Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

▄▀ Projekt "MENTOR 2013" ▄▀ - I JA HOĆU MENTORA!

1,895 jour, 08:06 Published in Croatia Croatie de Croatian Air Forces
Poštovani građani eHrvatske,Ovo je djelomičan re-post prošlog članka.

(GRUBE) STATISTIKE

Vezano uz djelovanje eMentor programa unazad zadnjih nekoliko tjedana, ukratko, vrlo grube statistike iz prvog kruga BB-a ukazuju na slijedeće:

Ukupno ebeba u programu: 809

od čega je:

AKTIVNIH 181 - 22,37%
Neaktivnih 628 - 77,63%

U međuvremenu smo u program uključili cca 300 novih ebeba (drugi BB krug koji još uvijek traje, sa naznakama da će se intenzivirati), ali je u ovom trenutku prerano govoriti o konkretnim statističkim pokazateljima.

Teško je govoriti u apsolutima po pitanju aktivnosti, tim više što nam API više ne dopušta izvlačenje korisnih podataka kao što je to nekada bio slučaj. Ukoliko netko može pomoći u tom smislu, molimo da se javi bilo na irc-u, bilo putem PM-a. Jedan građanin nam je pripremio odličan alat za djelomično izvlačenje podataka, te mu se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo (on zna tko je); bez njegove pomoći ne bismo bili ni upola toliko uspješni.

Od cca 150 građana koji su izrazili interes za sudjelovanje u programu kao mentori, njih 50 ostalo je do danas aktivno.

Oštro osuđujemo neutemeljene i maliciozne izjave jednog wannabe CP-a po pitanju beskorisnosti ovog programa. Smatramo kako su svi aktivni građani dali svoj maksimum, bilo putem direktnog mentoriranja, bilo putem pozadinskog rada na pripremi infrastrukture i metodologije rada. Dok neki samo pričaju, drugi u tišini rade.

Ili, kako je to Vlado Gotovac rekao: "Imati snage za domovinu, to je nepregledna samoća u kojoj sve grije tvoje srce".

Oni koji su svoje slobodno vrijeme i energiju utrošili u ovaj projekt, znaju zašto su to radili, i znaju koliko smo postigli.

Kada završi drugi BB krug, krećemo u analizu i reviziju učinjenoga, te postavljamo temelje budućeg djelovanja eMentor programa. Više o tome u idućem broju.Ministarstvo obrazovanja eHrvatske, u koje su se, zbog promjena u mehanizmu igre, stopili ranije Ministarstvo socijalne skrbi eHrvatske, Ured za dobrodošlicu, eCrveni križ i ostale agencije koje su pružale pomoć našim mladim igračima, ponovno je pokrenulo projekt eMentor.PRVA VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE NOVE IGRAČE.

Iskoristite priliku da uz starijeg i iskusnog igrača savladate osnovne mehanizme igre. Vaš mentor će vam svaki dan slati korisne poruke preko kojih će vas korak po korak učiti o različitim aspektima igre, davati će vam korisne savjete i preporuke, te će vam biti na raspolaganju prvih mjesec dana koliko traje osnovni program mentoriranja.

Sve što trebate napraviti jest ispuniti slijedeći obrazac za prijavu:

... ::: ===> OBRAZAC ZA PRIJAVU - ŽELIM MENTORA <=== ::: ...

NAPOMENA: Kada god vidite plava slova, riječ je o tzv. hyperlink-u, koji vas vodi na neku drugu stranicu. Primjerice, ako kliknete na gornja plava slova, otvoriti će vam se nova stranica na kojoj se nalazi obrazac za prijavu.

Ukoliko Vam nije jasno kako to trebate napraviti, slijedite ove korake:

1. Kliknite na gornji link (plava podcrtana slova).

2. Otvoriti će se novi tab/prozor u vašem internet pregledniku, gdje će vas dočekati slijedeći obrazac:3. Vratite se na eRepublik sučelje, te u gornjem lijevom uglu ekrana kliknite na svoje ime. U donjem primjeru, mi ćemo kliknuti na ime Agencije Mentor eHR:4. Otvoriti će se vaša profilna stranica, sa koje ćete metodom copy-paste kopirati točnu web adresu te stranice (možete koristiti tipkovne kratice, kliknete mišem na adresu, stisnete kombinaciju tipku ctrl+A kako biste sve označili, te ctrl+C kako bi kopirali adresu):5. Zatim se vratite na obrazac za prijavu, te u prvo polje upišite svoje (puno eRepublik) ime, a u drugo polje adresu svoje profilne stranice (možete koristiti tipkovnu kraticu ctrl+V), te na kraju kliknite na gumb na kojem piše "Submit".

