Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Dogodki po Svetu vol.33

1,871 jour, 06:13 Published in Slovenia Slovénie de SmoothZigaŽe nekaj krat sem odprl word in hotel začeti pisat članek o dogodkih po svetu. In vsakič, ko sem še odprl world map na eRepublik sem izgubil motivacijo. Zadnji mesec se ne dogaja skoraj nič zanimivega, vidimo le stare bitke, ki se že vlečejo mesece če ne že leta. A sem se vseeno odločil, da poizkusim spisati članek, da bo lahko kdo ob kavici/soku/pivu ali pa v pisarni kjer itak nič ne dela lahko prebral kakšen članek. Že v naprej se mi zdi, da bo ta članek rahlo krajši od mojih prejšnjih člankov. No pa začnimo…

Jug Balkana, Bližnji Vzhod in Azija
Po tem, ko je Srbija okupirala del Grčije se nas je veliko spraševalo kam bodo šli naprej. Več dni so nepremično stali v regiji Kreta katera odpira pot proti Bližnjemu vzhodu. Medtem so Bolgari bili težke bitke z Turčijo, delno tudi z Grčijo in branili RW-je v Ciprskih, Egiptovskih in Saudskih regijah. Občasno so tudi vskočili Makedonci, ki so hitro okupirali kakšno osvobojeno Grško regijo.
In potem se je zgodil majhen premik Srbije, ki je že dal majhne znake na to, da namerava Srbija na novi veliki podvig. Srbija je podala NE na Izrael in brez večjih težav popolnoma izbrisala to majhno državico ter si že ustvarila majhno bazo v Savdski Arabiji. Po okupaciji Izraela je Srbija še napadla eno regijo v SA, da si je utrdila svoj položaj na bližnjem vzhodu.
In potem po enodnevnem premoru je sledilo to na kaj smo vsi čakali – Srbski NE na Turčijo. Da bi zagrenili življenje Turkom pa so se v to vojno priključili tudi Madžari, ki so napadli iz svojih Ukrajinskih regij. Turčija, ki se bori sedaj na treh frontah se kot kaže najbolj fokusira na Bolgarske napade saj je ta bitka vedno najbolj napeta.
V to vojno pa so se tudi priključili Grki saj vedo, da jih lahko v prihodnje čaka pregon iz Saudskih kolonij saj imajo v svoji bližini tako Bolgare kot Srbe. Grčija je tako napovedala vojno Bolgariji saj vedo, da imajo verjetno večjo možnost za zmago kot pa v vojni proti Srbiji – pa čeprav sedaj kažejo bitke, da Grčija nima možnosti niti proti Bolgariji.

Po preteklih izkušnjah lahko sklepamo, da se Srbija ne bo ustavila v SA ampak bo nadaljevala svojo pot v Azijo. Naslednja njena tarča bo zagotovo Iran, ki stoji med Srbijo ter Azijsko velesilo Kitajsko in tudi Srbskim večnim rivalom Hrvaško, ki ima svoje kolonije v Indiji.
Verjetnost je tudi, da bi Madžarska preko Turčije in Irana sledila Srbiji in ponovno poizkušala zavzeti svojo davno izgubljeno regijo Hello Kitty.
In če pogledamo na to, da je v Aziji prisotna tudi Španije, ki trenutno drži nekaj Filipinskih regij lahko v prihodnjih dneh in tednih pričakujemo zanimive bitke na Azijskih tleh.

Drugod po svetu
V Južni Ameriki še vedno poteka bitka med Čilom in Argentino. Bitka je postala zelo dolgočasna saj nobena od držav ne kaže velikih možnosti, da bi lahko premagala drugo. Čeprav Čile zmagujejo v MPP bitkah pa Argentina v večini primerih uspe osvoboditi svoje regije preko RW-ja.

Po razpadu ABC zavezništva se je Litva pridružila CoT medtem pa sta Estonija in Latvija skupaj z Venezuelo naredili zavezništvo ACT, ki je krilo zavezništva TWO.
A to ne pomeni, da so nekdanje članice ABC nehale sodelovati med sabo. Še vedno se močno borijo proti zavezništvu Azgard (Švedska in Finska), ki noče in noče popustiti in je že zavrnilo veliko predlogov po premirju in jih že tudi nekaj prekršilo kolikor mi je znano.
Po informacijah, ki sem jih dobil naj bi se zavezništvu Azgard pridružila tudi Irska.


Mislim, da je ta že bila 1x v eni iz med prvih izdaj. Ampak glede na to, da je zunaj mrzlo bo vseeno pasala zraven = )Se vidimo ob naslednji izdaji, ki bo upajmo malo daljša (če se bo le kaj dogajalo po svetu).

Lep Pozdrav
SmoothZiga

 

Commentaires

Ta likozarjev
Ta likozarjev 1,871 jour, 06:22

votado 🙂

Ta likozarjev
Ta likozarjev 1,871 jour, 06:22

pa smajli fejs manjka : )

Exclusive
Exclusive 1,871 jour, 06:28

Bral nisem ker se itak pomoje nič takega ne dogaja.. za slikco ti pa ne zamerim če je že bila ;😉)

Jarilok
Jarilok 1,871 jour, 06:34

Sedaj bi lahko nafehtali od Srbije Tuscany, saj je ne potrebujejo. Mislim, da je to res lepa prilika.

