Háttérkép be/ki

Join the new world

 

[МОС] Свеобухватни туторијал за почетнике 1/2

Nap 1,816, 13:12 Megjelenés helye: Serbia Szerbia által Ministarstvo Obrazovanja Srba

Поштовани почетници,
Министарство Образовања је за вас овај пут припремило Велики туторијал у којем ћемо вам приказати основне ствари помоћу којих можете себи олакшати боравак у игри и напредовање у истој.

еРепублик је онлине игра као и многе друге, тако да не морате са интернета да преузмете нешто посебно, потребно је на свом рачунари поседовати Веб бровсер (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari, Google Chrome ...).
Ви сте сада део еСрбије и веома смо срећни што смо добили новог грађанина. У овом свету, ми смо велика војна и политичка сила, и можемо учинити велике промене! Сваки део ланца је веома важан и ви као почетник сте део ланца у нашој заједници.

еРепублик вам нуди да радите шта год желите. Можете имати сопствене фабрике хране и оружја, можете уређивати своје новине, можете ратовати за своју земљу на бојном пољу. Можете такођер бити део политичког живота. У политици, можете бити члан политичке странке, председник странке или чак председник државе. Овде имате велике могућности!
Али, да бисте разумели игру и да би постали велики играч, ратник или политичар морате да научите неке основне информације о томе. Верујем да све изгледа тако компликовано сада. Верујте ми, и ја сам био збуњен на свом почетку. Али када сам сазнао неке основне информације, игра ми је постала лакша.
Дакле, ако желите да сазнате много више о самом механизму игре и основним смерницама само пратите овај чланак, а ја ћу вам са задовољством представити игру.

Почнимо:

Главни мени (Main meny) :
Главни мени је ваша почетна и основна страница, ваша смерница водиља ка осталим страницама у еРепублику. Приступ главном менију добијате уласком на игру или кликом на лого еРепублика изнад траке са местима.

Број 1 = Информације о вашем профилу са вашом сликом, земљи у којој живите, вашу тренутну енергију, новац, мисије које још нисте завршили (мисије су одличан начин да добијете неке паре, снага, чоколадице или чак злато као награду), поштанско сандуче примљених порука, актуелна упозорења и дугме за одјаву са профила.
Број 2 = Дневна обавеза у твојој војној јединици
Број 3 = Тренутна војна кампања (Главна кампања дана)
Број 4 = Место на коме можете наћи информације и најновије чланке у новинама
Број 5 = Ваш зид за поруке свим играчима, где можете прочитати објаве ваших пријатеља и прочитати занимљиве ствари.
Број 6 = Главна трака у еРепублику са пречицама до "Моја места", "Ратови", "Маркет", "Заједница" и "Злато и Бонуси".

Када почињете свој живот на еРепублику ви сте ниво 0, без искуства. Због тога је сада потребно да се развијате и да постане искусан играч. Главне ствари које морате да урадите у том тренутку су: Рад, тренинг и борба. То можете да урадите са кориштењем своје енергије или како се у игри каже: храна, здравље, веллнесс...). Добијате 10 енергетских поена на сваких 6 минута, без обзира да ли сте на мрежи или не. У почетку ћете моћи да "складиштите" мале количине енергије, али касније ћете бити у стању да "чувате" до 500 и више енергетских поена одједном. Сваки нови држављанин почиње са 100 енергетских поена, а сваки сат, можете да допуните 100 енергије (10 енергије на сваких 6 минута).
Максимална енергија за новог грађанина је 100 и повећава се за 20 на сваком нивоу до нивоа 21. На нивоу 21 грађанин ће имати максималну енергију од најмање 500. После нивоа 21, максимална енергија може да се повећа куповином енергетских центара или грађевина за енергију. Напомена: Када пређете на нови ниво, обнавља вам се енергија до максимума који можете да држите.
Пример:
На нивоу 1 грађанин има максималну енергију 100.
На нивоу 2 грађанин има максималну енергију 120.
На нивоу 11 грађанин има максималну енергију 300.
На нивоу 12 грађанин има максималну енергију од 320.

