Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

ePiacgazdaság 4. - Gazdságunk

Dan 1,826, 07:13 Objavljeno u Hungary Rumunjska od Daakoo


A gazdaságunk (mindennapi) munkával, termeléssel illetve kereskedelemmel fejleszthető.
Kezdetben saját termelésünkből kell ”megéljünk”. Nyersanyag termelő földjeink és gyáraink termelése fedezi a napi szükségletedet, de, ha kérsz, támogatást is kaphatsz: ételt is, fegyvert is !
Étel annyi szükséges amennyit naponta elfogyasztasz. Fegyvert ajánlatos a rendelkezésedre álló legerősebbet használni (amit megtermelsz vagy támogatásképen kapsz). Ha étel- illetve fegyvergyártáshoz szükséges nyersanyag (”búza”, ”vas”) felesleged van, gyűjtsed össze, azt majd időnként eladhatod forintért a piacon ! Úgyszintén, ha van néhány gyengébb minőségű fegyvered (de van mellette erősebb is ! ), akkor a gyengébbeket is eladhatod a piacon, ugyancsak forintért, amit lassan, de biztosan gyűjtögethetsz.
Aranyat is kapsz alkalmanként: minden szintlépéskor 1-1 arany, a különböző (főleg harci) medál-kitüntetések pedig legalább 1, de többségben 5 aranyat (!) hoznak számodra.
Igaz, mindezekért meg kell keményen dolgozni ! Ne várd, hogy egyből megtömjed a zsebeidet forinttal, arannyal ! Arra is sor kerül, de szükséges akár néhány hónapi kitartás is !

Az élet eRepen azért nem lesz közben unalmas: barátokat találsz, chat-en beszélgethetsz a többi játékossal, sőt játszhatsz is (pl. a Kisgazdapárt a tagjainak hetente Kvíz játékot is szervez, értékes nyereményekkel). Böngészheted a sajtót is, minden nap sok, érdekes, hasznos cikket fogysz találni !

Jövedelmek
A játékban - jelenleg - a medálok hozzák a legtöbb jövedelmet egy kezdő számára, azt is aranyban.
1. HW medál (Hard Worker - Jó munkás). Rendszeres, minden napi munka esetén 30 naponként kapsz egy medált, mellyel minden alkalommal 5-5 arany jár !
2. SS medál (Super Soldier - Kiváló Katona) Rendszeres edzéssel 250 strenght (erő) pontonként jár egy-egy medál és vele 5 arany is. Alapszintű (nem fejlesztett) ingyenes edzőteremben napi +5 erőpontot kapsz, amihez hozzáadódik minden nap 1 pont a napi edzés teljesítéséért, illetve minden 5.-ik napon 5 bónusz pont (azaz elosztva napi 2 bónusz pont a napi edzés teljesítéséért). Elosztva, megkapjuk, hogy rendszeres napi ingyenes edzés esetén 250/(5+2)=35,7 naponként kapunk egy SS medált.
3. Barátok meghívása és megtartása a játékban szintén jövedelmező. A játék szabályzata szerint az általad meghívott játékosok által szerzett, medálokból származó aranyuk 10%-a mennyiségű aranyat kapsz, azaz, amint a barátod kap egy-egy medált és vele 5-5 aranyat, akkor te is kapsz 0,5-0,5 aranyat, mert behoztad a játékba ! Ha sikerült 10 barátot regisztrálj magad alá, akkor jár az SB medál (Society Builder) és vele újabb 5 arany.

Mibe- és mikor fektessük pénzünket ?
Kezdőknek azt ajánlom: gyűjtsék a pénzüket (aranyukat, forintjukat) !

Ne költekezzetek feleslegesen, ne vásároljatok holmi haszontalan dolgokat, csak kizárólagosan a küldetések teljesítéséhez szükségeseket !
Elsősorban a saját házunk és erőnk fejlesztésébe fektessünk !
Házunk fejlesztésével megnő az ”egy töltésre” ellőhető, napi energiánk mennyisége.
Erőnk fejlesztésével egyre több sebzést üthetünk a csatákban.

Fejlesztések
A házunk fejlesztéséhez szükséges épületeket megvásárolhatjuk a piacról. Gyakran megegyezhetünk az eladóval és visszakaphatunk 1-2 aranyat a vételárból is.
További épület- és edzőterem fejlesztéseket lehetőleg a párhónaponként esedékes promociók alkalmával tegyük, mikor általában 44% árleszállítással tehetjük !
Ha mindenképen sürgősen pénzre van szükségünk, akkor elbonthatjuk valamelyik, már nem szükséges épületünket. Vigyázat azonban: bontásnál csak az épület teljes árának felét kapjuk vissza, tehát lesz némi vesztességed is, még akkor is, ha kedvezményesen fejlesztetted.
Ha nincsen még összegyűlve a szükséges pénzünk, próbáljunk valakitől kölcsön kérni.
Ha sikerül kölcsönt kapni, úgy a megbeszélt határidő előtt adjuk meg adósságunkat és köszönjük is meg ! A jóhiszemű, segítőkész bajtársnak is szüksége van, számít rá !
Ha nem sikerül kölcsönt szerezni, ne csüggedjünk el: a következő alkalomra biztosan összegyűl a hozzávaló !

A fejlődéshez legfontosabb a türelem !


 

Komentari

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Dan 1,826, 07:17

kétszer adtad ki a cikket

Ungolim Pontius the Knight
Ungolim Pontius the Knight Dan 1,826, 07:22

Nekem úgy rémlik nemrég eltörölték a házfejlesztgetést, X szint elérése után ingyen maxra viszi : )

Nolmut
Nolmut Dan 1,826, 07:49

20. szintre érve 500 az energiád, nem kell cégeket venni már

Baldvin
Baldvin Dan 1,827, 05:13

" Alapszintű (nem fejlesztett) ingyenes edzőteremben napi +5 erőpontot kapsz, amihez hozzáadódik minden nap 1 pont a napi edzés teljesítéséért, illetve minden 5.-ik napon 5 bónusz pont (azaz elosztva napi 2 bónusz pont a napi edzés teljesítéséért)."
Ez nem igaz ... 1+1+1+1+5=9; 9/4=1,8

Ez sem igaz: "Rendszeres, minden napi munka esetén 30 naponként kapsz egy medált, mellyel minden alkalommal 5-5 arany jár"
Nem kell minden nap melózni már elég rég óta (tudomásom szerint).

Daakoo
Daakoo Dan 1,827, 08:51

Baldvin:
A cikk célja az útmutatás, nem az, hogy ezredmásodperc pontossággal kiszámolni a következő medált.
Igazad van mindkét esetben, de kötve hiszem, hogy egy első osztályos gyereknek meg tudod tanítani a másodfokú egyenletet.
Itt is ez van.
Előbb a működési elvvel kell tisztában lenni, aztán be lehet menni a részletekbe is.
Később ez utóbbiak is sorra kerülnek, ha már "minden tiszta".

Baldvin
Baldvin Dan 1,827, 09:50

Bocsánat...gondoltam cél a pontosság. Túl nagy volt az elvárás
Én balga...

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.