Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

[Valtio tiedottaa] Katsaus Asgardin tapahtumiin

1,846 jour, 10:28 Published in Finland Finlande de Ministry of Education FI


Asgardin mahdolliset vahvistukset

Asgard on käynyt aktiivisesti neuvotteluja lähimaiden kanssa. Tässä osiossa raportoimme neuvotteluista Norjan, Saksan sekä Baltian maiden kanssa.Norja

Norjan piti aikanaan olla Asgardin ensimmäisiä jäseniä. Keskusteluita on sen jälkeen käyty joka kuukausi, eikä tämä ollut poikkeus. Asgardilla on edelleen haluna saada loputkin Skandit samaan liittoumaan.

Norjalaisilla on hyvin vahva tahto pysyä EDENissä. Heillä on luonnollisesti ymmärrystä myös yhteistyötä kohden. Neuvotteluiden aikana kävi ilmi, että Norjan ehdottomia vaatimuksia ovat Asgardin virallinen Pro-EDEN suuntautuneisuus, Norjalle oikeus olla osa EDENiä samaan aikaan Asgard-jäsenyyden kanssa, ja se, että EDEN hyväksyy sen.

Asgard on neutraali liittouma, joten Norjan kanssa ei tässä kuussa päästy kovinkaan pitkälle. EDENissä on paljon ystäviämme, mutta meillä ei ole varaa ryhtyä satelliitti-liittoumaksi, eikä meillä siihen ole tarvettakaan. Puola saatiin ajettua pois nykyiselläkin järjestelyllä ystäviemme tukemina, ja ABC-liittouma on ajautunut tiensä päähän.

Suomen ja Ruotsin kanta on se, että olemme osoittaneet pystyvämme selviytymään pahimmasta meitä uhanneesta tilanteesta, ja vielä nopeassa aikataulussa. Mitään syytä lietsoa paniikkia tai vähätellä Asgardia ei enää ole.Germark

Germark, eli Saksa ja Tanska - yhdistelmä - on sekin ollut Asgardin kanssa neuvottelupöydässä useaan otteeseen, toistaiseksi tuloksetta.

Tässä kuussa tarjosimme heille niin sanottua koejäsenyyttä, jonka ideana on tarjota heille mahdollisuus päästä osallistumaan Asgardin sotilaalliseen toimintaan, ja myös tulla HQ-kanavalle rajoitetuin oikeuksin. Tämä ajatus saavutti kannatusta Germarkin hallituksessa, koska se ei sido heitä vielä mihinkään, mutta me saamme tilaisuuden näyttää, miksi heidän kannattaisi liittyä Asgardiin.

Järjestely olisi siis win-win kaikille osapuolille.Liettua ja Latvia

Asgard kohtasi neuvottelupöydässä myös Liettuan ja Latvian, ja neuvottelut päätyivät selkeään viestiin ABC:n olemassaolon päättymisestä. Viro jäi neuvottelujen päätteeksi käytännössä yksin Liettuan ja Latvian päätyessä kulkemaan omia polkujaan.

Sopimuksen sisältöön kuuluu Liettuan ja Ruotsin rauhansopimus, Liettuan palauttaessa Scanian alueen takaisin Ruotsille. Ruotsi ja Latvia aloittavat kaksiviikkoisen harjoitussodan käyttäen tarkoitukseen Gotlandin ja Kurzemen alueita. Harjoitussodan päätyttyä aloittaa Ruotsi ja Liettua oman, myös kaksiviikkoisen, harjoitussotansa. Harjoitussodan tarkat säännöt eivät olleet vielä tätä kirjoittaessa täysin sovittuina.

Suomen osuutena on rauhan solmiminen Latvian kanssa ja Natural enemyn siirtäminen Viroa vastaan Latvian siirtäessä oman Natural enemynsä Ruotsia vastaan. Tämän toteutumista tosin viivyttää pelimekaniikka koska NE saadaan siirrettyä vasta parin päivän kuluttua.