Када достигнете максимум морате да користите своју енергију (за обуке, посао и борбу) и енергија вам се неће допуњавати док не искористите постојећу енергију.
Веома је важно да напредујете са искуственим бодовима, из разлога што су вам потребни одређени нивои да би могли обављати неке од понуђених функција у игри. Ево како то изгледа :

Постоји неколико начина да се добију искуствени поени :
- Рад (2 поена)
- Рад у својим фирмама (2 поена по фирми)
- Тренинг (2 поена по тренингу)
- Извршавање дневног задатка (1 поен)
- Борба (Добијате један искуствени поен на сваких 10 поена енергије)
- Гласајте на изборима (5 поена)
- Улазак у конгрес државе (20 поена)
- Победа на председничким изборима у држави (50 поена)

Ако сте слаби са енергијом, да би је обновили потребно је да купите хлеб ( Да би сте то учинили потребно је да клкнете на »тржиште« пречицу на главној траци) НИКАДА не користите енергетске допуне за голде, цена је превисока (посебно за новог грађанина као што си ти). Некад ћеш добијати, "Чоколадицу" (и она допуњава вашу енергију за 100 енергетских поена). Можете је искористити одмах али је паметније да се она искористи у некој битној борби за твоју земљу.
Здравље је једна од најважнијих ствари у игри. Њен број је увек између 0 и вашег максимума који можете примити.

Са својом енергијом можете урадити неколико ствари: Рад - Тренинг - Борба - Рад у вашим сопственим фирмама,

Своју енергију трошите на сладеће начине :
- Рад (губите 10 енергије)
- Тренинг (10 енергије губите по полигону за тренирање)
- Борба (10 енергије губите сваки пут када кликнете на дугме "борба")
- Рад у сопственим фирмама (10 енергије по фирми у којој радите)

Допуна енергије :
Након обављеног Рада, Тренинга и Борбе, ви ћете изгубити енергију. Али, не брините, не постоји запрека да повратите своју енергију. Потребно је само да једете храну. Како? То је врло једноставно: Кликните на дугме "Обнова енергије" на вашој главној страници.
Ако сте искористили ограничење а поседујете Чоколадице дугме ће бити наранџасте боје.. Уколико немате хране у инвентару, дугме ће бити зелене боје са текстом "Купи храну". Кликните на њега, бићете преусмерени ка тржишту или пијаци.


Профилна страна :
Када кликнете на своје име на главној страници бићете аутоматски преусмерени на страницу вашег профила. Страница вашег профила садржи све ваше информације. Овде можете видети који сте ниво, колико искуствених поена имате, у којој војној јединици сте, можете видети листу ваших пријатеља овде и тако даље. Такође можете променити своје место боравка или своје држављанство (ЦС). Вероватно најважнија ствар је ваша снага. Снагу добијате путем дневног тренинга. Што ти је већа снага то ти је већи утицај у борби.
Следећа ствар су достигнућа (или медаље) :
Mарљиви
радник :
Добијате за 30 дана рада у фирмама.
Члан скупштине : Изабрани сте за конгресмена.
Председник Државе : Изабрани сте за председника државе.
Медијска личност : Сакупили сте 1000 претплата на своје новине.
Херој Битке : Направили сте највећу штету у једној битци.
Херој Кампање : Направили сте највећу штету у целокупној кампањи.
Херој Устанка : Започели сте устанак који је ослободио регију.
Супер Војник : Сакупили сте 250 поена снаге путем тренинга.
Градитељ друштва : Позвали сте 10 људи у игри и помогли им до левела 10.
Плаћеник : Направили сте 25 убистава за 50 различитих земаља.
Најбољи борац : 30 дана у топ 100 људи са највећом штетом.

На врху странице профила је ваше име и десно постоји дугме помоћу којег можете да уређујете свој профил. Истражите све могућности и учите о њима. Испробајте све.

