Ambijent uključi/isključi

Join the new world

 

[НАПРЕД] Първата крачка е направена. Вие сте на ход.

Dan 1,821, 06:33 Objavljeno u Bulgaria Bugarska od eLpFiend


Започвам тази статия мотивиран от негативизма изливащ се от страна на властимащите партии по повод новия проект, в който бях поканен да участвам. Журналистиката не ми е в кръвта и обикновено пиша само с цел. Сега изпитвам нужда, а да се карам с някого под статиите просто мразя и предпочитам това да е вариантът.Недоволството, което забелязвам, е предимно от младите играчи, които смятат, че пенсиите се връщат с една единствена цел – власт. Дали е така... трудно е да се каже. Мога да дам моята гледна точка. Власт никога не съм търсил, но по стечения на обстоятелствата съм я получавал в ръцете си до известна степен в играта. Предимно нуждата го е налагала, когато трябва да се свърши някаква работа и няма кой друг да се заеме.Тръгнах в тази посока, за да покажа ситуацията, която ми бе описана като причина за създаване на този проект. Нещата просто не са на мястото, няма кой да задвижи машината, липсва мотивация, всичко спи и чака нещата да му паднат от небето.Събрали сме се хора от всякакво естество и с познания за всяка сфера на играта. Целта е една – да работим докато положението не се върне в релсите си. За 11те дни, в които сме заедно и нищим нещата мога да кажа, че много се изприказва, много начинания се започнаха и се надявам скоро да видим реални резултати.
С това какво сме направили и какво ще направим спирам до тук. Какво ще излезне всъщност от проекта... само времето ще покаже. А това какво сме направили, фактите говорят за нас.Въпросът ми към вас е защо веднъж не преглътнете първичната си реакция и не помислите колко може да спечели еБългария от едно такова обединение на силите. Ако наистина смятате, че сме некомпетентни... добре, това бих го разбрал и приел. Лошото е, че нещата изглеждат така сякаш се чувствате обидени, че не участвате, не сте били поканени, че се чувствате застрашени властта да не ви бъде отнета. Правите нещата да изглеждат така сякаш създаваме коалиция срещу вас. Това не е вярно.Въпрос 1Защо не сме поканили активно работещи хора от БДП, БНФ, НБ и КП?

ОтговорНе се стремим да разяждаме партиите отвътре, а и най-вероятно щяхме д а бъдем превърнати в агитатори и да ви настроим негативно още повече към нас. Проектът в първоначалната му форма е с идеята да събуди продуктивни играчи с неформулирана политическа ориентация. Хора, които в момента не са в ядрото не нито една партия, но хора с потенциал да свършат много за еДържавата ако получат тласък и мотивация.
Въпрос 2Кой може да участва в проекта?

ОтговорВсеки! Независимо дали нов или стар играч, политически опонент или съюзник. Всеки човек, който е готов да забрави миналото и да дойде да градим една еБългария, без конфликти. Проекта започна със сравниелно малко ядро, но набъбна изключително след като много хора изявиха желание да помогнат. Ако чувствате, че имате потенциал, самопоканете се и няма да ви бъде отказано.
Въпрос 3Ще успеем ли да издържим без да се избием и да работим позитивно, каквато е идеята?

Отговор - Ха! Мен ако питате... В началото не вярвах, че е възможно, като вкараха хора, които не са ми изключително приятни. Но се замислих... Струва ли си да се караме в една игра. Ако сме тук, за да се забавляваме и да си прекарваме приятно, нека го правим. Лично аз, със стъпването си в чата, забравих всякакви различия и съм готов да работя за общото благо. Виждам го и в другите, като мога да ви уверя, че това си е постижение, като погледна хората, които са вътре и светлината, в която ги познавах – политически опоненти.
Въпрос 4Струва ли си?

