Latar Belakang on/off

Join the new world

 

Terra Siculorum

Hari ke 1,907, 08:14 Diterbitkan di Hungary Hongaria oleh szekely ostor

Üdv

Tudjátok a székely zászló botrányt ami RL történik ?? Most, hogy idehaza vagyok Erdélyben, s minden romániai hír tv féle ezzel foglalkozik. Münköt, akik adózunk az országnak, senkiknek néznek. Köteles György romixon nevén Funar rongynak nevezte a zászlonkot.Ami érdekes, hogy vannak román állampolgárok akik velünk szolidarizálnak. Egyik ismertebb a román sajtóban dolgozó Lucian Mandruta tegnap facebookon kijelentette, hogy ő lesz az első Arges megyei székely ( Argyas) és kirakta a székely zászót. Más romániában élőknek ismert személy Sabin Gherman (aki megírta, hogy: Elegem let Romániából) kolozsvári újságban, úgyszintén szolidarizált a székelyekkel, hisz ő maga erdélyinek valja magát, s a székelyek is erdélyiek. Vannak más románajkú emberek is, akiket nem zavar a zászló, mindezeket kommentek alapján lehetett kiszürni. Sabin bemutatta Gorj megye zászlaját melyet a Papusa (baba) hegycsúcs tetejére is ki akarnak rakni. Oltyánoknak szabad, székelyeknek nem?? Sabin Déva önkörmányzatát is felhozta példának, ahol ki van rakva a román és uniós zászló mellet a város címerével 1 zászló (megsúgom, rajta vannak a székely jelvények is: arany nap és ezüst hold). A román törvény megmondja milyen zászlót szabad kirakni, viszont azt nem amit nem. Mindemellet van egy birósági határozat is, mely Kovászna megyének megengedi a székely zászló határozatát a román zászló mellet. Sajnos egyes tv-k nagyon felpumpálták az egészet, egyesek magyarországi kampányról beszélnek, mások azt hiszik külön országot akarnak a székelyek Románia közepében. Nem értik meg, hogy területi-adminisztratív átszervezésről van szó, ahol a székelyek azt szeretnék többek között, hogy 1 régió legyen Székelyföld. Mindez még egyelőre törvényjavaslat Romániában, nem tudjuk még mi lesz.

Mitöbb, Románia címere is tartalmazza a székely szimbolumokat:Érdekes az hogy erdélyi megyét azaz Hunyad megyét Bánáthoz csatolták a törvényjavaslatban, Kolozs és Szilágy megyéket meg Partiumhoz. Másrészt meg népszámláláskor abba a kelepcébe akartak behúzni münköt, még tavaly, hogy mi vagy: román, magyar, székely, csángó. Ők nem akarják megérteni, hogy a székely is magyar, a csángo is magyar, nem akarják megérteni, hogy csángó avagy székely azok a magyarság alcsoportját képzik. A kelepce ott lett volna, ha mű székelyek meg erdélyi magyarok nem egységesen szavazunk, akkor nehezebb jogokat kérni. Mert ekkor azt hozták volna fel, amit most is hangoztatnak, hogy a székely és a magyar nem ugyanaz, hanem két külön nép, és aktiválták volna a Divide et impera nem megírt törvényt. Most, arra hivatkoznak, hogy csak 500 ember vallota magát székelynek, Székelyföld nincs - hát pont azt kérjük, legyen ismét – mint jogi személy.

Mutassuk meg a világnak, székelyek vannak, Székelyföld is van, s jogunk van jelvényeinkhez, zászlonkhoz, szülöföldünkhőz.
Rakjuk ki együt a székely zászlót és foglaljuk el Erdélyt és Dobrudzsát es !!!!


 

Komentar

Szempy
Szempy Hari ke 1,907, 08:29

Tegyél bele egy szép profilképnek való zászlót is 🙂 mármint négyzet alakút 🙂
Ilyesmit : http://static.erepublik.com/uploads/avatars/Citizens/2009/07/31/21f41fc79b916dc33a6e54e4d314f87c.jpg mert már többnél láttam 🙂

Mikrobi
Mikrobi Hari ke 1,907, 08:29

Én már délben kiraktam a székely zászlót mint avatart. Akkor egyébként direkt megnéztem a sajtót, nem láttam egy ilyen cikket sem.

Mikrobi
Mikrobi Hari ke 1,907, 08:30

Szempy pont az én avataromat reklámozza:-)

Szempy
Szempy Hari ke 1,907, 08:32

Az volt kéznél 😛

Nouvion
Nouvion Hari ke 1,907, 08:39

Mama proştilor e mereu gravidă

Defender of Ascalon
Defender of Ascalon Hari ke 1,907, 08:50

Talán ezért nem kellene egy vadmarha szintű diplomáciához mit sem konyító bandát engedni ennek a valóban kényes ügynek az intézését. Én azt találom felháborítónak, hogy a politika mindent és mindenkit haszonszerzésre akar felhasználni, és ebben nem különb a román a magyartól: felhasználni, manipulálni. Őszintén szólva, a politikusok magasról tojnak a románokra, magyarokra, székelyekre, baszkokra, velsziekre stb.

