Impostura si diletantismul presei “new wave”

Day 596, 02:15 Published in Romania Brazil by DRAGALU

Nu pot zice ca am trecut de perioada tranzitiei dinte copilarie si adolescenta in eRepublik. Azi am implinit doar 77 de zile. Dar o sa incep articolul acesta ca buica-mea, cu expresia “pe vremea mea”…..
Da, pe vremea debutului meu in presa, alaturi de colegii mei de generatie, tineri e-jurnalisti neexperimentati, incercam ca mai ales la primele articole, sa nu ne facem complet de ras, ne documentam, ne mai uitam pe statistici, citeam tutoriale si abia pe urma incepeam sa scriem un articol pe tema aleasa. Nu intotdeauna nimeream bine, dar macar nu eram tinta criticilor, mai ironice sau mai categorice, ale veteranilor. Beneficiam, daca pot sa zic asa, de sfaturi prietenesti din partea aceasora, fara sarcasme. A, si inca ceva, reciteam de mai multe ori articolul inainte de a apasa pe “crucialul” Publish.
Observ de vreo saptamana, ca abordarea modului de a face presa a noilor e-jurnalisti aparuti in eRo s-a schimbat radical. Incepand cu tematicile alese (care duc spre o evidenta tabloidizare), continuand cu lipsa cea mai elementara de documentare si sfarsind cu abundenta grotesca de greseli gramaticale, presa aceasta”new wave” nu face decat sa deprime.
Faptul ca acesti noi “e-jurnalisti” se baga cu nonsalanta in probleme grele de diplomatie, strategie militara sau economie fara a avea nici cele mai firave cunostinte in domeniu, este deranjant. Faptul ca atunci cand pun un comment la un articol nu se intereseaza nici macar de levelul sau functia in stat a vreunui veteran care a scris materialul respectiv, este deplorabil.
Ce este iarasi trist, este ca, in ciuda comentariilor pe care le primesc din partea celor cu vechime mai mare, mai blande sau mai acide, persevereaza (intentionat sau nu) cu cu o insistenta demna de cauze mai bune, fara a lua in seama deloc criticile si sugestiile primite. Despre greselile gramaticale sau de exprimare si dezacorduri, ce sa mai vorbesc…
Si am mai observat ca mai exista o categorie de comentatori de articole, jucatori fara level impresionant, dar care sunt adevarate portavoci ale altora mai mari si mai puternici, care nu fac decat sa demoleze fara discernamant si fara o documentare prealabila, postarile “amicilor” respectivelor partide sau comunitati, oricare ar fi acestea. Acesti comentatori de profesie demoleaza tot, nu iarta niciun articol, indiferent daca pun un comment care n-are nicio legatura cu postarea pe care o adnoteaza.
Desi intr-un articol anterior (http://www.erepublik.com/en/article/exegetilor-presei-828820/1/20), scris cam acum trei saptamani, militam contra exegetilor presei si pentru ca noii e-jurnalisti sa fie lasati sa scrie si sa poata sa invete cate ceva radicand in articolele lor intrebari la care nu au in acel moment raspuns, acum cred ca deja s-a ajuns prea departe cu decaderea calitativa a presei e-romanesti.

Si nu uitati !!! Ce ati citit este o e-Dileala.

P.S. Observ ca articolul meu vine imediat dupa "Media mogulul sau formatorul de opinii - Tutorial al Ministerului Educatiei". Probabil ca se simtea nevoia...