Latar Belakang on/off

Join the new world

 

Вселенско раздаване

Hari ke 1,882, 15:09 Diterbitkan di Bulgaria Bulgaria oleh Sando Griffin


Здравейте, скъпи съотечественици! Здравей, еБългарино.

Тази вечер съм настроен благотворително. Ще раздавам. Гледам, че предимно статиите с раздавания се четат. Па белким намажа и някой суб. Всъщност ще раздаваме. Много сме, има за всекиго по нещо. Няма да пропуснем никой. Поискай и ще ти се даде, почукай и ще ти се отвори. Просто е.

Има в изобилие, наистина. Стига да искате. А знаем ли какво искаме? Аз например мога на секундата да се сетя за десетки неща, които НЕ искам. Които не харесвам и не искам да правя, които не биха ми допаднали. Ако нещо, което не искам, се случва, то несъмнено ще го усетя, няма да го искам, и ще роптая най малкото.

Ами когато се случи нещо, което искам? Как го разбираме? Усмивката? Тръпките? Пеперудите? Неустено е. И, о, колко е хубаво. Толкова хубаво, че е лесно да го пропуснеш. Лесно е да не обърнеш внимание на хубавото. Защото ти е хубаво и си зает да ти е хубаво. Странни същества сме хората. Когато е лошо вдигаме шум до небесата, а когато е хубаво мълчим. Когато нямаме искаме, но когато имаме не даваме.

А дали нямаме? Дали пък не притежаваме абсолютно всичко, от което имаме нужда? Какво би избрал милиардерът с неизлечим рак - парите, славата, акциите на компанията, логото...? Или живота? Дали не би дал всичко на секундата?
Кое те кара да се чувстваш по-добре, ама наистина - да си купиш дрешка на промоция, да спестиш някой лев, да спечелиш 500 кинта на Еврофутбол... Или да видиш онази усмивка на любимия човек, дори за един миг, която знаеш, че е благодарение на теб и в очите и/му можеш да видиш своята душа, по чиста от всякога?

Интересно нещо са желанията. Приоритетите - менят се. Хората забравяме бързо. Ние не знаем какво искаме. Отчаяно не го знаем. Вкопчваме се от едно нещо в друго. Най-често материални неща, в други случаи може и да са хора. Но пак се вкопчваме. Отчаяно, незнаещи, търсещи хем отговора хем самия въпрос. Няма как да стане. 42 е, но пак не сме щастливи. Тцтцт...

Мисля си, че всъщност едно човешко същество е съвкупност от две неща.

Желание и избор. Желанието поражда избор. Изборът поражда още или други желания. До плюс безкрайност.

Природата, Господ, енергията, съдбата, или както там го наричате си знае работата и притежава изкусно чувство за ирония. Двете неща са вплетени едно в друго, до крените на вселената. Желанието предизвиква нужда от избор. То е силата, то е нашето ядро, то е горивото, което поддържа огъня. След него идва изборът. Нашата благословия и проклятие. Отвориш ли една врата, друга се затваря... Пътят през лабиринта на живота се променя завинаги и те чака следващата врата. И винаги остава тръпчивия вкус на избора... Вечният му въпрос, "Ами, ако бях отворил другата врата?". Гадно копеленце е изборът.

Но ние сме го направили такъв. Ние, ограничените форми на скупчена на едно място енергия, в обшивка наречена тяло, което така ревностно пазим. Обичаме да виждаме нещата и да ги пипаме. Иначе се съмняваме. Може би за това ни е толкова трудно с желанията и изборите - не можем да ги видим и пипнем. Е, ако ние се случи, ще го разберем, със сигурност. Пример - цици. Селяндур, ще каже женската половина от аудиторията. Факт, но тук правим научен експеримент. Мъжете ще разберат. Виждаш цици. Изведнъж като гръм от ясно небе ти идва Желанието!! Без да си го мислил изобщо, без да си го викал специално, но то е нетактично. Натриса ти се и грам не му дреме. Обаче го усещаш, по-чисто от всичко. Има го, определено. А с размера на научния субект, се увеличава правопорционално.

