Háttérkép be/ki

Join the new world

 

[kimmy96] КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ!

Nap 2,267, 08:25 Megjelenés helye: Serbia Szerbia által kimmy96

Другарице и другови, даме и господо,
обраћам вам се овом приликом као један од кандидата за председника државе на изборима који ће бити одржани 5. фебруара.
Пре него што напишем шта планирам да урадим у свом мандату, написао бих нешто укратко о себи.

Играм еРепублик од јануара 2010. и од самог почетка интересовања показао за политику и новинарство. У том периоду, уз једну паузу од скоро пола године, успео сам да урадим скоро све што сам у свом скромном политичком животу и замислио. Иако сам већ дуго у високој политици никада нисам изразио жељу да будем у конгресу на шта сам поносан. Такође, за сво то време био сам небројено пута председник ОРП. Омладински Раднички Покрет је у своје време бројао и скоро 150 чланова, било смо више пута надомак топ 10, али никада нисмо имали среће да у сам врх и уђемо. Оно што је такође за похвалу јесте то да ОРП као странка и ја као њен тренутни председник немамо ни једну једину мрљу у раду. Нико вам неће рећи да смо било када урадили нешто противно интересима еСрбије. Ипак, као свој највећи успех сматрам серијал о продаји пасоша, уништење Револуционара и знатно смањено чланство СЗР.
На ове изборе не излазимо да освојимо власт, излазимо да покажемо да и власт и опозиција имају алтернативу. Нову, јаку, спремну, одговорну и храбру алтернативу!
Закључак пред представљање Владе је следећи:
Ако бих рекао да ћу бити најбољи председник, да тачно могу да кажем да ћемо средити ствари у савезу, да ћемо задржати све ресуресе, да ће нам тећи мед и млеко, слагао бих вас све. Али могу да обећам да ћу дати све од себе да порадим на државном јединству, да наставимо у овом ритму који тренутно имамо. Могу да вам обећам да ћу се као председник залагати за дугорочно решавање проблема савеза У ДОГОВОРУ СА СВИМ ОЗБИЉНИМ СТРАНКАМА! И могу да обећам да ћу тражити импич ако нека од ставки које обећавам у овом чланку не буде урађена у договорено време.

ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ
Idefix11


ЛИЧНИ САВЕТНИК
mrslav
Министар: Strahinjic II
У овом тренутку свесни смо тежине ситуације у којој се налазимо. Добили смо шамар од Пољске и Шпаније. Свесни смо свакако и да некаква освета овим државама ништа добро не може да нам донесе. Тренутно је за нас најбоље побољшавати односе са околним државама и са бившим савезницима из савеза TWO. Мислим да је јако битно задржати савезнике као што су Мађарска, Словенија и друге. Што се тиче потенцијалног савеза са Турском, ту могућност бих одмах у старту одбацио. Ситуација са Грчком је деликатна, колико могу схватити од њих зависи који ће блок у будућности бити доминантнији. Свакако треба бити пажљив и пробати придобити и њихову подршку. Ипак, Грчка није најбитнија у овом тренутку. Сада је најбитније бити јединствен у свакој одлуци, да не води свака Влада контрадикторну политику јер тако дефинитивно у свету нећемо имати углед. Организовао бих састанак са лидерима свих озбиљних странака који желе да се позабаве овим проблемом. У заједничком договору, еСрбија би добила курс којим би се у будућности кретала.
ЕДИТ: Мађари ушли у пакт са Пољском.Министар: тражи се неко ко се слаже са политиком
ЕДИТ: (пошто очигледно први текст није био довољно јасан)
Што се тиче овог министарства, ту би се коначно започеле реформе. Прво и пре свега, започео бих са организацијом нове државне војске Србије. То би у даљем периоду имало, као крајњи ефекат, потпуно пребацивање са рефунда на комбат ордер метод.
Оно што не могу да обећам, али свакако бих се потрудио да се покрене прича о томе, јесте да Армија еСрбије у некој будућности, када њена организација буде комплетно завршена, постане једина јединица која прима финансијска средства од државе. Дакле, ко неће да буде део Армије еСрбије, може и сам да се финансира. То сматрам огромним кораком ка смањењу пљачке касе еСрбије. Команданти пукова би били већ доказани поштени војници.
Сматрам да у овом тренутку то није могуће одрадити за један месец, па би то ишло лаганијим кораком и пролазило би кроз више фаза.
Да разјасним, не бих уводио промене у постојећим паравојним јединицама, већ у државној јединици (Кука и мотика). Од ње ће се кренути са формирањем нове Армије еСрбије, док ће постојеће паравојне јединице радити по устаљеном режиму уз рефунд заснован на количини потрошеног или постављањем ЦО.
На самом почетку, мислим да је велики корак дељење пукова по дивизијама. Једноставно, сваки пук садржи само једну дивизију. Тим кораком, бацање штете било би знатно смањено, а само усмеравање штете у сваком случају знатно побољшано и олакшано.
Најбитније, био би донешен правилник КиМ на основу анализе ставова чланова те јединице. Правилник би морао да буде усвојен у Конгресу, као што би свака даља измена истог морала да буде усвојена у Конгресу. Овиме би се спречило да свака нова влада доноси одлуке самостално, већ би оне морале да прођу анализу у Скупштини Србије, што је један од предуслова за организацију нове државне војске.Министар: GL4D14T0R
У овом тренутку можда је МУП министарство које се добро држи. Њихова брига остају поделе цивилима на #рес када загусти као и ''црна листа''. Не бих ја ту много тога дирао, нека ради како ради. Јако је тешко јасно одредити критеријуме за црну листу. У овом тренутку сматрам сулудим мењати ту било шта поред свих осталих проблема, те о томе не бих водио рачуна у свом мандату.Министар: eSecikesa
Прочитао сам кандидатуру капетана Бомбаша и он захтева да му се не улази у посао превише. Цитирам еСецикесу...
Услови:
1. Министарски мандат на 6 месеци. (без обзира ко је на власти).
2. Сагласност свих озбиљних политичких странака.
3. Део буџета за развој младих играча.
4. Самосталност у одабиру тима.
5. Странка на власти са својим кадром врши поделе на #ебебе.
Гаранције:
1. За 6 месеци формираћу и обучити 200 врхунских играча.
2. Нећу прихватити ни једну уцену нити правити политички дил.
3. Сва уложена средства ће бити транспарентна и јавна.
4. Стручни тим неће подлегати притисцима за пријем рођака и пријатеља.
5. Не више од 5% промашених инвестиција у нове играче.
Сматрам да је човек својим радом заиста доказао да од њега бољег нема у овом тренутку и остављам му ово министарство на чување.Министар: Sumnjivo_Lice
Ово министарство ће наставити да обавештава народ о новостима унутар игре.Министар: тражи се неко ко се слаже са политиком

И министарство економије наставља са обртањем капитала преко оргова. Анализирати и како изаћи из дуга и одредити тачно колико новца може да се троши у ком тренутку.

Хвала Вам на пажњи, надам се да ћете гласати за најбољег!
кими96 о/

 

Hozzászólások

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 08:28

За шаут:
[kimmy96] КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ!
http://www.erepublik.com/sr/article/-kimmy96-1-2369779/1/20

SasaIka
SasaIka Nap 2,267, 09:12

Hahahaha, al ti reforma: 1 puk - 1 divizija !!!!! Umesto sto si bacio vreme na pisanje ove smesne kandidature, mogao si ga bolje utrositi da se bar raspitas kako rade ozbiljne jedinice. Za tebe ce biti dovoljno da ti kazem je to unutrasnja stvar jedinica, primenjivano je oooodavno u mnogima a u mnogim ozbiljnim jedinicama postoje efikasniji nacini kontrole stete.

