[MEB] TÜRKİYE İTTİFAKLAR TARİHİ - 3 ( ONE DÖNEMİ)

Day 1,833, 13:32 Published in Turkey Greece by trmay

DUYURU: Yarın son katılım günü olan yarışmamız 2.12.2012 tarihine, önümüzdeki Pazar gününe ertelenmiştir.
http://www.erepublik.com/tr/article/2160475

Değerli eTürkiye vatandaşları;
İttifaklar tarihinde eTürkiye'yi incelediğimiz yazı dizisinde bu hafta ONE'yi araştırdık.

Makale "ONE hakkında genel bilgi" ve "ONE ile eTürkiye ilişkileri" şeklinde iki başlıkta incelenecektir.

ONE İTTİFAKI HAKKINDA GENEL BİLGİ

The Order of New World (Yeni Dünya’nın Düzeni) ya da kısa adıyla ONE 6 üye ile kurulan askeri ittifaktır.

ONE ittifakı 2010 yılının sonlarında Sırbistan ve Macaristan’ın Phoenix'ten ayrılması ve ittifaktan ayrılan ülkelerin arasında kurulmuştur. Polonya ve İspanya’nın EDEN’den ayrılmasıyla bu 4 ülke daha sonra ONE olarak anılacak ittifakın temellerini attı. İttifakın resmi kuruluşu 31 Mart 2011 yılıdır. Ancak ittifak NWO (New World Order) adı altında önceki bir kaç ay çalışmaya devam etti. 12 Nisan 2011’de Makedonya Cumhuriyeti (FYROM) ve İsveç , 13 Kasım 2011 de ise Endonezya ONE’ a katıldı.

Bu askeri iş birliğinin ardından ONE Romanya’ yı bölgeden atarak özgüven kazandı. Devam eden haftalarda Sırbistan daha ön plana çıkarak Sırp etki alanındaki EDEN ülkelerine karşı aksiyonlar planladı. Kısa süre içinde ONE 2011 Mart ayı başlarında saldırı savaşlarına girişerek V. Dünya savaşının çıkmasına sebep olmuştu.

Sayısız isimsiz çatışmalar Doğu Avrupa’da sürerken bu durum IV. Balkan savaşı ile Adriyatik savaşına ve sonuç olarak ONE’ın sistematik olarak EDEN ülkelerine saldırmasına ve Bulgaristan’ ın işgaline sebep oldu.
Aynı zamanda ONE Batı Avrupa’da Terra üye ülkelerine de saldırılarını sürdürdü. II.Polonya-Almanya savaşına, böylelikle de Polonya’nın Almanya’nın bir çok orjinal bölgesini işgal etmesine yol açtı. Bu çatışma III. İspanya-Fransa savaşına ve sonucunda ONE’ın Fransa’ yı işgaline yol açtı.

Başlangıçta ONE tahrip edici bir güçle Romanya, Hırvatistan, İtalya, Bulgaristan, Fransa ve Portekiz’I işgal etmesinin yanında ABD, Brezilya ve Çin’i de fethetmeye çalıştı.

Aşağıdaki videoda ONE’ ın baskın olduğunu dönemi çok açık bir şekilde görebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=7cXzikpMBd8&feature=player_detailpage#t=2s


Ancak EDEN ve Terra arasıdaki ortak hareket ve hatta saldırı stratejisi ONE’ ın önemli bir kaç yenilgi almasına yol açtı. Brezilya’ nın istilası için yapılan saldırı neticesinde ONE, Güney ve Kuzey Amerika’ daki topraklarını da kaybetti.

