Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

[МИ] СПЕЦИЈАЛ : Дани Србије

Dan 1,914, 13:12 Objavljeno u Serbia Srbija od Ministarstvo informisanja


Поштовани грађани,

овај број посвећен је неким важним датумима, како еСрбије тако и СЖ Србије, па стога и назив чланка - Дани Србије.На почетку формирања српске играчке заједнице, због непостојања еСрбије у Ерепублику, првенствено су наши играчи бирали еГрчку, да би већи део времена пре увођења наше еДржаве провели у еАустрији и оформили тамо јаку базу. Крајем јануара, те 2009-е године Админи обавештавају Ерепублик заједницу да ће еСрбија бити додата у фебруару. Коначно...

11. фебруар - Дан увођења еСрбије у Ерепублик !Српски играчи из еАустрије селе се у матицу и чине прве кораке ка успостављању првих државних институција. Отварају се компаније, под називом " Националне компаније Србије ". Првих пет компанија биле су : Храна Q3, жито Q2, дрво Q2, гвожђе Q1, поклони Q1. ( дрво и поклони не постоје више као ресурси или производи, и били су актуелни у В1 верзији игре ).

Влада еСрбије је била одређена још пре појављивања на мапи, отпочиње пријављивање играча за амбасадоре као и новчане донације ка Народној банци Србије, ради отварања нових фирми јер новостворене државе немају право да располажу новцем који добијају од Админа док се не одрже први конгресни избори. Прва странка која се формира у еСрбији носи назив - Патриотска странка Србије ( ПСС ).2 недеље пре одржавања првих конгресних избора у еСрбији, формира се привремена српска Влада, а новоформирани државни Орг "МУП Србије", издаје чланак са обавештењем на српском и енглеском језику :

"У име народа желим да пожелим добродошлицу свим становницима новонастале еСрбије, са жељом да у наредном периоду напредујемо и ојачамо. Желим да се захвалим свима који су радили на томе да од једне мањине у еАустрији, направимо своју државу и своју организацију државе. Ово није учинак и заслуга 2, 3 или 5 људи, ово је заслуга свих Срба и оних који су се мукотрпно борили за настанак наше државе.

Истина је да смо у једном тренутку били омражени од стране еАустријанаца због наводног преузимања власти и завођења диктатуре ради уништења еАустрије, што је чиста неистина. Јер да нисмо преузели власт на кратко администратори вероватно нам не би дали државу овако брзо. Још једном пре него што пређем на важније теме желим да вам срдачно захвалим на вашем труду и пожелим добродошлицу од Министарства унутрашњих послова еСрбије."

Овај чланак је садржао и списак Владе еСрбије :У тренутку објављивања овог чланка, еСрбија је имала 26 становника.

МУП организује попис становништва, заједно са остатком Владе, обавља врло важне послове увођења реда у државу, као што су стабилизација тржишта, због бројних шпекуланата на тржишту новонастале еСрбије. Привремена Влада је имала много посла и морала је да се избори са многим проблемима, осим економских, следили су први конгресни избори који би омогућили да еСрбија може да располаже сумом од 1.000 голда и 40.000 динара од прикупљеног пореза како би наставила да се развија.

Новац који је еСрбија требала да добије, играчи из других земаља су видели као прилику за брзу зараду, пре свега румунски ТО тим и Хрвати. Патриотска странка Србије ( ПСС ), излази на једне од најдраматичнијих и најважнијих избора који су се икад одиграли на Ерепублику. Хрватски и играчи једног од 2 војна савеза у то време, ATLANTIS-a, покушавају уз помоћ свих средстава да освоји већину у конгресу преко странке "Српско Косово", док је друга ТО странка била "Радикална странка" коју су основали еИранци и еИталијани.

Током повољног почетка и већине у конгресу током првог дела гласања, долази до преокрета, пре свега болесном опсесијом Хрвата да преузму српски конгрес по сваку цену, име странке "Српско Косово" мењају у Патриотска странка Србије са тачком којом се није видела због дужине имена, а постављају и исти лого као и оригинална ПСС. Предност се топи, пљуште увреде једних и других, ПСС пада испод 50% конгреса и тада се контактирају Админи и обавештавају о овом потезу Хрвата и њихова странка бива преименована у "Unnamed party", ствари се поправљају пре свега уз помоћ играча из еРусије, еМађарске, и многих других земаља, али се коначан исход није знао све до објаве званичних резултата избора, нешто после 9 часова изјутра.