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 09:15

Примењивана је и најбоља је метода за контролисање штете. Хоћеш ли ми објаснити на који начин може боље да се смањи бацање штете?

SasaIka
SasaIka Nap 2,267, 09:25

Odaaavno sam naucio da ne tracim svoje vreme da objasnjavam ista onima koji misle da sve znaju 😛 Zasto bih ti ista objasnjavao kad ti znas sta je najbolje ? 😛
Btw, bilo bi interesantno da objasnis i kako bi ti kao CP sproveo unutrasnje reforme u jedinicama (pogotovu ovako tupave ) ? 🙂

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 09:37

Па мени се чини да ти овде знаш да је ова реформа глупост и да је то одавно коришћено,...
Ево и објашњења... Што се тиче реформе у јединицама, почети са тим да се свакој јединици која не распореди дивизије по пуковима како им се каже, укинути рефунд док се не испуни захтев. Потом од КиМ направти АеС или направити нову јединицу коју ће у потпуности контролисати проверени људи и која ће бити састављена по горенаведеном принципу.

SasaIka
SasaIka Nap 2,267, 09:45

Hahahahahaha, bolje nemoj vise da objasnjavas 😛 😛
Prvo, rasipanje stete i nije problem u "jedinicama na refundu" one stalno i prate naredjenja MoD-a, a ako bi probo da treniras strogocu glupim i nelogicnim promenama, u startu bi ga pusnuo.
Drugo: Bio vec jedan pametan koji probao da "reformise" KiM i dobio je kao rezultat NKiM 😛
Trece: Probaj da naredis civilnim jedinicama kako ce se organizovati iznutra, opet ces ga pusnuti.
I za kraj, POJMA TI NEMAS, ocigledno, kako funkcionise ijedna od pomenutih formacija 😛
Postoji prostor za reforme i unapredjenja, ali to treba da USAGLASI neko ko zna kako to trenutno radi 😛 Ti si jaaaako daleko od toga 😛

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 09:48

Ок, то је твоје мишљење. Истина је да нисам 100% упућен у све, али опет је истина да имам петље више него већина политичара из врха... Понављам, мислим да бих могао да спроведем своје реформе. Ко не мисли тако, нека гласа за другога, срећом имамо 5 кандидата 🙂

SasaIka
SasaIka Nap 2,267, 10:37

Tipican esrpski politicar: priznajes da nisi upucen, al svejedno bi radio reforme!!!!!!!
Bravo, imas sve kvalitete politicara, zato mi se SVI VI i gadite !

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 13:31

Ево пошто многима није јасно, пошто многи већ прозивају јер паметнија посла немају, објаснићу додатно мој став око војног питања.
Од нечега се мора кренути, јер војска нам пропада и тога су сви свесни. Са реформом треба кренути од КиМ, где је за почетак најлакше успоставити ред. Потом кренути са трансформацијом КиМ у још већу армију АеС (Армија еСрбије). Остале паравојне јединице које су на рефунду би за то време добијале рефунд онолико колико заиста и потроше. Потом треба изједначити финансирање свих јединица, јер сви смо ми једнаки. То су кораци који нису лаки, али опет нису неизводљиви за почетак. Потом треба кренути и са реформом паравојних формација и прелажењем у АеС или прелажењем на самофинансирање. Пре тога би и ту требало увести систем ''1 пук = 1 дивизија''

