[uxini] MEGA tutorial pt incepatorii v2

Day 947, 16:27 Published in Romania Netherlands by T O LJ A G A




Erepublik Beta v2 – Analiza pentru incepatori

Pentru a putea incerca erepublik beta v2 trebuie sa te loghezi cu username-ul si parola actuala din v1 pe linkul urmator: http://beta.erepublik.com/en

Important: cat timp jucati varianta beta v2 sa nu neglijati nici v1, care este INCA varianta oficiala a jocului!!!



In continuare voi descrie v2 in comparatie permanenta cu v1!

Diferente intre v1 si beta v2:

Profilul – mai colorat si mai dinamic cu o multime de informatii este divizat in 3 parti distincte:
1 – Zona din stanga: asemanatoare cu cea din v1 unde sunt expuse informatiile elementare ale contului tau (avatar, nume, experiente, steagul tarii, vitalitatea, fericirea, gold, moneda nationala, mesaje, alerte, abonamente, logout)

2 – Zona mediana: este echivalenta partii superioare din pagina profilului v1 si este descris prin:
informatii generale (locatie, nationalitate, ziua de nastere), informatii legate de activitate (locul de munca; ziarul) si informatii despre prietenii tai;



3 – Zona din dreapta – este la randul ei impartita in 3 pagini, toate fiind echivalentul partii inferioare din pagina profilului v1 si este descris prin: privire generala (vitalitate, fericire, experienta, medalii, skill economic, militar si camere de chat); valuta si inventar.

Privire Generala


Valuta


Inventar


Meniul – in primul meniu “my places” (locatiile mele) submeniurile acestuia (companie, antrenament, ziar, partid, etc) se transforma din text intr-un oras cu 2 nivele (imagini) plus alte cateva submeniuri noi, astfel:

1. Companie, Antrenament, Librarie, Districtul rezidential se vor gasi in primul nivel al orasului (UPTOWN), ar fi un fel de zona rezidentiala si zona industriala.

Dimineatza, inainte sa incepi activitatea:


Ziua ta are 24 de ore pe care trebuie sa le imparti intre cele 4 activitati. Cu cat lucrezi/antrenezi/citesti/relaxezi mai multe ore pe zi, cu atat vei primi mai multa experienta in domeniul respective. Fiecare domeniu are 10 nivele de experienta sic ate 4 bonusuti care iti cresc experienta (contracost gold), ceva asemanator cu antrenamentul in v1

Seara, dupa ce ai activat in toate domeniile:


2. Partid, ziar, centru administrative al tarii, organizatia, agentia de publicitate si camerele de chat se vor gasi in DOWNTOWN, asa-numita zona centrala a orasului.



Modulul militar

Aici totul se schimba radical…
Skillul militar are 4 domenii diferite, in functie de cele 4 arme (pusca, artilerie, tank si elicopter); fiecare arma avand avantaje si dezavantaje una, impotriva celeilalte. Cu cat esti mai specializat pe o anumita arma cu atat esti mai puternic.

Inainte de antrenament, cand iti alegi arma cu care vrei sa avansezi in skill:


Dupa antrenament, in functie de durata primesti puncte de skill:


Zidul dintre cele 2 natiuni care se lupta se va transforma intr-o harta hexagonala, iar fiecare va putea lupta impotriva unui imanic sau unui grup de inamici. Fiecare tabara are la dispozitie 2 minute in care trebuie sa se plaseze pe harta, sa-si aleaga arma cu care lupta, sa-si aleaga bonusul de lupta (contracost gold) sa se miste si sa atace dusmanul, iar cand e randul adversarului, poate doar sa se apere folosind bonusurile (contracost gold). Atat pt atac cat si pt aparare sunt aceleasi 4 bonusuri standard care combinate cu arma, locatia si inamicul atacat va ofera unele avantaje.