Ki a francnak jó, ha mélyül a gyűlölet? Ésszel, ésszel nem lehetne? Csak hőzöngve, drága jó politikus diplomata uraim? Középkorban vagyunk? Ésszel....

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Hari ke 1,907, 08:59

DoA: ha a középkorban lennénk, csattogna a székely fokos, és nem lenne probléma

vizi zsivi
vizi zsivi Hari ke 1,907, 09:02

DoA+1 teljesen jogos a nepeknek nincs egymassal bajuk, csak gerjesztik hogy aztan ok majd targyalgasanak a masik haszonlesoivel,...mindet bortonbe vagyonelkobzassal!!!!!!!

Lixuskzs87
Lixuskzs87 Hari ke 1,907, 09:09

ha a középkorban lennénk, csattogna a székely fokos, és nem lenne probléma +1

Mikrobi
Mikrobi Hari ke 1,907, 09:09

Én nem tudom, hol érdekelnek minket a politikusok. Ezt a játékot alig játssza aktív politikus. Egyszerű állampolgárok vagyunk, akik közül - magyar létükre - sokan román állampolgárok. És ez okozza a problémát számukra. Nem Orbán Viktor kedvéért tüntetünk, hanem a székelyekért. Még csak nem is Ernstért, Kikericsyért, vagy szekely ostorért, hanem a székelyekért.

CheDavid
CheDavid Hari ke 1,907, 09:10

Az a baj,h a politikusok itt is ott is gyűlöletkeltésre és a nemzetek közötti ellentétek kiélezésére fogják csak felhasználni ezt az egész ügyet! Románok is inkább a cigányokkal foglalkoznának ne a csángókkal,székelyekkel alias Magyarokkal! Na nem baj csak addig érjetek el sikereket míg Orsós Vityesz Cár nem dönt úgy,h majd ő kezébe veszi a dolgok irányítását! Mert akkor már nem csak mi itthoni magyarok leszünk szarban hanem TI is!

Quiet Crazy
Quiet Crazy Hari ke 1,907, 09:19

o7

Honved2010
Honved2010 Hari ke 1,907, 09:22

Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogyha egy izreali zászlót tűznének ki romániában, azzal mit kezdenének?

szekely ostor
szekely ostor Hari ke 1,907, 09:25

DivineLard tegnap olvastam már róla. Sőt mitöbb a román sajtó is besyélt erről ...mi az hogy székelyföld a sportolók mezén. Mire 1 erdélyi székely politikus azt mondta, hogy a szponzor kérelmére került fel a mezre.

Tulajdonképpen amit meg kéne érteni a románság azon részének aki nem fogadja el Székelyföldöt az az, hogy Székelyföld avagy Terra Siculorum egy BRAND. Legtöbb túrista Romániában magyarországi ( bebizonyitva statisztikailag). Ezek zöme ámbár ellátogat Erdély - s nem csak- tájaira, legszívesebben Székelyföldön tartozkodnak a legtöbbet, mert ott megértik a helybéliek nyelvét

Archfeldspar
Archfeldspar Hari ke 1,907, 09:32

Temesvar ujra.

Stvvts
Stvvts Hari ke 1,907, 09:53

o7

sneci
sneci Hari ke 1,907, 09:54

Erdélyi autonómia, székelyföldi autonómia. Sok lesz ez, de nem az én dolgom. Mindenesetre mikor még a kisujj sincs meg, nem érdemes a kar miatt feszültséget szítani.

Hun Carpathia
Hun Carpathia Hari ke 1,907, 10:17

Ami most Székelyföldön történik, az egy önvédelmi reflex a túlélésért. Ezt kéne minden magyar ajkúnak megértenie határon innen és túl is!
A székelyekkel nem szolidarizálnék, mert ez így túl magyartalan: Együtt érzek és szurkolok nekik!!!
Én igenis támogatom az autonómia-törekvéseket, és kívánom minden székelynek, hogy becsülettel, büszkén és méltósággal éljenek az ősi földjükön.

Jol nezunk Miki
Jol nezunk Miki Hari ke 1,907, 10:23

Én csak azt nem értem, hogy nálunk a médiatörvény miatt mekkora hisztéria volt az EU-ban, mi voltunk az EU észak-koreája. Szlovákiában viszont normális, hogy nem beszélhetsz magyarul sok helyen és Romániában nem használhatod a székely zászlót. Azok miért tabu-témák az EU-ban? Amúgy nem vagyunk egyedül, az osztrák-olasz dél-tiroli dolgok hallatán is a homokba dugják a fejüket Brüsszelben.

