Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

e-greece: Την "ακούς&q uot; και τσαμπέ μάλιστα.. .

1,903 jour, 04:02 Published in Greece Grèce de Cool Blood

Η αλήθεια είναι πως άργησα να μπω σε ρυθμό στο παιχνίδι. Γι’ αυτό και οι μνήμες δεν είναι μακριές, αλλά –όπως και να το κάνει κανείς- είμαι μια χαρά και ικανές, να αποτυπώσουν την κατάσταση.
Αρχίζω να παίρνω μπρος κάπου στη θητεία του Smee Again. Επειδή δεν είμαι και καλός κουτσομπόλης, δεν θυμάμαι γιατί και πως ο Smee δεν έχει προφορική άνεση στη γλώσσα, τέλος πάντων… Σε μια καλή για τα δικά μου μάτια θητεία, τρώει μια πρόταση μομφής για κάποια κατάχρηση δημόσιου χρήματος, την οποία και ο ίδιος είχε καταγγείλει. Βγαίνει να μιλήσει στο TS δημόσια, προσωπικά μάλλον με κερδίζει όσο προλαβαίνει να μιλήσει, αν και είναι προφανές πως είναι «δεσμευμένος κομματικά μέχρι.. Μέχρι την ώρα που προσπαθεί κάτι να πει, μιλάνε άλλοι αντί για εκείνον, αρχίζει ο κακός χαμός μεταξύ των «αντιμαχόμενων», ακούγονται όλοι πλην του Smee -o οποίος και λόγω της ιδιαιτερότητας έπρεπε να έχει άνεση- αλλά τέλος πάντων… Τελικά και δυστυχώς, τελικά επικράτησαν όλοι οι άλλοι… Πρώτη μεγάλη εμπειρία αυτή! Κάγκελο ο δικός σου![img][/img]
Στα «καπάκια» έρχεται ο Κλάρας. Συμπαθής γενικά, μόνο που λίγο καιρό πριν είχε ανακοινώσει το «πάγωμα» της δραστηριότητας του στο παιχνίδι, αν θυμάμαι καλά είχε αλλάξει και για λίγο υπηκοότητα (το είχα εκλάβει ως απόφαση αυτοεξορισμού του) και είχε μοιράσει , μάλιστα, το χρυσό του μέσω ενός διαγωνισμού δημοσιογραφίας, νικητής του οποίου (και ευγνώμων γι’ αυτό) ήταν ο υποφαινόμενος, ο οποίος κάπως έτσι αναβάθμισε τα γυμναστήρια του. Κάνει και μια γεμάτη θητεία, εν πολλοίς ενωτική και δημιουργική παρά την απειρία , που και ο ίδιος παραδέχτηκε, αλλά… Αλλά σκεπτόμενος τι είχε πει λίγο καιρό πριν και ξανασκεπτόμενος το ίδιο… τι άλλο? Πάλι κάγκελο ο δικός σου!

