Sfondo on/off

Join the new world

 

[Scat] A TWO felbomlásáról (új szövetségek, kémek, ármány, miegymás)

Giorno 2,249, 10:45 Pubblicato in Hungary Ungheria da Scat

Feloszlik a TWO. Kíváncsiskodó shoutomnak hála megtudtam, hogy van igény egy ilyen cikkre, mégha sajnálatos módon az utóbbi írásaimat nem nagyon láttam volna, hogy reklámozná bárki is. Kicsit elszontyolít, de ez van.

Miről is szól ez a cikk? Nos, a külföldi sajtóban található - a nemzetközi TOP 50-ben, hogy egész pontos legyek - írásokat, búcsúkat, elemzéseket, spekulációkat gyűjtöttem egy kupacba, magyarul. Amennyiben megjelenik valami fontos a témában, akkor frissítem azzal a cikkemet - ha tudtok ilyenről, lehet ajánlani.


Cikkeket, témákat, amiket érdemes lenne lefordítani vagy összefoglalni, továbbra is ajánlhattok. Barátnak is nyugodtan lehet jelölni, hogy a shoutomnak hála ne maradj le a legújabb lapszámról.

Megjegyzés: a cikkben található dőlt betűs sorok, mondatok, az én megjegyzéseim a dologhoz, vagyis az eredetiben nem szerepel(nek). Csak a félreértések elkerülése végett jegyzem ezt meg. Egyébként ez az összes cikkemre vonatkozik. Ha nem fordításról van szó, akkor pedig amolyan "kitérő magyarázatnak" számítanak.

==========================================================================================

Kezdjük is a nemzetközileg is első helyezett angol cikkel.

A korábbi főparancsnoka a szövetségnek érzelgős búcsút írt a TWO-ról, melynek főbb tagjai már a ONE óta együtt voltak. Leírja, hogy a tavalyi választás óta, mikor is Cookies Crisp lett a főparancsnok, hanyatlott a társulás, hiába voltak erőfeszítések ennek megakadályozására, végül utolért minket a vég.
Az író úgy véli, hogy ez volt az első, és utolsó olyan szövetség, melynek sikerült megnyernie a játékot.Az utolsó főparancsnok cikke a felbomlásról. Annyira semmitmondó és polkorrekt az egész - legalábbis az angol része -, hogy már meg sem lepődöm. Kár is több karaktert vesztegetni erre.Egy korábbi szerb kormánytag beszámol arról, eHorvátország hogyan is próbál alkalmazkodni a helyzethez. Ugyanis a cikk szerint a horvát kormányban beépített kéme van eSzerbiának, ezáltal sikerült elfogni egy olyan levelet, melyet a horvát elnök írt az ország politikai vezetőinek.
Az infó az alábbi:

Új szövetséget terveznek létrehozni, a most következő tagokkal:

- eSpanyolország
- eLengyelország
- eGörögország
- eEgyesült Királyság
- eHorvátország
- eBosznia
- eAlbánia

Továbbá szándékukban áll még bevenni tagnak az eUSA-t, eChilét, eBrazíliát és eKínát. Illetőleg – most jön az érdekes rész -, az oláhoknak és a magyaroknak nyitva hagynák a lehetőséget, hogyha akarnak, akkor csatlakozhatnak.

eSzerbia mellesleg a másik olyan ország rajtunk kívül, ami bent marad még a TWO-ban a kongájának köszönhetően.Chilei szerzőnk – akinek legutóbbi cikkét lefordítottam -, arról ír, hogy a TWO már régóta halott volt. Véleménye szerint a politikai játszmák és döntések végezték be a szövetség sorsát, mivel a spanyol-szerb/szlovén ellentét maga alá temetett mindenkit. Plusz miután a CoT megszűnt, közös ellenség híján még inkább felgyorsult ez a hanyatlási folyamat.

eMontenegró néhány nappal ezelőtt már jelezte, hogy kilép a TWO-ból, mivel úgy vélték, egyes országok döntéseit már az motiválta, hogy a szövetség utáni korszakra készüljön fel. Többek között ennek köszönhető, hogy eÚj-Zéland és eAusztráliát eltörölve tartja eChile, hogy a portugáloknak sikerült spanyol területeket elfoglalnia, plusz a magyar légicsapás sikertelensége is eSzingapúrban – mert ugye külföldön Hupák, egy troll ruhába bújtatott katonai zseniként jelenik meg a helóták szeme előtt. Főleg ha chilei az a helóta.
Illetőleg ezért történhetett meg az, hogy eSzlovénia kongáját kis híján eltörölte eHorvátország, a spanyolok támogatásával.