Отговор - Като се има предвид, че това е игра... най-вероятно не си струва да влагаме усилия, но много от нас са оставили следа в нея по една или друга причина, контактите си стоят, надграждат и ни бутат да се върнем и да правим това, в което сме добри, да дадем част от времето си за да симулираме тази реалност за останалите и да извлечем позитивното от нея – социалните контакти и позитивните моменти. Дали си струва... Не знам... Но определено не си струва да си хабим нервите в безсмислени караници за виртуална власт и пари. Нека насочим тези усилия за подобряването на това общество, от което сме част.
Въпрос 5 - Защо създадохме партия и я кръстихме надпартийна?

Отговор - Гласът народен не е този, който гласува законите и ще прави промените, колкото и да ни се иска. За тези цел е нужна структура и депутати. Дълго мислихме за вариант, който да е удачен и работещ за целите ни. Все пак всички започнахме проекта с реалната идея, че не се обвързваме партийно, а ще работим заедно докато нещата не започнат да работят както трябва.
Въпрос 6Каква е личната ми мотивация да се включа?

ОтговорКойто ме познава може да каже, че съм позитивен играч, не обичам да се карам, но съм фен на градивните спорове. Готов съм да работя, когато има цел и посока. Време нямам много, но компенсирам с продуктивност. еРепублик не я имам за краста, но ми е мила играта и смятам, че мога да спомогна за еРодината си. Мнението ми е, че ако ние направим първата крачка ще успеем да вдигнем летвата и всички се раздвижи.Накрая ще се обърна към всички останали партии – Това е само игра. Нека направим така, че като се каже българска му работа да се има предвид задружна и добре работеща, а не обратното.

Ние сме се върнали за нещо позитивно и сме готови да работим с вас. Направихме първата крачка към сплотяване на еБългария. Чакаме вашия отговор с протегната ръка за приятелство.


 

Komentari

Dimitar Ianakiev
Dimitar Ianakiev Dan 1,821, 06:38

TL;DR

V.Antonov
V.Antonov Dan 1,821, 06:38

Soldier for Hire
Soldier for Hire Dan 1,821, 06:39

Първата крачка е направена. Вие сте на ход.

Sando Griffin
Sando Griffin Dan 1,821, 06:42

Ако наистина се работи и наистина се върши нещо за доброто на всички, то не е нужно да сте във властта, а в същото време вършейки тези неща властта сама ще "дойде" при вас.

Absfresh
Absfresh Dan 1,821, 06:46

Много хубава статия, браво.

NKFV
NKFV Dan 1,821, 06:48

За позитивна политика, за бъдещето на еБългария!

Empiree
Empiree Dan 1,821, 06:54

Нов бардак със стари курви не се прави.

Защо не си запазихте старите бардаци,а сега бълвате нови през 2 седмици ?

kalpazan
kalpazan Dan 1,821, 06:58

Защото старите бардаци се амортизират бе, Пешко. Не знам във вашия как издържате изобщо... 😃

Spidercho
Spidercho Dan 1,821, 07:09

Как може да сте толкова нагли и от първия ден да плюете бе ? Гледаме Ви колко сте кадърни последните няколко кабинета...аре stfu наглеци.

Jeunny
Jeunny Dan 1,821, 07:09

Емпо, а вие излъгахте бебетата да гласуват за вас и какво?
Един месец нищо няма да правите?

Soldier for Hire
Soldier for Hire Dan 1,821, 07:10

Емпи ей затова.
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5837925_700b.jpg
Падаме и става отново готови за борба, а не да се крием. Нови идеи, нови проекти и всичко в полза на държавата. За едно по светло бъдеще на България.

Spidercho
Spidercho Dan 1,821, 07:10

Аз лично виждам доста кадърни, можещи и трезво мислещи хора в "NAPRED" и бих Ви подкрепил с моя глас при следващите избори.

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Dan 1,821, 07:10

Емпи ей затова. Падаме и става отново готови за борба, а не да се крием. Нови идеи нови проекти и всичко в полза на държавата. За едно по светло бъдеще на България.
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5837925_700b.jpg
x2

FallenBG
FallenBG Dan 1,821, 07:16

Емпо, седи си у стария бардак и недей да знаеш много.

