Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

[SVL] Puoluekokouksen päätökset

Dan 1,828, 07:58 Objavljeno u Finland Finska od Sinivalkoinen Liitto


Tervehdys, Sinivalkoisen Liiton jäsenet ja muu eSuomen kansa!

Sinivalkoinen Liitto järjesti maanantaina 19.11. puoluekokouksen, jonka tarkoituksena oli keskustella armeijauudistuksesta, medianäkyvyydestä sekä parista salaisella foorumillamme ehdotetusta asiasta puolueemme uusiksi linjavedoiksi. Kokoukseen saapui paljon osallistujia, ja keskustelu oli kiitettävän aktiivista.


Kokoukseen saapui paljon jäseniämme.


Puolueen kanta armeijauudistukseen

Jo aikaisemmin SVL oli päättänyt linjavedokseen tukea valtion armeijan kehittämistä, ja mielipiteet olivat edelleen samansuuntaisia. Iskuryhmäuudistuksen haittana myönnettiin olevan valtion asetuen keskittyminen melko pienelle osalle sotilaista, mutta hyötyjä todettiin olevan damagen parempi koordinointi tilanteisiin, joissa sitä todella tarvitaan. Puoluekokous päätti tukea armeijauudistusta ja näin ajaa eSuomen etua parhaalla mahdollisella tavalla.


Suora demokratia

SVL:n salaisella foorumilla oli ehdotettu suoran demokratian ajamista eSuomeen nykyisen edustuksellisen demokratian sijaan. Tämä aihe otettiin käsittelyyn kokouksessa.

Suora demokratia on määritelty seuraavasti:
” Suora demokratia on demokratian muoto, jossa pääasiallisia vallankäyttäjiä ovat kansalaiset. Ihanteena kaikkien kansalaisten yhtäläinen mahdollisuus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Tällaisia päätöksenteon mekanismeja ovat muun muassa kansalaisaloite ja kansanäänestys, jossa äänestyksen kohteena on aina päätettävä asia, sekä vaihtovaali, jossa päätetään istuvan edustajan luottamuksesta kesken toimikauden, sekä tuomareiden valitseminen kansalaisten toimesta. Myös kansankokous on eräs suoran demokratian keino.

Mitä tämä sitten tarkoittaisi eSuomessa? SVL päätyi kannattamaan seuraavanlaista järjestelmää: Kaikki nykyään Eduskunnan foorumiosiolla käytävät keskustelut ja äänestykset siirretään mediaan. Poikkeuksena eSuomen kansallista turvallisuutta uhkaavat asiat, jotka käsitellään KT-osiolla vanhan järjestelmän mukaisesti.

Tällä hetkellä kansalaiset kerran kuussa äänestävät puoluetta, jonka he ajattelevat vastaavan omaa aatemaailmaansa parhaiten. Puolueen puheenjohtaja on asettanut ehdokkaat järjestykseen, jonka mukaan osa ehdokkaista pääsee eduskuntaan puolueen äänimäärän mukaisesti. Suurin osa eSuomen puolueista on ns. vapaa-ajattelijoiden puolueita, joissa jäsenten sisäiset mielipiteet voivat olla hyvinkin erilaisia. Näin ollen puolue, jota kansalainen on äänestänyt, saattaa ajaa eduskunnassa täysin päinvastaista politiikkaa, kuin mitä äänestäjä kannattaa.

Tämä ongelma korjaantuu sillä, että kaikille kansalaisille annetaan yhtäläinen äänioikeus sellaisissa äänestyksissä, jotka nykyään käsitellään eduskunnan yleisellä alueella. Pelimekaniikan takia kongressivaalit kuitenkin säilyvät ennallaan, mutta niiden tuloksen mukaan valitut kansanedustajat käsittelevät vain kansallista turvallisuutta uhkaavat asiat foorumin KT-osiolla.

Sinivalkoisen Liiton mielestä kansanvalta toteutuu parhaiten mahdollisimman suoralla demokratialla.
Medianäkyvyys

Myös puolueen medianäkyvyydestä syntyi keskustelua. Ehdotettiin, että SVL voisi viikoittain julkaista katsauksia eduskunnan toiminnasta, mikä hyväksyttiin yksimielisesti. Pysykää siis kuulolla ja tilatkaa Sinivalkoinen Airut, mikäli haluatte kuulla eduskunnan tapahtumista.


