Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

Alt român se retrage din Republică

Dan 1,899, 01:04 Objavljeno u Romania Rumunjska od Ovidiu Sky
Salutare eConfrați,
Am avut mereu respect pentru virtuțiile umane indiferent de diferențele evidente ce ne caracterizează. Bineînțeles că nu suntem egali, bineînteles că ne place să credem că suntem autodidacți, că prin metoda comparației avem multe lucruri în plus sau în minus față de cel de lângă noi, bineînteles că cea mai deasă capcană a evoluției unui individ este autosuficiența ... Nu știu daca voi v-ați pus problema cât de identice sunt unele articole din eRepublik, aș fi caracterizat drept ironic și sarcastic daca v-aș spune că toți gândiți la fel când vine vorba de binele și progresul eRomâniei. Toți aveți aceleași obiective, inclusiv eu mă regăsesc în regula asta.

Am rămas îngândurat când Prim, ne-a anunțat pe forumul intern că se retrage la activitatea de 2 click-uri, explicația lui a fost pe cât de tristă pe atât de adevărată: " ... am senzaţia că ofer jocului mai multă atenţie decât merită. În plus, mi-am dat seama că nu se poate face nimic pentru a uni comunitatea românească. Poate că pare că renunţ prea devreme, dar nu vreau să mă agit pentru ceva ce nu merită."

Nu m-am gândit niciodată la asta, dar ideea încolțește în mintea mea - e posibil ca să nu existe nicio șansă pentru noi fratilor. Precum niste programe dintr-un sistem, facem același lucru over & over again ... aruncăm toți cu noroi unii într-alții până când obosim în fața ecranului, iar a doua zi o luăm de capăt ... eu unul refuz să mă conformez așa că mi-am propus, (ca să rămân cu placerea de a juca) să vad doar partea frumoasă a lucrurilor. De azi voi scrie doar despre ce văd frumos în eRomânia. Atât!P.S. Suntem 2000 de jucători activi (hai să zicem 1500) și nu reprezentăm nici 0.001% din cifra totală din RL. Toți, fiindcă n-aveați cum să jucați eRepublik, sunteți oameni inteligenți, asta cred eu ... Așa că vă dați seama de paradoxul situației ? vrem același lucru, cu aceleași mijloace, cu aceași oameni, în același moment ...

Și fiindcă m-ați urmărit până aici, vă fac cadou o vorbă înțeleaptă a lui Socrate:
toate faptele bune hrănesc și mai multe fapte bune
 

Komentari

Xpertiza
Xpertiza Dan 1,899, 01:52

Vorbim aceeasi limba dar nu ne intelegem deloc. Pacat de tara noastra frumoasa. Pacat de visele ce se naruie.

Regele DECEBAL
Regele DECEBAL Dan 1,899, 01:57

o7

Slevin07
Slevin07 Dan 1,899, 03:34

Beer for lifers
Respect for e-lifers

Consider ca ingame pot sa atrag multe simpatii ...not
In RL va veti dori sa aveti o persoana ca mine in jurul vostru.

Ruminantus
Ruminantus Dan 1,899, 04:17

Da, merita promovat.

sf petru II
sf petru II Dan 1,899, 04:22

o7

8-3=1
8-3=1 Dan 1,899, 05:22

i see you

GiovaniIm
GiovaniIm Dan 1,899, 06:10

frumos articol

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Dan 1,899, 06:16

asta e! a avut si internetu perioada lui de glorie.

Sharpone
Sharpone Dan 1,899, 07:48

tare ca fularul, caracteristic omului ce se vrea ambitzios, admirabil sa cedezi in loc sa faci ceva, macar galagie si tot ar conta, important ca te-ai rezolvat pe tine, ai scapat de stres ....

Wolf333a
Wolf333a Dan 1,899, 08:21

o7

bucin i
bucin i Dan 1,899, 08:22

2-clickersii recidiveaza, cand vad dead citizen atunci da hai sa mai zic retragere, altfel nu cred.

