Organizare firma arme q1

Day 627, 02:27 Published in Romania Romania by georgerusu79

Dupa cum ziceam si in articolul anterior, am inceput activitatea la propria firma. Si merge destul de bine, doar cu mici piedici, asa ca la inceput.
Ceea ce pot spune este ca m-am cam pacalit la inceput, si as vrea ca articolul asta sa ajute la clarificarea celor mai multe din nelamuririle celor care ar indrazni sa porneasca la un drum similar.
Prima problema: infiintarea unei organizatii:
- te costa gold 5 GOLD. Poti sa incerci sa te asociezi cu cineva, dar nu stiu daca merita efortul. Investitia initiala este destul de mica si achizitia ulterioara a materialelor se va face prin intermediul organizatiei, asa ca iti va trebuie un om de incredere.
- nu incerca sa treci peste pasul asta intrucat este mai greu sa administrezi o firma prin intermediul contului personal (se pierde wellness zilnic si nu vei avea suficient spatiu pentru a cumpara materia prima).
Cea de a doua problema: infiintarea unei firme:
- te costa 20 GOLD. Poti sa incerci sa o cumperi de pe piata libera, dar vei gasi cu greu o firma corespunzatoare si care sa merite banii. Cand am incercat eu sa o cumpar erau numai bisnitari cei care vindeau. Nu am gasit nimic sub 20 GOLD, iar justificarile lor erau dintre cele mai diverse: ca am bagat si eu bani si vreau sa mi-i scot, ca are materie prima pentru cateva zile, ca are angajati loiali. Adevarul este ca oamenii respectivi erau bisnitari care au invatat din alte ziare cum sa faca bani in infiintarea firmelor. Ghinion. Numarul firmelor va creste in continuare, pentru ca nu merita sa dai peste 20 GOLD ca sa cumperi o firma existenta cand poti da fix 20 GOLD pentru a o infiinta.
Cea de a treia problema: finantarea activitatii firmei:
- inainte de a intra pe piata trebuie sa iti stabilesti cateva contacte de la oameni care sa iti dea materie prima la preturi convenabile. Poti folosi foarte bine http://ereptools.pl/ sau poti pur si simplu sa cauti prin ziare. Nu iti ia mult timp sa gasesti oameni interesati. Mare atentie la modalitatea in care stabiliti sa cumparati materia prima. Daca e prin intermediul organizatiei, trebuie sa pastrezi suficient GOLD in conturile acesteia. Orice ban transferat in conturile firmei poate fi retras numai cu plata unui comision (5% in momentul de fata, nu stim cat va fi dupa urmatoarea perioada de guvernare). De asemenea, aveti grija la banii pentru salarii. Pentru cei care planuiti sa scoatei banii din firma prin intermediul salariilor, comisionul este acelasi (5% in momentul de fata, nu stim cat va fi dupa urmatoarea perioada de guvernare).
Urmatoarea problema: activitatea de zi cu zi:
- cel mai important lucru: pentru o arma q1 este nevoie de 5 unitati de productivitate (http://erepublik.ws/calculators/productivity) si 5 unitati de fier. Referitor la productivitate, este simplu, introduceti datele in campurile de acolo si aflati cat face fiecare angajat. Referitor la fier, este o cu totul alta problema. O unitate minereu de fier q5 contine 5 unitati de baza de fier, suficient pentru o arma q1 (daca aveti aveti si 5 unitati de productivitate). Mare atentie cand negociati pretul, daca se se face la pretul pe unitatea de baza sau la minereu de diferite calitati. Spre exemplificare, 20 unitati minereu de fier q5 echivaleaza cu 100 unitati de baza de fier si este de obicei ceea ce negociati cu furnizorii (daca 100 fier q1 costa 1 GOLD, deci livrarea a 19 unitati minereu de fier q5 va costa 0,95 GOLD).
Cea mai importanta problema: muncitorii:
- aici e ceva mai complicat. Dupa cum am scris mai sus, e nevoie de 5 unitati de productivitate pentru a produce o arma q1. Astfel, un individ cu wellness 100 si skill 4,45 va produce, alaturi de alti 9 muncitori, 4 arme. Salariul pentru astfel de muncitori este cuprins intre 15 si 20 RON, in functie de zi. De asemenea, trebuie sa ii motivati sa aiba wellness ridicat, pentru ca 100 este putin probabil ca vor avea.

CONCLUZIA:
Pentru a obtine 40 de arme q1 pe zi, este nevoie de 10 oameni cu skill in manufacturing peste 4,45 si cu wellness 100 (platiti cu aproximativ 170 RON) si de 200 unitati de fier q1 (pretul mediu pe piata romaneasca este de 1,5 RON) adica 300 RON. Totalul este de aproximativ 500 RON cheltuiti zilnic. Daca nu aveti fier dintr-o sursa mult mai ieftina si ca angajati sa aveti proprii asociati, slabe sanse sa supravietuiti.
Trebuie sa plec, asa ca voi face verificarea textului mai pe seara. Astept comentarii, vot si subscribe.