Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Поредица от интервюта: VelikGogov

1,899 jour, 01:59 Published in Bulgaria Bulgarie de AquariusSG

Здравейте приятели,

Доста време мина от последното ми интервю. Бях се отдал на мързела и сесията в университета, но ето че дойде време и за поредното ми интервю от моята "Поредица от интервюта". Този път мой гост е VelikGogov. Надявам се интервюто да Ви хареса!

Здравей VelikGogov. Радвам се, че прие поканата ми за интервю! Нека започнем с нещо за теб.
1:Кой си ти в Реалния живот? Разкажи нещо за себе си на читателите ни, да придобият представа кой стои зад този акаунт.

-В реалния живот съм още по-голям пич. 🙂 Казвам се Велик Гогов, на 26 години съм, от скоро съм адвокат (ако имате юридически казуси - аз съм вашия човек - срещу стотина злато ще ви извадя от затвора 😃 ). Доста време се занимавах и с политика. В продължение на 8 години бях член на ВМРО, в момента съм се отдръпнал от политиката, но сърцето ми си остава отдадено на идеите и идеалите на ВМРО.

2:А кой си ти в играта? Разкажи за своята еБиография.
-В играта съм от старите кучета, занимавал съм се с почти всичко в нея. Ако има с какво да се гордея, то това е работата ми в някогашната ни славна армия. В добрите стари времена отделях огромна част от времето си, за да бъда полезен за нейното развитие и смея да кажа, че съм помогнал не малко. Започнах като обикновен редник, преминах през всички нейни стъпала, бях и Началник на генералния щаб, след което заедно с взода си я напуснах...

3:Виждам, че си бил Конгресмен, бе кандидат и за президент на еБългария. Какво те привлича в политиката и къде я разграничаваш от общата представа, че е "мръсна" дума.
-Противно на мисленето на мнозинството от хората за мен политиката в играта не е точно мръсна дума. На практика, за ралика от реалния живот, тук политиците няма кой знае какво да крадат и да печелят от дейността си като такива. Напротив дават доста от себе си в полза на еОбществото ни, като в замяна често получават само негативи за себе си. Привлича ме това, че политиката все пак е един от модулите, които може да направи играта ни по-интересна и в същото време ти дава възможност да бъдем полезни на еРодината ни.

4:Повече от три години в играта. Какво те привлече и задържа толкова време в нея?
-Привлече ме това, че дотогава не бях виждал нищо подобно - все пак играта поне според мен е доста добър симулатор на реалния живот. Задържа ме основно социалния елемент в нея, задържа ме това, че когато нямаш време можеш да минеш и с 3 влизания за по 5 минути на ден, а когато имаш време за губене можеш и да изкараш доста повече в нея. В интерес на истината, в миналото в трудни за мен моменти в РЖ, играта е успявала доста успешно да ме разсее от действителността и по този начин да ми бъде от полза.

5:Ти си част от отряда цар Самуил. Какво е да си част от този отряд?
-Най-доброто нещо, което ми се е случвало в тази игра е именно членството ми в този отряд. В него сме като едно голямо семейство, в което забавата и смеха почти никога не спират. Чата на взвода е място, където винаги можеш да се забавляваш с часове.

6:Изявявал си се в повечето (ако не и във всички) модули на играта. Но кой от тях ти е любим и защо?
-За мен все пак тази игра е основно военна, в резултат, на което основния модул е военния и мога да кажа, че той ми е любим, въпреки че и журналистическия и политическия модул също са източник на доста интересни моменти. Единствения модул, който в момента не носи никаква забава поне за мен е икономическия.

7:Откакто играеш, играта преживя много промени. Успяха ли админите да я направят по-добра за играчите, по-успешна и привличаща? А какво би променил ти в нея?
-Смея да кажа, че имаше и доста успешни промени. За пример ще дам последните промени във военния модул, които разделиха играчите на дивизии. Това направи играта значително по-интересна и привлекателна за новите играчи. Разбира се има и доста неуспешни промени - най-добрия пример тук е тоталното съсипване на икономическия модул. В това отношение просто алчността на админите доведо до намаляване на качеството на продукта, който те предлагат.

