Sfondo on/off

Join the new world

 

Новата история на еБГ (част 1 )- Началото на края на ЕДЕН.

Giorno 1,996, 12:46 Pubblicato in Bulgaria Bulgaria da dzynka
Новата история на еБГ (част 1 )- Началото на края на ЕДЕН.


Историята разказана от главните действащи лица и представители на опозицията в събитията от онова време


Здравейте отново дами и господа.
Напоследък ми прави впечатление, че много млади играчи не са запознати с Историята на еБългария и поради тази причина не могат да разберат логиката и причините за случващите се събития.
Подтикната от този факт, реших да разкажа за тях за значимите събития в близкото минало на едържавата ни, чрез разказите на главните действащи лица по онова време .Годината е 2011 , месец декември.

По това време в играта все още няма разделение по дивизии. Медали БХ се печелят само от най-силните акаунти.Най- силното оръжие е К5 . България има армия,парвоенни отряди и цивилни отряди. Благодарение на реформите осъществени от БРП, държавата е предоставила средства на армейците за закупуване на К4 добивни. Като целта е по този начин да се намалят разходите за издръжка на армията.Паравоенните отряди също биват финансирани по този начин.Армейците получават по 300 лева на ден на човек. И са длъжни да се бият по заповед.

Строенето на К4 добивни е основен източник на средства за повечето играчи. На лице е и бот, който изкупува продукцията. Валутния пазар още не е единен и спекулата и купуването и продаването на различни валути също носи печалби, макар и да е рисковано.Масова практика е вземането на временни чужди гражданства в страни където златото се изкупува по- скъпо, с цел строене на К4 добивни.
Цената на златото варира от 700-800 до 2000- 2200 , в различните държави.


На световната сцена доминират два големи съюза, които са във вечна война - ЕДЕН и ОNE.
Основните действащи страни в ЕДЕН тогава са : България , Хърватска , Гърция , Румъния , Китай , Бразилия
Основните действащи страни в ОNE тогава са :Полша , Турция , Унагария , Сърбия , Испания .
С еУкрайна сме в приятелски отношения , имаме техни региони взети под наем срещу закрила.

Политиката в еБГ :
На последните президентски избори кандидата на БДП roonex печели изборите с 46,93%
С 34,34 % на второ място остава кандидата на Бирената Партия - Milenium3

Състава на парламента :
БРП - 33,49 % - 14 депутата (сегашната НАПРЕД)
БДП - 21, 06% - 12 депутата
ПНБ - 16, 57%- 6 депутата
ОБ - 15,57% - 6 депутата
Звено - 13,32% - 5 депутата

Представям ви събитията през погледа на президента roonex, като едно от главните действащи лица тогава и bakalin и KrumStrashnii ….. които ще ни представи гледната точка на опозицията по онова време.


●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●

1 Разкажи ни за състоянието на еБГ, когато ти пое управлението на страната.

roonex : Поех държавата в много добро състояние след 2 успешни мандата на Стенли, имаше пари, имаше злато приготвено за плащане на наемите, бяхме с 8 бонуса, наети от украйна и русия, всички си мислеха че следващия след Стенли ще загуби бонусите и ще затрие държавата, за щастие не се случи, за малко бяхме даже с 9 бонуса, запазихме си териториите а в същото време успяхме да водим и войни със много силни противници, като Унгария и Полша и да ги спечелим.
В последните месеци управляващите се оплакват че все няма пари. Тогава не знам поради какви причини(икономиката пак си беше съсипана) имаше пари, имаше и злато и даже успяхме да раздадем над 1млн лева на паравоенните в края на мандата за фирми. Златото го подготвихме за следващото плащане на наема за регионите, а армията редовно си получаваше парите.

2 Какъв беше състава на кабинета ?

roonex: МВ - Траптукан, заместници Конан, Емраце, уиндфал
БНБ - Лито, като Абсфреша помагаше също но не искаше да го пиша в кабинета
МнВР - Найсекс, заместник Великан, неофициален съветник - Стоича
ММ – Филип
Със сигурност имаше и още стажанти и заместници, но моля да ме извинят ако не съм ги споменал.