Научили сте нешто о вашем профилу, али поента је у томе да сваки грађанин има своју профил страницу. Такођер остале играче можете пронаћи уписивањем имена у поље за претрагу. Ово поље за претраживање је изнад скраћенице "Заједница" на главном менију Када упишете име, притисните ентер и еРепублик ће тражити све играче са овим именом у игри. Кликните на име играча да би приступили његовом профилу. Профил других играча је скоро исто као твој, а једина разлика је на месту "Едит Профиле" дугме (други играчи га немају тј. теби није видљиво). На истом месту овде су три тастера. Лево дугме "Адд / ремове пријатеља", у средини је "Пошаљи поруку" и десно јје "донирање". Слање порука је начин комуникације на еРепублику. Она се заснива на истом принципу као и на многим другим играма. Донација може бити између играча. Можете донирати храну, оружје, карте, новац и злато ("само" 10 златника дневно). Ако неко треба помоћ, веома је лепо да му помогнете, јер никад не знате када ћете ви затребати помоћ.

Пређимо на следећу лекцију:
Куповина на Маркету (Пијаца) :
Немаш више хране и наоружања у складишту и мораш нешто предузети? Тржиште је као створено за тебе.
Пре свега потребно је да кликнете на " Тржиште" и после тога на "Пијаца"


Пијаца садржи неколико ствари које можете да купите.
Храна - Оружје - Карте за путовање - Сировине за храну - Сировине за оружје - Компаније (Болнице и Одбрамбени системи су доступни само за председника државе)
- Храна: она се користе за враћање ваше енергије
- Оружје: оно се користи да би нанели више штете на бојном пољу
- Карте за путовање: оне су потребне да би се пресели у други регион (али су готово бескорисне сада, тако да их не купујте)
- Сировине за храну: оне су потребне за производњу хране
- Сировине за оружје: оне су потребне за производњу оружја
- Фирме: служе за производњу хране и оружја
Такођер, нећу говорити о болницама и системима одбране овде, јер само председник државе може да их купи.

Производи и квалитет :
Па, готови производи (као што су храна, оружје и карте за селидбу) су подељени у неколико квалитета: од К1 до К7 (осим карата за селидбу, оне су К5)
Највиши квалитет је уједно и највећа цена..

О Храни: К1 храна ће вам повратити 2 јединице енергије, К2 храна ће поново дати 4 јединице енергије, ... док је К7 најјачи и он ће вам дати 20 јединица енергије.
Мали савет: пре куповине хране, упоредите цене, јер је некад исплативије купити К1 храну него К3.
О Оружју: К1 оружје ће повећати вашу штету за 20%, К2 оружје ће повећати вашу штету за 40% и може се користити 2 пута, ... док је К7 оружје које ће повећати вашу штету 200% и може да се користи 10 пута.

Куповина производа :
Како да купите производ? Па, када сте на пијаци (сетите да морате да кликнете на тржиште па на пијацу), видећете ово:


Нижи квалитет (К) је увек на левој страни траке. Изаберите ставку коју желите да купите, убаците количину коју желите да купите и притисните дугме Купи поред њега.

Ви ћете купити ставке користећи свој новац (валута), али ту је јединствена и универзална "валута" на еРепублику. Говорим о злату. Многе ствари се могу купити преко злата.

Злато је корисно за следеће ствари:
- Куповање фирми
- Креирање новина (2 златника). Упозорење: Не можете да уклоните новине)
- Кориштење полигона за тренинг (није најбоља идеја за младог играча плаћање тренинга)
- Допуњавање енергије са златом (не препоручује се младим играчима)
- Прављење војне јединице (40 златника)
- Надоградња ваше фирме.

Злато ћете зарадити на следећи начин :
- Освојите медаљу (5 злата по медаљи)
- Подигните ниво искуства (1 злато по нивоу)
- Размена локалне валуте у монетарном тржишту злата
- Понекад као награду мисија.

