Latar Belakang on/off

Join the new world

 

2 години АрМакедон

Hari ke 1,828, 16:22 Diterbitkan di Republic of Macedonia (FYROM) Republik Makedonia (FYROM) oleh Kpakep4e
For foreign readers and subscribers this article is about the 2nd birthday of the one of the best eMacedonian millitary units - ArMakedon. Feel free to join the celabration! o/

Здраво еМакедонци и еМакедонки


На наше големо задоволство Ви соопштуваме дека пред точно две година, после долго преговарање, на тлото на штотуку испилената на мапа еМакедонија се формираше АрМакедон, една од првите паравоени единици во земјава.
Формирана по концепт на тогаш најмоќната паравоена единица во Новиот Свет, Лазократите , АрМакедон претставува еден од најпрепознатливите симболи на еМакедонија и единица која многумина ја обожаваат, ја подржуваат па и ја мразат. Денес, АрМакедон е составена од добропознати стари/нови активни и посветени играчи, со различен воен потенцијал.

Приказната за АрМакедон почна пред две година. Дел од постарите искусни играчи кои биле дел од туѓи војски и убаво знаеле како работи една воена организација решаваат да формираат нивна единица... Двајца играчи, поучени од претходното, меѓусебно размениле идеи за формирање на сопствена, добро организирана единица во која ќе немат апсолутна моќ неколку луѓе, и истата ќе биде составена од членови од доверба и со различна воена моќ, слично како кај Лазократите. Наскоро Drashhh_III_Makedonski & Macedonian_Lion формално формираат воена единица независна од државата под името АрМакедон како воено-економска самофинансирачка организација. АрМакедон добива свој Устав, процедури за интерни избори, регрутација и отстранување на членови а во нејзини рамки членуваат едвај десеттина играчи, едни од најискусните македонски играчи во тоа време.
Самата регрутација е нешто специфично по кое АрМакедон се разликува од останатите единици - иако првичната идеа за регрутација на нови членови т.е критериумите се изменија , истата сеуште останува специфична по нејзината затвореност и избор на кандидати врз основа и на други критериуми освен нивната воена моќ. Првите регрутации успешно и доста добро ги вршеше ГокаГрозни пред чие темелно испрашување минаа играчи, а солиден број на играчи му се придружија на АрМакедон и го направија она што е денес. АрМакедон досега спроведе само една јавна регрутација но затоа пак широко ги отвори вратите за над 1300 цивили кои моментално членуваат во нашата воена единица.
Внатрешната организација е сочинета и од други сегменти кои со текот на времето веќе и не се обврска за членовите на АрМакедон или крајно минимално се применуваат.

АрМакедон особено е препознатлив по карактеристиките на своите членови особено по својот единечен аватар, големиот фан клуб на обожаватели, подржувачи и хејтери како и по многубројните теории на заговор и обвинителни акти кои се водат против членовитe. Голем број од АрМакедонците се прилично активни и искусни играчи, некои од нив докажани во политика, некои во економија или новинарство, некои оперираат во сенка, некои не се замараат а некои како да не постојат.

Логото - е најголемата симболика на брендот АрМакедон. Логото кое беше главна одлика на оваа единица претрпи неколку промени со текот на времето и напредокот на единицата, менувањето на условите на игра итн.

Започнавме со прилично обичен (набрзина направен) но овој аватар сеуште е носталгија за голем број на АрМакедонци кои се упорни за негово враќање во живот. На наше изненадување, аватаров направи бум и во тоа време не се знаеше кој е член на АрМакедон а кој не.5 месеци подоцна го погребавме претходникот и се изврши промена на крилјата и се додаде бела позадина со лента во боите на македонското знаме а елементот со крстот беше исфрлен. Беа направени преку 10 модели и на крај беа изгласани само два, едниот со Кутлешовото сонце, другиот со македонскиот лав. Бидејки овој аватар е во големи мерки копиран, за да се избегнат и отстранат проблеми, направивме неколку верзии за цивилите за да има дистинкција меѓу членовите и останатите играчи.По повод една година АрМакедон во еRepublik, ние, АрМакедонците се облековме малку побогато
Мотото на нашиот едногодишен аватар беше е: “Зошто да се чува или троши “краденото и крваво” злато кога истото може да се искова”.


