Jääkiekon MM-kisat 2014: Analysointia 14.05.2014 käydyistä otteluista

Day 2,369, 05:06 Published in Finland Finland by Heketsu

Analysointia 14.05.2014 käydyistä otteluista

Tshekki – Italia

Sekä Tshekki että Italia lähtivät päivän otteluun melko samoista lähtökohdista. Kummatkin kyseenomaiset joukkueet olivat pudotuspelien viivan väärällä puolella, joten ottelu oli kummallekin joukkueelle erittäin tärkeä jatkopelejä ajatellen. Ensimmäisessä erässä ei vielä päästy maalien makuun. Ainoat ensimmäisen erän tilastomerkinnät olivat Diego Kostnerin ja Jaromir Jagrin jäähyt. Toiseen erään lähdettiin 0-0 tilanteessa ja kummankin joukkueen maalivahdit pitivät maalinsa puhtaina aina toisen erän alkuminuuteille saakka. Eli maalinteossa onnistui vain Tshekin joukkue, kun Jiri Sekac vei Tshekin 1-0 johtoon. Italia puolestaan sortui jäähyilyyn toisen erän aikana, joten sen viisikkopelaaminen kärsi jäähyjen takia. Tshekki ei kumminkaan onnistunut rankaisemaan kolmen ylivoimansa aikana. Kolmanteen erään lähdettiin siis Tshekin johtaessa 1-0. Kolmannen erän 6 minuutilla Tshekin NHL-tähtihyökkääjä ja MM-kisojen vanhin pelaaja Jaromir Jagr ujutti kiekon Bellissimon selän taakse. On se vain taitava kaveri, vaikka ikää on yli 40 vuotta. Jaromir Jagrin maali jäi ottelun viimeiseksi, joten Tshekki voitti ottelun 2-0. Tshekki nousi voitollaan pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Italia on puolestaan vaarassa pudota 1. divisioonan A-sarjaan, joten sen on voitettava vähintään Slovakia päästäkseen taas seuraavana vuonna jääkiekon MM-kisoihin.

Sveitsi – Saksa

Sveitsi oli hävinnyt kaikki pelinsä ennen Saksa peliään. Saksalla puolestaan oli kasassa 5 pistettä ja sillä oli tappiollinen peli Suomea vastaan edellisenä päivänä. Jalka saattoi painaa Saksan pelaajia, joka näkyikin ottelun aikana. Sveitsi hallitsi peliä ja Saksa vikisi. Ensimmäisen erän ensimmäisillä minuuteilla ei nähty maaleja, mutta erän toisella puoliskolla nähtiin kaksi maalia, kun molemmat joukkueet pääsivät maalien makuun. Ensiksi Damien Brunner vei Sveitsin 1-0 johtoon, mutta Thomas Oppenheimer tasoitti ottelun 1-1. Näistä lukemista lähdettiin ottelun toiseen erään. Heti toisen erän kolmannella minuutilla Denis Hollenstein vei Sveitsin 2-1 johtoon. Vain noin neljä minuuttia tästä ja Sveitsi oli jo 3-1 johdossa. Sveitsin maalista vastasi Kevin Romy. Toisen erän toisella viimeisellä minuutilla Saksa tuli maalin päähän Sveitsistä, kun Thomas Oppenheimer teki ottelun toisen maalinsa. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty ja Sveitsi sai näin MM-kisojen avausvoittonsa ja pudotti näin Kazakhstanin putoamissijalle. Saksa on nyt hävinnyt kaksi peliä peräkkäin ja sen varma pudotuspelipaikka on hiuskarvan varassa.

Slovakia – Norja

Slovakia oli saalistanut vain yhden pisteen ennen Norja peliä. Norja puolestaan oli voittanut 2 ja hävinnyt yhden peli. Ottelun ensimmäisessä erässä kummatkin joukkueet pääsivät kaksi kertaa maalin makuun. Erän toisella minuutilla Tomas Tatar vei Slovakian 1-0 johtoon. Norja tuli tasoihin noin 4 minuuttia Tomas Tatarin osumasta. Norjan maalista vastasi Alexander Bonsaksen. Erän 10 minuutilla Slovakia meni taas johtoon Jurar Mikusin maalilla. Morten Ask vastasi Norjan viimeisestä maalista ja toi Norjan tasoihin 2-2. Toiseen erään lähdettiin tilanteessa 2-2. Toisessa erässä kummatkin joukkueet sortuivat jäähyilyyn, mutta kummatkaan joukkueet eivät onnistuneet maalinteossa ylivoimalla. Toisen erän viimeisellä minuutilla Ladislav Nagy vei Slovakian 3-2 ja osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla nähtiin kaksi maalia. Ladislav Nagy teki illan toisen osumansa ja hetkeä myöhemmin Michel Miklik iski ottelun loppunumeroiksi 5-2. Slovakia saalisti MM-kisojen avausvoittonsa ja pudotti Italian putoamissijalle. Norja on vielä menossa mukaan pudotuspeleihin, mutta sen täytyy voittaa joko Tshekki tai Ranska, että Norjan pudotuspelipaikka varmistautuisi.

Venäjä – Kazakhstan

Entisen Neuvostoliiton alueen maat Venäjä ja Kazakhstan kohtasivat päivän iltaottelussa. Pelin piti olla selvä Venäjälle ja niinhän sen olikin. Ensimmäisen erän ensimmäisellä puoliskolla ei nähty maaleja, mutta ensimmäisen erän toisella puoliskolla Venäjä pääsi ylivoimalle. Tästä se myös rankaisi Kazakhstania, kun Sergei Plotnikov vei Venäjän 1-0 johtoon. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty, joten toiseen erään lähdettiin Venäjän johtaessa 1-0. Venäjä ratkaisi ottelun toisessa erässä, kun se iski peräti kolme maalia. Se teki kaksi ylivoimamaalia ja yhden tasavoimin. Ylivoimamaaleista vastasivat Yegor Yakovlev ja Danis Zaripov. Venäjän neljännestä maalista vastasi Nikolai Kulyomin. Kolmanteen erään siis lähdettiin Venäjän johtaessa 4-0. Heti kolmannen erän alussa Viktor Tihonov teki Venäjän viidennen osuman. Myös Kazakshtan pääsi kolmannessa erässä maalien makuun, kun ensiksi Mikhail Panshin iski ottelun tilanteeksi 5-1 ja neljä minuuttia myöhemmin Andrei Spiridonov teki Kazakhstanille ottelun toisen maalin. Lopun maaleista vastasi Venäjä, kun se teki ottelun viimeisellä minuutilla kaksi maalia. Sergei Plotnikov teki illan toisen maalinsa ylivoimalla ja lopulta Alexander Burmistrov iski ottelun murskalukemiksi 7-2. Venäjä jatkaa mahtavaa voittokulkuaan tappiottomassa putkessa. Kazakhstanille tulee kova työ säilyttää MM-kisapaikkansa, koska sillä on seuraavina vastassaan USA, Sveitsi ja Suomi.