Circle of Trust (CoT) Ed.3

Day 1,769, 12:37 Published in Republic of Moldova Poland by Sawayne


In urmatoarele 3 editii vreau sa va prezint Alianta Militara din care facem parte.
Editia 1 - Prezentare Generala a Aliantei
Editia 2 - Statistica tarilor care fac parte din Alianta
Editia 3 - Regulamentul Aliantei

Prin aceste articole doresc sa aduc la cunostinta tuturor cetatenilor din Republica Moldova cit de importanta este prezenta tarii noastre in aceasta alianta.

Regulamentul Aliantei

Introducere
Noi, presedinţii statelor din alianţa prin hotarîrea noastră, să creăm o uniune cît mai strînsă a cetaţenilor, confirmînd ataşamentul nostru faţă de principiile democraţiei, egalităţii, transparenţii şi statului de drept, am convenit ca ţările din unitate să se ajute reciproc una pe alta şi de consolidat economiile ţărilor cît şi securitatea lor, astfel pentru îndeplinirea acestor obiective am alcătuit un regulament în cadrul Alianţei.
Scopurile Aliantei
Scopul alianţei este de a se respecta aceste reguli pentru a promova pacea între statele sale membre, precum și de a ajuta aceste state atingă și să mențină forma optimă a economiei lor și economia de alianță ca un întreg.
Institutii
Presedintia
Preşedinţia prezidează reuniunile Consiliului Alianței şi are competenţeleţ
şi obligaţiile:
1.Să nu iniţieze propuneri legislative care Alianţa le consideră pe termen lung(cum ar fi politicile comune de alianţă sau de alte norme care pot completa această lege).
2.De a propune un document cu obiective pe termen scurt, care ar trebui să lucreze pentru alianţa în timpul mandatului preşedinţiei.
3.Să investească eforturile și capacităţile pentru crearea unei imagini pozitive pentru alianţă și valorile sale.
4.Să prezinte ordinea de zi a reuniunilor Consiliului şi să pastreze aceste jurnale, care ar trebui să prezinte publicului larg în cazul în care majoritatea într-un stat membru impune acest lucru, dacă acest lucru nu reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii Alianţei.
5.De a menţine canalele de comunicare a alianţei.

Preşedintele statului membru care deţine preşedinţia numeşte o echipă pentru a îndeplini sarcinile de preşedinţie în timpul mandatului său, care este de 1 lună și începe în data de 5 a fiecărei luni. Preşedinţia în cadrul alianţei se schimba prin rotaţie între guvernele statelor membre, în ordine alfabetică pe o durată de o lună. Dacă există mai mult de 4 membri în alianță Preşedinţia este condusă de o coaliție de două state membre.

Consiliu
Consiliul de alianță este instituția în care șefii de state membre se întâlnesc. Președinția convoacă o reuniune a Consiliului regulat la prima, 10 și data de 20 a fiecărei luni, în cazul în care un stat membru a propus un subiect în ordinea de zi. Fiecare stat membru poate propune un subiect de pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a Consiliului regulat prin informarea președinției, cu cel puțin 3 zile înainte de ședință. Consiliul deține monopolul politic de luare a deciziilor. Toate propunerile și subiecte pe ordinea de zi sunt votate în cadrul reuniunilor sale. Fiecare stat membru este reprezentat în Consiliu de președinte al țării sale. Deciziile sunt, în general, luate cu aprobarea majorității calificate a ⅔ sau unanimitatea.