3 Какви бяха плановете ти за еБГ и успя ли да ги осъществиш ?

roonex: Първото нещо което беше важно да се направи първите дни е да подпишем напове със съседите, за да можем спокойно да се развяваме из централна европа, както и да няма опасност за бонусите ни. Набързо подписахме с гърци, турци и сърби а с македонеца се разбрахме да не се закачаме по оригиналните територии. След подписването на наповете главната цел беше да защитим украйна от унгарските набези и турските набези. Турците няколко пъти вдигаха въстания в таурида и целия ОНЕ се изсипваше там, но успяхме да защитим региона.

С украйна и молдова измислихме тройна комбинация и си разменяхме региони един на друг и така унгарците винаги оставаха с паднало ЕВ и трябваше да пускат ново. Украйна и Молдова бяха много дисциплинирани и си спазваха инструкциите кога и в колко часа да пуснат атака и къде. Решихме да подпишем НАП и с унгарците за да им спрем набезите един път за винаги. Така подписахме за 2 седмици и те нямаха дитектен достъп до украиците(бяхме взели галиция и буковина) да ги нападат - съответно и до нашите бонуси. Всичко беше добре, фермехме си 2 седмици, и тогава Унгарците дойдоха да искат продължаване на напа, но ние разбира се отказахме, тъй като искахме да имаме някаква сериозна война за да е по интересно на населението. Така след изтичането на напа нападнахме унгарците, а в това време хърватите бяха тръгнали за полша.

Изтрихме унгария за няколко дни след като турците спряха да бият за ОНЕ и следващата цел която си поставихме беше Полша. Знаехме, че ще е трудно, тъй като Поляците не са били затривани от години(май изобщо не бяха затривани, не знам цялата история на играта), а хърватите бяха на няколко дена път от тях. Нападнахме Малка Полша, която по късно кръстихме Малка България, след много добре измислен план от Стоича. Но при втората битка се разтанкираха като луди с вафлите от годините фермене и ни взеха инициативата. Нямаше кой да ни помогне затова избрахме да изчакаме хърватите да стигнат до тях и да помогнат и решихме да затворим войната с връщането на галисия. Поляците не бяха много кадърни от тактическа гледна точка тогава, както и унгарците и лесно можеше да се мисли 2 хода преди тях. Така се занимавахме с унгарците докато хърватите стигнат полша и след това ги нападнахме от 3 страни - ние, хърватите и румъния от горе(тогава румънците се подвизаваха из латвия и литва).

Успяхме да ги затрием напълно от картата, както и да им вземем всички бонуси. При последната атака беше най-трудно - имахме 2 директни + 4 въстания едновремено - общо 6 битки, директните срещу Унгария и Полша а въстанията - руско, румънско, украинско и унгарско. Взехме си директните както и 3 от въстанията, загубихме само унгарското.
След затриването на унгария решихме да ходим на разходка из европа - затрихме и словакия и тогава моя мандат свърши.

4 Осветли ни върху събитията около приемането на еТурция в ЕДЕН.

roonex: Тук видях чудесна възможност да затрием Унгария и Полша заедно с хърватите - приемаме турците на триъл за 1 месец, през това време те бият за еден, изтриваме унгария и полша и после като изтече месеца гласуваме с НЕ на приемането им. Така хем сме си направили ние кефа, хем турците няма да са в еден. Аз лично нямам нищо против тях, но беше ясно че настроенията са против тях и няма да ги приемем като пълноправни членове. Грешката ми беше, че не уведомих за тази си идея парламента, ако бях го направил - цялата тази последвала тролня нямаше да я има.

В деня на гласуването бях на фирмено парти за нова година и пратих Конан да гласува с да за триъла а със стоича мислехме плана по затриването на унгария. Триъла почна на 17-ти а напа с унгарците изтичаше на 20-ти.
Хърватите и Турците явно се бяха сдушили доста, и се говореше, че турците са дали на хърватите мулташкия си скрипт с който бият по въстанията. Няколко пъти се случи така че, когато отида при Здлеми и му кажа да прати хора за някое въстание след малко се появяваха мултаци с базуки на наша страна, които обръщаха стената и ни вземаха рунда.