SasaIka
SasaIka Nap 2,267, 13:49

Jaooooo, pa rekoh ti da ne objasnjavas, samo pokazujes koliko STVARNO nemas pojma 😛 😛 😛
"Са реформом треба кренути од КиМ, где је за почетак најлакше успоставити ред" Rekoh ti da je prosla "reforma" KiM koju radio isto tako "pametan" politicar, rascepala jedinicu na dve i stvorila NKiM. I ti znaci kazes da je sad u KiM nered??
"Остале паравојне јединице које су на рефунду би за то време добијале рефунд онолико колико заиста и потроше." A koliko ti tako "upucen" mislis da sada dobijaju, nego onoliko koliko potrose ????
A za nki tamo AeS je apsolutno neophodna saglasnost svih partija i jedinica, inace bi se, cak i da neko tako "upucen" kao ti pobedi i proba to da uradi na mesec dana, vec sledeceg sve vratilo na staro.
Ukratko, ne pali se, jos si mlooogo zelen i nemas pojma ni o jedinicama a bogami ni o igri 🙂
Jedva cekam tvoj sledeci odgovor, svalki me leeepo nasmeje i zapanji kolicinom arogancije i narcisoidnosti 😛

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 14:00

А јел већ знаш да моја реформа неће успети?
Прво што за месец дана не може да се направи таква реформа, али може да се промени национална свест народа. Као на пример да ти промениш своје мишљење можда 🙂
Заиста, ако имаш идеју како све треба да изгледа - изволи уради. Ако немаш, немој да пљујеш туђе идеје. Ако мислиш да нам је сада савршено, онда заиста имамо проблем.

SasaIka
SasaIka Nap 2,267, 15:21

Ne izvrci, ne kazem da je savrseno, ali kazem da nadobudni i neupuceni politicari koji nemaju pojma kako jedinice funcionisu NE MOGU i NEMAJU PRAVO da rade reforme radi reformi. 90% igraca ima ideje, ali ti mozes da budes ozbiljan sagovornik TEKA KAD UKAPIRAS KAKO SISTEM SADA FUNKCIONISE! I u RL vazi, da bi nesto menjao na bolje, moras ga prvo potpuno upoznati, a tu tebi smeta nadobudnost i sujeta, pa stoga nikad neces ni ukapirati 😛

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 15:31

Е јебига сад, нећу даље да се упуштам у причу, нисам сигурно ни ја у праву, али ниси ни ти. Нека буде тако како је, избори ће проћи, видећемо какав ћу резултат забележити. Све у свему, свака критика на мене позитивно утиче и хвала на томе 😉 о/

Backoovan
Backoovan Nap 2,268, 00:03

Ja mislio da se refund placa jedinicama po milionu a ne po utrosenom tenku..
Kad bi se placalo koliko zapravo potrose trosak bi bio mnogo veci nego sto sada jeste xD

Strahinjic II
Strahinjic II Nap 2,268, 05:36

Када би неко министарство (економије, одбране, информисања, небитно) написало неку реч о томе по ком принципу се исплаћује рефунд, мање људи би било у незнању : )

Такође, твој коментар о много већем трошку који би био него што је сада, нема неку тежину ако не употребиш неке конкретне бројке : )

Backoovan
Backoovan Nap 2,268, 05:41

Prevedeno na srpski jezik Strale hoce da kaze kako se slaze sa ovom mojom konstatacijom ali da nalazi zamerku sto ti nisam ovde izneo kompletnu formulu za refund sa konkretnim podacima za sve jedinice i sa totalnim prosekom za poslednje 2 godine na primer..

Jel tako Strale?

Strahinjic II
Strahinjic II Nap 2,268, 08:29

Наравно да није, не могу се сложити са твојом констатацијом док је не поткрепиш неким чињеницама : )

Strahinjic II
Strahinjic II Nap 2,267, 08:31

Срећно!

Turinci
Turinci Nap 2,267, 09:12

Sta se tebi desilo ?

Strahinjic II
Strahinjic II Nap 2,267, 11:30

Раде ме злибери...

revolucionarKG
revolucionarKG Nap 2,267, 08:34

Ovo se zove nepravilno usmeravanje štete 🙂 Srećno 🙂

djole1122
djole1122 Nap 2,267, 09:01

živeo budući predsednik drug Krimi o/

Turinci
Turinci Nap 2,267, 09:07

Bravo kimmy96 podrska !!!