Бидејќи за нашата една годинишнина го исковавме златото сега немам што да коваме па затоа се одлучивме да се вратиме на корените наши и да го вратиме старото лого. Мотото на оваа двегодишница гласи: “Се враќаме на корените”На крај, би сакале да Ви напомениме дека: и во добро и во лошо, АрМакедон секогаш ќе биде со Вас.
Без разлика на сите притисоци, обвинувања и плукања, АрМакедон е силен и решително чекори напред. Дружељубиви сме и овде и во РЛ па им простуваме и редовно присуствуваме на собиранки и кога сме поканети и кога не 🙂

Од денес па во наредните 3 дена каналот #armakedon на ризон серверот ќе биде отворен за секого


Денес сме радосни и славиме, а наскоро и ќе се опиеме сите заедно.

ПОСЛЕ НАС ПОТОП
 

Komentar

Macedonian_Lion
Macedonian_Lion Hari ke 1,828, 16:23

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Kpakep4e
Kpakep4e Hari ke 1,828, 16:24

2 Години АрМакедон!
http://www.erepublik.com/mk/article/2-1-2161597/1/20

После нас ПОТОП!

Maced0n
Maced0n Hari ke 1,828, 16:24

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Hristijan Cvetanovski
Hristijan Cvetanovski Hari ke 1,828, 16:25

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

gogo master
gogo master Hari ke 1,828, 16:26

ПОСЛЕ ВАС ПОТОП!

Mitko Makedonecot
Mitko Makedonecot Hari ke 1,828, 16:26

ПОТОП АМИ КАКО!

GoodBeer
GoodBeer Hari ke 1,828, 16:28

ПОСЛЕ НАС ПРОЛИФ !!!

XherrzMKD
XherrzMKD Hari ke 1,828, 16:30

o7

MikiArhangel
MikiArhangel Hari ke 1,828, 16:30

DVE GODINI A USTE NE NAIDOVTE SARPLANINEC ZA LION

Djuk75
Djuk75 Hari ke 1,828, 16:35

ПОСЛЕ НАС 2 ПОТОПИ!!!

Mitko Makedonecot Hari ke 1,828, 16:35

Komentar dihapus

Dimitriya
Dimitriya Hari ke 1,828, 16:36

После нас потоп!!!

gnoj01
gnoj01 Hari ke 1,828, 16:36

да ви се множат! o7

Pisco Sour
Pisco Sour Hari ke 1,828, 16:38

o7

Cyril of Macedon
Cyril of Macedon Hari ke 1,828, 16:41

Среќен 2-ри Роденден АрМакедон !

Circless
Circless Hari ke 1,828, 16:42

После нив роденден.

Среќен потоп!

Уствари не !? абе како беше? xD

Drashhh_III_Makedonski
Drashhh_III_Makedonski Hari ke 1,828, 16:43

Амин, после нас потоп. 🙂

NatashaIv
NatashaIv Hari ke 1,828, 16:45

Среќен 2ри роденден АрМакедон 🙂

Cyril of Macedon
Cyril of Macedon Hari ke 1,828, 16:54

шо убаво си го спопика goodbeer самиот погоре, "ПОСЛЕ НАС ПРОЛИФ !!!" xD

па вистина досадни ко пролиф сте

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD Hari ke 1,828, 17:10

o7

Felllix
Felllix Hari ke 1,828, 17:11

Cestitki
o7

tomibair
tomibair Hari ke 1,828, 17:12

o7

GGoxyto
GGoxyto Hari ke 1,828, 17:13

Ај за арно за убо нека е.

\o/

dimzaaa
dimzaaa Hari ke 1,828, 17:35

Среќен роѓенден
о7

StoPankin
StoPankin Hari ke 1,828, 17:41

После вас Коштаплери !