Még hosszan elemzi, hogy miért is volt már régóta felbomló állapotban a TWO, majd közli, hogy a horvátok nagyon hosszú ideje azon munkálkodnak már, hogy Spolandot maguk mellé állítsák, egy esetleges új szövetség alakulásakor.

Véleménye szerint két tömb jöhet létre.
Tömb 1: eSzerbia, eSzlovénia, eMagyarország
Tömb 2: eLengyelország, eSpanyolország és eHorvátország

Az éjszakai sebzést pedig az egyik oldalnak eArgentína, míg a másiknak eChile biztosítaná. A lengyelek emellett megfűzték a görögöket is, hogy tartsanak velük a kilépés során. Ez annyira sikeres volt, hogy még a briteket is meg tudták győzni arról, hogy tartsanak velük.

Ugyanakkor az is tudható már, hogy eAlbánia és eBosznia a megszokott bagázsban marad – nem írja le konkrétan, de ez azt jelenti, hogy a horvátokkal – ezen felül ebbe az érdekeltségi körbe tartozik még eUSA, eChile, eBrazília és eKína is.

Míg a szerb oldalon új tagként az argentinokat és az oláhokat köszönthetjük majd, azonban hozzáteszi, hogy eGörögország és eArgentína kapcsolata, érdekes fog majd alakulni, egy eljövendő spanyol argentin háború esetén – magyarázat: a görögök és az argentinok csípik egymást. Az is meglepő, hogy a magyar-jeti ellentét már nem is érdekli, az csak úgy bikkmakk megoldódik majd talán.

Az viszont megmutatkozott, hogy a erepre az utóbbi évben jellemző kétpólusú berendezkedés, extrém halálozást és játékelhagyást hozott a játékosok körében, melyen a vége felé már az adminok is próbáltak változtatni, új szabályok bevezetésével.

Végül azzal fejezi be, hogy a TWO nem ma végezte be, a mai napon csak írásban is megerősítették ezt.Ezen cikk a szerb vezetést ostorozza, azon belül is főként a külügyet. Ugyanis állítólag napok, hetek óta arról cikkeznek, hogy bár a TWO-ban vannak problémák, mégis összetart a csapat, sőt, a spanyolokkal kitűnő viszonyt sikerült kialakítani.
Az igazság azonban az, hogy a szerb kormánynak már nincsenek kapcsolatai, fontosabb szövetségeseivel nem tartja fent az állandó kommunikációt, illetve a magyar-oláh kérdésre sem dolgoztak még ki semmiféle megoldást. Az író azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a görögök és a magyarok is ellenük fordulhatnak.Ebben az írásban, a spanyol szerző azokat kérdezi, akik részt vettek egy bizonyos összejövetelen – talán az utolsó TWO HQ gyűlésre gondol, ki tudja -, és kéri, hogy írják le, szerintük ki, melyik szövetségbe fog tartozni a jövőben. A példa kedvéért az egyik a P szövetség lesz, míg a másik az S.

Alapesetben ezzel nem foglalkoznék, azonban a két szövetségben öt országot már 100%-os bizonyossággal be lehet sorolni. A többiek a grátisz. Lássuk.
P szövetség:
• eLengyelország (100%)
• eSpanyolország (100%)
• eEgyesült Királyság (100%)

• eUSA (a madridista1990)
• eHorvátország (by Madridista1990)
• eBrazília (by Madridista1990)
• eÉsztországban (by Madridista1990)
* eMagyarország (by Almirante)
• eKína (by Almirante)
• eOlaszország (by Cibaris)
• eVenezuela (by Nanofantasma)
• ePeru (by Nanofantasma)
• eUSA (a Nanofantasma)
• eUkrajna (by Asturiesh)
• eMexikó (by Asturiesh)
• eGörögország (by Gixeska)
• eTörökország ** (by Jervaj)

