Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Aktuelna tema ovih dana iz RL.

1,811 jour, 07:03 Published in Serbia Serbie de MC.S.Of Anarchy


[img][/img]

Upotreba sve četiri zimske gume od 1. novembra do 1. aprila biće obavezna samo ukoliko na kolovozu ima snega, leda i poledice, predviđeno je pravilnikom koji je na snagu stupio u četvrtak, 1. novembra. U slučaju da nema padavina ili leda, dozvoljena je i upotreba guma koje nisu za zimu.
Naravno, onaj ko vozi automobil tokom zime bez obzira na vremenske uslove, neće menjati gume svakog dana, već će to uraditi jednom, na početku zimske sezone.


“To će opet biti udar na budžet, ali kada je bezbednost svih građana u pitanju, kada je vaša bezbednost u pitanju to i nije neki veliki namet i investicija”, kaže general Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije.
“Na kraju krajeva to je svuda u svetu normalno, čim dođe zimska sezona, kompletan set guma se menja sa felnama, stavlja se zimski set guma. Kada dođe letnja sezona, vraća se letnji set, to je svuda ustaljeno”, objašnjava Simić.


Novi pravilnik doveo je i do povećane potražnje zimskih guma.
“Svakako jeste povećana potražnja za svim vrstama zimskih pneumatika. Međutim ne bih rekao da je samo zakon u pitanju, već i opšta kultura naših vozača u Srbiji koji znaju svrhu upotrebe zimskih pneumatika, tako da možemo reći da navala nije samo zbog zakona”, kaže Milan Komazec iz Kemoipmex-a.
Vozačima nova pravila nisu baš najjasnija, ali očekuje se da će se vremenom privići na novi zakon.
“Pravilo je da na jednoj osovini moraju biti pneumatici istog proizvođača, iste dijagonalne šare. Ne moraju sve četiri gume biti od istog proizvođača, ali one koje se nalaze na istoj osovini moraju biti od istog proizvođača i iste 'šare'”, kaže Dragiša Simić.


Takođe, ako se stavljaju gume koje ste već koristili, mora se voditi računa da dubina šare bude najmanje 4 mm. Sve manje od toga nije dozvoljeno.
Osnovnu razliku između letnjih i zimskih guma, pored šare, čini i element silika .
“Silika je element koji omogućava bolje prijanjanje, odnosno bolje performanse pneumatika na niskim temperaturama. Letnji pneumatici na temperaturama ispod 7 stepeni nemaju efikasnost koju bi trebalo da imaju bez obzira da li se radi o mokrom ili suvom putu. Struktura gazećeg sloja se stvrdne i samim tim performanse pneumatika nisu na zadovoljavajućem nivou”, objašnjava Milan Komazec.
Novi zakon svakako će opteretiti budžet građana. Naravno, cene pneumatika zavise od kvaliteta i veličine. Komplet guma za Juga može da se kupi za 14 hiljada dinara, dok za neku srednju klasu automobila jedna guma košta od 5.300 dinara.
Najskuplji su pneumatici za terensaka vozila, a njihova cena kreće se od 13 hiljada dinara pa na više.
“Ima guma 'M plus S' i drugih, sve što se smatra zimskom gumom, saobraćajni policajac će to prihvatiti i ako je dubina šara 4 mm neće se sankcionisati”, kaže general Dragiša Simić.
Vozači često kažu da voze samo po gradu i da im za to ne trebaju zimske gume.


“Mislim da je to zaista zabluda zato što upravo u gradu imamo najveći broj zaustavljanja i kretanja iz mesta gde je zimski pneumatik najpotrebniji”, kaže Milan Komazec iz Kemoipmex-a.
Kada je reč o cenama evo i jedne zanimljivosti. Na našem tržištu moguće je kupiti i gume kineskih proizvođača. Međutim, bez obzira na nižu cenu, one još uvek ne ulivaju poverenje kod vozača.

Ovo je trenutno najbolja guma koju mozete kupiti na nasem trzistu, koliko to budzet dozvoljava 😉


Michelin alpin a4
 

Commentaires

Placeni
Placeni 1,811 jour, 07:43

Promenio sam prosle nedelje i korisno bi bilo da svi napune gume azotom umesto vazduha!Trajnost guma i smanjenje varijacija pritiska u odnosu na spoljnu temperaturu se znacajno povecava ,a cena punjenja po gumi je samo 100 din.

MC.S.Of Anarchy
MC.S.Of Anarchy 1,811 jour, 08:10

Placeni + to, tako je !

Betxakademac
Betxakademac 1,811 jour, 16:16

Ala je lepa ova guma....tero bih je i ja...

derg38
derg38 1,812 jour, 05:46

mislim da je na materinom meganu alpine 3 🙁

al je letnja zato neka perverzija ,skupe u materinu

Saximus Reloaded
Saximus Reloaded 1,812 jour, 05:53

meni ova treba, ali mnogo para u pcku... sto se tice azota u gumi, kazu u jednom od izdanja autobilda, nema neke razlike - jedan inzinjer tamo rece, naravno da nema razlike kad je azot zastupljen u vazduhu sa 78%... i tako...

MC.S.Of Anarchy
MC.S.Of Anarchy 1,812 jour, 11:35

Sax ahhaahahahah ima gi i ovde majstora sto duvaju gume kao azotom xD

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri 1,812 jour, 22:44

Ratnici regrutuju igrace divizije 1 i 2.
- Rad u firmama jedinice.
- Dnevno sledovanje 10 q6 tenkica.
- Na organizovanim udarima dodatni q7 tenkovi.
-Saveti za brzi napredak.

JAVITE SE PORUKOM OVDE http://www.erepublik.com/en/main/messages-compose/2099341

o7

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.