Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Nem vásárol? Bannoljuk!

1,924 jour, 10:27 Published in Hungary Hongrie de Pro Kariota

Pár napja ez a kedves üzenet fogadott, amikor megpróbáltam belépni.


Persze első ránézésre nyilván mindenki azt gondolja, hogy így járnak, akik fake accountokkal próbálnak meggazdagodni.

Számukra szeretnék kettő, szerintem meggyőző érvvel kezdeni a cikket:

1. Ha valóban csaltam volna, akkor kevésbé lennék felháborodva a történteken, valamint cikket írni is értelmetlen lenne a dologról. A dolog hátterében kapzsiságot sejtek az üzemeltetők részéről.

2. Mint azt látjátok, azért kaptam a ban-t, mert SB medálokon keresztül tettem szert szép összegre. Gondolom ti is tudjátok, vagy legalább sejtitek, hogy akik egyértelműen bűnösek, tehát ugyanarról az IP címről játszanak több fiókkal, vagy maguknak utalnak pénzt, azokat perma bannal büntetik. Esetemben nem történt IP egyezés, valamint pénzt sem kaptam az utánam regisztrálóktól, leszámítva a gold bonus-t, azaz a tizedét az általuk megkeresett pénznek.

(3.) Ki az az elmebeteg, aki 220 fiókot regisztrál saját maga után és felhúzza őket legalább 10-es szintre?
(22 SB medálom van, amihez 220 felhasználó kell)

Tehát ha valóban bűnös lennék, akkor most sem jogom, sem motivációm, sem pedig Erep fiókom nem lenne a cikk írásához.

Ami történt valójában:
Kitaláltam egy kreatív módszert, amivel meghívhatok rengeteg embert - köztük sajnos jelenlegi játékosokat is, ezért van olyan sok bannolt ismerősöm. És a módszerem hatalmas sikert aratott.
Napi szinten kerestem vele 1-2 goldot, ami jelen helyzetben nekem sokat számított. Nem a megszokott értelemben ugyan, de megdolgoztam érte.
(Figyelembe véve az egyediségét, nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, de én csak reklámoztam a linket, sosem regisztráltam rajta felhasználókat)

Ami szerintem történt:
Az adminoknak nem tetszett, hogy anélkül keresek pénzt, hogy tőlük vásárolnám és mivel nem tudtak szabálysértést felmutatni, fenyegetésképpen temp bannal jutalmazták a kreativitásom, hiszen az ő céljuk az, hogy gazdag emberek játsszák a játékot, ne pedig intelligensek. Én is már csak megszokásból vagyok itt, nem pedig a fantasztikus játékélmény miatt.

Ami ezután történt:
Legutoljára ~200 arany és párszáz HUF egyenleggel hagytam ott a játékot és most:

Nos igen. Nyilván feltűnő, hogy maradt még egyáltalán aranyam - ezt azzal tudom magyarázni, hogy ugyan azt írták, hogy elveszik a medáljaimat, de belépés után sorra megkaptam őket, arany jutalommal együtt, plusz, a 3 nap kényszerpihenő alatt kerestem még pár aranyat a regisztrálókkal. Ebből persze költöttem is azóta, de a lényegen nem sokat változtat.

Mi a tanulság?
Ha nem úgy játszod a játékot, ahogy azt kitalálták ott fent, akkor példát statuálnak. Ha megtalálod a módját, hogy tisztességesen megélj, akkor elveszik. Nem szeretnék politizálni, de ez IRL is így van 😃Szerintem ez akkor is egy gyönyörű módja annak, hogy az ember adott gazdasági helyzetben hasznot termeljen és kitartok amellett, hogy tisztességes is.

Viszont rettegek. Ami nyilván drámai túlzás, hiszen, mint említettem - csupán a megszokás ereje tart már itt.
Ezzel az erővel, akármikor bannolhatnak megint - akár véglegesen is.
Ha ez bekövetkezik, akkor adminék újabb fejszecsapást mérnek a saját fájukra, ugyanis ahelyett, hogy támogatnák azokat, akik új játékosokat próbálnak beszervezni, bannolják őket.
Amennyiben így lesz, őszintén remélem, hogy munka nélkül marad az egész banda, akik ahelyett, hogy élvezhetővé tennék a játékot, inkább elkedvetlenítik tőle a magamfajtákat.

Nem szeretnék senkit sem senki ellen uszítani ezzel, de az én szememben nagyon alacsonyra süllyedt ezzel az erep team.

Ez az én véleményem a dolgokról, szerettem volna, ha elolvassátok a történetet, mielőtt esetlegesen perma ban-t kapok 🙂

Továbbá szeretném hangsúlyozni, hogy a cikk célja egyáltalán nem az önsajnálat, tehát adományokat NEM kérek! Azért írtam, mert szeretek írni és most találtam hozzá egy aktuális témát.