Harta de lupta:


Avem 4 arme cu care luptam: pusca, artilerie, tank si elicopter, care au si viteze de deplasare diferite de la 1 la 3 hexagoane pe harta.
Ele se deosebesc prin atac, aparare, damage, durabilitate (o arma o poti folosi in mai multe lupte) Dupa prima lupta cu adversarul selectat primesti wellness doar daca te afli in raza de actiune a spitalului (daca este un spital q3 atunci va avea o raza de actiune de 3 hexagoane de jur-imprejurul lui), daca nu ai spital va trebui sa-ti cumperi vitalitatea in timpul luptei (20 vitalitate pt 0,5 gold).
Daca nu mai vrei sa lupti, trebuie sa iesi din lupta apasand pe butonul pe butonul de iesire; daca nu faci asta, te vei lupta atata timp pana cand nu vei mai avea arme/vitalitate si vei fi surprins cand iti vor veni in jur de 100 alerte prin care esti informat ca ai pierdut toate luptele.
O lupta este castigate atunci cand ai cucerit 75% din harta si orasul regiunii. Ca sa cuceresti un hexagon din harta, trebuie sa te pozitionezi peste unul de culoare rosie (inamic), chiar daca nu este un alt player acolo sis a astepti sa treaca cele 2 minute allocate tarii tale; astfel acel hexagon se va transforma din teritoriu inamic (rosu pe harta) in teritoriul tarii tale/aliatului.

Modulul economic

Ca si in v1, trebuie sa iti cauti un loc de munca in functie de skill si specializare. Salariul este pe ora si poti lucra zilnic intre 1-12 ore. Daca in clipa trecerii de la v1 l av2 esti deja angajat la o companie, vei fi angajat tot acolo si in v2.

Cauti si cauti si cauti….


…pana gasesti:


Inainte de a lucra:


Dupa ce ai lucrat:


Apoi, poti trece pe la biblioteca pt a studia si a strange cateva cunostinte in legatura cu domeniul tau de activitate.

Inainte de studiu:


…si dupa:



Cel mai important este faptul ca vor dispare q-urile (stelele) produselor. Se vor deosebi totusi prin procentajele de wellness, happiness (painea) sau atac, aparare, damage si durabilitate (armele) sau wellness, happiness, durabilitate (casele), etc. Le puteti gasi cu usurinte selectandu-va singuri procentajul fiecaruia, la magazin:



Toate aceste calitati se vor putea stabili procentual de catre companii la inceputul v2 sau in momentul upgradarii companiei. Partea delicate este ca o data setate nu le vei mai putea modifica. Astfel ca managerii trebuie sa analizeze bine orice informatie pt ca pe viitor poate fi vitala.
Dupa calculele mele daca folosesti toate cele 24 de ore, happinessul iti scade triplu fata de wellness…in schimb daca lupti mult iti scade wellnessul , in timp ce happinessul ramane intact. Facand un raport intre wellness si happiness, la prima vedere, wellnessul este mai ieftin daca-l cumperi (20 puncte wellness costa 0,5 gold), in schimb optiunea cea mai scumpa de happiness costa 4,5 gold (80 puncte care se pierd repede in jur de 15-20/zi).
In conditiile de mai sus, coroborate cu disparitia definitiva a cadourilor din v1, painea si casele sunt vitale pentru “muritorul de rand” care nu are acces la bogatiile “aurii”. Totul trebuie calculat si analizat in asa fel incat sa acopere cu succes toate variantele.

Inainte de relaxare….



si dupa…


Vi se pare greu? Da, intr-adevar…va dau dreptate..este de-a dreptul costisitor, insa daca il butonati zilnic, o saptamana, o sa aveti o surpriza placuta…este chiar interesant. Mai greu pana se obisnuieste ochiul cu noua forma.

Cam atat pt moment, insa voi reveni cu alte analize din fiecare domeniu.
Acest tutorial se vrea o analiza cat mai actuala pt cei care nu au avut curajul sa incerce beta v2.

Special creat pentru membrii echipei “alt”
Pt orice alta informatie va stau la dispozitie.
Sanatate!