П.П. Инициативата е хубава и ви пожелавам успех.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Dan 1,821, 07:22

Емпо, боклук недоизметен, нещо бучиш и не мога те разбре.. пак ли надуваш оная свирка с 2-те топки?? : )
я докато си взимаш въздух м/у напъванията, вземи и коментирай следното:
http://www.prikachi.com/images/449/5490449P.png
Greevas: " i fuckin hate bulgarians "
тоя Гривас май беше действащия в момента президент издигнат от вашата партия...

и на края, но не на последно място.. гълтай, да не се задавиш : )

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Dan 1,821, 07:23

колкото до статията и идеята.. подкрепям!

Bukso
Bukso Dan 1,821, 07:24

Ето заради тези коментари по-горе се включих в НАПРЕД! Стига с тия интриги и простотии, имаме нужда за малко сплотяване. Живо чудо е, че от българи се организира партията. С успех НАПРЕД!

traptukan
traptukan Dan 1,821, 07:35

Емпо е гей, ще яде моя кожен змей.

LitoII
LitoII Dan 1,821, 07:49

Вот! (((:

KrumStrashnii
KrumStrashnii Dan 1,821, 07:50

Jeunny Day 1,821, 07:09

Емпо, а вие излъгахте бебетата да гласуват за вас и какво?
Един месец нищо няма да правите?

Ти пък как го реши това? Минали са едва 7 дни от започването на мандата. При Кодер за това време ние нищо не правихме. Войната дойде, тъй като румънците я започнаха и то в края на мандата. Какво стана тогава? Биха ни. За това млъквайте и дайте време.

kiril73
kiril73 Dan 1,821, 07:53

Все нови партии все за младите и накрая някви tsarvulи пре*бават работите.
LpFiend нищо лично, тебе много те уважавам, ама вече почва да ми писва всеки месец да се пишат статии за такива партии.

Ruletero Reloaded
Ruletero Reloaded Dan 1,821, 07:56

Круме... румънция беше затрита сумати време, нямало какво сме да правим. От началото на мандата освен да преебете цялата еБългария друго не виждам. "Национална катастрофа" - така мога да опиша положението сега. С почти всички бонуси и накрая се отказахме от тях да подпишем едни мизерни МПП-та с ЕДЕН-ци. Да ви имам и мандата...

Absfresh
Absfresh Dan 1,821, 08:02

KrumStrashnii , днеска е 9-и ден. Ние седим и чакаме нещо да се случи.

Бъдете честни и си кажете, досега имаше ли как да е по-голем фейла?
Може да плюете Кодера, да допусна много грешки, но остави Румъния без конгрес и вкара Индонезия и Македония в КОТ. Само това е огромен успех.

DS_4Ka
DS_4Ka Dan 1,821, 08:05

Напред-назад :Д

докато не се напрай здрава структура всичко ше бъде лабаво. Тия партии сао влошават нещата, уж създават някъв интерес, или поне така би трябвало, но в крайна сметка слойте си сичките картите на масата.

Интерес на сички партии: Силна държава
Цел: Обединение
Резултат: Разединение

:Д илъ с м е тъжно.

глистите винаги ше се врът там дет им е угодно, колкото и партии да напрайте се някой ден някой глист ше се намести и там. Не правете партии, прайте структури!

Kpakpa
Kpakpa Dan 1,821, 08:07

Да изведем България на 1. място в играта!

Sasho Ve
Sasho Ve Dan 1,821, 08:07

Круме, по точката Война в предизборната програма, още след 1вия ден не остана постижимо нещо... Това говори много лошо за обещанията и спазванията им...

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Dan 1,821, 08:09

За позитивна политика, за бъдещето на еБългария!

