Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Duncijeva kandidatura za predsednika države, januar 2013

1,865 jour, 04:58 Published in Slovenia Slovénie de King of sLOVEnia
Spoštovane državljanke in državljani!


Po 8-mesečnemu opravljanju funkcije notranjega ministra ter enomesečnega sodelovanja na zunanjih zadevah v letu 2012 sem se naposled odločil, da naredim korak naprej ter se v novem letu odpravim kandidirat za predsednika države.

V igri ste me aktivni igralci in tudi dvoklikerji večinoma že spoznali, veliko pa vas me je spoznalo tudi na srečanjih v Zasavju, Kamniški Bistrici prvič, Kamniški Bistrici drugič pa 5x v baru Puzzle v Ljubljani, na srečanju enote Slovenian Division na Trojanah, na gorenjskem ter na zadnjem srečanju v Ljubljani v Guiness baru pred dvema tednoma. Kot lahko sami vidite, sem en izmed aktivnejših Slovencev kar se tiče udeleževanja srečanj po Sloveniji, ter z veseljem spoznavam nove ljudi in ustvarjam nova prijateljstva.
Prav tako brez strahu dam mojo telefonsko številko, če se me kdaj potrebuje v eRepubliku (najkasnejši klic glede eRepublika sem imel ob treh ponoči, številk igralcev pa imam 30, kar priča o tem, da sem zelo družaben in komunikativen). V resničnem življenju sem star 45, z ženo pa imam tri otroke.
Bil sem v sestavu modrih uniform, kar je pripeljalo posledično do tega, da sem bil v rezervnem sestavu policije od leta 1990 do leta 2012, saj sem bil v vojski pri policajih, razdolžili smo se letos junija.
Če bom postal predsednik, kar je moja velika želja, bom pripravljen kadarkoli in kjerkoli si vzeti čas za eRepublik, kar bo tudi moja dolžnost.

Upam, da sem se vam dovolj dobro predstavil, čeprav na malo drugačen način kot dosedanji predsedniki. Kot osebo pa naj me raje predstavijo prijatelji, saj oni najbolje vedo kakšen sem po karakterju.
Pa še kot zanimivost: moj nick Dunci izhaja iz travijanskega spektakla - kjer je bil nick Ice Lady. Vzdevek je bil nekako prehladen za tevtonca, ki ga je imela soproga.


Zdaj pa na resen in ne preveč všečen del večine trenutnega prebivalstva v Republiki Sloveniji – politika


Za začetek bi vam predstavil svojo ekipo, ki bi predstavljala državo v mesecu januarju v primeru moje izvolitve, nato pa delo oz. cilje vsakega ministrstva pod vladno ekipo.Vlada eRS, januar 2013

Predsednik: Dunci

Podpredsednik: 0rinda

Ministrstvo za obrambo: minister tiln, pomočniki T1M3K, System Shutdown, orca25,
sandi111inMr.CaCkO

Ministrstvo za finance: minister apzfpk

Ministrstvo za šolstvo in socialo: ministrica Andreychika s pomočnikoma ebutaljibom in Baby Anno

Ministrstvo za zunanje zadeve: minister SmoothZiga s pomočnikom

Ministrstvo za notranje zadeve: minister FRLA s pomočnikom Madafakrjem

Ministrstvo za informiranje: minister Mr.CaCkO s pomočnikom Novljanom

Predstavitev nalog in ciljev posameznih ministrstev!