8:Имаш ли любим момент от историята на еБългария? А кой е той?
-Трудно мога да кажа кой е любимия ми момент в играта. Много са и повечето са свързани с някои епични битки от миналото. Имаше няколко епични битки за защита на София, битката за ЛайнКинг в края на в2 (любимата ми версия), изтриването на Турция. От политическа гледна точка - излизането ни от Феникс, след това и излизането ни от ЕДЕН са моменти, които са ми били много интересни и ще запомня с добро.

9:А как се промени еБългария през тези години? Станахме по-силни във военно отношение, а станахме ли по-задружни, по-отговорни, по-разумни?
-Станахме повече, което ни направи по-силни. По-пътя на логиката обаче, колкото повече сме, толкова по-трудно е да бъдем единни и задружни. В интерес на истината обаче и като бяхме малко пак не бяхме твърде единни, така че по-добре да сме повече и да сме по-силни. Относно разумността ни не мога да кажа, че сме станали кой знае колко разумни. Твърде често водим войни, за да прецакаме или накажем някой от враговете ни, но без да имаме реална полза за нас. Все пак обаче никой не може да ни отрече, че определено умеем да си правим играта интересна, в резулта на което доста често еСветът се върти около нас.

10:Кой е най-големият враг на еБългария тук и с какво са заслужили това според теб?
-Най-големия ни враг според мен безспорно е еТурция. Това е така, защото все пак колкото и да не ни се иска играта е свързана с реалния живот. И в него и в играта турците са гаден народ, с който не можем да бъдем приятели.

11:Има ли хора от играта, които са ти неприятни и не би искал да имаш нищо общо с тях, както в играта, така и в Реалния живот?
-“Правилния” отговор на този въпрос е не, но истинския е по-скоро да. Има един двама човека, които ми се виждат толкова прости, смотани и неприятни, че не бих искал никога да имам нещо общо с тях.

12:А има ли такива, които смяташ за свои приятели и с удоволствие би се запознал с тях на живот?
-Такива има доста. Общо взето всеки член на моя взвод и много други, които няма да изреждам, за да не забравя някой. Вече имах удоволствието да се запозная с няколко човеката от играта и съм истински очарован от тях. Ооообичам ви хорааааа. 🙂

13:Имаш ли девиз или идеология, които следваш в живота?
-Сложен въпрос. Девизи харесвам и чета доста, но любим нямам. Идеология - бих определил себе си като патриот и националист, но не от тези, които само знаят да викат зик хайл, а от хората обичащи много нашата история и които съвременната реалност истински натажава. Не съм и от хората, които само си стоят вкъщи и псуват всичко наред, без да си мръднат пръста. Бил съм на доста протести за сравнително краткия си съзнателен живот и ще отида на всеки следващ, който подкрепям, само да имам възможността да го направя. В реалния живот изключително много държа на семейството си и на приятелите си, които за мен също са семейство.

14:Какво ни липсва, за да бъдем по-добри?
-Зависи за къде питаш - в играта може би само единство и целенасоченост. В реалния живот доста повече качества - основно отново единство, но и будност, готовност за действия. Съгласен съм с мнението, че все още има някакво робско мислене в нас, особено в по-старите поколения и се надявам в по-новите то да изчезне. За пример ще дам, че в Тунис са имали с 12 % по-висока покупателна способност от нас в момента и въпреки това гражданите и почти са вдигнали гражданска война, заради своята бедност. В същото време ние се чудим как да свържем двата края от години и в същото време не можем да се съберем 10 000 човека на протест.

15:Тук можеш да отправиш своите послания и пожелания към читателите.
-Бъдете живи и здрави и никога не се отказвайте от мечтите си!