StoPankin
StoPankin Hari ke 1,828, 17:42

А поубо кажано зад вас у позадина ви го потпикнуваат ! 🙂

Princess Emily
Princess Emily Hari ke 1,828, 17:50

Среќен 2ри роденден!

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

♥♥♥

Kristijanmkd93
Kristijanmkd93 Hari ke 1,828, 18:44

Aj sreken rodenden 🙂
I poleka so potopite ke ne potopite site uste malce 😃

TheTrooper69
TheTrooper69 Hari ke 1,828, 18:48

Дружељубиви сме и овде и во РЛ ...
...Од денес па во наредните 3 дена каналот #armakedon на ризон серверот ќе биде отворен за секого


3 ДЕНА!!!

3!!!!!!!!!!!!!

После тоа се затвара пошо сме премногу дружељубиви и влезете на #eMKD


wait, what?

You are banned from the channel #eMKD

бркај работа, беретата не ми е оштра.

Aspadora
Aspadora Hari ke 1,828, 18:54

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Maked0ner
Maked0ner Hari ke 1,829, 23:52

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Romb0
Romb0 Hari ke 1,829, 00:13

ПОСЛЕ НАС ПОТОП!!!

Don Tas
Don Tas Hari ke 1,829, 00:19

o7

cenodekaMKD
cenodekaMKD Hari ke 1,829, 00:19

o7

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Hari ke 1,829, 00:21

Еднаш АрАмија засекогаш АрАмија!!!

МнМ!
ПнП!

мња сичките ви обичам : ***

xD

MaCeDoNa
MaCeDoNa Hari ke 1,829, 00:25

Среќен Втор еРоденден АрМакедон !

o//

sematika VS seki
sematika VS seki Hari ke 1,829, 00:31

bravo za vas o7

Antic Macedonia
Antic Macedonia Hari ke 1,829, 00:34

Од денес па во наредните 3 дена каналот #armakedon на ризон серверот ќе биде отворен за секого

Na KOGO MU E BR EBRAA POTREBNO DA VLEGUVA NA KANAL Xd ???????Srejken Rodjendan da vam je .... do godina pak na vlast da dojte da izukradete Xd.....

Branko C
Branko C Hari ke 1,829, 00:36

srejken rodenden i ocekuvam delegatcka poseta na bitola i da si castite

AntitalenaT
AntitalenaT Hari ke 1,829, 00:39

Ова ко да гледам пресс на титови леви сили...

Kate N
Kate N Hari ke 1,829, 00:40

Среќен роденден, после вас ПОТОП \o/

Stole Lazarov
Stole Lazarov Hari ke 1,829, 00:41

Cestit Jubilej

Pozdrav

o7

Prilep4an4e
Prilep4an4e Hari ke 1,829, 00:50

ПОСЛЕ НАС ПОТОП !!!

cemmo
cemmo Hari ke 1,829, 00:57

o7

mac3donia
mac3donia Hari ke 1,829, 01:04

Posle vas POPOT xD xD


sreken rodendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen xD

Crash and Burn
Crash and Burn Hari ke 1,829, 01:05

Aj so srekja rodendenov i sto pojke da si docekate.

EricaZ
EricaZ Hari ke 1,829, 01:07

Среќен роденден АрМакедон \o/
Ми беше чест да бидам дел од вас 🙂

El Che G
El Che G Hari ke 1,829, 01:09

o/

SaJrUs
SaJrUs Hari ke 1,829, 01:11

Sreken neka vi e!

FOSTATAiFANOSO
FOSTATAiFANOSO Hari ke 1,829, 01:12

o7

 
Posting komentar anda

Apa ini ?

Anda sedang membaca artikel yang ditulis warga eRepublik, sebuah game multiplayer berbasis negara di dunia nyata. Buat sendiri karaktermu dan bantu negaramu untuk mencapai kejayaannya sambil membentuk dirimu sebagai pahlawan perang, penulis yang terkenal atau raksasa finansial.