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Dan 1,821, 08:17

Круме, я и ти като адвокат без покритие на БНФто как ще коментираш на Грийвъса изказването че мразел страшно много българите ??
няма как да си пропуснал предишния ми коментар, но не ти изнася да го засягаш, а ?? : )

като издънени чайници сте.. вода нямате, пара вдигате.. тъпи бенефарски клоуни!

TIE-Fighter
TIE-Fighter Dan 1,821, 08:43

@Empiree Нов бардак със стари курви не се прави. Позволявам си да се изсмея на развален испански - jajajajaja Ти нова курва ли играеш в бардака на гривас? Ми свали няколко кила грим. Погрижи се за увисналия задник. Затегни бюста малко...

Mistressbuster2
Mistressbuster2 Dan 1,821, 09:01

Wanna ad pretty Mofa of e-Bulgaria? (Dark Mistress the Executrix)
Here is her skype: Buffy_bites

Shyneins
Shyneins Dan 1,821, 09:18

АБе БНФ-арците що мълчите? Айде отговорете на човека : )

Greevas: " i fuckin hate bulgarians "
Кой беше тоя мухльо бе?

Silvar Tarantula
Silvar Tarantula Dan 1,821, 09:26

Empiree .......... като говорим за курви хмммммммм ... колко ти е тарифата?

Bay Vesko
Bay Vesko Dan 1,821, 10:41

Някой/и са се сетили, решили и привели в изпълнение проект НАПРЕД. Добре. Който споделя идеята се присъединява. Още по добре. Защо, мамка му, тези които не споделят идеята започват да го плюят?!?
Плюещи - гледайте си в "канчето" и си развивайте вашите проекти и идеи. Не си слагайте дупето където не трябва - може да го отнесете. Състезавайте се, а не дърпайте назад хора които имат време, желание и идеи. Времето е най-точния съдник!
А Вие - Вие сте плюнки!!!

THUGSTYLE93
THUGSTYLE93 Dan 1,821, 10:57

samo partii pravite ni6to interesno

dzynka
dzynka Dan 1,821, 11:38

Винаги съм била за обединение и целенасочена работа от страна на всички партии заедно в името на националния интерес . Въпроса е - защо не направихте обединение между партиите , а създавате нова партия , която била надпартийна .
Нима нямаше да може да се изпълнят всички тези проекти , ако бяхте ОБЕДИНИЛИ съществуващите партии и техните усилия в името на общата кауза ? Защо например не направихте някакво обединение наистина надпартийно , което да бъде поставено на услугите на е бГ .

dzynka
dzynka Dan 1,821, 11:44

След като това надпартийно формирование има подкрепата на всички парламентарно представени партии , не виждам , кое щеше да спре тази коалиция . Момента наистина е дошъл и мисля че такова обединение между всички партии нямаше да бъде трудно да се постигне . Вместо това , вие направихте партия , като ни обяснихте , че това не било партия и нямало да преследва политически цели , ами щяла само за благото на народа да работи .

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Dan 1,821, 11:48

Дзънке, хайде спри се вече! Ако те интересува нещо конкретно - питай. Не виждам защо ги пишеш тези коментари постоянно

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Dan 1,821, 11:48

мрънкало бих добавил

dzynka
dzynka Dan 1,821, 11:50

Аз съм ЗА обединение в името на интересите на еБГ . Но не съм сигурна дали това е истинската ви цел . Дори и да не е това истинската ви цел , ако покрай постигането на другите си цели , имате добрата воля да направите съществена промяна в по- добра посока , аз лично винаги бих ви подкрепила . Събрали сте се кадърни и можещи хора , с много опит в играта , с много възможности , ако вие не успеете да направите промяната .... трябва да правим революция 🙂
Успех , ще помагам с каквото мога .

dzynka
dzynka Dan 1,821, 11:52

MDFKing , ти кога ще се научиш да изчакваш хората да спрат да говорят и тогава да ги опонираш 🙂

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Dan 1,821, 11:58

Не мисля че съм комуникирал с теб и няма откъде да знаеш дали изчаквам или не.