Поздрави читателите и с някоя песен по твой избор:
Bon Jovi-Bed Of Roses

Благодаря за интервюто и отделеното време!Надявам се интервюто да Ви е харесало! Искам да Ви попитам и помоля, ако виждате грешки или не харесвате нещо в интервютата ми, не се колебайте да изкажете мнение. Качеството се постига с конкуренция и критика. 🙂
 

Commentaires

SvetlioBG
SvetlioBG 1,899 jour, 02:05

o7

Milenium3
Milenium3 1,899 jour, 02:07

ВОТ за Гогов! :}

G0lden Girl
G0lden Girl 1,899 jour, 02:08

Поредица от интервюта: VelikGogov
http://www.erepublik.com/en/article/-velikgogov-2203936/1/20

Вот! 🙂

NKFV
NKFV 1,899 jour, 02:19

\o

invaluable 1,899 jour, 02:19

Commentaire supprimé

milenmk
milenmk 1,899 jour, 02:28

Кое те кара да мислиш, че турците са гаден народ?

ULTRABOTEV
ULTRABOTEV 1,899 jour, 02:28

Long live Gogov \o

Jasmmine
Jasmmine 1,899 jour, 02:31

Вот и от мен : )

khantervel
khantervel 1,899 jour, 02:32

Поздрави!

Lord Kenshin
Lord Kenshin 1,899 jour, 02:35

наш човек! о7

VelikGogov
VelikGogov 1,899 jour, 03:09

МиленМК - отношението им към нас, а и към други народи по време на 5 вековното робство. Да било е отдавна, но аз поне вярвам, че нрава им си е останал същия през вековете. Политиката, която води ДПС в Бъглария, която пък е диктувана от Турция. Всяко правило си има изключения, но мнението ми за народа им като цяло е такова.

invaluable 1,899 jour, 03:21

Commentaire supprimé

Sasha Vladimirovna
Sasha Vladimirovna 1,899 jour, 03:25

Вот за Гогов и за готиния журналист! ;>

milenmk
milenmk 1,899 jour, 03:39

Не е правилно, заради шайка бандити от политическа партия ( в която има и българи ) да се слагат всички под един знаменател. Кои "Българи-Патриоти" разрешават на тази политическа партия да си разиграва коня? Кои "Българи-Патриоти" са позволили на ордите им да завладеят нашите земи?

cvety69
cvety69 1,899 jour, 03:52

Йейй, вот за Гогов 🙂]]]

Helios IYI
Helios IYI 1,899 jour, 04:22

10:Кой е най-големият враг на еБългария тук и с какво са заслужили това според теб?
-Най-големия ни враг според мен безспорно е еТурция. Това е така, защото все пак колкото и да не ни се иска играта е свързана с реалния живот. И в него и в играта турците са гаден народ, с който не можем да бъдем приятели.

+1

Zadnik van der Gaaden
Zadnik van der Gaaden 1,899 jour, 04:45

Май си изпаднал в заблуждение кои са нашите най истински врагове в играта и в РЖ. В същност ние нямаме коректен съсед. Причината да сме врагове с турците в играта е основно наша. А иначе най големите ни врагове са гърците.

nekrofila
nekrofila 1,899 jour, 05:28

ВОТ за вота на Милена!

Sasho Ve
Sasho Ve 1,899 jour, 05:38

Вот

GhanimaAtreides
GhanimaAtreides 1,899 jour, 07:20

чудесно се е получило интервюто : )
Вот за Гогов!

bate bobby
bate bobby 1,899 jour, 07:46

Gogov e Velik! Che si zavurshil pravo, moga da kaja samo BRAVO

Morrpheus
Morrpheus 1,899 jour, 08:05

Вот за Гогов!
o7

Donnteo
Donnteo 1,899 jour, 08:12

Вот за Гогов!
o7

Gligobadavar
Gligobadavar 1,899 jour, 08:40

Вот за Гогов!
o7

Simonymous
Simonymous 1,899 jour, 08:46

Кой позволи на турците да ни завземат?
Нека ти кажа една приказка...
Един цар взе за втора жена една еврейка и в последствие народът му 5 века беше поробен...
Конец.

hanibalbg
hanibalbg 1,899 jour, 09:40

Zadnik van der Gaaden, с гърците ни свързва над година сътрудничество и приятелство, едно от най-сериозните в играта. Сравнително отскоро си регистриран, и може би не си чувал за BULGREECE. Сега сме врагове наистина, но за мнозина стари играчи, някои неща не са забравени.

