Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

Este oare egalitatea mereu justa?

Dan 1,894, 15:30 Objavljeno u Republic of Moldova Moldavija od Alexandru Barbarosie

Daca ne vom juca putin cu cuvintele si daca vom raspunde la aceasta intrebare cu "NU", afirmatia care va rezulta din acest raspuns va fi "Egalitatea nu este mereu justa" si chiar in acest caz va ramine o doza de adevar in fraza "Uneori egalitatea poate fi justa".

Eu totusi voi incerca sa demonstrez ca nici o egalitate nu poate fi justa, atita timp cit noi tinem cont de criteriile dupa care determinat justetea egalitatii.

Din pacate in comparatie cu initiatorul concursului sunt muuult mai putin citit , dar pentru a justifica cuvintele mele voi porni de la doua lucruri extrem de banale:
1+1=2 si Timp
Desi creierul nostru e sigur ca 1+1=2, noi consideram aceasta afirmatie adevarata atita timp cit tinem cont ca aceasta e o operatie matematica, sau noi numaram oile la pascut, asta mai putin conteaza, conteaza faptul ca exista o sumedenie de criterii, din care toate ar trebui sa fie valabile in timp incit noi sa putem afirma ca 1+1=2 este o egalitate absolut justa. Inchipuitiva doua picaturi care cad una dupa alta in acelasi punct devenind un intreg, in acest caz egalitatea 1+1=2 isi pierde orice sens caci ca rezultat nu mai avem doua picaturi. Sau una din oile pe care le-am metionat mai sus moare, tot doua oi avem numai nici cum 1+1 nu mai face 2...

Daca vom afirma ca ceva este just conform tuturor criteriilor posibile, am afirma ca am gasit doua "ceva" (obiecte, situatii, oameni etc.) total identice, deci am fost capabili sa gasim ceva ce se repeta, deci intr-o lume infinita precum universul nostru am putea gasi si un al 3lea si al 4lea si al infinitulea "ceva" identic, asta ar insemna ca totul in jurul nostru este doar o copie a acelui "ceva".

La sfirsit trebuie sa zic si eu 2 vorbe despre acel cub pe care il privesc doi oameni si fiecare vede 3 fete diferite. Viziunea lor e diferita nu deoarece ei au doua puncte de vedere diferite (literal 2 puncte de vedere) dar deorece ei au ales anume acel criteriu care demonstreaza din prima ca egalitatea nu este justa, fiind intrebati in intuneric ce ei simt, ambii vor raspunde identic.

p.s. La multi ani FreeEnough! 😉


 

Komentari

MEK Karasu
MEK Karasu Dan 1,894, 16:26

Alexandru, dacă eşti din Chişinău, zi-mi te rog şi mie, de unde ai luat ceea ce-ai fumat?!?
Vreau şi euuuuuu de aia 😁)

ShortySkizzo
ShortySkizzo Dan 1,894, 22:19

Voooot 07 😁

Tommy Chris
Tommy Chris Dan 1,895, 02:11

Mai exista si reduceri... 1+1=3... mai stii ?

Invinciblemd
Invinciblemd Dan 1,895, 22:05

Trecem la actiune:

http://www.erepublik.com/en/article/trecem-la-actiune--2202157/1/20

Va astept la prezidentiale !
http://www.erepublik.com/en/article/candidez-la-prezidentiale--2202160/1/20

Impreuna vom crea cea mai glorioasa si mai puternica Moldova care a existat vreodata !

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.