SA BOMBARDAM ADMINII !!!

Day 565, 23:58 Published in Romania Brazil by DRAGALU

Nu, nu cu vreun weapon 5q sau cu Report Abuse sau cu justificari antiban. Sa-i bombardam cu mesaje si mailuri. La ce ma refer? Acum vreo 10 zile citeam un anunt oficial al adminilor in care era scris ca echipa lor preconizeaza niste schimbari ale eRep, printre care si o redesenare a hartii resurselor. Spuneau ei atunci, in acel anunt ca sunt deschisi oricaror sugestii.
Am vazut ca repartitia resurselor pe harta eGobba’s respecta in linii mari cea din RL. Ori mie, ca e-roman, mi se pare total injust si neconform cu realitatea ca e-Romania sa nu aiba nici macar una din regiuni cu petrol, chiar la nivel mediu. Spun asta deoarece:
1 – Romania se poate lauda cu trei premiere petroliere mondiale in anul 1857:
Prima tara din lume cu o productie de titei, oficial inregistrata in statisticile internationale
„The Science of Petroleum” atesta in 1938 faptul ca Romania a fost prima tara din lume cu o productie de petrol oficial inregistrata in statisticile internationale de 275 tone. Au urmat Statele Unite ale Americii in 1859, Italia 1860, Canada in 1862 si Rusia in 1863.
Prima rafinarie din lume
In tara noastra primele instalatii de prelucrare a titeiului sunt considerate “gazariile” de la Lucacesti-Bacau, a lui N. Choss in anul 1840 si M.Heimsohn in 1844. Acestea nu erau decat simple ateliere mestesugaresti, utilate cu mijloace rudimentare care foloseau pentru rafinare o metoda asemanatoare obtinerii tuicii in cazanele taranesti.
Distilarea pe cale industriala incepe odata cu rafinaria construita de fratii Mehedinteanu la marginea orasului Ploiesti, in apropierea garii de Sud, pe strada Buna Vestire, nr.174.
Instalatiile rafinariei erau destul de primitive, toate utilajele fiind formate din vase cilindrice din fier sau fonta, incalzite direct cu foc de lemne. Aceste utilaje au fost comandate in Germania firmei Moltrecht ce construia cazane pentru distilarea sisturilor bituminoase, iar in decembrie 1856 incepe constructia “fabricii de gaz” din Ploiesti, pe numele lui Marin Mehedinteanu.
Bucuresti, prima capitala a lumii iluminata public cu petrol lampant
Petrolul oferit de fratii Mehedinteanu pentru iluminatul public avea calitati incontestabile: incolor si fara miros, ardea cu o flacara luminoasa, de intensitate si forma constanta, fara fum si fara sa lase cenusa sau compusi rasinosi in fitil. Aceste calitati importante ale produsului precum si oferta de 335 de lei pe an de fiecare felinar a exclus practic orice concurenta, celelalte oferte care propuneau drept combustibil uleiul de rapita sau de nuca duceau costurile la 600 de lei pe an.
Oferta lui Teodor Mehedinteanu a fost aprobata la 8 octombrie 1856 si astfel Bucurestiul avea sa fie luminat cu 1000 de lampi. La 1 aprilie 1857 – data intrarii in vigoare a contractului pentru iluminatul capitalei - totul era pregatit si functiona perfect.

2- Romania se mai lauda si cu alte performante in istoria sa de 150 de ani de industrie petroliera
Cea mai adanca sonda forata in Romania
Sonda nr. 1 a societatii „Creditul Minier”, la Chitorani, a atins adancimea de 3.300 m. (1934), clasandu-se a 2-a din lume, fiind la o distanta de 158 metri de sonda societatii „General Petroleum Corporation” din California, sonda cu adancimea record de 3458 metri. („Cele mai adanci sonde din lume”, articol in Moniteur du Pétrole Roumain, nr. 17/1934, pag.1085)
In 1938, cea mai adanca sonda din Romania este sonda 13 „Astra Romana” de la Boldesti (3644 m).
Prima scoala din lume de maistri sondori
In 1904, a luat fiinta la Campina prima scoala din lume de maistri sondori, diversificata ulterior si pe pregatirea maestrilor rafinori, scoala care a dat industriei petroliere romanesti maestrii cu o inalta pregatire profesionala, solicitati inca din 1914 sa lucreze in strainatate.
Romania a fost prima tara din lume care a exportat benzina inca din anii 1900.

3 - In 1937, Romania detinea locul 7 in lume privind rezervele mondiale de petrol, dupa: URSS, USA, Irak, Iran, Venezuela, Indiile Olandeze, estimandu-se o rezerva de 95.000.000 tone, rezultand 5,4% din rezervele mondiale.

Nu doresc sa fac aici un articol documentar despre petrolul romanesc. Totusi, spre deosebire de toate statele aflate in Europa mai la vest de noi, Romania mai are si astazi rezerve mari de petrol, unele aflate in extractie, iar altele in conservare.
Deci, haideti sa incercam sa-i sensibilizam pe admini prin e-mailuri , sa facem lobby pe langa MoonlightShadow, care am inteles ca lucreaza la Departamentul Comunitate, un fel de PR al adminilor I guess, pentru ca la redesenarea hartii resurselor sa nu se mai pastreze aceasta injustete.
Desigur, discutabil ar fi si de ce e-Romania nu are wood medium in Transilvania.
Nu inchei inainte de a va pune o intrebare. Oare toate minele de aur (stiti voi care, ala care-l tranzactionam la bursa si pe care il primim de la admini in momente anivarsare) sunt numai in Olimpul unde stau Adminii sau provin de la e-extraterestrii?
Va rog sa votati acest articol !