Ministrstvo za obrambo

Sprememb pri deljenju orožja ter hrane pri mladincih ne bo oz. bo potekalo normalno kot do sedaj. V primeru spremembe količine davka, ki ga država dobi na dan, se bo razmislilo o zmanjšanju/povečanju državne pomoči. Če se bo davek znatno povečal, bomo razmislili tudi o ponovnem financiranju enot (to trenutno ni mogoče, saj bi država ob tem dejanju bankrotirala). Se bo pa nadaljevalo posojanje državnih organizacij vojaškim enotam, za menjavanje denarja na monetarnem trgu - alternativa financiranja.
V igri je še nekatera ideja, ki je pa težko izvedljiva, vendar jo štejem pod cilje in če bo volja, se bomo potrudili, da jo izpolnimo. Glede na to, da ima vsaka enota nekje na svojem kanalu zvečer srečanja (bodisi irc Rizon, ali pa skype, ali pa neka druga stran), bi ustvarili na Rizonu en kanal, kjer bi se zvečer dobili, prejeli orožja za določeno bitko (orožje bi dobili na kanalu #mercenaries) ter se tam borili. Delovali bi kot ena enota, ne kot več enot skupaj in vse kar bi bilo potrebno je to, da bi bili prisotni ob določeni uri, za orožje bi poskrbelo ministrstvo. To je zdaj napisano nekaj na kratko, vendar v primeru izpolnitve ideje bi napisali članek in podrobno razložili vse stvari.
Pred mesecem dni je bilo srečanje vseh igralcev v Romuniji in tam so predstavili nov vojaški modul, kateri je že v testiranjih ter novo eRepublik mapo. Ministrstvo bo napisalo članek od obeh sprememb (kolikor nam je pač znano od pričevanja igralcev, ki so se srečanja udeležili), ki sta napovedani v začetku novega leta.
Kot lahko vidite, je v ministrstvu veliko pomočnikov. Razlog tiči predvsem v tem, da se lahko zgodi, da en ali dva naenkrat zmanjkata zaradi obveznosti in nastane luknja, in zato da se zapolni to luknjo (predvsem če pride do kakšne pomembne vojne in podobno), sem dodal nekaj več pomočnikov ter tudi ministra za informiranje, ki je en izmed najaktivnejših Slovencev trenutno ta hip in verjamem, da se lahko marsikaj nauči pri obrambi.
Na mladih svet stoji, pravimo, in nove igralce je potrebno vključevati in izuriti za prihodnost.


Ministrstvo za finance

Tople vode se na ministrstvu ne bo izumljalo, vseeno pa bomo poskrbeli, da bodo enote obračale še naprej denar na organizacijah (kot povedano že zgoraj pri obrambi). Še naprej se bo dajalo denar za novince na socialo, za plačevanje MPP-jev (v novembru se je Exclusive že lotil politiko varčevanja ter z vsemi odvečnimi MPP-ji, od katerim nimamo dejansko nič, ne bomo podpisali vendar se bo naše zunanje ministrstvo zmenilo z zunanjim ministrstvom določene države, da se podpiše zavezništvo le v primeru, če bo imela katera država neposredno vojno (primer Slovaška in druge), potem se bo še vedno delilo denar za hrano ter orožje, ki ga vsakodnevno deli država vsem Slovencem do levela 29.


Ministrstvo za šolstvo in socialo

Na ministrstvu se bodo maksimalno potrudili, da bodo novinci čim hitreje sprejeti ter da bodo redno dobivali nagrade za opravljene sklope nalog. Naloge so bile v prejšnjem mandatu prenovljene, zato se jih ne bo spreminjalo, bodo pa poslovenili še nekatere izraze na slovenski univerzi, ki so zaenkrat še v angleščini. Ker vedno strmijo k izboljšavam, bodo za predloge in mnenja povprašali tiste, ki jim je delo namenjeno – novince. Če bodo ugotovili kakšne pomanjkljivosti, jih bodo odpravili ter vpeljali morebitne predlagane izboljšave.
Že nekaj mesecev poteka mentorship program oz. program mentorjev, uradni projekt administratorjev igre, v katerem je trenutno 6 Slovencev, Team Leader oz. vodja Slovenije je 0rinda. Skušalo se bo dodat še ostale mentorje Slovenske Univerze v ta projekt, oz. doseči številko okoli 10 mentorjev, kar bi bilo odlična napoved za obržanje novincev v igri (če še ne veste, tej mentorji imajo dodan poseben chat bar, ki je zelo podoben Facebook klepetalnici, v katerem lahko direktno komunicirajo z novinci od lvl 0 do lvl 20).