Tulemme myös perinteisesti käymään neuvottelupöydässä Viron kanssa lähitulevaisuudessa. Eduskuntaamme onkin jo foorumilla herätelty yleisen mielipiteen kartoituksella Viron sodan tulevaisuuden suhteen.

Terveisin,
Hallitus

 

Commentaires

Jarno Kaaleppi
Jarno Kaaleppi 1,846 jour, 11:07

miksi helvetissä pitää olla jotain harjoitus sotia pelissä

Erius
Erius 1,846 jour, 11:56

@Jarno Kaaleppi

Koska muuten te spurdot valitatte kun ette pääse hakkaamaan omissa sodissa NE-bonarien kanssa, vaan joudutte MPP:den kautta taistelemaan.

Hieno katsaus tapahtumiin! Jos Norjaa ei kiinnosta tulla Asgardiin niin mennään ihmeessä "vapauttamaan" heidät nyt kun saatiin kaikkien kannalta (paitsi Viron) miellyttävä ratkaisu Baltian sodalle! ; )

RIBS IN PIS TEEKKA KK 4EVER
RIBS IN PIS TEEKKA KK 4EVER 1,846 jour, 12:21

asguard fail

Golpel
Golpel 1,846 jour, 12:36

Itken vuolaasti jos Viro otetaan Assgardiin.

Luigi Negadona
Luigi Negadona 1,846 jour, 12:42

Mitä järkeä on jatkuvasti keskustella Norjan kanssa, kun se ei selvästi halua liittolaiseksi. Ryssien kanssa samaan liittoon ja vapauttamaan hurrit, Norja ja Viro alueistaan. Suur-Suomi! Eli nyt rohkeasti hallitus housut alas ja perseet pystyyn johonkin suurempaan liittoon. Pressa on kuulemma mimmi, niin tuo taktiikka voi jopa tuottaa tulosta neuvotteluissa.

Erius
Erius 1,846 jour, 12:56

Seppo söi taas niitä surullisen kuuluisia sieniä, jotka saavat aina paasaamaan kulloistakin voimassaolevaa ulkopoliittistalinjaa - tai ylipäänsä mitä hyvänsä linjaa, jota istuva hallinto edustaa.

Erius
Erius 1,846 jour, 12:57

@Golpel

Viro otetaan Asgardiin - tosin vähän toisella tapaa kuin varmaan itse sitä tarkoitit. Valtaosa siitä onkin jo otettu.

Fettis
Fettis 1,846 jour, 13:09

tahdon myös noita sepposieniä!

Cendorr
Cendorr 1,846 jour, 14:00

Mulla on parempia sieniä, tuu ostamaan

Kipusikapusiputosi
Kipusikapusiputosi 1,846 jour, 14:01

Tämä on taas tätä, heti kun ollaan niskan päällä aletaankin mutisemaan rauhasta. Saksan avulla saatais koko ex-ABC wipetettyä! Rauha syntyy kun vastustajat on eliminoitu! Mutta eeei, balteilla menee huonosti, tietenkin meidän pitää ottaa heidät huomioon. Vai Puolako heitti uhkavaatimuksen pöytään? Joka tapauksessa, helkkarin munatonta toimintaa!

JudasGoat
JudasGoat 1,846 jour, 14:15

"Saksan avulla saatais koko ex-ABC wipetettyä!"

Miten Saksan ja Liettuan Training War olisi auttanut wipeämisessä? Siitä heidän NE:ssä nimittäin oli kysymys.

Sota alkoi Suomen ja Viron sotana. Sitten siihen liittyi ABC tukemaan Viroa. Sitten tehtiin Asgard ja sotaan liittyi Ruotsi tukemaan meitä. Nyt ABC hajosi ja Liettua/Latvia hylkäsivät Viron.

Suomi ja Viro ovat edelleen sodassa, se että ek:lta mielipidettä tilanteeseen kysytään ei tarkoita rauhaa ellei ek sellaista äänestä.