Και κάπου εκεί έρχεται για πρόεδρος ο Jimkats. Σε τρείς μέρες από την υπερψήφιση του, μας ανακοινώνει πως παραιτείται γιατί έχει εξεταστική (για την οποία ευλόγως κανείς αναρωτιέται αν ήταν έκτακτη και δεν την ήξερε), εκεί μένει κάγκελο όποιος είχε μάτια και αυτιά, αλλά βέβαια ο Jim συνεχίζει να shoutάρει για τις μάχες, επιβεβαιώνοντας την τρέλα της κατάστασης μας. Για να είμαι ειλικρινής τον ψήφισα. Γιατί? Γιατί ο apostolos6 υποστηριζόταν επίσημα από ένα κόμμα, του οποίου ο προηγούμενος υποψήφιος (Greekpwner) είχε δηλώσει πως «στα @@ η χώρα, εγώ έβαλα υποψηφιότητα για το μετάλλιο». (εκεί να δεις κάγκελο!). Προφανώς ένας νοήμων και μη γνωρίζων άλλες λεπτομέρειες δεν θα ψήφιζε ποτέ υποψήφιο υποστηριζόμενο μόνο από αυτό το κόμμα, ακόμα και αν αυτός ήταν ο menon111! Μου είπαν , βέβαια, έμπιστοι φίλοι πως αυτό συνέβη εξ ανάγκης γιατί την ώρα που το αποφάσισε δεν έβρισκε κανένα άλλο κόμμα σε λειτουργία (επίσης κάγκελο ο δικός σου!), αλλά εκεί που άρχισαν να με τρώνε οι αμφιβολίες, ευτυχώς βγάζει ένα άρθρο ο Απόστολος, όπου λέει, πως με βάρος αναλαμβάνει, γιατί αν όχι αυτός, τότε ο Vromogeros, ο οποίος θα αδειάσει τα ταμεία! Ξανά –μανά κάγκελο ο δικός σου. Περιμένω να δω στην οθόνη τον vromogero να μπαίνει, να ορμάει και να τον πιάνει από λαιμό, αλλά ο Vromogeros μειλίχιος και πάντα trollαδόρος το ξεπερνάει με το φλεγματικό του χιούμορ (μισοκάγκελο στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ναι μεν … αλλά δεν το περίμενα). Και τρεις μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας, ο τελευταίος πρωθυπουργός ανακοινώνει, πως επειδή είμαστε ένα «μπάχαλο» (η λέξη ανήκει σε μένα), τα παρατάει. Μόνο, βέβαια, που στο μεταξύ η FYROM μας "πατάει" και τα εδάφη που έχουμε επανακτήσει χάνονται το ένα μετά το άλλο.
Άφωνος, πλέον, ο δικός σου παρακολουθώ τον κατήφορο μέχρι που θα φτάσει.
Μπαίνοντας, πια, στην τελική ευθεία των υποψηφιοτήτων για τον νέο πρόεδρο, περιμένω τις καινούργιες υποψηφιότητες. Άνθρωποι που επενδύουμε ώρες σε ένα όμορφο παιχνίδι, που προσομοιάζει μάλιστα στην πραγματική διαχείριση χώρας και δημιουργεί μέχρι ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα φανατισμούς για μεγάλο κομμάτι των συμπαικτών μας …λες, «ε, έχουμε πάρει πρέφα ότι πρέπει να σοβαρευτούμε». Και εκεί σκάει η πρώτη υποψηφιότητα: MariaNiki4. Δεν την ήξερα την κοπελιά, το δικαιολόγησα, λέω καλή τη διάθεση πάντα «μπορεί να είναι κάποια που έπαιζε πολύ πριν από μένα και επέστρεψε…», πάνω εκεί βγάζει έναν άρθρο με θέσεις (ας πούμε θέσεις, γιατί όπως οι περισσότεροι κάτι γενικόλογα είναι οι «θέσεις», οπότε το ξεπερνάμε…). Βλέπω κάτι ελάχιστες subscripitions, κοιτάω να δω προηγούμενα άρθρα… Τίποτις… Σε shout, συζητήσεις… Τίποτα… Καλούμαστε δηλαδή να ψηφίσουμε ένα άνθρωπο, που δεν έχει βγάλει «κιχ», ούτε καν για trollάρισμα!! Εδώ, πλέον, ξεροκαταπίνεις, ψελλίζεις μέσα σου κάτι « ρε τους μ…., δεν είναι δυνατόν…».
Και έρχεται η ώρα του Epicourious. Βαθειά ανάσα, ελπίδα… Σαφώς πιο γνωστός, προέρχεται και από ένα κόμμα, που έχει την αμέριστη συμπάθεια μου και αντικειμενικά λειτουργεί και «γράφει» μέσα στο παιχνίδι, διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος με αυτό. Αρχίζω να ελπίζω. Όπου, δυστυχώς μεν αλλά χωρίς να πρωτοτυπεί δε, ο Epicourious λέει κάποια πολύ γενικόλογα, κάνει και μια δέσμευση, που μάλλον για όποιον ασχολείται στοιχειωδώς με τα οικονομικά είναι κακή (το να μην υπάρχει πλεονασματικός ισολογισμός μπορεί και να είναι θέμα συνθηκών και τύχης άρα δεν μπορείς να δεσμεύεσαι), μένει γενικόλογος και σε ένα θέμα (Orgs), που έχει ταλανίσει την κοινότητα, ενώ θα μπορούσε να το θέσει ως θέμα περαιτέρω διαλόγου, μέχρι που…. Μέχρι που σκάει το ΜΠΑΜ. Όχι απλώς ΜΠΑΜ! Στη ζωή μου έχω διαβάσει χιλιάδες συνδικαλιστικά,-πολιτικά κείμενα, κείμενα προβληματισμού. Στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στην ένωση επαγγελματιών, στις Εφημερίδες… Παντού! Τέτοιο πράγμα δεν έχω ματαξαναδιαβάσει:
“Σε περίπτωση που επιλέξετε να μην με ψηφίσετε, παρακαλώ επιλέξτε Μαριανίκη. Είναι με διαφορά η καλύτερη σας επιλογή.”
Και ερωτώ και εγώ, πάντα καλόπιστα πια! Αφού «παρακαλάς» κιόλας και αφού «είναι με διαφορά η καλύτερη μας επιλογή», γιατί ρε αδερφέ, δεν αποσύρεσαι να βγει αυτή τώρα και εσύ μια επόμενη φορά; Αν είναι τόσο καλή επιλογή, γιατί να «τραυματίσεις» την υποψηφιότητα της και να μην την αφήσεις να βγει παμψηφεί; Και άντε, πες ότι τελικά ήταν αβρότητα και δεν το εννοούσες ή ήταν στο στυλ «λέμε και καμιά μαλ…ίτσα να περνάει η ώρα». Πως ξέρεις ότι στις επόμενες 48 ώρες δεν θα «κάτσει» και μια ακόμα καλύτερη υποψηφιότητα από την Marianiki4; Ε;
Αυτά στην e-greece! Σε ένα παιχνίδι… Στο οποίο παιχνίδι, αν δει κανείς τα feeds και τα άρθρα είναι γεμάτα ειρωνείες (στην καλύτερη), κατηγορίες, ύβρεις για τους πραγματικούς πολιτικούς. Οι οποίοι –οι τρισκατάρατοι- προκύπτουν από εμάς τους ίδιους, βέβαια. Μπορεί να είναι UFO στην πλειοψηφία τους, αλλά δεν «σκάνε» από άλλο πλανήτη! Οι οποίοι «εμείς» -ναι εμείς που τους «έχουμε» άνετα στην κριτική- διαχειριζόμαστε έτσι ένα παιχνίδι προσομοίωση και το έχουμε κάνει …-καπέλο! Που να διοικούσαμε και την πραγματική χώρα δηλαδή…
ΕΔΩ ΟΧΙ «ΑΦΩΝΟΣ» & «ΚΑΓΚΕΛΟ» λέει κανείς… Αλλά «ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΩ ΑΛΛΟ!». Μήπως και αντιληφθούμε έστω και αργά, πως κάποιες φορές η σιωπή (και η περισυλλογή) είναι χρυσός τελικά!