Относно турците - вече се биеха за еден, хърватите явно бяха доволни че са им дадени мулташките скриптове. Оказа се че Хърватите искат на всяка цена турците в еден и си измислиха вечен триъл - тоест след нашето НЕ на гласуването ни за пълноправен член, те все пак останаха триъл. Всички се оказахме измамени от хърватите за съжаление. Така идеята ми за изхвърлянето на турците след като изтрием унгария и полша не се осъществи.


●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●


И сега да видим какво мисли Бакалина, който е член на БРП тогава, за събитията от онова време .

1 Какво ще кажеш за мандата на Руунекс ?

bakalin: Охоооо, кога беше то, мандата на Муунекса. Май тогава се засилихме да трием Полша и за първи път региона Литъл Поланд бе превзет.
Какъв мандат на Муунекс??? То тогава бяхме просто пионки на ЕДЕН Хаш Ку и каквото те кажеха-това ставаше. Аз затова и преиначавам ника на Муууууунекс. Вместо да удари по масата и да каже или, или , той го усукваше като Госпожица пред надарен младеж.
Време нямал, не бил на срещата, после Конан гласувал вместо него. Изобщо САМО и ЕДИНСТВЕНО оправдания.
Алянколу, ние не избрахме КОНАН за Президент - избрахме за съжаление Мууунекса.

2 Какво ти е мнението за траяла на еТурция в ЕДЕН ?

bakalin:Това е доста сложен въпрос. Всъщност не толкова сложен, колкото непълен.
Една част от отговора съм написал в тази статия http://www.erepublik.com/en/article/-ndash-38--1965594/1/20
В нея чисто и просто направих извода:”Или ЕДЕН ще с България, или ще бъде заличен.”
Тогава разни отявлени турколюбци като НаКаФеВо и разни прикрити турколюбци като Муунекс Дъ Тъп и сегашният ни Президент, неговият ученик Илия Дъ ….., ми скочиха
как едва ли не дружбата ни с Турция и клякането пред ЕДЕН Хаш Ку е ЕДИНСТВЕНАТА алтернатива за да има България.
Сега е момента да ги попитам - КЪДЕ е СЕГА ЕДЕН??? Защото България си я има!

Втората част на въпроса е ЗАЩО се стигна до там?
Стигна се, защото има определена група хора в тази игра, които се мислят за богове. Желаят да контролират всичко и навсякъде и Пази Боже раята да се докопа до някаква информация.
До траяла на Турция се стигна именно защото тази групичка, да им кажем името тука- СоЛ, дотолкова се вживяха във властта, че решиха вместо останалите играчи.
А после получиха такъв зверски шамар, та се скриха не в миша , ами не знам каква дупка.
Какво, не вярвате ли?
Ами погледнете на какви позиции са в момента СоЛ, влезте в кой да е чат в IRC и вижте кои са хората с права.
Така че, да направим извода: Или България ще се оттърве от СоЛ, или ще загине!
Ако не вярвате, очаквайте утре или вдругиден поредното tango d’amore на поредният Президент СоЛяк с поредното лягане пред Турция.


●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●●▬▬▬▬๑۩۩๑▬▬▬▬▬●


И менението на Крум Сташни , член на БНФ .

1Какво ти е мнението за мандата на Руунекс ?

KrumStrashnii : Мандатът на Руунекс започна, след като той бе издигнат от нямащата още 1 година възраст партия наречена БДП (Българска Демократична Партия). Тя бе подкрепена от радетеля на млади партии и враг на старите - НКФВ и неговото ПНБ. Разбира се, благодарение на тази подкрепа, от ПНБ получиха и известна власт из министерските постове. Но за това малко по-късно.

Това, от което ще започна е, че Руунекс бе изключително облагодетелстван от предходните двама президента (без да броя Флауса), а именно Ултработев и Стенлито, които водиха доста смислени мандати, водещи до много устойчиво развитие, ако мога така да се изразя. Поради тази причина, Руунекс имаше основа за развитие и то в момент, когато ЕДЕН определено водеше инициативата в играта. Нападението над Полша бе факт и първото и затриване също. С две думи, се повтори ситуацията от началото на 2011г., когато ние бяхме нападнати от 5 страни, но този път жертвата на международния заговор бяха поляците. Честно казано, за мен победата срещу Полша не е от голямо значение, или поне не толкова голямо, колкото по-рано победата срещу Македония и по-късно победата срещу Турция, най-малкото защото Полша се освободи за отрицателно време, а ние бързо бързо загубихме доста нови територии.