S szövetség:
• eSzerbiá (100%)
• eSzlovénia (100%)

• eArgentína (by Madridista1990)
• ePortugália (a Madridista1990)
• eMontenegró (a Madridista1990)
• eRománia (by Almirante)
• eChile (by Almirante)
• eTörökország ** (Evans)
• eFranciaország (Cibaris)
• eNémetország (Cibaris)
• eKolumbia (by Nanofantasma)
• eUruguay (by Nanofantasma)
* eMagyarország (by Nanofantasma)
• eOroszország (by Asturiesh)
• eSvédország (by Asturiesh)
• eNorvégia (by Asturiesh)
• eFinnországban (a Asturiesh)


* eMagyarország azért került bele mindkettőbe, mert nem tudtak dönteni a válaszadók arról, hogy vajon kihez csatlakozna. Egyesek úgy vélik, hogy a P–ben több a lehetőség számukra, mások a SERHUN-t megbonthatatlannak vélik.

** eTörökországnál sem egyértelmű, ugyanis az utóbbi időben a görögökkel jó viszonyba kerültek, míg a szerbekkel egyre inkább elmérgesedik az.Ha érdemesnek tartod a terjesztésre
Shout sablon:

[Scat] A TWO felbomlásáról (új szövetségek, kémek, ármány, miegymás)
erepublik.com/hu/article/2363765

Érdekesség:

A rendőrségi szirénák fényei olyan módon villognak, amit az emberi agy egész egyszerűen képtelen "megszokni". Ezért maradnak mindig észrevehetőek és zavaróak.

========================================================================================== 

Commenti

AdmiraIis
AdmiraIis Giorno 2,249, 10:50

lenne csöcs, lenne vót

ErrOrka
ErrOrka Giorno 2,249, 10:51

majdnemelső

Scat
Scat Giorno 2,249, 10:51

Azt hittem az csak akkor nincs, ha benne van a cikkben Bosko neve.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Giorno 2,250, 23:07

tudom én, hogy pöcsöt akartál írni

III Pocetnik Krivobarac III
III Pocetnik Krivobarac III Giorno 2,251, 07:35

http://prntscr.com/2kcyrj

let me translate

vladimir_alexei : what about Hungary?
strider : honestly i dont give a sh** about hungary


enough said

ErrOrka
ErrOrka Giorno 2,249, 10:48

első

ErrOrka
ErrOrka Giorno 2,249, 10:49

UNCSI

Scat
Scat Giorno 2,249, 10:52

A KOMMENT IS

ErrOrka
ErrOrka Giorno 2,249, 10:54

BESZÓTÁ?

Scat
Scat Giorno 2,249, 10:57

ÉN LEÍRTAM

Hercegfy Ragnar
Hercegfy Ragnar Giorno 2,249, 10:51

Kösz!

HuMaVi
HuMaVi Giorno 2,249, 10:58

v

szemi
szemi Giorno 2,249, 10:57

köszi

karaj22
karaj22 Giorno 2,249, 10:57

1 Gold sikeresen elküldve. Hamarosan megérkezik a játékos számlájára, amennyiben elfogadja.

Scat
Scat Giorno 2,249, 11:00

A játékos elfogadta. Bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy mikor megláttam, önkéntelenül felnevettem azon, hogy komolyan gondoltad 🙂

Pocakos1
Pocakos1 Giorno 2,249, 11:03

nekem is küldhetsz , én is örömmel fogadom 🙂

Pocakos1
Pocakos1 Giorno 2,249, 10:59

jó cikk , tetszett !

Hipper23
Hipper23 Giorno 2,249, 11:01

Köszi Scat, jó, hogy van vki, aki azzal is foglalkozik, ami most talán a legfontosabb.

Pocakos1
Pocakos1 Giorno 2,249, 11:02

mindegy kivel leszünk , Magyarország frontvonalon lesz ...