Και μια που φτάσαμε στα μπινελίκια- τα εύκολα- και τους χαρακτηρισμούς, να κάνω και μια «υστερογραφική» αναφορά. Είναι στο κλίμα των ημερών:
Έγραψε η Sonia Jasmin ένα άρθρο που σάρωσε σε ψήφους: http://www.erepublik.com/en/article/htan-polla-ta-lefta-arh--2204887/1/20
Η ίδια το αποκάλεσε «e-δημοσιογραφική έρευνα» και κάποιος ευχήθηκε εις ανώτερα κ.λπ. «Έφτιαξε» πολύ κόσμο το τρυκ. Ναι είναι τρυκ και όχι έρευνα. Γιατί για να είναι έρευνα, πρέπει κάποιος να μου διασφαλίσει, το αξιόπιστο της. Μια απόδειξη που να εξασφαλίζει πως δεν υπήρχαν κάποιοι από τους ερωτηθέντες από πριν ενήμεροι, υπάρχει? Αυτό το οποίο αρκετοί θαυμάσατε, θα είχε αξία ακόμα και σαν τρυκ, αν ήταν δημιούργημα ενός θεσμικού παράγοντα -και ακόμα καλύτερα- ενός τρίτου προς εμάς. Εσύ Sonia, όπως και εγώ και οι περισσότεροι είμαστε εμπλεκόμενοι σε κόμματα, units, ομάδες, συμπάθειες και πολύ συχνά σε δοσοληψίες οικονομικές. Δεν εννοώ βρώμικες. Αλλά είναι δοσοληψίες, που όπως και να έχει προκαλούν συμπάθειες, φιλίες. Άρα ούτε εσύ, ούτε εγώ έχουμε τέτοια άνεση, να «ξεμπροστιάζουμε» -δήθεν- κάποιους, ακριβώς γιατί σαν μέλη αυτής της κοινότητας δεν είμαστε αμερόληπτοι και ούτε θα μπορούσαμε βέβαια... Αφενός, γιατί είναι η όποια κρίση προκύπτει είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ως δίκη προθέσεων και ΌΧΙ ΠΡΑΞΕΩΝ και αφετέρου γιατί είναι ευάλωτη ως απόλυτα προσωπική διαδικασία.Άλλωστε δημοσιογράφοι και εφημερίδες υπάρχουν πολλές: Υπάρχει η «Καθημερινή», υπάρχει και η «Εspresso», η «Times» και η «Sun»… Διαλέγεις και παίρνεις, είτε σε ποια θα δουλέψεις , είτε σε ποια θα γράψεις… Όσο για θέματα που χρήζουν έρευνας… Πολλά… Σκέψου μόνο πόσες αλληλοκατηγορίες βαριές, με ΓΕΓΟΝΟΤΑ –και όχι φράσεις ή ΕΙΚΑΣΙΕΣ- έχουν αλληλοεκτοξευθεί… Σκέψου μόνο, ότι σχεδόν όλα έχουν μείνει χωρίς ΔΙΑΦΑΝΟ αποτέλεσμα. Εκεί την θέλω την έρευνα με ντοκουμέντα. Όχι με εικασίες και διαβλητές μεθόδους… Γιατί είπαμε ότι είναι κίτρινο δεν είναι χρυσός, πόσω μάλλον αν είναι και «κίτρινο»