До тук добре. За съжаление обаче, Руунекс, освен че бе член на БДП, бе събрал екип от велики “дипломати”, всички до един споделящи убежденията на партията майка. Толерасти безчет... Дойде момента, при който си показаха истинските намерения, а именно - връщане към старите ни съюзници. Всъщност връщане е грешно да се каже, по-правилно би било - да се придърпат.
И ето дойде момента на небезизвестната среща на ЕДЕН, когато целият народ (ако знаеше за нея де), щеше да желае само едно единствено нещо от Руунекс и неговия МнВР - КоНаН и това е отхвърлянето на кандидатурата на Турция за членство в съюза. За съжаление те поеха по добре познатия път, воден на времето от техния бивш лидер в една друга партия - Гарабеда и приеха без никакви противоречия членството на Турция в ЕДЕН. Разбира се, бяха си подготвили извинение, че някой ги е излъгал, че това било само за тестови период, че нямало как да продължат да са там, но аз поне не си спомням за държава в пробен период в ЕДЕН, която да не е ставала пълноправен член. Или поне не голяма. Започна се очакваното укриване, мълчание, спотайване. КоНаН бе мощно нахулен, след което май няколко месеца хич не се появи в играта. Руунекс пък събра кураж да напише последно президентско обръщение … една година по-късно. Абе общо взето смях.
Все пак, не мога да не отчета и един позитивен фактор от цялата работа. За една седмица, от 50 човека, БНФ стана 400, а на следващите парламентарни избори бяхме втора политическа сила.

Какво мислиш за траяла на еТурция в ЕДЕН ?

KrumStrashnii: Общо взето казах на кратко какво ми е мнението за “пробния” период на Турция в ЕДЕН. При все това, няма как да не отбележа, че това се очакваше да стане рано или късно. Още на времето, една бивша демократическа партия, бе главния виновник за това, ние да бъдем марионетки на турците, да им действаме като щит срещу други държави (по-това време морето не можеше да се прекосява) и прочие. Същата тази партия, чийто наследник бе партията издигнала Руунекс, до последно защитаваше своя любим съюзник, по времето на първия мандат на Щурман, когато бяха пуснати няколко закони за ЕВ Турция, но интересите нямаше как да не се следват. Много ми беше странно, мислех си, че арменците не се спогаждат с турците.
Пробният период на пуйките в ЕДЕН бе същата история. Или трябва да ти е гладък мозъка, или просто да си глупав, за да не разбереш, че думата “пробен” е сложена само за украса.
В интерес на истината ме съмнява Руунекс изобщо да не е знаел, че турците ще са пълноправен член на ЕДЕН, но явно така бе угодно да се действа. Малко ми напомня на друг кадър от същата партия, който открадна 1.7 милиона от хазната и после се опитваше да доказва, че не го е направил.

ПП за шаут :
Новата история на еБГ (част 1 )- Началото на края на ЕДЕН.
http://www.erepublik.com/bg/article/-1-1-2258001/1/20

Очаквайте скоро :
Новата история на еБГ (част 2) - Разделението в обществото ни.


 

Commenti

AquariusSG
AquariusSG Giorno 1,996, 12:56

Има bakalin, има вот, шаут и т.н.!

Gavro77
Gavro77 Giorno 1,996, 13:03

Я си спрете мултаците. 200 човека сме тук, не 4000 с 2000 активни : )

AquaRiuZ
AquaRiuZ Giorno 1,996, 13:08

Вотец

dzynka
dzynka Giorno 1,996, 14:12

благодаря 🙂

AquaRiuZ
AquaRiuZ Giorno 1,996, 13:09

Едно време бяхме 20 000 🙁

dzynka
dzynka Giorno 1,996, 14:13

е може пак да станем ... някой ден

bakalin
bakalin Giorno 1,996, 13:09

Ситуацията в момента е АБСОЛЮТНО Същата.
.
Президент е СоЛяк, ученик на Муунекс Дъ Тъп.
Сив кардинал е Стоич.
Турците са отново в изклатено положение, но управляващата СоЛяшка върхушка ВОДИ ТАЙНИ ПРЕГОВОРИ за присъединяване на Турция към СоТ.
Днес върнахме Пустинята на Египет, Утре очаквайте новото действие от ФАРСА, наречен Управление на България.
А едни Държавни Оргове продължават да се ползват от частни лица.
.
Но то си е казано:
Историята се повтаря. Първият път като ТРАГЕДИЯ. Вторият път като ФАРС.

