Μια διαφορετική άποψη

Day 2,665, 12:06 Published in Greece Greece by Theorethymnon

Καλησπέρα σε όλους και όλες (κορίτσια χρόνια σας πολλά).

Τις τελευταίες μέρες η ηλεκτρονική χώρα μας ζει, όπως πολλές eΧώρες στο παιχνίδι, κάτω από το καθεστώς της Δικτατορίας. Η νέα αυτή επινόηση του Πλάτωνα κατάφερε να γεμίσει ξανά διχόνοια την ήδη διχασμένη μας κοινότητα, αλλά φυσικά και να γεμίσει τις δικές του τσέπες.

Οι αποκαλούμενοι τερορίστες έκαναν αυτό που όλοι περιμέναμε για αρκετό καιρό. Συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσό και έκαναν το πραξικόπημα, κερδίζοντας σχετικά εύκολα τη μάχη και επέβαλαν Δικτατορία. Δικτάτορας ο V4lerion και οι πρώτες αντιδράσεις από το λεγόμενο "δημοκρατικό τόξο" άρχισαν να γράφονται στο eχαρτί. Ένας οργασμός από άρθρα που οδύρονταν για τη Δημοκρατία που έχαναν. Μια Δημοκρατία στην οποία όλοι συνέβαλαν για να μοιάζει με την ηλίθια Δημοκρατία του πραγματικού κόσμου. Αποκορύφωμα των αντιδημοκρατικών πρακτικών ήταν η είσοδος της Ελλάδας στην Asteriaτον Φλεβάρη του '14 με ένα ticket στους admins και όχι περνώντας το νόμο από την Βουλή, όπως προβλέπουν τα game mechanics. Το τότε κυβερνών κόμμα, ακόμα και τώρα, και παρά την κατακραυγή από όλη την κοινότητα, συνεχίζει να πιστεύει ότι ορθώς έπραξε και ότι οι εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα (ορίστε άρθρο τριών ημερών http://www.erepublik.com/en/article/-gip-1-2503342/1/20). Σύμφωνα με το ισχύων Καταστατικό της Βουλής, το άρθρο 7 αναφέρεται για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Συγκεκριμένα αναφέρεται: §2 - Διαδικασία
Για την κατάθεση της πρότασης από ομάδα βουλευτών απαιτείται η κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη του 20% των ενεργών inGame βουλευτών. Μετά την κατάθεση της πρότασης και της αιτιολογίας της, προς το Προεδρείο, διεξάγεται στο Forum ανοικτή 24ωρη ή 48ωρη συζήτηση, ανάλογα με τον βαθμό επείγοντος του θέματος ο οποίος κρίνεται από το Προεδρείο της eΒουλής. Στη συνέχεια ανοίγεται 24ωρη ψηφοφορία στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 66% επί των ψηφισάντων eβουλευτών για να γίνει δεκτή η διενέργειά του. Εάν η εισήγηση γίνει δεκτή, διεξάγεται 24ωρη συζήτηση σε ειδικό θέμα στο ανοιχτό-γενικό Forum προκειμένου να τοποθετηθούν τα κόμματα και οι πολίτες για την ουσία του δημοψηφίσματος, και ακολουθεί ψηφοφορία. Η συζήτηση μπορεί να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας (το θέμα δηλαδή κλειδώνει με τη λήξη της ψηφοφορίας, και όχι με την έναρξή της). Επίσης, η ψηφοφορία διεξάγεται στο ανοιχτό Forum, κάτω από την εποπτεία των admins και του Προεδρείου της eΒουλής για την διασφάλιση της εγκυρότητάς της. Η διάρκειά της είναι τρία ή τέσσερα 24ωρα, με απόφαση του Προεδρείου συνεκτιμώντας τον βαθμό επείγοντος του θέματος, την ύπαρξη αργιών κτλ. Προκειμένου να κριθεί έγκυρο το αποτέλεσμα, απαιτείται η συμμετοχή με έγκυρη ψήφο τουλάχιστον του 30% των ψηφισάντων στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές. Έγκυρες ψήφοι θεωρούνται μόνο τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ. Η πρόταση εγκρίνεται, με πλειοψηφία του 50% + 1 των εγκύρων ψήφων. Τέλος, δεσμευτικό όριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η λήξη της θητείας της eΒουλής.
Δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα... Έτσι μπήκαμε στη συμμαχία. Δόθηκε τότε η αφορμή να διασπαστεί η κοινότητα σε 2 ή ακόμα και 3 πόλους. Όμως οι κυβερνώντες ήταν ικανοποιημένοι τότε. Από τότε και μετά ουσιαστική συζήτηση για το συμμαχικό δεν ξανάγινε. Όλοι οι πρόεδροι από τότε ήταν ευχαριστημένοι με την κατάσταση αυτή, μεσολάβησε και το καλοκαίρι και πλέον είχαμε δεδομένη την παραμονή μας στη συμμαχία μέχρι να διαλυθεί η ίδια μόνη της. Οι πρόεδροι από ένα σημείο και μετά ήταν όργανα άλλων ατόμων, μαριονέτες πολλές φορές. Τα άτομα αυτά που σήμερα κάνουν άρθρα επί άρθρων είναι τα ίδια που τότε ανέχτηκαν την κατάσταση αυτή.

Η τωρινή ηγεσία της χώρας, χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, ως όφειλε, έβγαλε τη χώρα από τη συμμαχία. Αυτοί που μας υπόσχονταν ότι η κατάσταση θα αλλάξει, θα φτιάξει, κάνουν τα ίδια για τα οποία κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μια φασιστική, μια άκρως αντιδημοκρατική απόφαση, εφάμιλλη της εισόδου της χώρας στη συμμαχία. Οι εκλογές για τον διακοσμητικό ρόλο του Προέδρου της Χώρας έφτασαν. Το ΗΤ κατέβασε ίσως το ισχυρότερο χαρτί που έχει στα χέρια του, τον F@ni. Στην αντίπερα όχθη, το ΕΕΚ κατέβασε τον ellina225, που εντέλει κέρδισε τις εκλογές, πράγμα αναμενόμενο, αφού ένα μεγάλο ποσοστό της κοινότητας είναι απέναντι στο καθεστώς της Δικτατορίας. Ο πρόεδρος έδωσε τους τίτλους, συμβολικά, στην απέναντι πλευρά.

Βλέποντας από μία πιο "ουδέτερη" πλευρά τα γεγονότα, δεν διακρίνω ιδιαίτερα πολλές διαφορές. Ίσα-ίσα που οι ομοιότητες είναι πολύ περισσότερες από τις διαφορές. Και οι δύο πλευρές, έγραψαν κανονικά την κοινότητα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, και οι δύο αδιαφόρησαν για τα game mechanics. Επίσης και οι δύο ποτέ δεν παραδέχθηκαν τα λάθη τους, αντίθετα τα υποστηρίζουν με σθένος και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Οι δύο αυτές "αντίπαλες" παρατάξεις δίχασαν την χώρα όσο δεν πάει. Αναρωτιούνται γιατί οι νέοι παίκτες φεύγουν ή δεν έρχονται καν. Δεν αναρωτιούνται όμως γιατί άτομα με ήθος και αρχές δεν ξανασχολήθηκαν με το παιχνίδι, έγιναν 2clickers και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν ή πήραν άλλο CS. Είναι οι ίδιοι που προσποιούνται τους "ηθικούς" και "κάνουν τα πάντα για το καλό της χώρας". Κουράσατε. Ψευτοδημοκράτες και χουντάκλες. Ίδιοι. Ίδια πρόσωπα, ίδιες ιδέες.

Καληνύχτα σας.