Cum se poate constitui o parolă sigură?

Day 2,921, 09:55 Published in Romania Republic of Moldova by crismblog00


* Folosește o combinație de litere mari și mici, împreună cu cifre și simboluri. Poți folosi diverse tehnici prin care să ții minte o astfel de parolă. De exemplu, poți alcătui o propoziție din care să iei prima literă a fiecărui cuvânt la care să adaugi simboluri și cifre. Sau pot fi cuvintele din primul vers/refrenul melodiei preferate. Sau poți să îți creezi propriile coneziuni dintre literele, cifrele și simbolurile pe care le alegi pentru parolă. De exemplu, A este prima litera a numelui învățătoarei din clasele primare, 9 este de la câte julituri am avut în genunchi când eram mică, z este numele autorului preferat, 497 $ este cât aș vrea să fiu plătit pe oră; nU^a%Rfi.misto?

* Cu cât mai lungă cu atât mai bine. Încearcă să ai o parolă de cel puțin 8 caractere.

* Nu folosi aceeași parolă pentru toate conturile. Măcar schimbă câteva elemente, așa încât să ai câteva variații pe care să te bazezi.

* Dacă ți se pare complicat să îți gestionezi toate conturile, poți folosi un manager de parole. Nu scrie parolele pe o bucată de hârtie pe care o ții în portofel sau pe un post it lipit de monitor.

sursa: http://protectiavietii.gnulinux.ro/parola-ta.html