 

Commentaires

Kisborok
Kisborok 1,924 jour, 11:10

Az elméletedről szóló cikket törölték.
Ha legálisan is nyomtad a dolgot, olyan "tüneteket" produkáltál, mint aki multizik.

Kisborok
Kisborok 1,924 jour, 11:12

Már nem emlékszem teljesen az elméletedre, de azzal, hogy egy felületet biztosítasz mások számára, a felülettel multizol, vagy hogy mondjam...

Kisborok
Kisborok 1,924 jour, 12:18

egyébként az ötlet zseniális... :)

Kisborok
Kisborok 1,924 jour, 12:34

Ami miatt egyébként jogosnak mondhatják a bant, az az, hogy multiktól származott a pénz, és lehet, hogy nem te voltál a tulajuk, de multik voltak, és a meghívó linked miatt te is érintett voltál.

Negritis
Negritis 1,925 jour, 11:43

A meghívó linket felhasználták multi accokra, eddig oké, de ha nem tudnak rábizonyítani valakire konkrétan valamit, az kb olyan, mintha szembeköpnéd a tükröt. Vagy ahogy a vicc poénja is utal rá : "verjük meg, megint nincs rajta sapka"
Ezt sosem értettem ebben a játékban, hogy miért olyat büntetnek, aki nem bűnös, vagy nem bizonyítható a bűnössége?
Egy ideig részben ilyen miatt is hanyagoltam a játékot, de tényleg nevetséges az egész.

Squito
Squito 1,926 jour, 08:48

Mert megtehetik. Miért tartottak anno tovább a román-magyar csaták ha a magyarok álltak nyerésre? Mert megtehették. Miért b*sztatják a magyart, ha kiokoskodik valamit goldszerzésre? Mert megtehetik. Soroljam még?

Mvhely
Mvhely 1,924 jour, 11:55

Nem te vagy az első és egyetlen áldozata a hülyeségüknek.
Sokan permabant kaptak mert nem vettek euróért aranyat

HUpakolas neje Szamanta
HUpakolas neje Szamanta 1,925 jour, 00:55

Fékelni csúnya dolog!

HUpakolas neje Szamanta
HUpakolas neje Szamanta 1,925 jour, 00:55

De a fékek alapértelmezett egyenavatarja menő!

bazooka0
bazooka0 1,925 jour, 04:23

nekem 3 socbuild medálom van, egyetlen még élő meghívottal.
azért csak 3 mert hiába más játékokban ismerettségem ahonnan elkezdtem meghívni (évekkel ezelőtt) az embereket, akkoriban ?indokolatlan? banokat kaptak a meghivottjaim(freemail és citromail mailesek auto), igy be is fejeztem a meghívásukat, ők meg természetes h egy ekkora fostalicskába nem regelnek újra.
szal tényleg nem értem az akkori és mostani team felfogást.

Swoosh.
Swoosh. 1,925 jour, 13:24

Haaaat
Igy hogy nem tom mit csinaltal
Elso ranezesre gyanus azert ...
Foleg ha a meghivottjaid kozott mindenki abba hagyja pld a 17es szinten
😃

ZoltanB
ZoltanB 1,926 jour, 00:48

Igen az nekem is módfelett furcsának tűnt.

Pro Kariota
Pro Kariota 1,926 jour, 01:30

Sok meghívott regisztrált magának fékeket, átutalta a pénzt a saját felhasználójának aztán regisztrált újat

Swoosh.
Swoosh. 1,940 jour, 08:34

https://cdn.anonfiles.com/1361813699643.png

ez a kep a cikkedbol a sajatod?

Asmodeushu
Asmodeushu 2,018 jour, 05:19

Nem tudom miből gondoljátok, hogy a meghívottai max szintje 17-es. A képen ami látható, az valóban erre engedne következtetni, de ha a címsort is megnézitek akkor láthatjátok, hogy jelenleg a "19" oldalát nézi a listának, vagyis mivel oldalanként 10 ember van, így a 190-200. meghívott listája látható. Gondolom szándékosan nem az első oldalt rakta fel, mert nem akarja, hogy mindenki lássa mennyi volt a legtöbb gold, amit kapott 1-1 játékostól.

Kero One
Kero One 1,926 jour, 05:53

Az erepublik szabályzata a benne foglalt elveknek köszönhetően kész röhej. Úgy értelmezik, ahogy akarják, akkor és az ellen, amikor és akivel szemben csak akarják. Ez üzlet.

NiaB
NiaB 1,926 jour, 07:01

börtönben is mindenki ártatlan. ilyen meghívott listával jó ügyvéd kell azmár biztos 😃

olahfereg
olahfereg 1,926 jour, 10:13

Én már Negyedszerre kezdem újra 2009től Én se csaltam, és soha se vettem pénzért goldot, és nem is fogok soha egy fillért se utalni a mocskos oláhcigányoknak!!!!

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.