Aradjanski Branko
Aradjanski Branko Nap 2,267, 09:13

Kandidator II : )

Phantom 138
Phantom 138 Nap 2,267, 10:11

Srecno kimmy!

CHRISTIANE.F
CHRISTIANE.F Nap 2,267, 10:14

Srećno Kimmy !

mrslav
mrslav Nap 2,267, 10:19

o/

svetlanadenis
svetlanadenis Nap 2,267, 11:08

Koji savez? Koje su to ozbiljne stranke i pošteni komandanti i po čijim kriterijumima?

Prva reakcija na ovaj tekst mi je bila http://www.swfcabin.com/swf-files/1269236582.swf , ali sad vidim da je tvoje nepoznavanje vojnih formacija u eSrbiji katastrofalno za nekog ko tvrdi da je već dugo u visokoj politici.

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 13:46

Савез ће накнадно бити направљен јер ја дефинитивно у овом тренутку не могу да гатам шта ће урадити тренутна власт. Нисам могао да знам да ће Мађари да потпишу МПП са Пољацима, не знам шта ће бити са Грцима,... Озбиљне странке су све странке које постоје и баве се политиком (типа то није Странка грчко-српског пријатељства јер једноставно постоје само као удружење грађана, не постоје због политике). Поштени команданти по мојим критеријумима су сви војници који имају високе титуле и не припадају ни једној странци. Дакле знају свој посао, боре се и ударају за еСрбију, знају како је бити командант и воле тај посао. То су по мојим критеријумима поштени команданти. Не кажем да они у странкама нису, али опет нестраначке личности имају предност код мене.

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Nap 2,267, 11:15

Samo napred Krimi i ne zaboravi i tim ministarstva informisanja jer će i to da nam treba

Nikola.Nidza
Nikola.Nidza Nap 2,267, 11:58

U svakom slucaju srecno,mada imas jos dosta,dosta,dosta da ucis...prepisivao si tekstove od drugih.ubacivao svoja misljenja,glupo je o tome raspravljati u svakom slucaju kao sto rekoh srecno!

kimmy96
kimmy96 Nap 2,267, 13:33

Заиста нисам преписивао текстове, све сам сам из главе писао, буквално из главе на папир, зато сам многе ствари и позаборављао. Једино што је преписано, јесте то што сам писао на кандидатуру theillusionist-a за председника од пре пар месеци. Узео сам банере из његовог текста, министарства писао тим редом и написао нешто о себи. То је једино што је преписано. Хвала у сваком случају о/

eSecikesa
eSecikesa Nap 2,267, 13:35

da ne bude nesporazuma

Ministarska Kandidatura
www.erepublik.com/en/article/2369635/1/20
nema veze sa ovim clankom

iginemanja
iginemanja Nap 2,267, 14:10

sa srecom i odlican clanak

Unavailable67565
Unavailable67565 Nap 2,267, 14:35

Srecno, ima da izdominiramo kad pobedis

BangIades
BangIades Nap 2,267, 15:25

Kimi, srecno i ovoga puta : )

o>

Destroyer91
Destroyer91 Nap 2,267, 16:43

Mrle mi bio mnogo bolji protiv kandidat 😕Salu na stranu, zelim ti srecu na izborima i d aostvaris zapazen rezultat \o/

Destroyer91
Destroyer91 Nap 2,267, 16:44

bi bio* XD

Pecanova
Pecanova Nap 2,267, 18:40

A Mladjana Dinkic?!? 😛

Dio Crweni
Dio Crweni Nap 2,268, 00:04

Sumnjivi ti u vladi? Nemam reci : D

kimmy96
kimmy96 Nap 2,268, 05:16

Хоћеш и ти?

Dio Crweni
Dio Crweni Nap 2,268, 05:42

Hocu sa sumnjivim u ministarstvo informisanja !