пп Ще почакам един час преди на напиша следващия коментар 😉

dzynka
dzynka Dan 1,821, 12:06

😁)) пиши , аз свърших вече с коментарите , ти ако искаш продължавай

Have No Fear The End Is Near
Have No Fear The End Is Near Dan 1,821, 12:22

той нз дали ще продължи, но аз ще продължа. Защо всеки повтаря "защо не направихТЕ" а не вземе да каже " направихМЕ" примерно. След като имате претенции предлагам да вземете и останалите да се включите и да направиМЕ нещо заедно. Но както виждам за вас е по - лесно да пишете коментари под статии и да плюете само. А същевременно нищо градивно да не казвате или да правите 🙂

TIE-Fighter
TIE-Fighter Dan 1,821, 12:35

dzynka Отваряш тоя линк http://www.erepublik.com/en/main/presidential-elections/42/1352102400 и ще видиш ОБЕДИНЕНИЕ на ПАРТИИ. Под всеки кандидат. "Картел" казано с други думи. Това тук не е коалиция на партии. Представи си че това е сбирщина от отрепки. Хора. Не партии.

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Dan 1,821, 12:45

Дзънке, ако аз до сега съм имал добри идеи но не съм имал време да ги реализирам а биха дали положителен резултат за еБГ но не виждам положително настроени хора на които да ги споделя и да ги реализират а само ще ги използват за да вземат медал за президент и отново ще си кретам в слабата еБГ
Трябва ли да се откажа?еми не- писна ми да сме лузери - и реших да потърсия промяна и се обърнах към обявяваните за върли мой противници : )
Побъркал ли съм се ? еми не съм - просто действам надпартийно

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Dan 1,821, 12:48

Дзънке - изхождайки от притеснението ми че добрите идеи ще се използват за медалеене то реших че ще търся съдейстие от НАИГРАЛИ се "опоненти" и се събрахме Аз от ОБ, НКФВ от ПНБ като "върл" мой противник и Абса като реформист който хич не се понасяха със Стоич обявяван за Обеец : )
От всички изброени : ) само аз нямам медал така че ако искаш да се съмняваш в някой и в нещо - съмнявай се в мен ако ме предложат след 1 година за президент : )

eLpFiend
eLpFiend Dan 1,821, 12:54

Ректора президент +1

@ дзънка

Ще се радвам и ти да дърпаш каруцата наречена еБългария напред, заедно с нас, вместо да го играеш песимистка и опозиция (:

RECTOR of TU Gabrovo
RECTOR of TU Gabrovo Dan 1,821, 12:56

Фиксирах 3ма човека лидери на 3 различни партии които в достатъчен етап от времето са тълкувани като противници а някой от тях (ОБ и ПНБ) и като върли противници : )

Пари ли са ми предложили Абса и НКФВ за да комуникирам с тях и да им споделя идеите си : ) - едва ли - просто седнахме и говорихме и се разбрахме че ако се караме още ще си седим и ще падаме още по надолу. Казахме си че ще се опитаме да действаме ЗА БЪЛГАРИЯ с позитивизъм помежду си - аз им вярвам, а вие си решете с времето

dzynka
dzynka Dan 1,821, 13:16

Казах , че съм с вас и ще помагам 🙂 Няма как да не го направя , ако това ще донесе обединение и нещо положително за еБГ , която идея преследвам още откакто бях бебе 🙂 приемете думите ми не като тролене и плюене , а като градивна критика , нали ще се разбираме и ще бъдем позитивни ? 🙂

TIE-Fighter
TIE-Fighter Dan 1,821, 13:33

dzynka Това е идеята

 
Objavi svoj komentar

Što je ovo?

Čitaš članak koji je napisao građanin eRepublika, virtualne strateške igre za više igrača koja se temelji na stvarnim državama. Kreiraj svoj vlastiti lik i pomogni svojoj državi da stekne slavu, dok se ti dokazuješ u ulozi ratnog junaka, renomiranog izdavača ili financijskog stručnjaka.