На слици, коначан проценат и број гласова.Постојање 2 велика савеза у то време еСрбију ставља пред тежак изазов, јер је требало одабрати страну како би се лакше пребродили први месеци постојања. Први велики савези су се звали PEACE GC, касније PHOENIX, касније у измењеном облику, ONE, док је други савез носио име ATLANTIS, претеча данашњег EDEN.Након првих конгресних, нашу земљу су очекивали подједнако важни, први избори за председника еСрбије. Први кандидат за председника еСрбије био је играч Matija. Убрзо долазе и нови играчи, након објављивања чланка о Ерепублику у часопису "Свет компјутера". Чинило се да ће све ићи како треба, али долази до несугласица у врху ПСС-а која је окупила све тадашње играче у земљи. Јавља се сумња међу водећим члановима ПСС-а, Azoo Lazoo, SER_JOLEX и Matija, који су имали шифру НБС, како се троши новац. Крећу свађе, долази чак и до оставки неких конгресмена ПСС, и са почетне предности од 22 : 18 и већином у Конгресу, долази се до броја 16 : 16, јер су и неки хрватски играчи у међувремену дали оставке.

5. март - први председнички избори у еСрбији

На изборе излази Matija испред ПСС, али и хрватски играч Borkan. Ситуација је изгледала добро, Matija је имао предност сво време, али у поподневним часовима једини српски кандидат добија бан. Неверица међу нашим играчима.

Писање админу није уродило плодом, јер се испоставило да је Matija 10ак дана раније, хрватском играчу Sucko слао увредљиве поруке и да је зато кажњен. Тих дана пало је много оптужби између играча ове 2 земље, настао је хаос, који је по свему судећи био још раније испланиран од стране хрватских играча, под називом "Дани гнева", чији је идејни творац био сам противкандидат на првим изборима, Borkan, који је тако постао први председник еСрбије са 48 гласова.

ДАНИ ГНЕВА

Након интензивирања свађа између наших и хрватских играча, следе банови, неки играчи, између осталих SER_JOLEX и Makica, дају оставке на место конгресмена, и тако се убрзо урушава Влада еСрбије, а губи се и већина у Конгресу. Сада већ преузети Конгрес изгласава неповољне, простим речником, пљачкашке законе о трансакцији новца на налоге појединих хрватских играча. ПСС не контролише више ништа у еСрбији, али убрзо неки чланови странке преузимају Радикалну странку и мењају име у "Спасимо еСрбију" - СеС, коју је водио играч FURYANS ( раније, Dejan Z. Djordjevic ). Нови играчи и део ПСС сачињавају новоформирану СеС.

Borkan, као председник еСрбије објављује рат еХрватској, који није могао отпочети до 28. марта, до када је трајала заштита за све новоуведене земље.

Након престанка заштите, почиње окупација еСрбије. Иако јачи и бројнији, еХрвати су "освојили" еСрбију притискањем Retreat дугмета које је имао сваки председник државе, у овом случају, Borkan. еСрбија бива сведена на 2 регије, Шумадију и Јужну Србију.АКЦИЈА " ХРАБРИ КРОЈАЧ"

Српски играчи успевају да се консолидују и да након много боље организације освоје чак 34 мандата у Конгресу. Међутим, играчи који су остали у окупираној еСрбији, тј. осванули у еХрватској, напуштају игру, док многи одлазе у друге земље, а бригу о остатку играча преузимају организације попут "Српске православне цркве", коју је водио Vladimir Kezic, каснији председник СеС-а, али и "Срце за еСрбију" коју су водили Makica затим играч Bandigarf.

Преостали играчи информације добијају од приватних а не државних новина, међу којима се истичу Lipec-ове новине, "Sr.bin", касније лидер СеС-а али и председник еСрбије, који након победе на изборима 5. априла амбициозним идејама и плановима уз помоћ свих виђенијих еСрба формира Савет за националну безбедност. Један од тих планова је био да се купи и постави прва болница у Ј. Србији.