JudasGoat
JudasGoat 1,846 jour, 14:17

Seppo: mielenkiintoinen tapa tehdä yhtään mitään. "Myy ensin persettäsi että saat puukotettua lähintä liittolaista selkään".

Johannes Valkkynen
Johannes Valkkynen 1,846 jour, 14:46

Äänesti!
Hail Asgard!
Hail Suomi!

Kipusikapusiputosi
Kipusikapusiputosi 1,846 jour, 15:04

Mikä tuon Saksa-Liettua -homman tarkoitus oli, sitä en tiennyt kun ei mitään ole tiedotettu asiasta. Kai niistä jotain on mutistu jollain suljetulla foorumilla, mutta eipä ole ainakaan valtion sanomissa näkynyt. Oletin heidän pyyhkäisevän Liettuan läpi kuten edellisellä kerralla.

Luigi Negadona
Luigi Negadona 1,846 jour, 15:06

@ JudasGoat

Kysymys on vanhan sanonnan toteutumisesta - Pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä

Suomi on tehnyt juuri näin Persepuiston suhteen. Nyt on aika korjata satoa!

Kissanpentu sen sanoi, rauha luodaan kukistamalla vihollinen.

JudasGoat
JudasGoat 1,846 jour, 15:09

KKP: Eipä tuosta oltu mutistu missään foorumillakaan koska tieto oli todella tuore.

Seppo: Vihollinen on kukistettu. ABC on hajonnut ja Virolla ystävät vähissä.

Luigi Negadona
Luigi Negadona 1,846 jour, 15:12

@ JudasGoat

Se oikea vihollinen on edelleen siinä aivan vieressä...

Kipusikapusiputosi
Kipusikapusiputosi 1,846 jour, 15:18

Jaa tuore tieto. Kas kun ruåttalaiset otti yhteyttä Skånen taistelua koskien, kun iskin Liettualle. Sanoivat että ovat tienneet asiasta 12 tuntia. Eipä suomalaisessa mediassa mitään ole kerrottu.

JudasGoat
JudasGoat 1,846 jour, 15:20

Meille tuo tuli uutena tietona, saimme itsekin sattumalta tietää sen ruotsalaisilta jotka olivat olettaneet että meille se oli jo kerrottu. Eipä oltu.

Luigi Negadona
Luigi Negadona 1,846 jour, 15:23

Olisi mielenkiintoista kuulla miten Persepuiston ulkopolitiikkaa tehdään, kun jopa perustajavaltioilla tiedonkulku tökkii. Suomen tiedotus on heikkoa perinteisesti, nyt Persepuisto painii samojen ongelmien parissa. Onko vika meissä. Mitä me teemme väärin?

JudasGoat
JudasGoat 1,846 jour, 15:27

Tietohan tuli perille asti, olisi tosin tullut varmasti nopeammin jos ei olisi ollut oletusta että meille oli kerrottu jo.

Senkun Seppo asetut ehdolle ja näytät miten hommat tehdään kuukaudesta toiseen jatkuvan ulinan sijaan?

Luigi Negadona
Luigi Negadona 1,846 jour, 15:30

@ JudasGoat

Kyllä se kestikin, että vedit ulina-kortin. Kiitos.

Voin mennä nukkumaan.

JudasGoat
JudasGoat 1,846 jour, 15:51

Ole hyvä vain. Yritän muistaa ensi kerralla vetää sen jo aiemmin.

Kendo Yanar
Kendo Yanar 1,846 jour, 18:31

Saksa mukan Assgardiin ja sitte eikun Baltiaan!

Cendorr
Cendorr 1,846 jour, 19:14

Edustajana vannon vastustavani munattomia rauhansopimuksia! Nyt on aika laittaa Viro polvilleen, maksaa menneet suuren koron kanssa ja riistää heidän maansa pitkäksi aikaa! Eläköön ikuinen miehitys!