Bulgaristan Kurtuluş Savaşı sırasında FYROM tüm orjinal bölgelerini kaybetti. Sırbistan Asya seferindeki Rusya-Sırbistan savaşı sırasında başarısız olunca bu bölgeden tamamen atıldı. Fransa özgürlüğüne kavuştu, İsveç II.Baltık Savaşı’nda istila edildi ve Sırbistan EDEN istilasına maruz kalarak 3 Nisan 2011’de Belgrad’ı kaybetti.
Birleşik Krallık (UK) pazarlıkların ardından 11 Aralık 2011’de ONE içi oylama sonucunda ittifakın resmi üyesi oldu. Sonrasında 12 Aralık 2011’de Iran ve Slovenya da ONE’a katıldı.
24 Aralık 2012 Iran ONE’dan ayrıldığını açıkladı
17 Temmuz 2012 İspanya ONE’dan ayrıldığını açıkladı
1 Ağustos 2012 İspanya ONE’dan ayrıldığını açıkladı
4 Ağustos 2012 Macaristan ONE’dan ayrıldığını açıkladı.
4 Ağustos 2012 tarihinde ONE resmen dağılmıştır.

eTÜRKİYE ile ONE İLİŞKİLERİ

eTürkiye Panam ittifakından ayrıldıktan sonra yönünü ONE’ye çevirmişti. ONE’ye resmi bir üyeliğimiz olmadı. Ancak pro-ONE dediğimiz ONE yanlısı bir dönem geçirdik.
ONE süreci eTürkiye için inişli çıkışlı bir dönemdi .

eTürkiye ONE için ne ifade etmişti?
eBulgaristan ve eYunanistan gibi iki Eden ülkesiyle savaş halindeydi ve bu da ONE için bir duvar vazifesi görmesi demekti.
e-Çin’in e-İran üzerinden balkanlara geçişini engelleyen tampon bölgeydi.
Sürecin genelinde Sırbistan,Macaristan,Polonya,Arjantin ve Makedonya ile yakın ilişkilerimiz vardı.
Ama başta belirttiğim gibi, ONE ittifakında ülkelerin ittifak anlayışını idrak edememiş olmalarından olsa gerek, istikrarın yaşanabileceği bir ittifak değildi.
O dönem eTürkiyenin aktif gruplarından İnci grubu Kıbrıs’a yerleşti.
Türkiye bu dönemde ciddi sınırlara ulaşmıştır. Hatta bu genişleme “tekerlek” denilen mizahi anılan, olayı tetiklemiştir. Tekerlek projesinin haritası :


e-İspanya yönetimi ile e-Türkiye’nin arası hep soğuktu. İspanya ile aramızdaki soğukluğun başlıca nedenlerinden biri Arjantin ile devam eden mpp mizdir. e-Türkiye ONE sürece boyunca yalnızca bir kez İspanya ile mpp imzalamıştır. Bunun nedeni Brezilya ile olan savaştır.

Türkiye’nin resmi üye olmamasındaki en önemli etken e-İspanyaydı.
ONE’den kopuşumuzda da yine e-İspanya etkeni büyük öneme sahiptir.Dönemin sonlarında e-İspanya başkanı olan ONE yetkilisi Angeldav, bir Leh’e verdiği röportaj’da e-Türkiye’yi sahtekar ve hilebaz diye tanımlamıştır. Devamında e-Türkiye yönetimi sert bir tavır takınarak ONE’ye nota vermiştir. Aşağıda bu konu ile alakalı olarak Keshme tarafından açılan makaleyi görebilirsiniz.

http://www.erepublik.com/en/article/-trgovernment-diplomatic-note-of-turkish-goverment-to-one-tur-eng-1838446/1/20

İspanya ile anlaşmazlık devam ederken e-TR Anılkoc zamanında en geniş sınırlarına ulaşmış, Rusya tamamen fethedilmiştir. Aşağıda Anılkoc zamanında Avrupa haritasındaki değişimi görebilirsiniz;

http://www.youtube.com/watch?v=QmaAVODHrzM&feature=related


Sırplarla yakın ilişkilerimiz Kosova’nın bağımsızlığı ile ilgili oylama yapıldığında bozuldu.
Oyun yönetimi tüm dünya vatandaşlarına “Kosova resmi ülke olmalı mı” diye sordu. eTürkiyenin %83 ü evet oyu kullandı. Sonuç e-Türkiye ile e-Sırbistan arasındaki iplerin kopmasına neden oldu. Kıbrıstaki İnci oluşumu, olayların üzerine Sırbistanı trollemiştir.