Bironion
Bironion Giorno 1,996, 13:11

Наистина ли се преговаря за Турция в КОТ или се ебаваш?

Demon Lee
Demon Lee Giorno 1,996, 14:44

Воистина ще възкресе Абс ще видиш :Д

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Giorno 1,996, 14:44

Лелелелеле хДхДхД хич не те слуша главата хД Пустинята се връща евентуално да се пусне закон за ЕВ преди тях. И да не могат да си сменят ЕВто след 2та атака хД фани научи малко механиката на играта и мисли малко стратегически хД

bakalin
bakalin Giorno 1,996, 15:01

Жоржи, така като гледам и сега можем да ги пуснем за ЕВ.
Или вече Бургас НЕ ГРАНИЧИ с Мармара?
Сега значи викаш няма да сменят ЕВ-то след втората атака, ама ще го сменят след третата. 🙂
Разликата е само че ще имат бонус нефт.
Много хъс имаш приятелю, но се водиш по гайдата на неправилните хора.

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Giorno 1,996, 15:20

Пуснем ли ги сега отваряме ненужна война за следващите 7 дни. През тези 7 дни можем да си играем с тях на котка и мишка. А през това време да затрием мамалигите и да ги принудим да сключат мир . В противен случай ще се бием на 2 фронта, а ти много добре знаеш че където са търци там са и гърци. Фактически ще станат 3 фронта.

Stolch
Stolch Giorno 1,997, 20:43

само едно се пофтаря, твоята безгранична простотия. Виртуален простак си беше и виртуален простак си остана.

Никой не е говорил с турците и няма грам истина в това.

Bironion
Bironion Giorno 1,996, 13:12

Хубава и реална статия Дзънк. Така си бяха нещата.

dzynka
dzynka Giorno 1,996, 14:13

Благодара ти !

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Giorno 1,996, 13:13

спомени, спомени (: някак играта тогава беше доста по-интересна.
Браво Дзън, лично на мен много ми хареса.

dzynka
dzynka Giorno 1,996, 14:14

Благодаря , ще има и още части 🙂

C0RRAD0 BG
C0RRAD0 BG Giorno 1,996, 18:16

надявам се да не лъжеш :Д

VelikGogov
VelikGogov Giorno 1,996, 13:19

Добра работа!

dzynka
dzynka Giorno 1,996, 14:14

Благодаря ти .

roonex
roonex Giorno 1,996, 13:23

Никога не съм получавал такава добра реклама както от бакала 🙂 Май трябва по-често да го дразня, че по-често да пише за мене, другия манадат - соляк за президент пак! 😃

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Giorno 1,996, 13:40

Идвам в СоЛ, измислете ми място на масата (:

roonex
roonex Giorno 1,996, 14:03

Е как - до най-голямата пиеница ще седиш - бачо Илия

bate bobby
bate bobby Giorno 2,005, 12:00

Chekay da si spomnya kakvo beshe..... Roonex, KoHaH i Boyan sa jenchovci hahahhahahah

Tervel 2
Tervel 2 Giorno 1,996, 15:04

интересно , що не си го пуснала по рано това ? чакам продължението

dzynka
dzynka Giorno 1,997, 13:20

Защото ме мързеше и бях минала на полу двуклик 🙂

Morrpheus
Morrpheus Giorno 1,996, 15:36

Добра статия. Пресата ни има нужда от такива.
Продължавай все така.

Corsemish
Corsemish Giorno 1,996, 16:26

вот и суб

humbled
humbled Giorno 1,996, 18:52

Безценна статия за еБебета е еТиинейджъри като моя милост.
Особено статията на bakalin.Описва най-добре тогавашните настроения.
Вот.