Ministrstvo za zunanje zadeve

Na zunanjih zadevah se bo kot do sedaj gradilo na dobrih odnosih z našimi zavezniki. Redno se bodo spremljala dogajanja po svetu ter dogajanja znotraj naših zaveznikov kot sovražnikov, saj vsaka informacija prav pride. Kot že sedaj, bomo v kontaktu z Brazilijo, katero si želi zavezništvo TWO pridobiti na svojo stran ter sčasoma vključiti v samo zavezništvo. Ker je Slovenija v dobrih odnosih z Brazilijo, lahko pomagamo tudi pri zbliževanju med njimi, Srbi in Madžari.
Naš minister SmoothZiga bo tudi ob dovolj veliki podpori kandidiral na TWO-HQ volitvah (zavezniški štab predsednikov, in državnih predstavnikov v zavezništvu) kot SoFa (secretary of foreign affairs, po slovensko sekretar za zunanje zadeve za zavezništvo), saj ima veliko poznanstev po svetu in bi lahko tako pomagal zavezništvu ter tudi s tem povečal prepoznavnost in vpliv Slovenije (mogoče ne veste, ampak Poljaki so bili kar jezni, ker smo bili skupaj z Britanci in ostalimi državami ustanovitelji zavezništva TWO).

SmoothZiga opravlja delo ministra že več kot leto dni, in zato se je tudi sam odločil, da si poišče pomočnika, ki bo zelo delaven in ki bi lahko nekoč postal tudi samostojen minister za zunanje zadeve.


Ministrstvo za notranje zadeve

Na notranjem ministrstvu je potrebno preveriti vsakega posameznika, ki zaprosi za naše državljanstvo. V mesecu decembru je ebutaljib sam vodil notranje zadeve ter skrbel dejansko za vse, od državljanstev do predlogov. Prav tako je kongresnikom pustil proste roke pri sprejemanju državljanstev. Jaz bom, kljub izkušnjam notranjega ministra, prepustil te zadeve ostalim igralcem, ker sem takega reda navajen in želim da je vse pod kontrolo.
Sprejemalo se bo ljudi, ki so strateško pomembni za našo državo, torej ljudi, ki lahko pripomorejo na ekonomskem in vojaškem področju, vendar da hkrati ne škodijo našim podjetnikom. Prav tako bosta FRLA in pomočnik madafakr skrbela za predloge, ki jih kongres mora podati za normalno vodenje države. Nadaljevalo se bo s črno listo kongresnikov, v kolikor bodo le-ti ovirali delo vlade (recimo predlaganje Natural Enemy zakonov brez posvetovanja – lahko bi se zgodilo, da bi morali uro kasneje podati predlog na eno drugo državo, in podobno). Vendar tukaj želimo poudariti, da odločanje oz. glasovanje po lastni volji ne bo sankcionirano, vseeno pa bo vlada za vse predloge dala ukaz in razlago (razen za predlog impeacht, v katerega se ne bo ministrstvo in vlada vključevali).

V zraku je tudi ena ideja, za katero se bodo na ministrstvu potrudili, da bo uresničena. To je štetje Slovencev v tujini (govorim o Slovencih s tujim državljanstvom). Mogoče to spada pod zunanje zadeve, vendar sem se odločil, da ta projekt vpeljem v notranjih zadevah.
Če na kratko in hitro obrazložim, obstajajo dve vrsti Slovencev na tujem. Eni, ki so tam izključno zaradi bonusov in drugi, ki so tam zaradi naše politike in podobno, ali pa ker so si zaželeli novih izzivov. Povprašalo bi se enote, katere igralce imajo na tujem, naredilo bi se članke, pozvalo bi se vse, da se prijavijo v obrazcu in na koncu naredilo statistiko (od števila igralcev vsake enote, do igralcev, ki so šli pomagat delat ATO/PTO na tuje (Švica, Amerika, Nova Zelandija in podobno)).
Namen projekta je predvsem odkritje koliko Slovencev ima tuje državljanstvo, na koliko ljudi se še lahko zanesemo v vojnah, ki jih imamo doma, na koliko ljudi se lahko še zanesemo, če se nam zgodi PTO (težko mogoče, pa vendarle) ter bolj ali manj iz radovednosti.