 

Commentaires

Cool Blood
Cool Blood 1,903 jour, 04:09

shout

e-greece: Την "ακούς" και τσαμπέ μάλιστα...
http://www.erepublik.com/en/article/e-greece-1-2206384/1/20

delete this
delete this 1,903 jour, 04:11

oti na'nai.

spyrosdonut
spyrosdonut 1,903 jour, 04:28

v
o7

argos2
argos2 1,903 jour, 04:28

V

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume 1,903 jour, 04:39

Έβαλες πολλά θέματα προς συζήτηση. Ουσιαστικά είναι μια συγκέντρωση αποριών και γνωμών που έχουν διατυπωθεί από πολλούς από την περίοδο του πενταπλού NE μέχρι και σήμερα.

Απολαυστικός ειρμός έκθεσης των ζητημάτων.

Sinchronise
Sinchronise 1,903 jour, 04:43

Voted....

Chaos0
Chaos0 1,903 jour, 04:45

v+s

Sinchronise
Sinchronise 1,903 jour, 04:48

@ smee again Τι είναι ότι νάναι τρεις επιλογές :

α.Το άρθρο ?
β.Η υποψηφιότητα MariaNiki4 ?
γ.ή τα δρώμενα στην e-Greece ?

Agathoklis
Agathoklis 1,903 jour, 04:53

120 σειρες 30 θεματα που χριζουν συζητησης

ο69 αξιος... αλλοι που παιζουν 3 και 4 χρονια περισοτερο απο σενα εδω μεσα δεν εχουν παρει μυρωδια ουτε τα μισα...

Dolios Paixtis
Dolios Paixtis 1,903 jour, 04:58

voted

Phaethon Ominosus
Phaethon Ominosus 1,903 jour, 05:04

Μια και καλή.Ωραίος.

Κλείστε τους εδώ μέσα γιατί εκεί έξω χανόμαστε!

Cool Blood
Cool Blood 1,903 jour, 05:27

Κανένα θέμα δεν ανοίγει παίδες. Μια παράθεση προέδρων και γεγονότων με τη δική μου ματιά είναι, που περιγράφει την παράνοια και το πόσο "λίγοι" δείχνουμε. Μόνο παχειά και μεγάλα λόγια (και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε).