Иии обачее.. Изборът... Да пипам или да не пипам? Ако пипна, ще си изпълня желанието и ще ми е гот. Ама може да получа шамар... Обаче ако не пипна, никога няма да съм си удовлетворил желанието и ще се чудя колко ли прекрасни са на пипане... Тежка дилема - пустите му желания и пустите му избори...

А може по-иначе, може...

Просто е. Като Флаусинчо. Но изисква усилие. И най-важното - да знаеш какво искаш.

Нека се върнем на научния опит с циците. Вселената всъщност е изключително услужливо същество. Ама наистина. Толкова супер хипер мега усложливо, че ни дава всичко, за което може да си помислим. Буквално. Тя си мисли, че го прави за наше добро, че ни харесва, че се възползваме от това. Но ние баламите, както винаги сме объркали нещата изоснови. Приемаме го като бреме, като тежест. Объркваме себе си, объркваме и нея. Не знаем как да използваме супер силите си. Дори не знаем, че ги имаме.

Просто като искаш нещо конкретно, трябва да го кажеш конкретно. Но вселената не разбира Английски, Суахили, нито Български. Камо ли пък съответния диалект от вашия край. Тя чува само мислите ви. И ви дава всичко, което искате в тях. Следователно, ако желанието е "цици", то това и ще ви се даде. И тук идва уловката. Понеже не сте заявили конкретно какво искате, а сте казали просто "цици", то вие ще срещнете цици. Проблемът е, че не сте казали дали да са хубави, млади, сочни - все важни детайли. Също така не сте конкретизирали дали искате само да гледате или и да пипате. Ако искате да пипате, ще срещнете такива цици, при които няма да е проблем да се случи това. Но изберете ли само "цици", то тогава изборът ви наистина става много труден и шансовете за неудовлетвореност неимоверно нарастват.

Знайте какво искате. Не чакайте ситуациите да определят желанията ви. С желанията си определяйте ситуациите. Тогава изборът ще е лесен, логичен и еднозначен. Тогава няма да се чудите. Когато знаеш, че нещо е хубаво и правилно, то ти усещаш, че няма как да сбъркаш. Когато правиш нещата, които наистина искаш, когато има любов, това е като крясък към Вселената, който и казва "давай ми още и още от това прекрасно нещо, което усещам". И тя ще дава. Докато искате. Буквално. Спрете ли да искате, или искането ви стане твърде размито, то това и ще получавате - размивки, смесици, шлака.

Преминете от не искане на нещо конкретно и незнание на какво искате, към искане на нещо конкретно и тогава няма да знаете какво не искате, защото ще получавате само това, което искате.

Вселената е Гугъл. Тя е една търсачка. В нея има всичко, стига да го потърсите. За да го намерите трябва да го поискате. Колкото по-конкретно търсите и колкото повече филтри зададете, толкова по-добри резултати ще намерите и толкова по-малък ще се налага да е изборът. Звучи лесно, нали? Ами защото е така.

Днес раздаваме. А вие какво искате?

 

Komentar

Just smile back
Just smile back Hari ke 1,882, 15:13

..... Искам още уиски (:

anThhraX
anThhraX Hari ke 1,882, 15:14

vote/sub 5 000 танка над 7 сила

евала за статията : )

andreev
andreev Hari ke 1,882, 15:15

А вие какво давате...

elAngelo
elAngelo Hari ke 1,882, 15:15

Хехехе Сандо - пак намеси Елфа 😁)
А теб те знаем какво искаш - Лихварката, ама няма да те огрее 😁))

Just smile back
Just smile back Hari ke 1,882, 15:15

Благодаря за хубавата статия.