еСрбија је била у тешкој ситуацији, без потписаних МПП-ова, осим са еМађарском, није могла сама да се брани, нарочито из својих територија јер није било болница како би се играчи лечили после битке. Следи иницијатива мађарског играча Norbi-ја и тајни план под називом - "Храбри кројач", који Lipec убрзо представља јавности. Детаље ове акције и свих осталих догађаја који су описани у овом тексту можете опширно прочитати у ПДФ издању "Историја еСрбије 1 и 2. део" ( клик на сличице за читање ) :15. фебруар - ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ ( СРЕТЕЊСКИ УСТАВ )Дан државности Републике Србије је проглашен 10. јула 2001. године, али га Србија као самостална држава почиње обележавати тек од 2006. године, након одвајања Црне Горе. Овај национални празник свечано се обележава 15. фебруара, којег верници и Српска православна црква славе још као Сретење Господње, а истог датума 1835. донет је први Устав тадашње српске кнежевине (Сретењски устав), којим је укинут феудализам, а уједно означава зачетак савремене српске државности. Требало би нагласити да већина држава бивше Југославије и данас има проблем са доказивањем своје државности.14. фебруар - ПРВИ СРПСКИ УСТАНАКПрви српски устанак је био устанак Срба у Београдском пашалуку и околних шест нахија против Турака у периоду од 14. фебруара 1804. до 7. октобра 1813. године. Отпочео је као локална побуна против дахија, а прерастао је у прву фазу српске револуције. Устаници предвођени Карађорђем су успели да у значајном временском интервалу ослободе пашалук. Овај устанак је претходио Другом српском устанку 1815, који је на крају довео до стварања модерне Србије. ( извор : Википедија )
МИ се нада да сте уживали у овом чланку, а то ћете нам показати гласањем и коментарима на исти. За писање текста коришћени званична "Историја еСрбије" из 2 дела, као и Википедија.

С поштовањем,

Watan Tanka испред МИ тима за месец фебруар.

 

Komentari

Ravnogorac
Ravnogorac Dan 1,914, 13:14

Какв величанствен чканак!!!

СВАКА ЧАСТ МИНИСТАРСТВУ ИНФОРМИСАЊА!!!!

Georgian woolf
Georgian woolf Dan 1,914, 13:20

Koj flashback \o/ hvala na podsecanju ...

Watan - 5+ (:

arhangellord
arhangellord Dan 1,914, 13:23

v

Ivana Ica
Ivana Ica Dan 1,914, 13:24

o7

SashaL
SashaL Dan 1,914, 13:27

Odličan tim, odličan specijalist za vizuelni prikaz.

Bravo! : )

Predsjednik Republike SrBske
Predsjednik Republike SrBske Dan 1,914, 13:30

о7

fuson
fuson Dan 1,914, 13:31

СВАКА ЧАСТ МИНИСТАРСТВУ ИНФОРМИСАЊА!!!! x 2

New-and-Now
New-and-Now Dan 1,914, 13:34

o7

New-and-Now
New-and-Now Dan 1,914, 13:35

(vi ste dokaz da moze i da se pise i da se kvalitetno radi. Hvala sto demantujete vase kolege ministre koji smatraju da je nepotrebno pisati tekstove)

DijanaBL
DijanaBL Dan 1,914, 13:40

Bravo WT, super clanak : )

Ovo su neke stvari koje, pretpostavljam, vecina igraca danas ne zna.
Glas za MI, naucismo nesto : D

o7

vujmilos
vujmilos Dan 1,914, 13:46

o7

PutinPOWER
PutinPOWER Dan 1,914, 13:53

v

BokiYamaha
BokiYamaha Dan 1,914, 13:59

Svaka cast za clanak
vote & sub
Bravo jos jednom o7

pavle5
pavle5 Dan 1,914, 14:00

Bookmark this page
o7

Fernando Colunga
Fernando Colunga Dan 1,914, 14:06

Sjajsno o7

Miljicaa
Miljicaa Dan 1,914, 14:07

Svaka čast, ovo je genijalan članak!