Istencsaszar
Istencsaszar Giorno 2,249, 11:09

Igen, csakhogy a lengyelek sosem fognak minket megtámadni, hanem végig hallgatólagos, vagy akár írásos NAP lesz, viszont ha a másik oldalt választjuk, akkor szerb-román támadással mindenképpen számolni kell, amivel jelentősen leszűkülnek a lehetőségeink.

Pocakos1
Pocakos1 Giorno 2,249, 11:13

rácz oláh duóval meggyűlne a bajunk az biztos

Mvhely
Mvhely Giorno 2,249, 12:38

A szerbeknek színt kell vallaniuk. Előbb vagy utóbb

S H E M P
S H E M P Giorno 2,249, 13:56

szóval inkább válasszon mindenki egy olyan szövetségest aki akármikor hátba támadna elmondásod szerint mint egy olyat aki elvileg soha nem támadna be minket, még ha nem is ugyan abban a szövetségben vagyunk. Remélem azért érzed, szóval ha ez tényleg így lenne mit is érdemelnének a szerbek?

DrunkenSaiIor
DrunkenSaiIor Giorno 2,250, 07:19

lehet hogy a lengyelek nem támadnak meg minket, de ha lesz ukrán-lengyel mpp akkor azon keresztül fognak ütni.

bannme
bannme Giorno 2,250, 06:44

nincs gumi nincs front vonal... mindig magamat kell ismételnem:D

Eheslo
Eheslo Giorno 2,249, 11:00

A jetICSicska sec perc megírja, hogy nincs más választásotok, mint a románok és a rácok forró testvériségét beszopni és beállni alájuk csicskának, mint ő és az antimagyar haverjai tették többmint egy éve.

No persze,

Istencsaszar
Istencsaszar Giorno 2,249, 11:12

Eheslo majd sec perc megírja, hogy nincs más választásunk, mint beállni a spoland bónuszgyűjtögető birodalmába, ahol senki az ég világon nem fog nekünk segíteni a szerbek és a románok ellen.

Persze ha majd ezek után vesztünk és eltörölnek a románok, akkor majd lehet jóízűen jeticsicskázni.

😃

praetorianus74
praetorianus74 Giorno 2,249, 11:26

ICS

el tudsz képzelniu olyan forgatókönyvet, hogy a románokkal legyünk egy szövetségben?
ne fárassz kérlek

ha ez bekövetkezik, akkor csak fel kell köpni jó magasra, aztán aláállni

Lacika82
Lacika82 Giorno 2,249, 11:31

ebben azért van valami

Bikkin
Bikkin Giorno 2,249, 14:16

Sajnos a lengyel szövetségesek segítsége nem ér túl sokat, hozzájuk csatlakozva garantáltan hadszíntér leszünk. A szerbek nem bántanának minket, node nem is kell, mert ukrán és oláh kézre kerülünk, igazságosan felosztva.
A másik oldalon pedig az oláh MPP vár minket. Ne hitegesse magát senki: a szerb szövetség pontosan ezt jelenti, másként nem is lehet.

Istencsaszar
Istencsaszar Giorno 2,249, 15:09

szerintem elképzelhető, hogy a románokkal egy szövetségben legyünk. most is kb egy szövetségben vagyunk. ha éppen egyik oldalon sem jött rá az ötperc az emberekre és/vagy nem provokáltuk egymást, akkor egész jól működött a semlegesség hónapokon keresztül. lásd februártól augusztusig terjedő időszak, vagy december hónap. a környék szerencsés fekvésű és simán fel lehet osztani úgy, hogy mindenkinek a lehető legtöbb jusson és senkinek se kelljen hiányt szenvedni bónuszban, területben, kiútban, stb.

mpp meg barátkozás nem kell a román-magyar fél között, senki nem várja ezt.

SzuperPandamaci
SzuperPandamaci Giorno 2,250, 14:10

Bármenyire is gyűlölöm a jetiket, most egyet kell értenem, a lengyelek soha nem fognak segíteni nekünk ha a bónuszaikat veszélyeztetik ez alap náluk, hogy csak akkor ütnek ha jót remélnek, csak úgy baráti gesztusként, szövetségért nem nagyon.
A jetiket pedig valahogy ki kellene túrni ebből a leendő szövetség kezdeményből, a külügynek nagy hangsúlyt kell fektetni erre a témára és meggyőzni a szerbeket, hogy velük nem járnának jól és inkább a bolgárok felé nyissanak, így le lennének foglalva a románok is.

szelemerke
szelemerke Giorno 2,251, 06:14

ICs, te nagyonhülye! Ha egy percre kihúznád a fejed a seggedből rájönnél, hogy ez a játék miről szól nagyon sok embernek. Nem árulom el.