Jollikkala
Jollikkala 1,847 jour, 00:16

kannattelen Jormaa

Sir Onyx
Sir Onyx 1,847 jour, 00:19

Kiitos hyvästä tilannekatsauksesta.

TuuttiTonttu
TuuttiTonttu 1,847 jour, 01:00

Nyt on taas neuvoteltu sitten, mitäs viron kanssa neuvotellaan? Pitäisikö niiden kanssa vaihtaa vähän kultaa ja ryhtyä harjoitussotimaan? Ruotsi tekee omalla rintamalla ratkaisuita ja me seurataan lampaina perässä?

Oisko se sitten Norja, vaiko venäjä seuraava vihollinen, ettei jäädä jurnuttamaan harjoitussotia?
Vähän voisi reunaehtoja viilata jo Norjan jäsenyyden suhteen. Pikku lilliputti pelaa nyt fixusti, kun on ovet jokasuuntaan auki ja siinä sitten mietitään. Varmasti miettivät pitkään!

POLAND PLS
POLAND PLS 1,847 jour, 01:04

@ Seppo
Ei me saatais wipetettyä edes norjaa koska mulli iskee kaikki damat ulkomaille :🙁(

JudasGoat
JudasGoat 1,847 jour, 03:32

TuuttiTonttu: eSuomessa on eduskunnan päätös Viroa vastaan käytävästä sodasta. Sodan kulku on siis ollut ja jatko yhä on eduskunnan käsissä. Siksi tämän kauden eduskunnan mielipidettä kysytään. Neuvoteltaessa ei mennä eduskunnan päätöksen ylitse.

Väännän rautalangasta käsitteen "neuvottelu" sellaisena kun se on jo lähes kuukausittain hoidettu tässä asiassa: Viro antaa ehdotuksensa rauhasta. Eduskunta käsittelee tarjouksen ja antaa asiasta päätöksen. Hallitus välittää päätöksen Virolle.

TuuttiTonttu
TuuttiTonttu 1,847 jour, 03:51

No onkos Viro sitten pyytämässä tätä rauhaa? Kerta toisensa jälkeen kun tämä neuvottelu on ollut parin tyypin kehityksiä ja sitten taas Viro EKoineen päästää menemään entiseen tahtiin. Toisaalta nyt viimonen hetki millon suomen kannattaisi mitään diiliä viron kanssa hyväksyä, joten why bother? Vai onko taustalla nyt jotain suurempaa suunnitelmaa?

Juluma
Juluma 1,847 jour, 04:05

EI VIROA ASGARDIIN !

Luigi Negadona
Luigi Negadona 1,847 jour, 05:08

@ JudasGoat

Sun uusi ava on varsin miehekäs, ehdottomasti tyylikkäämpi kuin wanha!

Kuuro kana
Kuuro kana 1,847 jour, 05:09

TuuttiTonttu: Suurempi suunnitelma on nyt se, että Asgardin sekä Latvian ja Liettuan välisissä sopimuksessa oli yhtenä ehtona se, että Suomi käy nämä neuvottelut. Siinä sopimuksessa ei ollut Suomen kannalta muita ehtoja, esim neuvotteluiden lopputuloksen suhteen.

TuuttiTonttu
TuuttiTonttu 1,847 jour, 05:42

Oho, selkeä vastaus presidentiltä/hallitukselta! Teissähän elää toivo 🙂

Nuugi
Nuugi 1,847 jour, 06:21

lol heittäkää joku inviä kansalaisarmeijaan/suomen puolustusvoimiin. Ei oo DOta mitä suorittaa

TTi09
TTi09 1,847 jour, 07:21

Onpahan ainakin hommat enemmän omissa näpeissä kuin EDeN aikaan?!? Kohta on etelämäissä CoT ja taas mennään...

mangorange
mangorange 1,847 jour, 08:34

Kannatan seppo kummun ideaa. T.aivopesty mulli 🙂

Kendo Yana r
Kendo Yana r 1,849 jour, 05:08

assguard on yks vitsi

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.