Schimbare de mentalitate

Day 4,257, 16:18 Published in Romania Romania by Nicolae Crefelean

Până nu demult, păream invincibili. În general nu ni se opunea rezistență, iar atunci când se întâmpla... câștigam aproape fără excepție. Astfel ne-am dezvoltat o atitudine relaxată și încrezătoare în propriile puteri.

Efectul secundar al acestei atitudini a fost crearea unei stări de fapt în care nu conta pe unde luptăm, pentru că rareori pierdeam campanii și foarte probabil nici nu erau importante. Apoi ne-am dezvoltat mentalitatea că starea de fapt e normală și că statutul de mare forță ni se cuvine automat și că-i logic să avem bonusuri mari.


În obișnuința noastră nu ne-am prea pus problema cum este jocul pentru țările din coada topului, fără regiuni și bonusuri, însă cu cel puțin o mână de jucători care duc greul înainte.

Greul nostru încă n-a început, însă deja se văd oameni nemulțumiți de starea de fapt, care n-au luat bine în considerare suficienți factori care ne-au adus aici. Dincolo de neajunsurile eRepublik și de culoarea mediului politic, pentru mult timp românii au avut parte de bonusuri mari. Stabilitatea militară și economică ne-a oferit tuturor posibilitatea de a ne dezvolta conturile mult mai bine decât au avut-o adversarii noștri.

Însă în timp ce noi ne-am relaxat la maxim, gândindu-ne că binele va continua din inerție, adversarii au reușit să gândească pe termen mediu-lung și să se țină de un plan care a întors roata marilor puteri în joc.


Suntem la un pas de intrarea în coada topului țărilor eRepublik și încă manifestăm mentalitatea de mare putere, căreia i se cuvin regiuni, bonusuri și stabilitate, în timp ce ne implicăm în lupte după bunul plac. Unii s-au și gândit serios să părăsească jocul, din moment ce situația stă atât de prost.

Așa că-i cazul să ne întrebăm:
- Cum tratăm adversarul: ca pe un învingător absolut sau ca pe o provocare de care n-am avut demult?
- Cum privim instabilitatea economică și militară: ca vină a puterii sau ca rezultat al lipsei de mobilizare a jucătorilor români?
- Cum vedem starea țării: în cursul instalării unui asediu pe termen lung sau într-un moment din care putem transforma din nou jocul într-unul interesant?
- Care-i mentalitatea sustenabilă: aruncarea pasivă a vinei sau colaborarea pentru echilibrarea forțelor pe câmpul de luptă?

Felul în care abordăm starea de fapt va trasa viitorul nostru în eRepublik. Din experiență știm că jocul a fost mai palpitant când aveam adversari redutabili.

Așa că întrebarea finală e:
Reușim să ne ajustăm mentalitatea și să acceptăm provocarea la un joc activ?


Schimbare de mentalitate: https://www.erepublik.com/en/article/2700909