Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Rezultati akcije i podjela dobivenih srestava za eBebe !!!

1,860 jour, 04:00 Published in Bosnia and Herzegovina Bosnie-Herzégovine de usefulll
Rezultati akcije:
Do sada je prikupljeno:
-8 GOLD
-1076 BAM
-1037 HRANA
-76 Q7 ORUZIJA
Moglo bi se reci da se dosta prikupilo.
Igraci koji su dali donaciju su:
-Tifa Beganovic: 1GOLD
-Osvetnik21: 50BAM
-Kalasnjikov: 100BAM,2GOLD
-Kundur: 1GOLD
-Wazir: 100HRANE,1GOLD
-Dubrovnik 1919: 630 HRANE
-BH Hero: 561BAM,3GOLD,76ORUZIJA Q7,57 HRANE
-Atomic: 65BAM,50HRANE
-Dzahid osenik: 100BAM
-Ik17: 200HRANE,200BAM
Igraci koju su dobili donacije:
-Tvrtko: 200HRANE,100BAM
-Lukavac: 200HRANE,294BAM
-Henry Hull: 2GOLD,150BAM
-Amar Osmanovic: 250HRANE,150BAM
-Major Avdo: 100HRANE,100BAM
-Jos jednom sam poslo zaboravio sam nik: 150BAM

Bebe koje hoce da dobiju donacije nek mi posalju poruku sliku njihovog skladista ni nemoj te zamrljati vase pare i gold.Bebe racunam one ispod
27 lvl tako da mi nesalju poruku oni iznad 27lvl.
Da vas posjeti malo na akcije koje cu jos preduzet u ostvarenj lakse igre bebama i dovodzenja novih igraca.Do nove godine cu da napravim tur za bebe poslje nove godine krecem pravit youtube akaunt na kojem cu stavaljat video od erepablika u cilju prikupljanja igraca.

VOTE
SUB
PODJELIT
 

Commentaires

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo 1,860 jour, 04:32

Evo i Britanci priznaju, "Bošnjani" ne postoje, u srednjovjekovnoj Bosni su živeli samo Hrvati i Srbi:

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/700826/Bosnia-and-Herzegovina/277548/The-arts#toc223949

Vi ste nastali od poturčenih Srba! \o/

Henry Hull
Henry Hull 1,860 jour, 05:56

vidi i ja sam ispod level 27 xD

VukasinMrnjavcevic
VukasinMrnjavcevic 1,860 jour, 08:49

Па наравно да "бошњаци" не постоје, тај назив је настао '90их година.... ваљда им се свидео што их запад назива bosnians па су они некако решили да то прераде у "бошњаке"... мени је лично криво што се босанци (Срби и хрвати, али превасходно мислим на Србе) љуте кад их назовем босанцем јер мисле да их индентификујем са овом измишљеним народом. А они су босанци из једног простог разлога јер живе у тој регији, као што су шумадинци људи из шумадије, војвођани из војводине итд.

HZ87Sa
HZ87Sa 1,860 jour, 16:28

Tomislav i Vukasin veliki kompleksaši ...

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo 1,861 jour, 02:59

I Britanci su kompleksaši jer ne priznaju postojanje "dobrijeh Bošnjana"? X D

Major Avdo
Major Avdo 1,861 jour, 08:49

v 12 s od prije lvl 25

Ban Ninoslav
Ban Ninoslav 1,861 jour, 10:35

Nevjerovatni kompleksi od strane pripadnika kmetovskih naroda. Britannica vrlo jasno kaze: "The terms “Serb” and “Croat” were in this period tribal labels; they were subsequently used to refer to the inhabitants of Serbian or Croatian political entities and only later acquired the connotations of ethnic or national identity in the modern sense."

Bosnjaci su drevni narod a Bosna je najstarija jos uvijek postojeca drzava na Balkanu. To su cinjenice. Nijedan historicar danas ne smatra da su Bosnjaci nastali od Srba/Hrvata. Ostaju vam samo bajke.

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo 1,861 jour, 16:39

"The terms “Serb” and “Croat” were in this period tribal labels"

Aali (1542.-1599.) je bio osmanskoturski povjesničar. Rodom je bio iz Galipolja.

U Bosni je živio trideset godina na dvoru bosanskih valija (namjestnika). Za hrvatsku je povijest značajan po tome što je bio prvi koji je u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao Hrvatima.

U svojoj povijesti Kunhulahbar, poznatoj pod imenom Tarihi Aali on piše:

"Što se tiče plemena Hrvata, koje se pripisuje rijeci Bosni, njihov se značaj odrazuje u veseloj naravi; oni su po Bosni poznati i po tekućoj rijeci prozvati (Bošnjaci). Duša im je čista, a lice svijetlo; većinom su stasiti i prostodušni - njihovi likovi kao značajevi naginju pravednosti. Golobradi mladići i lijepi momci poznati su (na daleko) po pokrajinama radi naočitosti i ponositosti, a daroviti spisatelji kao umni i misaoni ljudi. Uzrok je ovo, što je Bog - koji se uzvisuje i uzdiže - u osmanlijskoj državi podigao vrijednost tome hvaljenom narodu dostojanstvom i čast njegove sreće uzvisio kao visoki uzrast i poletnu dušu, jer se među njima nasilnika malo nalazi. Većina onih, koji su došli do visokih položaja (u državi) odlikuju se veledušjem to jest: čašću i ponosom; malo ih je, koji su tjeskogrudni, zavidni i pohlepni. Neustrašivi su u boju i na mejdanu, a u društvu, gdje se uživa i pije, prostodušni. Obično su prijazni, dobroćudni i ljubazni. Osobito se odlikuje ovo odlično pleme vanrednom ljepotom i iznimnim uzrastom."

Malo dalje Aali kaže:"Bez sumnje Bošnjaci, koji se pribrajaju hrvatskom narodu, odlikuju se kao prosti vojnici dobrotom i pobožnosti, kao age i zapovjednici obrazovanošću i vrlinom; ako dođu do časti velikih vezira, u upravi su dobroćudni, ponosni i pravedni, da ih velikaši hvale i odlični umnici slave." (Bašagić: Bošnjaci i Hercegovci u Islamskoj književnosti)

Znači Bosna je bila hrvatski politički entitet, pošto su se "Bošnjani" nazivali hrvatskim plemenom... X D

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.