Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Швейцария - икономическо състояние или промяната наречена "Lukaism"

1,902 jour, 06:42 Published in Bulgaria Bulgarie de gogito98


Добър ден, еСъграждани!
Днес ще ви представя една малка държава наречена Швейцария, която, въпреки размера си и броя на населението си, има голам потенциал за развитие в играта. Като за начало мисля да започна с интервюто със сегашния президент на Швейцария - Rican.1. Кой модул би подобрил в Швейцария, ако бъдеш преизбран?
Rican.: Модулите, по които смятам да работя в следващия си мандат са: икономическия, военния и привличане на нови граждани.

2. Кои държави предпочиташ да бъдат съюзници на държавата?
Rican.: Швейцария е челнка на СоТ. Всички държави членки там са ни добри съюзници и за нас това е достатъчно.

3. Би ли променил нещо в държавата, така че младите играчи да се чувстват по-комфортно в играта?
Rican: Предлагаме много добри уроци и менторски програми за младите играчи, които мислим, че са от голяма помощ за тях.

4. Би ли променил някой закон? Кой/Кой? Защо?
Rican.: В момента Швейцария няма конгрес. Така че, без конгрес не можем да направим много, много промени в законите.


5. Как би призовал другите играчи да гласуват за теб?
Rican.: Подкрепян съм от по-голямата част от политическите партии в Швейцария. Ще използвам и тази статия, за да призовавам хората да гласуват за мен: http://www.erepublik.com/en/article/the-cowards-of-chaos-2186247/1/20Сега мисля да продължа с малко информация от последния месец за икономическото състояние на Швейцария, където министърът на финансите разработва нова програма свързана с подобряването на швейцарския пазар.Целта на Kliment E. Voroshilov, швейцарския министър на финансите, за предишния месец е да намали цената на Q7 оръжията в маркета. Проблемът, който среща, обаче, е, че в Швейцария няма хора, които да произвеждат оръжия, а вносителите трябва да плащат такса, която се отразява на крайната цена на оръжието. Първоначално той се сетил за две идеи, които, обаче се оказали невъзможни, поради липсата на конгрес и невъзможността да се намерят играчи, които да работят за евентуална фабрика за малка заплата.
1. Да бъде намалена таксата.
2. Да бъдат построени фабрики, в които да работят играчи за малки заплати и произведените оръжия да бъдат продавани евтино.


След обмислянето на тези идеи и осъзнаването, че те са почти невъзможни за изпълнение накарали Kliment E. Voroshilov да се насочи към #ITrade, където различни играчи от различни държави продават и купуват най-различни предмети. Той започнал да купува много оръжия за ниски цени и след това да ги продава на швейцарския маркет. Достигнал цена от 10.49 CHF, което било с 2.50 CHF по-евтино от второто най-ниско предложение. Това, обаче, също не го удоволетворило, тъй като в Словакия цената на същите оръжия били с 2-3 CHF по-евтини. След това той обмислял друго решение и достигнал до идеята за "Lukaism". Как всъщност работи тази програма?
1. Да кажем, че държавата има 30 000 CHF в хазната.
2. Той взима ,например, 10 000 CHF от държавните акаунти.
3. Сега в държавната хазна има 20 000 CHF.
4. След това купил 1000 оръжия Q7 за по 10 CHF използвайки #ITrade.
5. След това продавал тези оръжия за 10.1 CHF на швейцарския маркет. Да предположим, че таксата е 1 CHF.
6. Тук идва математическата част. Ако ДДС-то е 1 CHF за оръжие, то държавата получава 1000 CHF от продажбата на тези оръжия. Това, което получава продавача се решава с уравнението: 10.1(цената на едно оръжие) x 1000(закупените оръжия) - 1000(сумата, която отива за държавата)= 9100 CHF.
7. С това виждаме, че всъщност печалбата е равна на 100 CHF, което не е много, но при повтаряне на същата процедура печалбата се увеличава.


Можете да видите как всъщност работи нагледно:
Цялата статия можете да прочетете тук: http://www.erepublik.com/en/article/-mofe-monthly-report-2202930/1/20Реших да споделя с вас това, тъй като самата идея е доста добра и може да бъде използана в някои случаи и от нас самите. В следващата си статия мисля да ви разкажа малко повече и за военното състояние на Швейцария, от която, както виждате, можем да научим много.
 

Commentaires

NO CARRIER
NO CARRIER 1,902 jour, 07:10

о7

Akaga
Akaga 1,902 jour, 07:37

Много добре! :Д

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.