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Hari ke 1,882, 15:16

Аз искам да пишеш по често : P

Akaga
Akaga Hari ke 1,882, 15:33

След такова раздаване какво повече.. освен още 🙂

Old 7
Old 7 Hari ke 1,882, 16:04

Аз искам да пишеш по често : P +1

Prox1ma
Prox1ma Hari ke 1,882, 16:13

Винаги се радвам на произведенията ти

Аз искам да пишеш по често : P +още 1

RoboCopele
RoboCopele Hari ke 1,882, 16:15

Интересно, ама ми се спи, за да коментирам адекватно.

Georgi Martov
Georgi Martov Hari ke 1,882, 16:18

Аз искам да пишеш по често : P +1

bestboy999
bestboy999 Hari ke 1,882, 16:23

"Гадно копеленце е изборът"

Vseki put, kogato ima statiq ot Sando i kolkoto da burzam vinagi namiram vreme da procheta napisanoto. 🙂]]
Golqm talant

Biropiec
Biropiec Hari ke 1,882, 16:26

Бих пил една бира, благодаря.
имаш вот, съба ми е стар

recycled_bin
recycled_bin Hari ke 1,882, 16:26

Иванчо видял падаща звезда, но в бързината не успял точно да дефинира желанието си. На другия ден получил 10 чисто нови к7-ци ... с цици.

Vasil Iliev
Vasil Iliev Hari ke 1,882, 16:42

23/star

CkoPnuoH be3 biPa
CkoPnuoH be3 biPa Hari ke 1,882, 17:32

Розово пиленце с вечно мокро котенце и един ТИР със "Загорка"

prostokreten
prostokreten Hari ke 1,882, 17:39

v+s
o7

dia761
dia761 Hari ke 1,882, 19:41

Аз искам да пишеш по често
+ 111111111
Както винаги страхотна статия!
о7

G0lden Girl
G0lden Girl Hari ke 1,882, 22:19

Аз искам ......... "13-та заплата за Коледа, за Коледа, за Нова Година."

AquariusSG
AquariusSG Hari ke 1,883, 23:37

Браво Сандо, отдава ти се писането и винаги чета с удоволствие! : )

NO CARRIER
NO CARRIER Hari ke 1,883, 23:37

Добре, бе! :- ))))

eTamada
eTamada Hari ke 1,883, 00:15

Както винаги вотнах, преди да прочета, но прочетеното си заслужава вота...Удоволствие е да те чета. Пиши по-често! 😉

atalanta BG
atalanta BG Hari ke 1,883, 00:28

Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме.
И вените ми, сплетени в гора,
ми търсят ново, благородно име.

Понякога съм толкова добра!...
И скрива ме във коша си чемшира
на двора. Неизмислена игра
ме търси и ръцете ми намира!

Понякога съм светла като мед.
Тогава светли устни ме обичат.
Понякога съм златен слънчоглед,
красив като главата на момиче.

Понякога съм бяла и добра.
Как рядко ми се случва да съм бяла!
Тогава искам сън да подаря
на всекиго. И свойта обич цяла

да счупя на парченца от стъкло,
да пръсна и добри ръце да сгрея.
И дала сок на нечие стъбло,
да пазя свойта тайна, че живея!

Петя Дубарова и за белия Сандо вот този път,че и съб,от мен да мине : )))

didi210
didi210 Hari ke 1,883, 01:03

Изборът е подплатен с информираност. Невеж си - труден избор, търсиш, знаеш - намираш точното решение.и правиш правилния избор. Правилен? Всъщност правилният избор е разтегливо понятие, той зависи от крайната цел, важното е да си наясно с нея. Изборът не е проста категория, за него наистина трябват усилия. Усилия, но стига да ги желаеш, което само с желание не става. И все пак какво ни изправя пред избора? Казваш, Сандо, желанието, а то не идва току-така. И тук опираме до стимулите. А стимулите са подбуди, които провокират вниманието, предизвикват интереса, създават желанието. А желанието? Желанието стимулира търсенето на алтернативи и избор на подходяща, която в най-пълна степен да го удовлетвори. Сложна е словесната еквилибристика и не на всеки му се отдава, но определено Сандо има талант в това. Много добра статия.