Laki puolueiden PTO:sta

Kokouksen loppupuolella kysyttiin myös jäsenten mielipidettä Liberaalin Edistyspuolueen tilanteesta. Yleinen mielipide oli, ettei PTO:ta ole tapahtunut, koska eSuomessa puolueen kaappauksesta ei ole olemassa mitään lakia tai sääntöä. Tämä koettiin ongelmaksi, ja monen jäsenemme mielestä tällainen laki olisi hyvä saada aikaan. Keskustelu oli kuitenkin vasta alustavaa, eikä varsinaisia päätöksiä asiasta tehty.

- Fineros
Sinivalkoisen Liiton puheenjohtaja

 

Komentari

Sami345
Sami345 Dan 1,828, 08:00

SVL o/

Fineros
Fineros Dan 1,828, 08:01

SVL! o/

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Dan 1,828, 08:03

SVL! o7

Jarmo  Kaaleppi
Jarmo Kaaleppi Dan 1,828, 09:15

SVL o7

Cendorr
Cendorr Dan 1,828, 09:24

Hienoa 😃

TuuttiTonttu
TuuttiTonttu Dan 1,828, 10:24

SVLän päätökset sinisen puolueen lehdessä. Paras oli mielestäni viimeinen päätös jossa päätettiin, ettei varsinaisia päätöksiä tehdä.

Jolius
Jolius Dan 1,828, 10:53

SVL on päättänyt ulkoistaa tiedottamisen SP:lle?

Harald von Uleaborgir
Harald von Uleaborgir Dan 1,828, 11:26

SVL! o/

JudasGoat
JudasGoat Dan 1,828, 11:44

Suuret sarvet!

lanual
lanual Dan 1,828, 12:07

SVL! o/

Erius
Erius Dan 1,828, 12:09

SVL! o/

@Jolius ja TuuliTonttu

Ei kai suututa kun SPllä ei ole omaa orgia? ; P Vaan vähäisestipä SP mistään tiedottaa niin ettepä te sellaista taida tarvitakaan.

Kendo Yanar
Kendo Yanar Dan 1,828, 22:38

Hei kiitos SVL että te tuette meitä ja olette samaa mieltä että se ei ollut mikään PTO.

SVL o/

Fettis
Fettis Dan 1,829, 23:02

hei miks SVL:n artikkelissa on JudasGoatin kuva? ja pliis PIENENTÄKÄÄ tota logoa t. assburgeri

aslakki
aslakki Dan 1,829, 00:00

Vieläkö joku jaksaa leikkiä tuon puoluepolitiikan kanssa,kärsinyt inflaation laimeiden puoluekokoustensa kanssa jo aikapäiviä sitten....

Meemi
Meemi Dan 1,829, 07:59

SVL! o/

Zalizare
Zalizare Dan 1,829, 10:28

SVL! o/

Oiskipoiski
Oiskipoiski Dan 1,829, 14:13

SVL! o/

JokkeT
JokkeT Dan 1,830, 23:20

äSVeeäL

Kekkis
Kekkis Dan 1,830, 23:31

SVL o/

Zacharia Raven
Zacharia Raven Dan 1,830, 05:52

" Kaikki nykyään Eduskunnan foorumiosiolla käytävät keskustelut ja äänestykset siirretään mediaan. " Voi voi..ja miten niitä seurattaisiin? Miten vanhat päätökset ja keskustelut olisi löydettävissä? Ei ikinä tuollaista. Niistä voi kyllä tiedottaa mediassa paremmin, mutta keskustelu ei ole sujuvaa pelin kommenttirajoitusten vuoksi, minkä lisäksi artikkelit hukkuvat unholaan heti, kun ne on menettäneet tuoreutensa. Myös äänestysperseily pelin puolella hirvittää.

kalupakki
kalupakki Dan 1,830, 06:06

zakke nyut turpa kiinni

Fineros
Fineros Dan 1,830, 07:25

@Zacharia Raven

Keskustelut ovatkin ongelmallisia, ja koska foorumilla käytävää keskustelua ei voitaisi mitenkään estääkään, tulee osa keskusteluista luultavasti olemaan siellä edelleen, vaikka suora demokratia toteutuisikin. Artikkelit voitaisiin myös arkistoida foorumille, josta ne on löydettävissä nopeasti. SVL ei kannata foorumin lakkauttamista, mutta politiikan tulisi tapahtua enemmän itse pelin puolella ja olla avointa kaikille kansalaisille.

ajono
ajono Dan 1,830, 11:16

SVL! o/

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.