Curtea de Justiţie
Curtea de Justiție a alianței este de a servi ca un gardian al Legii și toate normele legislative care au apărut ca un rezultat al acesteia. Aceasta este o instituție independentă, în care orice guvern stat membru poate numi un funcționar pentru un mandat reînnoit de 6 luni în care funcționarul nu este permis să ia parte la orice partidelor politice naționale sau a structurilor guvernamentale. Hotărârile Curții sunt obligatorii pentru toți membrii alianței.
Guvernul fiecărui stat membru poate aduce un caz în fața Curții în cazul în care consideră că o anumită ţara a încălcat legea sau normele legislative, care au apărut ca un rezultat al acesteia sunt încălcate sau nu respectată în realitate. Numai încălcări ale normelor sus-menționate, care apar din acțiunile unei instituții alianță sau un stat membru poate fi considerat de Curte ca o bază admisibilă pentru un proces caz.
Prin hotărârile sale, Curtea poate informa președinția în cazul în care constată că unele dintre textele legislative au nevoie de modificări pentru a deveni mai clare.Curtea ar trebui să acționeze ca memoria instituțională a alianței prin menținerea o arhivă a legislației în alianță.
Comandant militar
Comandantul militar execută operațiunile militare ale Alianței și dezvoltă planificarea strategică în spatele lor. Ministerele de apărare ale statelor membre își coordonează activitățile sub supravegherea sa. Fiecare stat membru numește câte un reprezentant în calitate de asistent pentru a ajuta la MC în sarcinilor sale. Acest reprezentant poate fi ministru guvernului respectiv de apărare sau de o altă persoană, care este considerat a fi cel mai bun care o au în ceea ce privește activitatea și competențele de strategie militară.
Statul membru care deține președinția propune un candidat pentru funcția MC. Acest candidat este numit în cazul în care Consiliul aprobă numirea lui cu o majoritate ⅔ într-un vot în cadrul reuniunii Consiliului obligatorie regulat va avea loc pe data de 10 a fiecărei luni. În cazul în care candidatul președinția nu este ales, atunci orice alt stat membru poate propune un candidat pentru funcția până când unul este ales de către majoritatea necesară în ⅔ votul Consiliului.Durata mandatului comandantul militar este de 1 lună și este doar reînnoit o singură dată. Se recomandă ca președinția oferă argumente bune în cazul în care decide să propună un nou candidat MC loc de reînnoirea mandatului MC curent la un al doilea mandat.MC ar trebui să aibă în mod ideal, cetățenia unui stat care este diferită de cea a propune el.
Apartenenţa
Toți membrii aliantei sunt egali în mod implicit. În scopul de a se alătura alianței guvernul statului solicitant potențial trebuie să contacteze Președinția exprimă voința sa de a deveni membru.Președinția este, prin urmare, obligația de a propune cererea de aprobare la următoarea reuniune a Consiliului.Reclamanta devine un candidat oficial numai în cazul în care Consiliul aprobă aplicarea acestuia în unanimitate și niciun stat membru nu s-au opus sau s-au abținut de la vot propunerea de membru.Candidat oficial ar trebui să dovedească, apoi supunerea sa la alianta cu acțiunile sale pentru o perioadă de o lună. În finalul acestei perioade de o lună a Consiliului votează din nou cu privire la aplicarea acestuia. În consecință candidat oficial devine membru cu drepturi depline în cazul în care

- Toate statele membre aprobă această unanimitate - Președintelui sarcina propune un referendum național sau un vot deschis în Congresul statului pentru aprobarea acestui membru - mai mult de ⅔ din membrii congresului (sau voturile de la referendum).
În cazul unei respingeri în orice etapă a cererii sale de stat candidat nu se poate aplica pentru calitatea de membru din nou în următoarele 3 luni. Un nou stat membru nu poate deține președinția alianței mai devreme de 4 luni după ce a luat sale drepturi depline membre.
Cooperarea militară și relații diplomatice
Relațiile militare și diplomatice, la nivel de alianta sunt guvernate de următoarele principii:

- Nici un stat membru are voie să inițieze, să susțină sau organizează acte de agresiune față de un alt membru. - Fiecare stat membru trebuie să semneze un Pact de protecție reciprocă (PPM) cu toți membrii aliantei celelalte. - Un stat membru are nevoie de aprobarea MC, în scopul de a iniția o operațiune militară pe termen lung prin voință proprie. În acest caz, se recomandă ca MC coordonează decizia sa de a aproba funcționarea cu Președinția și / sau asistenții săi. - Un stat membru trebuie să informeze Președinția pentru toate contractele pe care intenționează să semneze, în relațiile sale față de state ne-membre. În cazul în care aceste state non-membre au frontieră comună cu un stat membru ar trebui să Președinția acționeze ca un mediator între aceste state membre, implicate, pentru a evita potențiale conflicte. - Un stat membru nu ar trebui să semneze MPPs cu state non-membre, care sunt într-un război deschis cu alte state membre, sau care s-au semnat MPPs cu astfel de alte state ne-membre. - În mod implicit apărare a regiunilor centrale ale statelor membre este de a avea prioritate față de alte operațiuni militare excepția cazului în care circumstanțele implică mai multe acțiuni alternative optime.
Amendamente
Toate statele membre sunt de acord cu Regulamentul și a supremației sale asupra constituțiile lor naționale sau reglementările armatei.Guvernul fiecărui stat membru poate propune amendamente la orice parte din Regulament.Regulamentul se modifică în cazul în care o astfel de propunere este aprobată de către toate statele membre.

Acum că am ajuns la ediţia a 3-a, sper că aceste articole au fost de folos.

Cu bine să ne auzim!