Stanimir Georgiew
Stanimir Georgiew Giorno 1,996, 22:57

Много отдавна не бях чел такава статия. Респект за труда. Чакам с нетърпение продължението. Тогава бях почти бебе, но ги помня нещата. За младите ще е много ценно да научат за този период от нашата еистория.

Blood Archon
Blood Archon Giorno 1,996, 23:20

и Кво ...


толкова коментари и един РУУУУУУУК за СОЛ ли няма ?

Stafi Martin
Stafi Martin Giorno 1,997, 00:22

Браво!

toshko3
toshko3 Giorno 1,997, 00:54

В+С яка статия

Demon Lee
Demon Lee Giorno 1,997, 01:58

Браво!

Furious Tank
Furious Tank Giorno 1,997, 02:22

Интересно преиначаване на истината.
"С 34,34 % на второ място остава кандидата на БРП - Milenium3"
Първо Милена беше кандидат на Бирената Партия, а заради бъг или фийчър в играта в страницата за изборите се показваше като кандидат на най-голямата партия която я е подкрепила

Furious Tank
Furious Tank Giorno 1,997, 02:27

За по любопитните ето малко истина: http://www.erepublik.com/en/article/-1-1915269/1/20

И другият път без да пишете глупости, че все още има хора, които си спомнят по-старите времена 😉

dzynka
dzynka Giorno 1,997, 13:23

За бота - вярно е . Данните са взети от статистиката за изборите в играта , Коригирам го , благодаря за уточнението.

No face No name No number
No face No name No number Giorno 1,997, 02:27

o7

TheManiacBG
TheManiacBG Giorno 1,997, 02:48

Интересна статия. Браво. 🙂

Mr Coder
Mr Coder Giorno 1,997, 04:46

"Тук видях чудесна възможност да затрием Унгария и Полша заедно с хърватите - приемаме турците на триъл за 1 месец, през това време те бият за еден, изтриваме унгария и полша и после като изтече месеца гласуваме с НЕ на приемането им"

Какво си видял тогава нищо? Сега си правиш някви умрели оправдание.. същата кукла беше като полския президент и половината кукли от two.

Mr Coder
Mr Coder Giorno 1,997, 04:49

Пък за Турция в КОТ не си и помисляйте, който и президент да бъде. Да не взема да кача случайно няколко лвл-а 🙂 Максимума е някво mpp и толкова... но като официялен член никога.

STOYCH3V
STOYCH3V Giorno 1,997, 06:29

Много добра статия.Браво

V+S+S

Simonymous
Simonymous Giorno 1,997, 10:05

Можеш да добавиш това към историята http://www.erepublik.com/en/article/-16-1-1989005/1/20

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Giorno 1,997, 10:16

вземи и научи съюзите какви са били, преди да лъжеш хората. и точно от тия тримата няма никакъв начин да получим обективна информация за събития, които разтърсиха България най силно откакто съществува играта.

Suprotivist
Suprotivist Giorno 1,997, 10:55

Не видях името XpM никъде?

lOoVoOl
lOoVoOl Giorno 1,997, 11:39

Колко ти плати рунекс за тая статия?

Имаше анкета в която рунекс беше гласуван за най-лошия президент в историята и това означава нещо.

dzynka
dzynka Giorno 1,997, 13:28

Всъщност ... и Руунекс и Бакалина и Крум ми построиха по една К7-ца , като обещаха да я упгрейднат и на К8 ... 😁)))

Mr Coder
Mr Coder Giorno 1,997, 15:41

Това май е 3-тия път, в който съм съгласен с елфа... рунекса даже бие и грейвъса. Ако трябва да избирам между 2-мата в момента, бих избрал грийвъса поне няма да вкара турки в КОТ. Заразлиак от рунексчо, който пак ще "види" няква възможност да изтрием Унгария, Полша, че даже и Сърбите, че и аир стрике над аржентина за 1/2 месеца.

 
Lascia il tuo commento

Cos'è questo?

Stai leggendo un articolo scritto da un cittadino di eRepublik, un coinvolgente gioco di strategia multiplayer basato su paesi della vita reale. Crea il tuo account e aiuta la tua nazione a ottenere la gloria mentre diventi un eroe di guerra, un famoso editore o un guru della finanza.