Dimitar Ianakiev
Dimitar Ianakiev Hari ke 1,883, 01:20

Dafuq I just read

puhanka
puhanka Hari ke 1,883, 01:22

Аз искам малко к7 танкове, ако може 😛

Baistef
Baistef Hari ke 1,883, 01:31

Да пишеш почесто +1
Отдавна не си писал абсурдно-хумористична статия,така както само ти го можеш! 😃

judasat
judasat Hari ke 1,883, 01:43

57/стар съб

LitoII
LitoII Hari ke 1,883, 01:55

СандУкан е влйуууууууууууубен :Д

Sando Griffin
Sando Griffin Hari ke 1,883, 02:03

Хахах, ЛитоЛЛ, де да бях.. :Д Освен в себе си, трудно може да се влюбя вече 😉

kosturkoff
kosturkoff Hari ke 1,883, 02:06

58/2066

NKFV
NKFV Hari ke 1,883, 02:19

изобщо няма да си губя времето, за да ти чета умрялата статия, но пък получаваш заслужен вот :Д:Д:Д

gio2
gio2 Hari ke 1,883, 02:26

Bravo za statiata!! I vsi6tnost se zamislih dokato ia 4etoh i razbrah 4e nz kakvo iskam:) taka 4e samo davam davam ti vot i sub 60/2067

pakostik86
pakostik86 Hari ke 1,883, 02:29

верно ли си хванал 500 кинта от еврофутбола?

KillerAssasin
KillerAssasin Hari ke 1,883, 02:32

Благодаря за хубавата статия+11111

GhanimaAtreides
GhanimaAtreides Hari ke 1,883, 02:53

Браво, Сандо! Много интересна и забавна статия : )

Lili Chobanova
Lili Chobanova Hari ke 1,883, 03:14

Над 12 сила 5000 танка

Katerina1980
Katerina1980 Hari ke 1,883, 03:31

10 оръжия к7

Tervel 2
Tervel 2 Hari ke 1,883, 03:45

, искам didi210 ,Katerina,Lili,gari diq ema, andromeda ,................

blue1973
blue1973 Hari ke 1,883, 05:25

в71/съб стар К7

na inat
na inat Hari ke 1,883, 07:31

74/2067 искам от всичко по повече....в краен случай, каквото е останало

Stoyanov86
Stoyanov86 Hari ke 1,883, 07:52

75/2068

Kim Jong Xiveth
Kim Jong Xiveth Hari ke 1,883, 08:09

76/2069

RagingGod
RagingGod Hari ke 1,883, 08:14

81/стар

stanisavs
stanisavs Hari ke 1,883, 08:15

82/2070
Хубава статия.Пиши по-често!

Nedelcho Nedelchev
Nedelcho Nedelchev Hari ke 1,883, 08:15

ако почнеш да пишеш по-често ще е по-добре : ) няма нужда да правиш раздавания, за да ти се четат статиите ; ) поне според мен де, защото от всички статии излизали в последните седмици твоята е една от много малкото, които прочетох... давай Санде, пиши повече, на теб поне ти се отдава, за разлика от много други, които хем не могат, хем пишат редовно.

Gatio FTW
Gatio FTW Hari ke 1,883, 08:20

я па искам те рукосам - щот никой не го е направил досега 😉

toni force
toni force Hari ke 1,883, 08:22

85/2071 Хубава статия 😉 Ще се радвам на всяко подпомагане 😉

MacQeen
MacQeen Hari ke 1,883, 08:35

87/стар, на мене ако може 2 бири.

RoboCopele
RoboCopele Hari ke 1,883, 08:38

Да не си чел Вадим Зеланд?

 
Posting komentar anda

Apa ini ?

Anda sedang membaca artikel yang ditulis warga eRepublik, sebuah game multiplayer berbasis negara di dunia nyata. Buat sendiri karaktermu dan bantu negaramu untuk mencapai kejayaannya sambil membentuk dirimu sebagai pahlawan perang, penulis yang terkenal atau raksasa finansial.