Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Ne škodi a može nekom i da zatreba

1,800 jour, 09:52 Published in Serbia Serbie de MC.S.Of Anarchy


Čitam tekstove i razne komentare na vest da je SBB ušao konačno na tržište fiksne telefonije. Uglavnom svi komentari su vezani za cenu, direktno ili indirektno. Ali, nije sve u ceni, čak ni u naprednim funkcijama koje nude.
Prva stvar koja upada u oči je pokrivenost, tj. uglavnom urbane sredine i to najčešće vertikalne stambene jedinice.

Verujem da će se situacija sa pokrivenoscu SBB-a popraviti u buducnosti, tako da ovo i nije velik problem.
Druga stvar koja mi smeta je cena, svima se mnogo dopalo ovih 390 dinara, ali znajući način na koji posluje SBB, verujem da će na ovu cenu biti dodatna i analogna kablovska, tako da će mesečni račun lako preći 1000 dinara. I to samo u pretplati, što je u startu skoro duplo više od Telekoma. Jedino pozitivno što vidim ovde je da će ovo naterati Telekom da ponudi više za cenu pretplate, ali se to opet neće desiti uskoro. Dovoljno je da Telekom kaže “fiksna u paketu je 390 dinara” i već je skoro ubio ovu ponudu SBB-a. Da spomenem i Telenor fiksnu, koju su skoro svi i zaboravili, super je ispala za državu, ali Telenor neće naplatiti uskoro, jer prvo treba da napravi mrežu, a SBB je u boljoj situaciji jer već ima mrežu.

Iskreno, mislim da je tada Telenor izabran ispred ostalih, zbog, možda, bolje novčane ponude, ne znam koliko su ostali nudili, što nije ni bitno na kraju, ali nekako mi izgleda da su birali ponudu koja ima bolji odnos ponuđen novac i nemanje mreže, da bi se Telekom zaštitio što duže.
Treća i možda meni najbitnija stvar je dostupnost mreže. Kod mene je, do pre 3 meseca, SBB bio dostupan skoro 100%. Od skoro kod mene se često dešavaju prekidi, u dve – tri nedelje, barem jedan dan se desi da nemam pristup Internetu i kablovskoj. Ako se uzme u obzir, recimo da radim i živim od interneta, ovo je za mene velik problem. Zato mi ova ponuda je još manje primamljiva. Sadašnja telefonska linija je nedostupna mozda jednom u godinu dana možda i ređe, od kad je postavljena nova mreža u gradu, ne sećam se da je i jednom bilo prekida (možda slabo pamtim).

SBB ima slab kvalitet mreže i nedovoljno je pouzdan za fiksnu telefoniju. Sa sadašnjom fiksnom linijom mi se ne dešava da nema signala kada pada kiša. Da onaj koji održava mrežu, neće da izađe da opravi zato što sam dosadan jer zovem posle svake kiše da se žalim na prekid usluge (što se dešava u tazbini), jer SBB nema svoje majstore nego plaća treću firmu da to obavlja.
Jedino u čemu su isti SBB i Telekom, je kvalitet lokalnog info centra. U oba je gužva, SBB u Zrenjaninu je blago rečeno očajan, da bi se bilo šta obavilo mora se čekati u redu od 15-20 ljudi, radi samo jedan šalter, za prosto plaćanje računa čeka se najmanje pola sata, a ne retko i više od 45 minuta. Sa druge strane, Telekom info centar, kad god sam morao da odem u njega, je izazvao frustraciju, jer su radnici prilično ne obavešteni, i njihova neobaveštenost me je koštala – vremena, novaca i živaca.
U prvi mah je i meni ovo izgledalo kao dobra ponuda, sve te usluge koje se plaćaju kod Telekoma, niža cena, skoro za trećinu manja od Telekoma, imam tehničke uslove za priključak, silni besplatni minuti, negde u mojoj glavi se već sve uklopilo, jer dodatnih 400 dinara na račune i nije neka velika stavka, ali… Moraće prvo da porade na kvalitetu mreže da bih se rešio da pređem kod njih.

E sad, da ovo ne bi bio samo spam glasajte za naj facu erepa (ko bi to po vama bio) Sabracemo glasove pa od pobednika ocekujem neke golde da ih utemeljim u TC 😃 Jbg. dzaba promovisanja ovo-ono 😉

The Black Keys - Keep me ( Sons of Anarchy ) Mjuz po mom izboru \o/
 

Commentaires

Rastko1991
Rastko1991 1,800 jour, 10:03

Rastko1991
Rastko1991 1,800 jour, 10:03

drugi : D

EI matador
EI matador 1,800 jour, 10:04

Odakle ti to da SBB ima svoju mrezu??? Mogu samo da imaju svoju centralu i svoje podcentrale. Pa oni koriste telekomove instalacije, samo placaju zakup za iste. Niko nema svoju instalaciju, Telekom tu i dalje drzi monopol i uvek ce ga drzati. ; ) Prosto ko dan. Tako ce i EPS da rentira svoje "instalacije" ako nekada dodje drugi provajder za struju,a bilo je prica da hoce... To je jednostavno tako, nasledje iz komunizma...

Letva
Letva 1,800 jour, 10:04

vote i sub, samo zbog pesme ! 😃

MC.S.Of Anarchy
MC.S.Of Anarchy 1,800 jour, 10:06

solid fighter Od juce ;😉)

Barbarian King
Barbarian King 1,800 jour, 10:34

Ja ne znam o cemu ti ovde pricas al sve je tako kao sto kazes..xD

kawala023
kawala023 1,800 jour, 10:35

a zaboravljas na radnice sbb-a 😃

MC.S.Of Anarchy
MC.S.Of Anarchy 1,800 jour, 10:36

Barbarian King aahahahahahah

mmmmm radniceeeeeee

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri 1,800 jour, 23:59

Ratnici regrutuju igrace divizije 1 i 2.

- Rad u firmama jedinice.
- Dnevno sledovanje 10 q6 tenkica.
- Na organizovanim udarima dodatni q7 tenkovi.
- Saveti za brzi napredak.

JAVITE SE PORUKOM OVDE http://www.erepublik.com/en/main/messages-compose/2099341 !!!

o7

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.