adrian11
adrian11 Dan 1,899, 08:26

cam multa ipocrizie la foarte multi. de ce nu se admite ca societatea in sine e total egocentrica: adica "mie nu-mi pasa de altul si altuia nu-i pasa de mine" ce tot filozofam atata pe o cretinitate de 2 lei. Daca ti-ar pasa de altii, poate ca ai incerca alta abordare... nu doar ca cedezi: un om caruia ii pasa de alti oameni isi da viata pentru ei, poate si moare incercand sa ii ajute, asta la nivel metaforic, dar multora le place doar sa fie ajutati, laudati, sustinuti, dar ei sa nu faca acelasi lucru in contrapondere, de aia e societatea atat de divizata si de aia tot aud tot felu de cretini egocentrici ca nu exista coeziune: e logic sa nu existe comunitate, atata vreme cat majoritatea isi urmaresc doar interesul propriu si nu dau 1 leu pe alti oameni, oameni dinafara grupului lor, iar respectivii oameni nu dau nici 1 ban pe cretinu alalalt care ii injura si atunci exista un perpetum mobile de cretini care se cearta pana la epuizare si nu va exista niciodata nici comunitate, nici bun simt, nici "tras la aceeasi caruta", pentru ca sunt prea multi ipocriti si societatea romaneasca e prea plina de cretini egocentrici.


Astept FP-ul, dar adevarul ramane!

TLC!

Luis Elvis
Luis Elvis Dan 1,899, 09:03

adrian11, comedian de circ, tu esti cel mai ipocrit dintre toti ipocritii eRepublik

Supafly Romania
Supafly Romania Dan 1,899, 09:07

wow, da' plecati odata si gata, atata galagie... 🙂

muricic
muricic Dan 1,899, 10:15

Intre noi sunt si oameni corecti. Daca s-ar uni toti intr-un partid, ar avea un cuvant de spus

JANNINI
JANNINI Dan 1,899, 10:37

Screw Socrates, Tutea put it way better...

msriasu
msriasu Dan 1,899, 10:47

Tu vei scria despre eRomania frumoasa iar eu despre cea urata 🙂

flj00
flj00 Dan 1,899, 11:10

> vrem același lucru, cu aceleași mijloace, cu aceași oameni, în același moment
Da' de unde! Cei cativa care chiar inteleg importanta urmarii ordinelor, chiar si atunci cand nu sunt de acord cu ele, sau cand nu le inteleg, sunt dupa impresia mea o minoritate. Ori fara disciplina si consecventa in urmarea ordinelor n-avem nici o sansa sa actionam coordonat.

E sport national in eRO sa-i bagi strambe CP-ului si sa nu respecti ordinele. In conditiile astea, credeti ca o sa avem vreodata succes?

Voi credeti ca din > 10K epolonezi toti sunt de acord cu politica guvernului lor? Ati auzit insa de vreun epolonez care sa fie membru cu acte-n regula in vreo UM poloneza si sa dea impotriva ordinelor? Nu ma refer la mers ocazional dupa BH pe coclauri, ci efectiv la neglijat DO cu consecventa. In eRO chestia asta din ce vad eu se intampla frecvent - si se vede si ne costa. Daca nu se intampla, aveam congres in momentul de fata.

(Exista candva un fenomen polonez notabil - o unitate militara poloneza a migrat in afara ePL la un moment dat, si n-avea nici o retinere sa lupte impotriva ePL. Aia a fost pe fata si organizat, asa ca nu consider exceptia aia ca fiind un argument impotriva comentariului meu.)

Ce nu inteleg multi eromani e ca miltaria e dictatura, si doar ca dictatura poate functiona. In momentul in care te-ai capatuit cu un comandat, si ala da un ordin, daca fiecare incepe sa faca dupa capul lui, in RL e impuscat pt. nerespectare de ordine. Cu un motiv valabil: nerespectand ordinele, nu pune in pericol doar rezultatul unei lupte, ci pune in pericol vietile camarazilor de arme. Fara o disciplina similara in ER, cam tot aia se intampla: se pierd batalii prea usor, in ciuda damage-ului considerabil pe care eRO il are disponibil. Si se pierd mai ales cele critice.

ardealu
ardealu Dan 1,899, 12:04

o7

ghishae
ghishae Dan 1,899, 13:26

flj00 doar o constatare: n-ai inteles nimic din jocul asta

Andrei Donciu
Andrei Donciu Dan 1,899, 13:28

De acord, nimic de adaugat...

Andrei Donciu
Andrei Donciu Dan 1,899, 13:31

ghishae - tocmai ca a inteles mai mult decat altii

NEMURICIUL
NEMURICIUL Dan 1,899, 13:39

o7

Acornion
Acornion Dan 1,899, 15:18

o7.
fiecare putem sa ne .... corectam/perfectionam intai pe noi înşine.