Sırplarla e-TR nin arası açıldıktan sonra, e-TR Polonya ile yakınlaştı. Hatta iki ülke arasında ikili pakt kurulmuştur. Bu dönemde eTR Romanya’ yı işgal etmiştir. Macarlarla yapılan anlaşma sonucunda Romanya macarlara bırakılıp güneye inmeye karar verilmişti. Ama İranlılar Sırpların büyük desteği ile Arap yarımadasını işgal ettiler. Geri vermek içinde para istediler. Bunun üzerine e-TR Arap yarımadasını RW ler le özgürleştirmesine rağmen Makedonlar hızlı davranarak bu bölgeleri e-TR den önce almıştır.

Sırbistan e-TR’de yapılan Kosova oylamasının yüksek çıkmasının sebebini İNCİ grubu olarak varsayıyordu. Bu sebeple e-TR Sırbistan ile arayı düzeltmek için Kıbrıs’ a NE vermiştir. Sırplarla bir kaç saat içinde mpp göndermişlerdir. Ancak bu savaş Kıbrıs yani İNCİ grubu ile arayı açmakla kalmamış, Sırbistan ile arayı da düzeltememiştir..

eTürkiye ilk başlarda resmi üyelik kazanmadığı ONE’nin son dönemde resmi üyelik tekliflerini reddetmiştir. Ve ONE üyeliği askıya alınmıştır.

AnılKoç’un ekledikleri:

dönem ONE üyeliğimiz karşısındaki en büyük karşı görüş İspanya dan geliyordu. Ancak burada şunu belirtmekte fayda görüyorum aslında İspanya halkı tarafından çok seviliyorduk ki birçok savaşına o dönem destek verdik. Burada ONE birliğinde etkin rol oynamamız ve ikili ilişkilerimiz bu kişilerin önüne geçti. İlk kez İspanyada halk oylaması yapıldı ülkemiz için ve bu oylama neticesinde zaten bu ülkeden aldığımız desteği daha çok legalleştirmiş olduk.

Dönem itibari ile çok amaçlı planlarımız vardı. Zaten bunları sırasıyla hayata geçirdik. İlk olarak Yunanistan ateşkesi sağlanmıştı. Teknik562 ve Atillableda’in buradaki gayretleri takdire şayandır.Dost ülkeler ile uzun ve güzel stratejiler geliştirildi. Eksik bonuslarımız ve bu bonusları nasıl elde edebileceğimiz konusunda hem fikir olduktan sonra çalışmalarımıza hız verdik.Yani bir birey olarak o dönemi şöyle özetleyebilirim. İstiyorduk ve alıyorduk. Bunu ukalalık olarak algılamayın gerçekten çok güçlü bir ülke birbirine bağlanmış bir halk vardı. Yani bu ülkenin her bireyi gücünün tamamını yine bu ülke için kullanıyordu. Hangi ülkede yaşarsa yaşasın hangi partide olursa olsun hangi görüşü benimserse benimsesin herkes bu ülke için elinden geleni sonuna kadar yapmıştır.
Sbhttn'in ekledikleri :

Kosova olayı hakkında biraz bilgi verir misiniz?

O zamanın galat-ı meşhuru "Kosovo is Kosovo" ya da "Kosovo is Serbia" idi. Bu sloganlar etrafında insanlar kendilerini konumlandırıyordu. Daha sonraki dönemlerde Başkan Vekili olarak Sırplar ile görüştüğümde bu konuyu yine gündeme getirdiler. Sırp Başkanı, Kosova üzerindeki Yugoslavya dönemi hakimiyetinin ne kadar uzun olduğundan filan bahsettiler. Kendilerini de Yugoslavya'nın hamisi gördüklerinden, tabii olarak Kosova meselesindeki tezlerinin haklılığından, bizim duruşumuzun yanlışlığından bahsettiler. Hatta sözünü de "Kosovo is Serbia" diye bitirdi. Ben de böyle bir argüman sunmasına çok şaşırdığımı söyledim. Bu argümanın nasıl hataları olduğunu anlattım. Çünkü Kosova üstündeki Sırbistan işgali, Sırbistan üstündeki Türk işgalinden daha kısa sürüyordu. Senin bu argümanından yola çıkarak, "Serbia is Ottoman" deyip sözü bitirdim. Verecek cevap bulamamışlardı. Hatta o dönem bu diyalog dışarı da taştı.