Поштовани почетници у овом првом делу свеобухватног туторијала научили смо неке од основних ствари битних за ваш почетак и развој у игри. У другом делу туторијала вам доносимо следеће :
- Посао
- Тренинг
- Дневне обавезе
- Складиште
- Борба
- Ратови
- Устанци
- Кампање
За вас припремиo Министар Образовања еСрбије :
SashaL
Чланови министарства :
Gambino_SSSS
Ljubodrag Srpkovic
 

Hozzászólások

[МОС] Свеобухватни туторијал за почетнике 1/2
http://www.erepublik.com/en/article/-1-21-2154241/1/20

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Nap 1,816, 13:16

bravo

Milan Milankovic
Milan Milankovic Nap 1,816, 13:18

Svaka cast decaci i devojke!

Don Lex
Don Lex Nap 1,816, 13:22

o7

Loide
Loide Nap 1,816, 13:28

o7

krunavise
krunavise Nap 1,816, 13:33

Detaljno i jasno,gde je ovo bilo kad sam ja pocinjao?!
Bravo!

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Nap 1,816, 13:34

Svaka ti dala


o7

igajunior
igajunior Nap 1,816, 13:34

o7

Mitra33
Mitra33 Nap 1,816, 13:35

Savrseno o7

nicked011
nicked011 Nap 1,816, 13:36

o7

Beatka Rowein
Beatka Rowein Nap 1,816, 13:37

o7

New-and-Now
New-and-Now Nap 1,816, 13:42

o7

Konstruktivni saveti:
* "Чоколадицу" (и она допуњава вашу енергију за 10 енергетских поена). - cokoladica vraca 100 zdravlja.
* mozda treba staviti i izraze na engleskom iz menija, ne samo na srpskom.
* можете да видите ко је ваш послодавац, - to ne moze da se vidi sa profilne stranice, nego samo sa My places.
* Најбољи борац : Ушли сте у топ 100 људи са највећом штетом. - to se mora 30 puta uciniti za medalju
...

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Nap 1,816, 13:45

Свака част !
о7

New-and-Now
New-and-Now Nap 1,816, 13:45

* slike su sa engleskim nazivima polja, u tekstu su srpski nazivi - ili oba pisma ili samo jedno, gde bi bili sinhronizovani slika i tekst
* zlato se moze iskoristiti i za osnivanje stranke, nadogradnju poligona za trening, gradjenje fabrike raketa i unapredjivanje iste..

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Nap 1,816, 13:47

Свака част

Zmith96
Zmith96 Nap 1,816, 13:51

o7

@New-and-Now
Конструктивне критике, предлоге, похвале или дискредитације пошаљи поруком на орг МоС-а.
Непотребно је да се овде излажу.

о7

SINDJEL
SINDJEL Nap 1,816, 13:56

ja bih ovo sazeo u jednu recenicu !!!

Sa leve strane pri dnu imate x u kruzicu i pise "Logout", e tu kliknite i izbrisite kukije da vas slucajno ne varti na ovu adresu !!!

eto toliko od mene....

milladin
milladin Nap 1,816, 13:59

o7

Badass Inspector Mendela
Badass Inspector Mendela Nap 1,816, 14:03

kolko goldaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa : DDD

svaka cast, pozdravljam rad o/

samo kad me nadmasite javite se : ppp
http://www.erepublik.com/en/article/tutorijal-za-mlade-igra-e-1763890/1/20

Darkeloff
Darkeloff Nap 1,816, 14:07

Одлично!

Prophet009
Prophet009 Nap 1,816, 14:10

o7

New-and-Now
New-and-Now Nap 1,816, 14:21

@MOS: molim i drugi put : )

Nikola_JS
Nikola_JS Nap 1,816, 14:32

Svaka cast za clanak, odlicno !