PelasgianWarrior
PelasgianWarrior Dan 1,899, 16:08

ni da tot in buda ai ramas. mai amu zicei ca romanii sant tradatori amu i-i vrei si afara din erepublik ?
no hai sa-t zic povestea ta asculta la badea

În vremea asta Cătălin,
Viclean copil de casă,
Ce împle cupele cu vin
Mesenilor la masă, Un paj ce poartă pas cu pas
A-mpărătesii rochii,
Băiat din flori şi de pripas,
Dar îndrăzneţ cu ochii,

Cu obrăjei ca doi bujori
De rumeni, bată-i vina,
Se furişează pînditor
Privind la Cătalina.

PelasgianWarrior
PelasgianWarrior Dan 1,899, 16:09

ni la el place ?

zmeuNY Dan 1,899, 18:58

Komentar izbrisan

8-3=1
8-3=1 Dan 1,900, 02:49

"Ati auzit insa de vreun epolonez care sa fie membru cu acte-n regula in vreo UM poloneza si sa dea impotriva ordinelor?"

Aha. E de notorietate. E o unitate militara intreaga chiar : )

BodiTheGreat
BodiTheGreat Dan 1,900, 04:58

pa, la revedere

Raul4HH
Raul4HH Dan 1,900, 05:39

Romania din pacate in mediul online si aici ma refer strict la jocuri de tip MMO, a fost de foarte putine ori unita, daia de multe ori am preferat sa nu colaborez cu romanii deoarece suntem foarte egoisti, si in cele mai multe ori preferam sa ne certam ca chiori intre noi si sa ne aruncam cu injuraturi deja faimoase unul in altul.

spidermarius
spidermarius Dan 1,900, 05:43

Îmi pare rău că nu pot vota decât o singură dată articolul acesta.

ValahianDusk
ValahianDusk Dan 1,900, 06:35

Pupati-va si haideti sa eliberam Banatul

Dilimanul
Dilimanul Dan 1,900, 07:41

"vrem același lucru, cu aceleași mijloace, cu aceași oameni, în același moment"

tocmai de aici apar problemele. de cele mai multe ori, acelasi lucru nu poate apartine mai multor persoane in acelasi timp.
orgoliul unora si dorinta lor acerba de a fi "cel mai tare" (sau macar printre cei mai tari), ii face sa nu mai gandeasca rational si devin dispusi la un moment dat sa lupte impotriva adversarului (fie el si virtual) cu toate armele posibile. faptul ca multi dintre jucatori se balacaresc in presa e o nimica toata. fii sigur ca, daca toti cei care jucam acest joc am fi in aceeasi cladire (ipotetic), ambulanta ar avea "abonament".


Fara o disciplina similara in ER, cam tot aia se intampla: se pierd batalii prea usor, in ciuda damage-ului considerabil pe care eRO il are disponibil
o7 flj00
(credeam ca sunt singurul care gandeste la modul asta)

Alegretto
Alegretto Dan 1,900, 08:53

Bravo Ovidiu. Scrii articole care sunt un castig pentru comunitate. Si-ai mai si enuntat practic o poveste plina de intelepciune:

1 Sa ai intelepciunea sa schimbi ceea ce se poate schimba
2 Sa ai intelepciunea sa nu schimbi ceea ce nu se poate schimba
3 Sa ai intelepciunea sa deosebesti intre cele doua intelepciuni.

cunetlog
cunetlog Dan 1,900, 09:34

nu esti singur. important este sa-i gasesti pe cei care gandesc ca tine:)

cunetlog
cunetlog Dan 1,900, 09:34

"fuga" este ultima varianta si cea mai rea;)

taieFrunze
taieFrunze Dan 1,900, 10:39

eRepublik poate fi privit si ca un experiment social (daca nu chiar de la asta s-a plecat).
Privind din perspectiva asta, e interesant de vazut cum am ajuns exact ca in viata de zi cu zi. O sa spuneti ca era de asteptat, din moment ce la butoane suntem tot noi, romanii zilnici. Da, e adevarat, insa aici aveam sansa de a fi altfel, de a demonstra ca putem fi mai mult.
Mi-e teama ca daca raman doar 2 romani in joc ei o sa fie certati.

carcotasuoro
carcotasuoro Dan 1,900, 16:02

Vand companie weapon Q4 cu 157 gold. Se cumpara compania de la piata cu 162 gold si dupa va virez eu 5 gold

Virgil Mihailescu
Virgil Mihailescu Dan 1,905, 03:39

" Suntem 2000 de jucători activi (hai să zicem 1500) "... si totusi sustineti ca 100 de voturi "pentru" pot hotari soarta eRomaniei...
Iar pluralul de mai sus nu este o forma de politete, ma refeream doar la tine si la prietenii tai.

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.