Barba Mitsos
Barba Mitsos 1,903 jour, 05:27

Επειδή με αφορά προσωπικά (για δύο τουλάχιστον λόγους) το θέμα του άρθρου της Sonia Jasmin, θα ήθελα να συμπληρώσω, με βάση τη λογική (@ HonoreDeBalzac: όχι το συναίσθημα!), ότι δημιούργησε πολλά προβλήματα και, πιθανότατα, δεν έλυσε κανένα. Αντίθετα έβγαλε στην επιφάνεια πράγματα που, κατά την γνώμη μου, είναι εκείνα που δεν βοηθούν την κοινότητα.

Περισσότερα σε άρθρο που θα γράψω κάποια στιγμή προκειμένου να εκφράσω την (@ HonoreDeBalzac: λογική) σειρά των σκέψεών μου.

V + Niiiiii

Manolis Papas
Manolis Papas 1,903 jour, 05:56

H αλήθεια πονάει!!!

Black Sonia
Black Sonia 1,903 jour, 06:11

Τελικά, μόνο όταν μοιράζω όπλα είμαι καλή..
Μήπως, όμως, είναι και αυτά προϊόντα '' δοσοληψίας'' με κόμματα και mu?????
Για αυτό δεν αναρωτήθηκε κανένας σας? Δεν σας χαλάει,ε?
Aν θέλουν οι βουλευτές μας μπορούν να μαρτυρήσουν αν υπάρχει κανείς στον οποίο δεν
έγινε προσπάθεια δωροδόκησης. Επίσης, αν θέλει ας μας πει και ο ένας και μοναδικός που γνωρίζω προσωπικά, αν τον είχα προειδοποιήσει για το τι μέλει γενέσθαι.
Εγώ ,αυτό που μπορώ να σου δώσω είναι η λίστα όπως την έστειλα στα 2 παιδιά :
http://prntscr.com/rj8t2
http://prntscr.com/rj8yw είναι όλοι τους μέσα.
Μου αρέσει ,όμως, που δεν στέκεσαι στο αυτό καθαυτό το γεγονός της πρόθεσης εκμετάλλευσης της e- βουλευτικής τους ιδιότητας, με σκοπό το χρήμα, αλλά στο κατά πόσο έπρεπε να το κάνω εγώ ή κάποιος άλλος θεσμικός ή ''εξωθεσμικός'' παράγοντας...

Megaloxorianos
Megaloxorianos 1,903 jour, 06:20

Ψ

Antiarmatistis
Antiarmatistis 1,903 jour, 06:45

ψ

menon111
menon111 1,903 jour, 06:47

V
Κάγκελα σιδηροκατασκευές η ωραία η Γκρέτια.

Barba Mitsos
Barba Mitsos 1,903 jour, 07:01

Σοφία. Η μαγική φράση στο παρόν άρθρο είναι αυτή "...ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ως δίκη προθέσεων και ΌΧΙ ΠΡΑΞΕΩΝ...".
Και τώρα ΚΙ ΕΣΥ απολογείσαι σε μια δίκη προθέσεων.
Το έγραψα στο πτρηγούμενο σχόλιο: Το άρθρο σου "...δημιούργησε πολλά προβλήματα και, πιθανότατα, δεν έλυσε κανένα".
Ελπίζω τώρα να αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

lef-7
lef-7 1,903 jour, 07:15

Για νέος παίχτης έχεις μια πολύ καλή αντίληψη των γεγονότων,πολύ ωραίο άρθρο.

DimitriosT
DimitriosT 1,903 jour, 07:19

Ωραιο αρθρο. Μας θυμιζει οτι η παλαιοτητα στο παιχνιδι δεν ειναι ιδιαιτερο προσον. Οσοι εχουν ορεξη ας ασχοληθουν με τα κοινα και ας μην αισθανονται μεινεκτικα που ειναι νεωτεροι.

