusurilor dar păstrând toate datele relevante pentru eficiența firmelor publicat de Klameus
- O analiză foarte detaliată (în spaniolă) a noilor bonusuri făcută de snergle
- Haz de necaz făcut de AricaChile în legătură cu „non-combat-ul” chilienilor, care s-au mulțumit cu două resurse: un pește și un limestone (cel din urmă luat pe final când nu mai voia nimeni).

Ca să rezum într-un singur paragraf cele de mai sus, există regiuni cu maximul posibil (90% ) de bonus pentru fiecare tip de resurse: 15 regiuni (inclusiv Transilvania, România) la food, 6 la arme, una (Maharashtra, India) la aviație și două la case. SUA e singura țară cu bonus maxim la ambele resurse Work As Manager (food și arme), alte 7-8 țări fiind pe aproape... acum depinde și dacă vor reuși să le stăpânească.

Voi încerca să discut puțin și despre cum s-a descurcat eRomânia. Verdictul meu (evident, cu un ridicat grad de subiectivism) este, și de data aceasta NEAM ORGANIZAT EXEMPLAR, date fiind (1) poziția înghesuită pe care o avem într-o Europă foarte competitivă cu mari șanse de blocare a resurselor rare și foarte rare și (2) gradul atât de ridicat de random - calcule și planificări minuțioase care trebuiesc făcute ca să AI O ȘANSĂ DIN 10-12 la alocare. Așa că nu e de mirare că la multe resurse am fost blocați rapid, în timp ce țări mari sau/și izolate ca SUA au avut timp să încerce iar și iar, cu șanse din ce în ce mai mari pe măsură ce alții erau blocați.
S-a reușit 90% food în Transilvania, 70% aviație în Dobrogea și 35% arme în Moldova. Am fost blocați destul de repede la restul de rare și foarte rare, așa că după primele ~10 zile singura distracție pentru eRomânia a rămas blocarea adversarilor sau ajutorul aliaților. Cu resursele frumos grupate în cele trei regiuni, la care putem adăuga niște bonusuri frumușele la case în Republica Moldova, cred că cetățenii au motive destul de întemeiate să-și grupeze firmele în zonă pentru un profit mai mult decât decent și taxe rămase în țară. Personal încă mă mai gândesc, dar sunt foarte tentat de a-mi muta reședința și firmele de food în Transilvania. Mă mai gândesc dacă să-mi fac holding și în Moldova sau în vreo regiune străină cu bonus maxim pentru arme, sau să le țin tot în Transilvania, folosind doar bonusul de țară. Sunt încă în expectativă cu firmele de aviație - aștept în primul rând să văd ce se întâmplă de luni când Plato a promis introducerea fabricilor de avioane de Q>1. La case probabil voi alege o regiune cu bonusuri maxime, deși și Rep Moldova se laudă că va avea bonus de țară 100%...

Apropo de regiuni românești, în ultimele zile guvernanții au folosit diverse canale pentru a comunica asta, dar repet și eu aici: se recomandă plasarea reședinței și a firmelor în Transilvania, Moldova sau Dobrogea, pentru că celelalte regiuni vor fi folosite în TW-uri de protecție a granițelor cu aliații.

Cam atât, restul îl păstrez pentru eventuale discuții pe câteva subiecte specifice în comentarii.
Profit maxim managerilor, spor la joacă tuturor,
Roman Daco