Rottler
Rottler Hari ke 1,907, 10:29

Jol nezunk Miki +1 Az EU az egy kétszínű intézmény.

Greyko
Greyko Hari ke 1,907, 10:42

RL problems should stay in RL. Plus, this one is really stupid, something unimportant blown out of proportion by zealous people on both sides.

romanian spy
romanian spy Hari ke 1,907, 10:45

"Sajnos egyes tv-k nagyon felpumpálták az egészet, egyesek magyarországi kampányról beszélnek, mások azt hiszik külön országot akarnak a székelyek Románia közepében. Nem értik meg, hogy területi-adminisztratív átszervezésről van szó, ahol a székelyek azt szeretnék többek között, hogy 1 régió legyen Székelyföld. "

talán akkor ésszerűbb lenne és előrébb vinné az ügyet, ha a román sajtóban születnének erről cikkek, nem?

szekely ostor
szekely ostor Hari ke 1,907, 10:51

romanian spy szuletnek ..nem linkelem be ide az osszeset ugysem ertene az ujsagomat olvasok zome.

655321
655321 Hari ke 1,907, 11:07

Greyko, this game is dead as a doornail without RL issues.
Well, it's dead anyway, but RL can make it a tiny bit exciting at times.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Hari ke 1,907, 11:25

Szanyi az IRL Zotza meg bekaphatja.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Hari ke 1,907, 11:44

"DoA+1 teljesen jogos a nepeknek nincs egymassal bajuk, csak gerjesztik"
Pölö a szanyi, meg a pesti semmirekellő seggnyalói.

"Én csak azt nem értem, hogy nálunk a médiatörvény miatt mekkora hisztéria volt az EU-ban, mi voltunk az EU észak-koreája."
Nem vettem észre, hogy bármi változott volna, a kereskedelmi média ugyanúgy szennyműsorokat gyárt, a bulvár ugyanúgy okosítja a népet, a kurucinfó továbbra is működik.

MADE IN ARG
MADE IN ARG Hari ke 1,907, 12:01

Nocsak, a SIC panós kép, idehaza készült a prefektúra előtt, sok vita tárgyát okozta már... [if you know what I mean]

Biedermann
Biedermann Hari ke 1,907, 13:31

Pár éven belül az oroszok és az ukránok belefognak szólni a románok kis életébe.Újra fogják húzni a határvonalat mivel a románok nagyon terjeszkedni akarnak lásd Moldávia és mivel a románok történelmük és jelen korban is inkább amerika barát így a nagy medve nem hagyja szó nélkül(amúgy ezért is pedálozunk az oroszoknak). Mondjuk tartanak is ettől a románok.

Alpar90
Alpar90 Hari ke 1,908, 23:13

Ehhh... milyen szep, hatalamas plakatja van Sepsiszentgyorgynek 😃 Igaz december elsejen azt is letakartak roman zaszloval...

kebalazs
kebalazs Hari ke 1,908, 23:49

Remek hír ! És gratulálok a megírójának egyaránt, hogy végülis valamilyen magyar vonatkoztatást akarnak elérni Romániában, de lehet az ország vezetőinek ez fáj ! 🙂

Bendeguz11
Bendeguz11 Hari ke 1,908, 01:10

CheDavid írja: Orsós Vityesz Cár nem dönt úgy,h majd ő kezébe veszi a dolgok irányítását! Ő Magyarország Miniszterelnöke, neki kötelessége a székelyekért kiállnia! Ő meg is teszi! Tiszteletet érdemel ezért! És meg is teszi, még ha neked nem is tetszik. Szanyiról írjál, aki lerománozta az Erdélyieket! Milyen román érzékenységre kéne tekintettel lenni? A miénkre ki van tekintettel? Az EU kétféle mércével mér, és Mo.-on egy bizonyos kör partner ebben. Szégyen! szekely ostornak igaza van, ki kell állni az igazunkért!

Damaksis
Damaksis Hari ke 1,908, 03:24

"Nem hiányzott a székely szív, de kevés a székely harcfi..."
Amúgy meg Hun Carpathia +1

Kaliharan
Kaliharan Hari ke 1,908, 03:41

Mondhatjuk azt, hogy minél erősebb a nacionalizmus, annál nagyobb a kissebbrendűségi érzése egy népnek ?

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Hari ke 1,908, 08:08

Sötét soviniszta rendszerekben tiltanak be nemzetiségi jelképeket. Nyugaton ma már megszokott a katalán, baszk stb. zászló. Kulturált népeknél ez nem probléma. gondolom ezért nem ért egyet a román propagandával néhány román értelmiségi.