Cool Blood
Cool Blood 1,903 jour, 07:27

Sonia είσαι καλή γιατί κάνεις τον κόπο και μοιράζεις όπλα, αλλά μην μου χαλάς την εικόνα θέλοντας να σε έχω σε όλα καλή και χωρίς κριτική επειδή τα μοιράζεις. Καταλαβαίνεις , φαντάζομαι τη διαφορά.
Επίσης, μην το παίρνεις προσωπικά, γιατί δεν βάζω εσένα στο στόχο. Στη θέση σου βάζω και τον εαυτό μου πριν από όλα. Και λέω ξεκάθαρα, πως είτε εσύ, είτε εγώ αν το κάναμε αυτό το τρυκ, το ίδιο λάθος θα ήταν.

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume 1,903 jour, 07:37

Όπα Όπα βρε παιδιά. Μην πιάνουμε ένα συμπέρασμα του αρθρογράφου και το ερμηνεύουμε όπως θέλουμε.

"Δίκη" Προθέσεων αντί "Δίκης" Πράξεων. Cool Blood αν αναφέρεσαι στη Σόνια, είχε πει ξεκάθαρα ότι είναι ένας τρόπος να ελέγξει, όπως όλοι θα θέλαμε, τους βουλευτές.
Αντί όμως της "Δίκης" φάνηκαν προθέσεις από τους ίδιους τους βουλευτές (εσκεμμένες ή από χιούμορ). Οι πράξεις δεν ολοκληρώθηκαν σε αυτό το θέμα για να μιλάμε σαν δίκη πράξεων.
Στην τελική κάθε δίκη έχει 2 φωνές, αυτού που δικάζεται και αυτού που δικάζει, με δικαίωμα εκατέρωθεν επιχειρηματολογίας και υποστήριξης θέσης, οπότε εκεί μπορεί κάποιος να αποδείξει αν έχει ή όχι δίκιο.

Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι η "δίκη" αλλά αν οι προθέσεις των εκλεκτών, που θα μπορούσαν εν αγνοία μας να γίνουν πράξεις (υπό προϋποθέσεις), οπότε θα μιλούσαμε για τετελεσμένα γεγονότα.
Μάλιστα στο άρθρο της είχα πει, ότι ευχόμουν όσοι "φαινομενικά" δελεάστηκαν από την αμοιβή, να το έκαναν για πλάκα, για τρολ.

Barba Mitsos μόνο και μόνο ότι στο άρθρο τοποθετήθηκες στους καλούς, είναι ότι διακρίθηκαν οι προθέσεις σου, σε αντίθεση με άλλους που τους δόθηκε βήμα αντιλόγου και έκαναν το αυτονόητο, να "προσκομίσουν στοιχεία" και επιχειρήματα αθωότητας. Δεν πήρε κανείς το κεφάλι κανενός. Αλίμονο

ellinas225
ellinas225 1,903 jour, 07:44

v s

Δυστυχώς, ο καθένας ακούει μόνο αυτά που θέλει και απαντάει μόνο σ΄αυτά που έχει προεπιλέξει.

Η υποκειμενική σου προσέγγιση έχει μεγάλη δόση αντικειμενικότητας.

Ο χείμαρος έχει τρομερή ταχύτητα ροής,για να πάει κάποιος κόντρα πρέπει να είναι τουλάχιστον θεός για να μην πω ημίθεος.

Barba Mitsos
Barba Mitsos 1,903 jour, 08:04

Το άρθρο της Sonia Jasmin έχει πολλά προβλήματα.
Όποιος δεν κατάλαβε ότι το γεγονός ότι με έβαλε στους καλούς δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σημασία το ξαναλέω:

Και στους κακούς να με έβαζε, ίδια θα ήταν η αντίδρασή μου. Έτσι κι αλλιώς εγώ ξέρω ποια ήταν η πρόθεσή μου.

Και στο κάτω - κάτω για δύο από τους κακούς υπάρχουν αποδείξεις ότι τρολλάρανε, όπως και οι περισσότεροι (εμού συμπεριλαμβανομένου) καλοί. Edit στο άρθρο της παρ' όλα αυτά δεν είδα!

apsou
apsou 1,903 jour, 08:44

voted

Fedias
Fedias 1,903 jour, 09:08

ψήφος!

Vromogria
Vromogria 1,903 jour, 09:28

Ψήφος !

Vromogeros for CP

Pou8enades party !!!