T1M3K
T1M3K 1,871 jour, 06:39

no tattoo no vote : P

PNNIZ
PNNIZ 1,871 jour, 06:57

Meni se zdi bolj pomembno, da Srbi prezenejo Hrcke iz Indije kot pa Toskana. Z vojno proti Hrvaski (ko bojo RWjal dom) bomo bl drzavo okrepil kokr z bonusom ne samo da bolj fun game ampak ob vojni bodo cene spet mal zrasle. Ce pa sedaj pogledam se globalno je pa dobr da tale Kitajski imperij unicmo. Bravo Smotko!

Tittannos
Tittannos 1,871 jour, 07:38

voltrob

liticity
liticity 1,871 jour, 07:48

vote pa dobra slikca:))

Colonel Bruce
Colonel Bruce 1,871 jour, 08:02

voted

HladenSpricar
HladenSpricar 1,871 jour, 08:13

@PNNIZ

Napak razmišljaš. Dosti Hrvatov je že nehalo igrat, saj nima smisla proti vetru srat (ali scat?) dokler bo stanje tako ko je = Srbija + Poljska + par zvestih hlapcev kot ste vi = dnevni dmg > 70% skupnega dmg-a, ki ga ustvari celotni erep, bo jih še več, potem pa počasi ne bo nikogar več, ki bi ga oni mačoti lahko tepli in se bo vse počasi ustavilo. Prav ti velesili torej delata igro nezanimivo in še bolj lukrativno za admine.

Čepim v mojih dragih eUSA in čakam, da se kaj spremeni, saj upanje baje umre zadnje. Ali pač? : D

dha
dha 1,871 jour, 08:36

fajn

SmoothZiga
SmoothZiga 1,871 jour, 08:48

@HS
A zdaj je pa vse TWO kriv al kaj?
Hrvati so pravkar pregnali Indijo, da je šla na stran CoT in TWO tak, da sami tiščijo folk stran od sebe.

In Indija ni edina kržava katero so zafrknili.


In ja... vi na nasprotni strani itak vedno iščete krivca drugot. Seveda bi radi, da TWO razpade. Me prav zanima če bi enako govoril, da bi ble vloge obrnjene in bi zdaj rekel, da morajo naprimer Romunija, Hrvaška in Grčija in na vsako svojo stran ker ubijajo igro...

dvojni standardi...

Hojc
Hojc 1,871 jour, 08:48

če nadaljujemo razmišljanje HSja.. kake pa so alternative.. a je kako drugo zavezništvo?!
al kaj bomo?! jaz mam komaj 70 subov.. če se to neha nebom meu nikol MM medalje 😉

mufekk
mufekk 1,871 jour, 08:55

hvala za info!
punči je naaaaj... pa nič popackana...( tatooji); spreminjaš okus? -lol

HladenSpricar
HladenSpricar 1,871 jour, 09:34

@Smooth
@Hojc

Ma zaboli mene za zavezništva (jih niti ne spremljam kaj dosti, ker so itak pomembna le na papirju, saj ko se Srbom in Poljakom dvigne ne more nihče nič) ali strani ali karkoli že (pokam vse poprek) tak da me ne meči na neko nasprotno stran. 😃

Edino kar ti/vam želim povedat, da je igra tak vržena iz ravnotežja kot že dolgo ne. Pa to že lep čas. Tu pa tam še par norcev stanka celo premoženje, da osvobodi regijo ali dve za kak dan in to je to. V glavnem: totalno nezanimivo.

Še dobro, da zanimive cajtnge pišete, če ne bi me že eStisnilo. xD

HladenSpricar
HladenSpricar 1,871 jour, 09:35

@Hojc

Ups... Predlog rešitve?

Samo Srbijo pa Poljsko narazen spravit. : D

gobe123
gobe123 1,871 jour, 11:56

vote

Stara Mama
Stara Mama 1,871 jour, 14:11

če kdo hoče od nje piši na ZS...

Stara Mama
Stara Mama 1,871 jour, 14:11

cifro*

Thesmos
Thesmos 1,871 jour, 14:21

Srbija ocitno drvi nad Kitajce... spet bo zanimivo.

krasevec
krasevec 1,872 jour, 02:18

@HS če se hrvaška e populacija manjša ,...naj se kar ..potem pa NE na hrvate...Zg slovensk,i neprecenljivo 🙂

SIKARSI
SIKARSI 1,872 jour, 03:38

zuper, abc razpadu, nisem vedel, big vote

Pepowsky
Pepowsky 1,872 jour, 17:38

V zadnjih dneh so se Indijci in Tajci precej razpisali.Najbolj me je nasmejalo, ko so Hrvati povabili Indijce na uradne pogovore v chat room z imenom 'jebeskrave'.

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.