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Nap 1,816, 15:09

lepo sale samp tako nastavite 🙂

Mucuchies
Mucuchies Nap 1,816, 16:45

Svaka ti dala


o7

Bruxeles
Bruxeles Nap 1,816, 17:56

Odlicno odradjeno

Ljubodrag Srpkovic
Ljubodrag Srpkovic Nap 1,817, 23:53

znaci, ceo oerep u jednom clanku

V

coolinbun
coolinbun Nap 1,817, 01:46

Pohvale za rad o7

War3hous313
War3hous313 Nap 1,817, 01:53

ovo se zove dobar tutorijal! svaka cast!
o7

jahac mustanga
jahac mustanga Nap 1,817, 02:16

o7

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Nap 1,817, 02:21

o7

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Nap 1,817, 03:00

Svaka čast, naučio sam sledeće:
- Do sada sam mislio da se kaže brauzer, ali ovde piše brovser
- Do sada sam mislio da čokoladica vraća 100 energetskih poena, ali ovde piše da vraća 10
- Do sada sam mislio da je ''media mogul'' medijski magnat, ali ovde piše da je to medijska ličnost
- Do sada sam mislio da se engleske reči pišu u originalu ili eventualno ćirilicom onako kako se izgovaraju, ali ovde piše i u originalu i ćirilicom
Pošaljite ove vaše izmene Adminu, možda mu se dopadnu

Mire tica Feniks
Mire tica Feniks Nap 1,817, 03:16

Odlicno, samo izvrsite male korekcije kod nekih reci.
o7

serbiankid
serbiankid Nap 1,817, 04:52

Glas.

Ima nekih gresaka, prepravite to pa da sve bude super : )

Lajka97
Lajka97 Nap 1,817, 06:22

moze neko da kaze kada ce biti popusti za treniranje ili za training grounds,bio bi mu zahvalan

wolfpece
wolfpece Nap 1,817, 06:46

o/

Brdar Dragan
Brdar Dragan Nap 1,817, 09:09

Da se vi skolovani nesto pitate, otisla bi odavno Srbija i Srbi u q...c

xD

The Milliner
The Milliner Nap 1,817, 09:52

SUMNIVI xD, do nedavno si mislio i da su mod i model sinonimi. I svašta si još mislio. xD

Gavra Munja
Gavra Munja Nap 1,817, 09:53

Jel to namerno necete da ispravite ocigledne greske (cokoladica 10 energije i slicno)? U cemu je fora, vi ste ministarstvo obrazovanja, ne ministarstvo dezinformacija.

The Milliner
The Milliner Nap 1,817, 09:53

I ispravite te greške. o/

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Nap 1,817, 09:57

Krashnaak, kada budem ministar obrazovanja i to napišem u članku pa mi prigovaraj, a to tada tišina!!! : )))))

zokizo
zokizo Nap 1,817, 10:02

o7

The Milliner
The Milliner Nap 1,817, 10:04

Hahah

Less excuses, more trolling, mr. PiroTroll. ; )

NickName7
NickName7 Nap 1,817, 14:13

Браво! о7

SirNikolas
SirNikolas Nap 1,817, 14:21

Moze li meni neko da objasni, kako da osnujem svoju politicku partiju ili vojnu jedinicu?

dzeronimo666
dzeronimo666 Nap 1,818, 01:49

samo kad me nadmasite javite se : ppp
http://www.erepublik.com/en/article/tutorijal-za-mlade-igra-e-1763890/1/20 x2

Ujack
Ujack Nap 1,818, 04:32

o>

SirNikolas
SirNikolas Nap 1,818, 06:24

Link ka Ministarstvu Odbrane u dnu strane vam vodi ka Ministarstvu Spoljnih Poslova...

 
Hozzászólás elküldése

Mi ez?

Egy eRepublik polgár által írt cikket olvasol, egy többjátékos, valós országokon alapuló stratégiai játékból. Hozd létre a saját karakteredet, és segítsd az országod felvirágozását, mint csatahős, elismert újságíró vagy gazdasági guru!