Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

ePiacgazdaság 4. - Gazdságunk

Dan 1,826, 07:13 Objavljeno u Hungary Rumunjska od Daakoo


A gazdaságunk (mindennapi) munkával, termeléssel illetve kereskedelemmel fejleszthető.
Kezdetben saját termelésünkből kell ”megéljünk”. Nyersanyag termelő földjeink és gyáraink termelése fedezi a napi szükségletedet, de, ha kérsz, támogatást is kaphatsz: ételt is, fegyvert is !
Étel annyi szükséges amennyit naponta elfogyasztasz. Fegyvert ajánlatos a rendelkezésedre álló legerősebbet használni (amit megtermelsz vagy támogatásképen kapsz). Ha étel- illetve fegyvergyártáshoz szükséges nyersanyag (”búza”, ”vas”) felesleged van, gyűjtsed össze, azt majd időnként eladhatod forintért a piacon ! Úgyszintén, ha van néhány gyengébb minőségű fegyvered (de van mellette erősebb is ! ), akkor a gyengébbeket is eladhatod a piacon, ugyancsak forintért, amit lassan, de biztosan gyűjtögethetsz.
Aranyat is kapsz alkalmanként: minden szintlépéskor 1-1 arany, a különböző (főleg harci) medál-kitüntetések pedig legalább 1, de többségben 5 aranyat (!) hoznak számodra.
Igaz, mindezekért meg kell keményen dolgozni ! Ne várd, hogy egyből megtömjed a zsebeidet forinttal, arannyal ! Arra is sor kerül, de szükséges akár néhány hónapi kitartás is !

Az élet eRepen azért nem lesz közben unalmas: barátokat találsz, chat-en beszélgethetsz a többi játékossal, sőt játszhatsz is (pl. a Kisgazdapárt a tagjainak hetente Kvíz játékot is szervez, értékes nyereményekkel). Böngészheted a sajtót is, minden nap sok, érdekes, hasznos cikket fogysz találni !

Jövedelmek
A játékban - jelenleg - a medálok hozzák a legtöbb jövedelmet egy kezdő számára, azt is aranyban.
1. HW medál (Hard Worker - Jó munkás). Rendszeres, minden napi munka esetén 30 naponként kapsz egy medált, mellyel minden alkalommal 5-5 arany jár !
2. SS medál (Super Soldier - Kiváló Katona) Rendszeres edzéssel 250 strenght (erő) pontonként jár egy-egy medál és vele 5 arany is. Alapszintű (nem fejlesztett) ingyenes edzőteremben napi +5 erőpontot kapsz, amihez hozzáadódik minden nap 1 pont a napi edzés teljesítéséért, illetve minden 5.-ik napon 5 bónusz pont (azaz elosztva napi 2 bónusz pont a napi edzés teljesítéséért). Elosztva, megkapjuk, hogy rendszeres napi ingyenes edzés esetén 250/(5+2)=35,7 naponként kapunk egy SS medált.
3. Barátok meghívása és megtartása a játékban szintén jövedelmező. A játék szabályzata szerint az általad meghívott játékosok által szerzett, medálokból származó aranyuk 10%-a mennyiségű aranyat kapsz, azaz, amint a barátod kap egy-egy medált és vele 5-5 aranyat, akkor te is kapsz 0,5-0,5 aranyat, mert behoztad a játékba ! Ha sikerült 10 barátot regisztrálj magad alá, akkor jár az SB medál (Society Builder) és vele újabb 5 arany.

Mibe- és mikor fektessük pénzünket ?
Kezdőknek azt ajánlom: gyűjtsék a pénzüket (aranyukat, forintjukat) !

Ne költekezzetek feleslegesen, ne vásároljatok holmi haszontalan dolgokat, csak kizárólagosan a küldetések teljesítéséhez szükségeseket !
Elsősorban a saját házunk és erőnk fejlesztésébe fektessünk !
Házunk fejlesztésével megnő az ”egy töltésre” ellőhető, napi energiánk mennyisége.
Erőnk fejlesztésével egyre több sebzést üthetünk a csatákban.

Fejlesztések
A házunk fejlesztéséhez szükséges épületeket megvásárolhatjuk a piacról. Gyakran megegyezhetünk az eladóval és visszakaphatunk 1-2 aranyat a vételárból is.
További épület- és edzőterem fejlesztéseket lehetőleg a párhónaponként esedékes promociók alkalmával tegyük, mikor általában 44% árleszállítással tehetjük !
Ha mindenképen sürgősen pénzre van szükségünk, akkor elbonthatjuk valamelyik, már nem szükséges épületünket. Vigyázat azonban: bontásnál csak az épület teljes árának felét kapjuk vissza, tehát lesz némi vesztességed is, még akkor is, ha kedvezményesen fejlesztetted.
Ha nincsen még összegyűlve a szükséges pénzünk, próbáljunk valakitől kölcsön kérni.
Ha sikerül kölcsönt kapni, úgy a megbeszélt határidő előtt adjuk meg adósságunkat és köszönjük is meg ! A jóhiszemű, segítőkész bajtársnak is szüksége van, számít rá !
Ha nem sikerül kölcsönt szerezni, ne csüggedjünk el: a következő alkalomra biztosan összegyűl a hozzávaló !

A fejlődéshez legfontosabb a türelem !


 

Komentari

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Dan 1,826, 07:17

kétszer adtad ki a cikket

Ungolim Pontius the Knight
Ungolim Pontius the Knight Dan 1,826, 07:22

Nekem úgy rémlik nemrég eltörölték a házfejlesztgetést, X szint elérése után ingyen maxra viszi : )

Nolmut
Nolmut Dan 1,826, 07:49

20. szintre érve 500 az energiád, nem kell cégeket venni már

Baldvin
Baldvin Dan 1,827, 05:13

" Alapszintű (nem fejlesztett) ingyenes edzőteremben napi +5 erőpontot kapsz, amihez hozzáadódik minden nap 1 pont a napi edzés teljesítéséért, illetve minden 5.-ik napon 5 bónusz pont (azaz elosztva napi 2 bónusz pont a napi edzés teljesítéséért)."
Ez nem igaz ... 1+1+1+1+5=9; 9/4=1,8

Ez sem igaz: "Rendszeres, minden napi munka esetén 30 naponként kapsz egy medált, mellyel minden alkalommal 5-5 arany jár"
Nem kell minden nap melózni már elég rég óta (tudomásom szerint).

Daakoo
Daakoo Dan 1,827, 08:51

Baldvin:
A cikk célja az útmutatás, nem az, hogy ezredmásodperc pontossággal kiszámolni a következő medált.
Igazad van mindkét esetben, de kötve hiszem, hogy egy első osztályos gyereknek meg tudod tanítani a másodfokú egyenletet.
Itt is ez van.
Előbb a működési elvvel kell tisztában lenni, aztán be lehet menni a részletekbe is.
Később ez utóbbiak is sorra kerülnek, ha már "minden tiszta".
🙂

Baldvin
Baldvin Dan 1,827, 09:50

Bocsánat...gondoltam cél a pontosság. Túl nagy volt az elvárás 🙂
Én balga...

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.