Ministrstvo za informiranje

Mr.CaCkO bo še naprej tedensko poročal dogajanja, pogodbe ter sporočila vlade eRepublike Slovenije. Za pomočnika bo imel Novljana, ki nas bo velikokrat razveselil z njegovim črnim humorjem.
Ministrstvo bo sodelovalo skupaj z ministrstvom za notranje zadeve v projektu ''Štetje Slovencev v tujini''.


Hvala vsem za pozornost in se vidimo na volitvah!

S spoštovanjem,

Kandidat za predsednika države

Dunci
 

Commentaires

T1M3K
T1M3K 1,865 jour, 05:06

vote in podpora!

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic 1,865 jour, 05:08

Idemo Dunci for prezidente :😁)))))

choki 6
choki 6 1,865 jour, 05:10

o7

Twister
Twister 1,865 jour, 05:11

Mene ne štej xD

King of sLOVEnia
King of sLOVEnia 1,865 jour, 05:11

07

Troter
Troter 1,865 jour, 05:11

ma nema mene nedam vote

samsis34
samsis34 1,865 jour, 05:13

vote

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO 1,865 jour, 05:13

vote - in VELIKA podporda

DUNCI FOR CP ftw \o/

Djuro Drljaca
Djuro Drljaca 1,865 jour, 05:13

ima madafakr ima vote \o/

Dusan Nastasijevic
Dusan Nastasijevic 1,865 jour, 05:14

o7

Stara Mama
Stara Mama 1,865 jour, 05:14

vote + podpora!

Andreychika
Andreychika 1,865 jour, 05:16

Vote in podpora. : )

Madafakr
Madafakr 1,865 jour, 05:20

bože mili spet bom miljon gdoc fajlov naredu = )

St. Paul
St. Paul 1,865 jour, 05:21

o7

cen1
cen1 1,865 jour, 05:23

Če smo pošteni je ta kandidatura eno dolgo nakladanje.. vse skupaj bi lahko povedal s pol manj besed.

p0luks
p0luks 1,865 jour, 05:25

o7

mas mojo podporo!

iqxy55
iqxy55 1,865 jour, 05:28

mast program pa bolj sestavljen, kot v rl politiki...
vote

Fordring
Fordring 1,865 jour, 05:30

Vote! = )

Baby Anna
Baby Anna 1,865 jour, 05:31

vote + podpora 🙂 Dunci FTW

AlexBarrett
AlexBarrett 1,865 jour, 05:34

VOTE!

ReDBik
ReDBik 1,865 jour, 05:38

Vote.. Saj je vse vedno isto 😃

Master_Blaster
Master_Blaster 1,865 jour, 05:39

mas podporu SKP-ja

PWhite
PWhite 1,865 jour, 05:40

kva pa vem

Colonel Bruce
Colonel Bruce 1,865 jour, 05:53

Dunci želim ti veliko uspehov v CP tekmi, vem da boš v primeru zmage dobro opravljal to funkcijo, tudi sem te že sam doslej večkrat spodbujal, da bi za CP-ja kandidiral....v vsakem primeru....good luck!!!

o7

Alex Tecka
Alex Tecka 1,865 jour, 05:59

Vote! = )

Ludislav
Ludislav 1,865 jour, 05:59

podpora

apzfpk
apzfpk 1,865 jour, 06:25

gremo Dunci!