Deesing
Deesing Hari ke 1,908, 09:19

Benedgúz sajnos tévedsz. Se OV se más magyarországi politikus se a magyarok érdekeit képviseli. Akik hatalmon vannak azok e nép vesztére törnek mind a kormány mind az ellenzék. S nem is hazaárulók mint Szanyi hisz nem e nemzethez tartoznak szervesen.
Az egész Kárpátmedencében fogy a magyarok lélekszáma. Az elcsatolt területeken az 1920as állapotokhoz képest nagy mértékben csökkent százalékos arányuk. Idehaza a cigányság szaporításával akarták ezt elérni s gyorsítván a folyamatot most népünk ezreit űzik idegen országokba ahonnan fiataljaink nem fognak egy idő után hazatérni. A népünk végveszélyben sajnos. Nekem meg már csak kb 12 jó évem van mikor még tudok ha lehetőség nyílik rá fegyverrel harcolni népemért.

Deesing
Deesing Hari ke 1,908, 09:21

Az előzőben említett Benedgúz természetesen Benedgúz11 re s nem Baldur Benedgúzra vonatkozik.

Daan Rares
Daan Rares Hari ke 1,908, 10:29

Minoritate ungureasca din Romania este poate minoritatea cu cele mai multe drepturi din statele din Europa.

Ce se intampla acum e un joc politic a lui Orban si multa ipocrizie.

Si daca se va face reorganizarea teritoriala nu se va face in nici-un caz pe criterii etnice, pentru ca nu'i normal.

Si se stie prea bine cum a ajuns populatia maghiara/secuiasca in acea zona, si ca de'a lungul istoriei s'au practicat epurari etnice, populatia romana avand de suferit.

Problema e ca a trecut timpul cand ascuteam topoarele si asream unii pe altii, nu mai postati in victime ca sunteti departe de asa ceva, si nu va lasati usor manipulati, ca orice secui daca doreste isi poate vopsi toata casa in ce steag vrea el, alta e problema .


Cine nu stie romana sa foloseasca google-translate.


P.S. Football without spectators is wrong !

Mikrobi
Mikrobi Hari ke 1,908, 10:36

Daan Rares: magyarul írj, légyszi, a kutya nem érti a mordori nyelvedet és nem is érdekel annyira, hogy google translate-et használjunk a megértéséhez!

Kaldvi
Kaldvi Hari ke 1,908, 10:54

o7

szpetike
szpetike Hari ke 1,908, 11:05

Daan Rares: mégis milyen kisebbségi jogokról beszélsz? Szerintem te nem ugyanabban a Romániában élsz. Amúgy az egész románság hozzáállását jól mutatja az is, hogy idejössz, és oláhul ugatsz egy magyar cikk alatt, még arra se veszed a fáradságot, hogy egy semleges nyelvet válassz. Aki nem érti, használjon google translatet? Persze, használjuk azt az anyanyelvi ügyintézéshez, az utcanévtáblák lefordításához is ennyi erővel, nemde? Éljen az ignorancia!

Seems like your P.S. is the only thing we can agree on.

Hun Carpathia
Hun Carpathia Hari ke 1,908, 11:40

Aki itt idegen nyelven karattyol, azt nem kell tudomásul venni.
Ha valaki idegen nyelven ír ide, nagy valószínűséggel, tudja miért. Én meg tudom, hogy miért nem foglalkozom vele, és miért nem írok román újságba románul. / Pfújjj/

Daan Rares
Daan Rares Hari ke 1,908, 12:53

@Mikrobi
Mans like you are ... eh.

For the rest the idea is that people value is more then a flag.
We are not in the middle ages, I agree on the problem of conserving national identities, but this thing has to be mutual.
The Serbians from our country (25k) have a high school in their own language, the romanians from Hungary which are closely to that number(from what I know) they don't have a school in their own language.

I was watching Vesprem vs HCM Constanta in the Cl of Handball, and at one moment the whole crowd was shouting Cozma Cozma (Marian Cozma) so there is still hope between our people:)

Mikrobi
Mikrobi Hari ke 1,908, 13:48

Look, Daan, you can speak a European language:-) However I still don't care of what you are barking, your first comment made me ignore you.

Jegesmedve
Jegesmedve Hari ke 1,908, 14:56

o7

Feco101
Feco101 Hari ke 1,908, 17:12

I was watching MKB VESZPRÉM KC ...
Gipsys and criminals are in everywhere (you look around)

Argessos
Argessos Hari ke 1,909, 00:21

Extremistii, din ambele tabere, sunt de condamnat!

 
Posting komentar anda

Apa ini ?

Anda sedang membaca artikel yang ditulis warga eRepublik, sebuah game multiplayer berbasis negara di dunia nyata. Buat sendiri karaktermu dan bantu negaramu untuk mencapai kejayaannya sambil membentuk dirimu sebagai pahlawan perang, penulis yang terkenal atau raksasa finansial.