και ξεκινά το πάρτυ.....εσυ θα λείπεις???

http://www.erepublik.com/en/party/pou8enades-epsifison-3438/1

Ntaikos
Ntaikos 1,903 jour, 09:36

για τις περιοχές που χάνονται μια μια δεν πήρες χαμπάρι;

Πας Community > World Map

Incc
Incc 1,903 jour, 09:45

vote δαγκωτό!

Είμαι περήφανος για την Ακαδημία!

Cool Blood
Cool Blood 1,903 jour, 10:56

@Ntaikos
Τι να πάρω χαμπάρι? Δεν είδες τι γράφω?

Spotter the Greek
Spotter the Greek 1,903 jour, 11:08

Vote

kostass13
kostass13 1,903 jour, 11:19

Για να λύνουμε ένα ένα τα θέματα : P

''Μου είπαν , βέβαια, έμπιστοι φίλοι πως αυτό συνέβη εξ ανάγκης γιατί την ώρα που το αποφάσισε δεν έβρισκε κανένα άλλο κόμμα σε λειτουργία (επίσης κάγκελο ο δικός σου!), ''

''Πως ξέρεις ότι στις επόμενες 48 ώρες δεν θα «κάτσει» και μια ακόμα καλύτερη υποψηφιότητα από την Marianiki4; Ε;''

Μετά τις 3 κάθε μήνα, στις 10 το πρωί (00.00 ώρα erep) κλειδώνουν οι υποψηφιότητες και δεν μπορούν να θέσουν άλλοι υποψηφιότητα. Για αυτό η βιασύνη στην 1η περίπτωση και η δήλωση στη 2η ο/

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume 1,903 jour, 11:51

@kostass13 Δεν είναι υποχρεωμένος ο αρθρογράφος να ξέρει τα game mechanics που έχει ο επικεφαλής ενός κόμματος, αφού δεν έχει διατελέσει στο αντίστοιχο αξίωμα. Άρα λύθηκε το πρώτο θέμα.

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume 1,903 jour, 11:54

@Ντάικος πας world map, βρίσκεις την Ελλάδα, μετακινείσαι, κάνεις αίτηση cs και αυτό ήταν. Ο συγγραφέας όμως σου λέει άλλα, αν δεν θες να προβληματιστείς ή να διαφωνήσεις, δικό σου θέμα.

Agathoklis
Agathoklis 1,903 jour, 12:01

@νταικος
απο πιτα που δεν τρως τι σε νοιαζει και αν καει?

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac 1,903 jour, 12:35

vote

YiayiaRitsa
YiayiaRitsa 1,903 jour, 13:19

σαν πας στην καλαματα και ρθεις με το καλο φερε μου ενα μαντηλι να δεσω στον λαιμο.
επισης οχι βρομογερος για σιπι δεν πηδαει λεμε.ουτε ξενοπηδαει μην ακουτε τις φημες.προικα 500κιου 7 και 30 χρυσα του εδωσα και δεν μου εκατσε.παει για περισσοτερα.μαλλον θελει αυτην την σονια που εχει πιο πολλα.θα την τσουρομαδησω ομως αμα και τυχον....ο βρομωγερος ειναι δικος μου.μην τον ψηφιζετε λεμε!!μακρυα!!
κατα τα αλλα ψηφος.

Mike Hatzis
Mike Hatzis 1,904 jour, 06:15

V+S
Βασικά ότι συμβαίνει RL συμβαίνει και στο γ..ωπαίχνιδο, έχω πάψει να ασχολούμαι με τα πολιτικά και τις π@π@ριες. Οι περισσότεροι είναι για την πάρτη τους, το MU τους, το κόμμα τους κλπ. Ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις και με κρατάνε ακόμα στο παιχνίδι, πολύ πιο χαλαρό όμως πλέον....

PERICLIS
PERICLIS 1,904 jour, 13:29

v+ sub

kai ta myala sta kagella

Zi spiderwoman
Zi spiderwoman 1,905 jour, 11:48

ψήφος

Shockedycii
Shockedycii 1,909 jour, 12:40

s179
Media Mogul Medal Project
SUB for SUB...
http://www.erepublik.com/en/newspaper/qarisma-news-275206/1

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.