Siberian Husky
Siberian Husky 1,865 jour, 06:29

hmmmm predsednik z luknjo v spominu....ki pa je srecanje v Slo. Bistrici??? Kaj te vem ce bi ti lahko dal moj glas, ko pa pozabis ne eno izmed srecanj : D

ne vem, ne vem ... : D

mojlek
mojlek 1,865 jour, 06:34

Podpora
In vote za članek ki ga bodo razumeli mogoče tudi mladinci ki nevejo kaj delajo ministrstva : )

GasaGasaGasa
GasaGasaGasa 1,865 jour, 06:35

vote in podpora!!!

HladenSpricar
HladenSpricar 1,865 jour, 06:39

Master of pendrek for prezident! xD

dha
dha 1,865 jour, 06:40

fajn

SmoothZiga
SmoothZiga 1,865 jour, 06:49

A on meeting ko sem ga pa jaz organiziral v bistrici pa si kr pozabo?! Da se neu kje zgodlo, da odstopim kot MoFa!! = ))))

Madafakr
Madafakr 1,865 jour, 06:57

če smooth odstopi bo vsaj pwhite podprl kampanjo : D

M O R R O N C I T O
M O R R O N C I T O 1,865 jour, 06:59

Bravo Dunci, dobro spisano! Ne se menit za večne nergače nad in pod mojim komentarjem. Nimajo bujšega dela, kaj čmo.

Tko kot je napisal mojlek:
''In vote za članek, ki ga bodo razumeli mogoče tudi mladinci, ki nevejo kaj delajo ministrstva''

To je tvoj cajt, gremoooo! Go Dunci Go!

PNNIZ
PNNIZ 1,865 jour, 07:02

support!

King of sLOVEnia
King of sLOVEnia 1,865 jour, 07:11

takoj dodajam in popravljammmmm..se opravičujemmmm...še golaž sem kuhal...xd

Saints XI
Saints XI 1,865 jour, 07:17

vote in glas definitivno

Hun Atila
Hun Atila 1,865 jour, 07:23

podpora!

plocko
plocko 1,865 jour, 07:54

vote, glas, pa še kaj
Golaž bo pa super 😃

Daweed90
Daweed90 1,865 jour, 07:58

REČIMO STOP POLICIJSKI DRŽAVI!

Djuro Drljaca
Djuro Drljaca 1,865 jour, 08:11

a se spet kuha predvolilni golaž? xD

Brpo
Brpo 1,865 jour, 08:17

podpora

Fidel Castro reborn
Fidel Castro reborn 1,865 jour, 08:23

Ihaaaa ebuty, zdej dunci....pa kaj je z vami 😃 Kdo bo pa drug mesec predsednik ? 😮


Popolna podpora !!!!!

GO DUNCI HO DUNCI 😃

KrMa
KrMa 1,865 jour, 08:30

NE PODPIRAM

Še en beden mesec za e-slovensko skupnost

M O R R O N C I T O
M O R R O N C I T O 1,865 jour, 09:01

@KrMa

zanimivo da si to napisal pri dunciju in pri colonelu. Te bom vprašu kot je tebe vprašu colonel v njegovem članku
Kaj pa ti sploh podpiraš? A bi bil dober mesec samo če bi ti uspeu zmagat na volitvah, a? 🙂

Dj rajš že enkrat končaj igrat al pa prodaj account, čisto vseeno. Ampak zares, da ne boš le attention w***e.

King of sLOVEnia
King of sLOVEnia 1,865 jour, 09:04

07

KrMa
KrMa 1,865 jour, 09:10

@Orinda smo pametni na kvadrat

Koga jaz podpiram tebe čist nič ne briga. Vem pa za sebe da ne enga ne drugega kandidata ne podpiram kot nebi tebe če bi ponovno kandidiral.

Kaj bom pa s svojim acc naredil pa ni tvoja stvar. Vidim pa da sem ti še vedno trn v peti največji slovenski lopov in to še s podporo adminov.

Solinar
Solinar 1,865 jour, 09:12

lepo spisan program in moja podpora

Brigadier Roman
Brigadier Roman 1,865 jour, 09:18

Vote

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.