Заради турците напуснахме ЕДЕН. Битките с тях носят най-голямо забавление на мнозинството играчи (имам предвид, в сравнение с битка с друг противник). Дори съм виждал шаути на съюзници от типа "El Clasico started", когато започне битка България - Турция ... На теб може гърците да са ти най-големия враг, но за повечето е-българи не е така.

И не че нещо, но си мисля че си твърде е-млад и незапознат с някои неща, за да казваш на Гогов че е заблуден : ) .

Kostadin Mitrev
Kostadin Mitrev 1,899 jour, 09:56

Има Гогов има вот!

NKFV
NKFV 1,899 jour, 10:38

Ханибале, явно ти си твърде незапознат, за да казваш, че Задника бил нов играч....

Zadnik van der Gaaden
Zadnik van der Gaaden 1,899 jour, 10:53

Ханибале, тоя Булгис беше когато спасявахме византийците от затриване. И се сети кои ни нападнаха, когато пуснахме турците за ЕВ! Неблагодарни копелета са си! Шовинисти и мангали, а жените им са с къси бутове и големи трътки. Това е нацията, която е гадна, колкото еврейската! Държавата, която ни асимилира от 1300 г. Държавата която издава гръко-помашки речници и нарича помаците "славянофонни ислямизирани елини".

hanibalbg
hanibalbg 1,899 jour, 11:00

НКФВ, гледам кога е регистриран.

Задник, Булгрийс не беше само когато ги спасявахме. Вярно че имахме общи врагове, но е вярно и че хървати и румънци не са наливали толкова за нас колкото гърците.
А по последния коментар виждам че говориш за РЖ : ) . Това там е отделен въпрос. Но разликата е че срещу византийците сме успели да се противопоставим значително по-успешно, и там робството продължава 150 години. Докато последиците от турското робство са почти фатални за нас, и още са пресни.

Zadnik van der Gaaden
Zadnik van der Gaaden 1,899 jour, 11:12

Последиците от турското робство са главно културно-демографски. И последиците не са само за нас а за целия европейски югоизток. А това че народа е кух и се връзва за глупости, вместо да потърси причините в собствената си народопсихология. И пак ще те попитам, помниш ли кой ни нападна първи по времето на Фреша? И помниш ли колко пъти са ни нападали турците и при какви обстоятелства?

bate bobby
bate bobby 1,899 jour, 13:56

Hanibale, gurcholyata sa RUKvi! Kato vleznahme v EDEN, se skusaha da ni pomagat dve sedmici i posle nie se skusahme da pazim edna godina. Nakraya ni zameniha za edin rezan RUK! i sega go hapvat hhahhaha

bate bobby
bate bobby 1,899 jour, 13:58

milenmk: A teb kakvo te kara da mislish, che turcite sa gotin narod?

hanibalbg
hanibalbg 1,899 jour, 15:41

За отношенията ни с турците, никой не е казал че нещата са двустранни : ) . Ясно е че ние ги мразим и на моменти играем само и само да можем да се бием с тях, докато за тях ние сме просто едни от всичките, и те по-скоро имат амбицията да владеят повече територии, ако може - без много усилия, т.е. срещу слаби противници, и да имат повече бонуси.

VelikGogov
VelikGogov 1,899 jour, 15:55

Бе знаете ли защо всъщност турците са най-големия ни враг..... ?
Защото така каза Гогов!

Furious Tank
Furious Tank 1,900 jour, 03:46

падни за 20 новобранец, никакво старо куче не си 😃

Taekov
Taekov 1,900 jour, 03:47

In Gogov we trust! Giga vote!
o/

VelikGogov
VelikGogov 1,900 jour, 04:14

Хахахах, Митрев бях ти новобранка преди около 3 години, за повечето вече съм си старо куче : )

Zimnichanski
Zimnichanski 1,900 jour, 12:14

ботнах
логвам се в играта по 2 причини - за да тренирам и да вотвам интервюта на Гогов.

VelikGogov
VelikGogov 1,901 jour, 03:29

Хахахах, не е малко Зимничански, не е малко : )

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.