Slobidobidu
Slobidobidu Nap 2,268, 00:30

e7

Slobidobidu
Slobidobidu Nap 2,268, 00:31

Samo cepaj Krimi 🙂

Grobar Forever
Grobar Forever Nap 2,268, 06:30

a sta cemo sa svim onim kinezima koji kopaju kanale???!!!

o tome niko ne pise!

sram vas bilo! dolje vlada!

Crni Bombaarder
Crni Bombaarder Nap 2,268, 09:42

niosam citao niti cu, daj 10ak q7 pa glasam za tebe....

kimmy96
kimmy96 Nap 2,268, 09:51

Eeeeh kad bih imao...

GoGame Nap 2,268, 15:13

Hozzászólás törölve

GoGame
GoGame Nap 2,268, 15:15

E ministri za MSP i MOI su ti cista desetka. Ja sam prosto odusevljen!
Nego nije to vazno. Drugo mi je privuklo paznju.

Spoljnopoliticki plan koliko vidim ne postoji. U tom pasusu pise sve ono sto i sami znamo, a uz to ne predlazes nikakvo konstruktivno resnje niti plan. Svi znamo koje su mogucnosti i opcije Srbije na spoljnopolitickom planu, i sam znas da se o tome vec duze vreme prica, tako da nema potrebe da to ponavljas. Taj sastanak i lidera i da sazoves nista se nece promeniti. Lideri stranaka i ovako i onako medjusobno komuniciraju. Da je neko od njih smislio resenje do sada bi ono bilo vec primenjeno. Mora to malo konkretnije.

Ono sto me je jos vise zaprepastilo je vojna reforma. Nemam nista protiv toga da se odrade reforme sve dok je to u granicama normale, ali ideja o Armiji eSrbije je prosto apsurdna. Zelis da samo Armija eSrbije prima novcana odnosno oruzana sredstva? Nerealno. Niko nece pristati na to. A onda kazes da neces da menjas rezim rada paravojnih jedinica. Pa cekaj sad, a kakvu to onda promenu sprovodis? Ko ce tu da prima vojna sredstva a ko ne? Nisi to bas jabolje objasnio.
U sustini, onako okvirno receno, to je sve presipanje iz supljeg u prazno. Imas VeS, paravojsku, male jedinice i imas KiM - jedinicu za manje aktivne gradjane, za dvokliktase, za ljude koji zele mirnu vojnu jedinicu bez ikakvih obaveza. E sad , ako KiM prevedes u novi VeS nista ne postizes... Dobijas u sustini slican poredak: KiM (AeS), paravojska i male jedinice. Niti dobijamo, niti gubimo. Ostajemo na nuli.
Hocu reci da ne treba gubiti vreme na to. Akcenat na spoljnu politiku!!! Nacin na koji je vodjena unutrasnja politika u eSrbiji kao i vojni sistem se do sada pokazao kao manje-vise dobar (zavisi ko je bio na vlasti, jer sta ti vrede reforme kad ce posle tebe vlast da padne u ruke nesposobnjakovica)

Nemoj da zameris, primedbe stavljam iz najbolje namere. Ako sam negde pogresio ispravi me. Mozda te ni ja nisam najbolje razumeo.

Srecno na izborima! o7

Strahinjic II
Strahinjic II Nap 2,269, 02:10

"Zelis da samo Armija eSrbije prima novcana odnosno oruzana sredstva? Nerealno. Niko nece pristati na to."

Нема шта неко да пристаје или не пристаје на то, државна Армија би се финансирала државним новцем, а паравојне јединице нека се финансирају својим новцем, зато су ваљда и паравојне.

 
Hozzászólás elküldése

Mi ez?

Egy eRepublik polgár által írt cikket olvasol, egy többjátékos, valós országokon alapuló stratégiai játékból. Hozd létre a saját karakteredet, és segítsd az országod felvirágozását, mint csatahős, elismert újságíró vagy gazdasági guru!