Arjantin ile aramız nasıldı?

ONE içerisinde o dönem Arjantin'in karşıdan vurması ile ilişkilerimiz kopma noktasına geldi. Bunda ABD' nin de katkısı oldu. Arjantin o dönem ABD ile yakınlaşmasının heyecanını bastıramadı. Dış politika, ikili ilişkilerde sınırları çizip, kendinizi o sınır çizgilerinin içerisinde konumlandırmanızı gerektirir. Arjantin'de orada her konuda ABD' nin yanında yer aldı. Sonra hatalarını kendileri kabul ettiler, yakınlaşmak, ilişkileri onarmak için ilk adımı o yüzden onlar atmıştır. Teknik562'de o dönem Arjantin ile bireysel ilişkilerinden yola çıkarak bazı onarımlar yaptı. Onlara da hatlarını telafi edecek fırsatlar sundu. İlişkimiz bir anda düzelmemiştir yani. Süreç onu getirmiştir.

Dönem ile ilgili hatırladığınız önemli bir savaş var mı?

Dönem ile ilgili bir çok savaşı hatırlıyorum ama İç Anadolu savaşının yeri bende ayrıdır. Son iki round kalmıştı ve o zamana kadar tüm kaynaklarımızı tüketmiştik. Kanalda 300 kişi var ama vurabilecek durumda 3-4 kişi anca çıkıyor. O iki round ben komutayı devraldım ve bir simülasyonla savaşı yönettim. Hahahaha. Oldukça tiyatral ve mizahiydi. İşte cephe gerisinden askerlere annelerinin yazdığı mektuplar geliyor, onları okuyorduk. Yaralılar taşınıyordu. bizim erlerden enstrüman kullananlar türkü çağırıyordu. Nihayetinde kaybettik ama herkes çok eğlenmişti. Kaybetmiştik ama umudumuzu değil.

Gurkaan'ın ekledikleri:

Dönemin sonlarında eİspanya başkanı olan ONE yetkilisi Angeldav, bir Leh’e verdiği röportaj’da açık şekilde e-Türkiye’ye ve eTürkler’e hakaret etmişti.

Bizde e-TR hükümeti olarak ONE’a nota verdik. Makale silinmesi ve angeldav adlı kişinin görevinden istifa etmesini talep ettik. Talebimiz üzerine makale derhal silindi fakat angeldav istifa etmiyordu. ONE yönetimi ise sürekli oyaliyordu bizi. Onun adına özür diliyorlardı ve konuyu farklı yerlere çekme çabasına girmişlerdi.Hatta peru ya karşı savaşan Türkler var bu yüzden özür makalesi açmalısınız gibi konuyu değişmek için saçma sapan isteklerde bulunmuşlardı. tabi ki biz asla böyle bir şeyin olmayacağını kendilerine söylemiştik. Artık ONE yönetimi ile aramızda bir soğuk savaş başlamıştı. Angeldavin sağlık sorunları nedeni ile görevini bırakacağını söylüyorlardı bize ancak ONE hq daha sonra açtığı makalede Türkiye ile şimdilik görüşmeleri dondurduklarını açıkladılar.

ONE bu hamleyi yapınca tabi bizde sessiz kalmadık. Aylardır Bulgaristan'ın balkanlara girmemesi için blok görevi görüyorduk ama artık bunun değişme vakti gelmişti. ONE’ in ilişkileri dondurduğunu açıkladıktan bir kaç gün sonra Bulgaristan’la anlaşma yaptık ve artık ONE’ in tetikçiliğini değil kendi bonuslarımız için savaşır olduk ve kısa zamanda bonusları fullledik .Tarihte en uzun süreli bu bonusları korumayı da başardık (lastik hariç)

Shout :
[MEB]eTR ONE dönemi Tarihi: http://tinyurl.com/tronedonem