Istencsaszar
Istencsaszar Giorno 2,251, 06:44

szelemerke: köszönöm a megtisztelő megszólítást. egyrészt, nem tudom mi motivál téged a játékban, de nem is érdekel különösebben. engem az, hogy mindig a lehető legjobb legyen az országnak a játék keretein belül. ha ehhez az kell, hogy a románokkal legyünk egy szövetségben, akkor én arra fogok szavazni, hogy így legyen. szerintem én sem vagyok egyedül ezzel a hozzáállással. ha neked ettől eltérő a véleményed, akkor írjál cikket, írjál kommentet és majd az emberek eldöntik, hogy melyik a követendő út.

ha le sem írjuk az opciókat, abból nem lesz semmi

Bikkin
Bikkin Giorno 2,251, 11:11

A TWO felbomlott. Két erőtér létezik, amely idővel - és a hozzád hasonlók munkálkodásának eredményeként - óhatatlanul szembefordul majd egymással.
Amíg a TWO működő szövetség volt, bőven belefért, hogy ne legyen magyar-oláh MPP. Nem így lesz azonban a jövőben, az erőtér szerb oldalán.
Akkor egy összehasonlíthatatlanul gyengébb formáció néz majd farkasszemet egy, szegény CoT-nál szintén összehasonlíthatatlanul erősebb szövetséggel. És az új szövetség nem engedheti meg magának, hogy két mag-állama ne védelmezze egymást MPP-vel.
Istencsaszar! Komolyan azt akarod elhitetni az emberekkel, hogy a lengyel-spanyol-amerikai-kínai-török-görög-horvát szövetséggel szemben mi majd megengedhetjük magunknak a különutas politikát?
Nem. A szerbek oldalán minket az oláh MPP vár. Barátkozni nem kell, senki sem várja ezt el tőlünk - nyugtatjátok majd meg a népet - de egymást védelmezni igen. Érthetetlen ugyan számotokra a buta, elvakult, irracionális magyarok óvakodása az oláh érdekbarátoktól, de keményen dolgoztok az ügy érdekében. S íme, lassan révbe értek.

GobnatIa
GobnatIa Giorno 2,249, 13:02

Miért, mit csináltak a románok?

fsb1000
fsb1000 Giorno 2,249, 15:25

Románok.

Eheslo
Eheslo Giorno 2,250, 01:22

Olvasgass némi erepes történelmet.

Otakulator
Otakulator Giorno 2,250, 03:34

De az emagyarok nem erasszisták, ááá dehogy. 😎

Cervinus
Cervinus Giorno 2,250, 06:36

Gobnatla! Ezt most komolyan kérdezed? Szerinted mitől szabadult fel a szlovák bérelt terület, szerinted miért olyan húzós egy egy ukrán ervé? Szoktál te néha harcolni? És látod, hogy kik ütnek ellenünk?

hoparduc
hoparduc Giorno 2,250, 07:38

Ritkán szoktam hozzászólni katonai témákhoz, mert nem értek hozzá.🙂 Ha a szívemre hallgatnék, természetesen a Spoland csoportot választanám, ha viszont az eszemre, akkor a szerb csoporthoz csatlakoznék. Szerintem is igazuk van azoknak, akik azt írják, hogy a lengyelek nem sokat segítenének rajtunk egy esetleges román összetűzés esetén. A szerbek-szlovénok viszont mindig kiálltak mellettünk. A légicsapásnál is.
Azonban lehetne egy harmadik szövetség is, csak ehhez meg jó külpolitikai szervezés kellene.

