Cesitleme - Mixed Article

Day 1,526, 17:14 Published in Turkey Indonesia by IlichRamirezSanchez
Hayatın kendisi de bir çeşitleme değilmidir, rakı, balık, cigara, videoda film seyri, dillerde politika, konuştukmu koparız birden.
Artık konuşan biz miyiz bizi konuşturan bütün bu ortamı oluşturan etkenlermidir bilinmez.


dedim de aklıma geldi bir Çin atasözü :

Birinci kadehi insan içer.
İkinciyi kadeh içer. Sonra kadeh insanı içmeye başlar


Ben içki ayda yılda özel zamanlarda bazen güzel bir sohbetin içinde içkiyi can yoldaşı cigarasız almam. Paket olarak içmem sigarayı gider 4-5 dal alırım bakkalımdan, o akşam içerim, sonra kafam rahat.

Ne kadar tıp uzmanları içki ve sigarayı zararlarını açıklarlarsa açıklasınlar, tehlikeyi görmedikçe içki ve sigaradan uzaklaşamıyoruz.

İçki Sigara benim tek dostum

hep dost bilmişiz, müziğimize bile girmiş. lafı gelince Tanju Okan'ı anmadan edemeyeceğim.

Tanju Okan : "en iyi dostum içkim sigaram"
Sanatımıza değerli katkılarıyla büyük bir sanatçı olan rahmetli Tanju Okan'ın toprağı bol olsun.


Sağlık deyince dikkat edelim, Avrupa Komisyonu Taklit Mallar Komitesi sahte ürünlere dikkat çekmiş

1-SİGARA : Kuzey Irak başta olmak üzere komşu ülkelerden sokulan kaçak sigaralar oldukça tehlikeli. Çin’de üretilen sahte Tekel 2000 sigarasının içinden tahta tozu, küf, böcek ve böcek larvaları ile çok tehlikeli katkı maddeleri çıktı.

2-İÇKİ : En yaygın sahtecilikten birisi alkollü içkide yaşanıyor. Birçok tehlikeli maddenin yanı sıra özellikle karışımda kullanılan metil alkol zehirliyor ve körlüğe neden olabiliyor.

3-KOZMETİK : Saç dökülmesini engellediği iddia edilenler ciddi cilt hastalıklarına neden oluyor. Sahte parfümler ise akciğer ve böbreklerde ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

4-İLAÇ : Kilo verdirdiği iddia edilen lahana çorbası kapsülü ve biber hapı gibi ürünlerin sahtesi yoğun. Sahte Viagra, borik asit, kurşun tabanlı boya ve çimento içeriyor.

5-ZEYTİN : Olmamış zeytine kimyasal işlemlerle siyah renk verip olmuş zeytin gibi ticarete sunup büyük karlar elde ediyorlar.

6-PEYNİR : Küflü kaşardan eritme peynir üretiliyor. Kaşar peynirine soya yağı ve margarin katılıyor. Ufalanmış peynir jel ile birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor.

7-SUCUK SOSİS : Soya baharatla karıştırılıp sucuk imalatında kullanılıyor. Raf ömrünü uzatmak için gereğinden fazla nitrat katılıyor. Et yerine nişasta, tavuk derisi, zar, baharat ve tuz konuluyor.

8-TEKSTİL OYUNCAK : En yaygın sahtecilik oyuncakta. Kalitesiz ürünler bir yana, özellikle oyuncakta kullanılan boya, plastik vb. nedeniyle kanserojen etkiler görüldüğü kanıtlandı.

9-ZEYTİNYAĞI : Zeytinyağına kanola, fındık ve soya yağı karıştırılıyor. Atık yağ olarak anılan kullanılmış kızartmalık yağ tekrar karıştırılabiliyor. Tereyağına patates karıştırılıyor.

10-BAL : Nişasta, şekerkamışı, akçaağaç, darı ve mahua bitkilerinin çiçekleri, şeker pekmezi, hidrol, parafin katılıyor, düşük nem içeren ballara su ekleniyor.

Toplum sağlığına zarar veren sahtecilik ülkemizi dünyada sahte ürünlere açık 3. büyük pazar haline getirmiş.

Öte yandan parklarda fitness aletleri konmasını alkışlıyorum, tek çekincem aletlerin ne kadar bizlere dayanabileceği kuşkusudur, bir de hor kullanmamayı öğrensek güzel olur.

Düzenli Yürüyüş ve Egzersiz Hasta Olma Riskini Azaltıyormuş, Yürüyüş ve egzersizle, yüksek tansiyon ve kalp krizi riskinin azaldığını, kandaki kolesterol ve yağ oranının düştüğünü, şeker hastalığının düzene girdiğini belirten doktorlar, Kireçlenme, romatizma, baş ağrısı, kabızlık, şişmanlık ve hatta bazı kanser tiplerine bile yakalanma riski azaldığını ifade etmişler.


İçki Sigaradan bahsettim de içki ve sigara ortamında uzak duramadığımız bir hobimizden de bahsetmeden edemeyeceğim. Çoğu sohbet ortamlarımızda içki ve sigara içerken, güzel bir müzik veya güzel bir film eşliğinde siyaset tartışmadan edemeyiz. Birçok tartışmada hiddetlendiğimiz bile olur, teoride veya pratikte ayrıldığımız noktalar vardır. Ne kadar tartışırsak tartışalım, elimize içkiyi alıp bir yudum aldıkmı daha pozitif bakarız, arkadaşımızla ortak noktalarda anlaştığımız yönleri buldukmu da deymeye keyfimize, sonra tartışırız tekrar ya burda anlaşıyoruzda neden orda anlaşamıyoruz deriz, takılır kafamıza. İnsanız işte herkesle uzlaşamadığımız noktaları düzeltemeyiz bir çırpıda. Sonra bir gün karşılaşırız arkadaşla birimizden birimiz ikna olmuştur belkide ya o dediğin konuda haklıymışsın deriz. O dakika herşeye değerdir, biz insanız dostlarımızla uzlaşamayacak paylaşamayacak bir sorun bile olmasın isteriz. İçimizdeki insanca dostluk sevgisi bizi çakırkeyf haliyle de olsa yakalar dayanışmaya yöneltir. Dayanışma güzel şeydir arkadaşlar. Tartışma da güzeldir ama dayanışma ile bitmeyen tartışma bize yakışmaz