ZareLegenda
ZareLegenda Dan 1,914, 14:19

Vidis kako znamo saslusati kritike i uraditi nesto u vezi toga. Samo da je malo vise takvih kao ti koji imaju neke konkretne kritike i sugestije.
o/

Miljicaa
Miljicaa Dan 1,914, 14:48

Ma samo da je više takvih kao ti da usliše sugestiju, a ne da sve shvataju kao napad... Gde bi nama kraj bio 😁

War3hous313
War3hous313 Dan 1,914, 14:07

Bravo za clanak!
o7

Koja 92
Koja 92 Dan 1,914, 14:08

o7

ZareLegenda
ZareLegenda Dan 1,914, 14:17

Svaka cast!

Watan Tanka
Watan Tanka Dan 1,914, 14:18

Хвала, људи ! Уколико има још сугестија о чему би МИ могло да пише, само пошаљите поруку мени или у сандуче Орга. МИ стоји на располагању. о7

Chopp
Chopp Dan 1,914, 14:20

Srećan dan državnosti Srbijo!

Been there, done that!

Lepe plate nekada u eIndoneziji! : D

Hvala mentorima još jednom. Da nije bilo vas i Lipeca, eSrbija ne bi postigla ni delić onoga što jeste!

o7

Chopp
Chopp Dan 1,914, 14:35

Da ne zaboravim i štrumfove, one silne Slavonije(čini mi se 11 komada), udaranje u RW na pogrešnoj strani, put za LK... Eto teme za pisanje ; )

Lisac the Philosopher
Lisac the Philosopher Dan 1,914, 14:21

dobar.

de Medici
de Medici Dan 1,914, 14:31

To je bila igra koju smo svi voleli,a ne ovo...
Tada je strategija stvarno dolazila do izražaja,a i eBiznis je mogao da donese zaradu.

dragan4s
dragan4s Dan 1,914, 14:33

bravo

heffe
heffe Dan 1,914, 14:52

o7

AZTE
AZTE Dan 1,914, 15:26

Одлично! Даре о7

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Dan 1,914, 15:30

Odlican
o7

BEJH
BEJH Dan 1,914, 15:33

svaka čast!

odličan članak!!!

coolinbun
coolinbun Dan 1,914, 15:42

Super podsecanje .... petica za watana

Nek se malo kolege iz drugih ministarstava ugledaju na vas, barem po trudu koji ulazete u glasilo ministarstva.

Admiral Yamamoto
Admiral Yamamoto Dan 1,914, 17:13

Svaka cast Watane ! o7http://www.youtube.com/watch?v=qtp0HIgma18

Mogli ste i ovaj klip da ubacite doslo je dosta ljudi preko ovog dosta

FastFive
FastFive Dan 1,915, 23:30

e tako se ovo djubre nekad igralo, srcem!

serbiankid
serbiankid Dan 1,915, 00:06

Тако! Супер чланак, одлично! \o/

Filip Fico Popovic
Filip Fico Popovic Dan 1,915, 00:32

Свака част, одличан чланак!

Dina.Klik
Dina.Klik Dan 1,915, 00:37

сјајно о7

galigal032
galigal032 Dan 1,915, 03:33

bravo odlican clanak samo tako nastavite

Rastko1991
Rastko1991 Dan 1,915, 03:36

MilosDj
MilosDj Dan 1,915, 03:48

Odlican clanak o7

Don Lex
Don Lex Dan 1,915, 04:07

Одличан чланак о/

miletic vladan
miletic vladan Dan 1,915, 04:20

СВАКА ЧАСТ МИНИСТАРСТВУ ИНФОРМИСАЊА!!!!

Leo Vilson
Leo Vilson Dan 1,915, 05:16

Ouuu o7 Do koske

ShemalePOWER Dan 1,915, 06:18

Komentar izbrisan

ShemalePOWER
ShemalePOWER Dan 1,915, 06:19

Procitao sam clanak do kraja i odlican je!

Mr.JSO
Mr.JSO Dan 1,915, 06:52

Bravo

Ubod sisa
Ubod sisa Dan 1,915, 07:42

Svaka cast! Bravo! o7

Ankesenamen Ra
Ankesenamen Ra Dan 1,915, 08:00

Svaka cast o7

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Dan 1,915, 08:32

Svaka cast

Omadon
Omadon Dan 1,915, 10:58

super članak
glas

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.