Eheslo
Eheslo Giorno 2,250, 08:37

A "választásotokat" a románok és a csicskáik határozzák meg a fékjeikkel és a közösségi pénzeken felhizlalt zsoldosseregeikkel.
Több mint 4,5 éven át is ezt tették, leszartak bárkit: eltöröltették féltucatszor eMagyarországot (Hupakolás bélkül, könnyedén és még csak nem is ajvékoltak érte), odaadtak ellenségeknek bármilyen területet, megkötöttek aljas és sunyi alkukat, felrúgtak és megkötöttek szövetségeket ellenségekkel, elüldöztek, lapátra tettek régi jó és hű barátokat ha kedvük így tartotta.
Loptak bármit amihez a mocskos mancsuk hozzáfért: karaktereket, neveket, hitet, lelkesedést, goldot, orgot, cégeket, CC-t, fegyvert, kaját, zsoldot, hitelt.
Bármit.
Ebbe gyengült el és pusztul bele az emagyar közösség.
Persze lehet itt jetICsicsika módján holmi "semlegességről" hadoválni, de elég egy most futó csatát megnézni, mennyire "semlegesek" a gazdái az ellenünk folyó harcban.
Annyira mint a hazai csicskáik, akik betlire játszva hagyják most magára azt a közösséget, amit évek óta fosztogatnak A maradék halódó emagyar közösség bármiféle szánalmas és nulláváv amortizált befolyásának és katonai erejének a végét jelenti ha a jetik csicskái ismét és ismét a jetik alá lökik eMagyarországot.
Ez a közösség jelentős részének elfogadhatatlan, ahogy a korábbi jetibarát kurzus és tolvaj bábjai is azok voltak.

Tarsolytestver
Tarsolytestver Giorno 2,249, 11:04

Jó czikk, a kémes dolog elég érdekes. Talán mi is belefoghatnánk egy ilyesmi misszióba, pl. erdélyi magyarokat beépíteni a román kormányba, ilyesmi.

Scat
Scat Giorno 2,249, 11:07

Ha jól emlékszem erre voltak kísérletek 2009-ben. Na már most vagy nem voltak sikeresek, vagy azóta is van ott beépített ügynökünk, de már senki sem tud róla.
Mint az a kettő japán katona, akiket egy eldugott kis szigeten találtak meg az amerikai katonák, miközben ők azt hitték, hogy még tart a második világháború és a kivonási parancsra vártak.

Eheslo
Eheslo Giorno 2,249, 12:17

Fordítva történt.
A jetik építettek be ügynököket, az egyikük örökös tanácsódóvá emelkedett és nem hagy ki egy alkalmat se, hogy ne a gazdáit dicsőítse.

Scat
Scat Giorno 2,249, 12:58

Az kihagytam a történetből, hogy 1967-ben találták meg őket.

A harmadik lehetőség meg az amit te írtál Éhesló,

S H E M P
S H E M P Giorno 2,249, 13:49

nem csak kísérletek voltak és volt 1-2 hely ahol eléggé sikeres is

rRonin
rRonin Giorno 2,249, 11:09

Köszönet érte, nagyon hasznos így egyben (lefordítva) látni a kül. országok véleményét.

Istencsaszar
Istencsaszar Giorno 2,249, 11:10

Nagyon jó és hasznos cikk. Ment a vote.

HenryFecamp
HenryFecamp Giorno 2,249, 11:12

kösz a cikket!
nekem ebből az jön le, hogy kb 5 ország tudja hogy együtt, a többi meg a köv hónapok diplomáciáján múlik majd és valszeg egy harmadik forgatókönyv valósul meg.
Nekem gyanús hgoy ismét 2-nél több szövi lesz, épp a szerb-román-magyar háromszög valamint a török és bolgár tényező miatt.
Ha a két változatot nézem P és S, valóban a P az esélyesebb politikai szempontok alapján.
Bónuszokat tekintve már az ukrán tagság kérdés.
Szóval szövevényes ez még.

 
Lascia il tuo commento

Cos'è questo?

Stai leggendo un articolo scritto da un cittadino di eRepublik, un coinvolgente gioco di strategia multiplayer basato su paesi della vita reale. Crea il tuo account e aiuta la tua nazione a ottenere la gloria mentre diventi un eroe di guerra, un famoso editore o un guru della finanza.