6. Nakon toga, potrebno je pričekati najviše 24 sata, te će vam se vaš mentor javiti putem sustava ingame poruke. Poruku ćete primijetiti na glavnoj stranici eRepublik sučelja, lijevi stupac, sredina, kao što je prikazano na donjoj slici:

DRUGA VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE NOVE (a i nešto starije) IGRAČE

Kako puno političkih stranaka, vojnih jedinica, ali i pojedinaca često provodi akcije podjele hrane i oružja, koje se ponekad najavljuju i putem novina, odlučili smo prikupiti što je više moguće informacija o različitim akcijama, te sastaviti jedan dokument na kojem će stajati svi relevantni podaci. Dokument je još u "fazi izrade", još uvijek se prikupljaju relevantni podaci, te ovom prilikom molimo sve zainteresirane stranke, jedinice i pojedince koji organiziraju takve podjele, a informacije o tome na dokumentu ili uopće nisu dostupne ili nisu potpune, da na org Mentor eHR putem ingame poruke pošalju sve relevantne podatke koji u ovom dokumentu nedostaju, te će isti vrlo brzo biti uneseni u dokument.

Glavna ideja je da na jednom mjestu SVI igrači imaju jasne i pregledne informacije od koga, na koji način, pod kojim uvjetima i u koje vrijeme mogu zatražiti i dobiti pomoć u hrani i oružju.Kliknite na sliku kako biste pristupili dokumentu, ili kliknite na OVAJ LINK.

I sam program Mentor će za sve aktivne eBebe u sustavu mentoriranja uskoro početi (još s tim nismo krenuli) sa vlastitom akcijom podjele hrane i oružja - putem privatne donacije obećan nam je određeni iznos novca koji ćemo "zavrtiti preko MM-a", dio zadržati za trgovanje valutama kako bismo osigurali stalni priljev sredstava, a dio odvajati za potrebe podjele. Sve će biti jasno i transparentno prikazano putem financijskog izvještaja projekta u idućem broju.PREPORUKE ZA NOVE IGRAČE

Prije svega, svim novim igračima preporučamo da za početak pročitaju OVAJ osnovni VODIČ kroz igru, koji je za vas pripremilo Ministarstvo obrazovanja eHrvatske. Ostale srodne službene vodiče možete pronaći u novinama Ministarstva obrazovanja eHrvatske, koje redovito prati sve promjene u igri, te o istima obavještava građane.

NAPOMENA: preporučamo vam da se svakako pretplatite kako na ove novine, tako i na sve ostale novine koje vam se čine interesantnima, kako biste mogli redovito pratiti sve nove članke koje te novine odnosno novinari izdaju.

Procedura za pretplatu je vrlo jednostavna:

1. Nakon što ste otvorili gore navedeni članak Ministarstva obrazovanja eHrvatske, u gornjem desnom uglu članka ponuditi će vam se mogućnost pretplate ("Pretplati se"), te je potrebno kliknuti na taj gumb:2. Prilikom slijedeće ulaska u igru, na glavnoj stranici potražite slijedeći okvir:3. Kada pod kategorijama odaberete kategoriju "novinske pretplate" (zadnja kategorija desno), otvoriti će vam se prvih pet članaka izdanih u novinama na koje ste pretplaćeni. Ako želite vidjeti je li još koji novinar nešto novo napisao, kliknite na riječi "još vijesti".

Od ostalih neslužbenih vodiča i službenih novina, preporučamo vam da se svakako pretplatite na slijedeće:

▀▄▀▄▀▄▀▄ Tutoriali za mlade ▀▄▀▄▀▄▀▄

- Noviji tut za najmlađe igrače;
- Nastavak istog autora
- Kratki i jasni savjeti za nove igrače
- Vrlo koristan jednostavan osvrt na položaj eHrvatske u eSvijetu za mlade igrače
- Nastavak na prošli članak istog autora - pojašnjenja terminologije

Također vas pozivamo da posjetite službeni portal eHrvatske, na kojem ćete međuostalom pronaći čitav niz korisnih vodiča kroz igru.

Isto tako, pozivamo vas da se registrirate na službeni forum eHrvatske - eDomovina - gdje ćete moći postaviti pitanja starijim igračima, predstaviti se ehrvatskoj zajednici u eRepubliku, te pronaći čitav niz korisnih vodiča i savjeta.
▀▄▀▄▀▄▀▄ Važne službene novine na koje bi se trebali prijaviti ▀▄▀▄▀▄▀▄

- INFO minute - Ministarstvo informiranja eHrvatske
- Hrvatski vojnik - Ministarstvo obrane eHrvatske
- Glasnik Ministarstva obrazovanja - Ministarstvo obrazovanja eHvatske
- Glasnik ME - Ministarstvo ekonomije eHrvatske
- Croatian Foreign Office - Ministarstvo vanjskih poslova eHrvatske
- Glasnik Predsjednika eHr - ured ePredsjednika eHrvatske

Ako vas nešto interesira, imate pitanja, tražite savjete, zašto ne biste pokušali ostvariti neposrednu komunikaciju sa starijim igračima - UŽIVO? Procedura je vrlo jednostavna:

1. Kliknite na OVAJ LINK.

2. U prozor desno od riječi Nick upišite svoje ime te kliknite riječ "Go", kako je prikazano na donjoj slici:3. Sustav će vas preusmjeriti na slijedeću stranicu, gdje je dovoljno u "donji bijeli pravokutnik" napisati "Bok, novi sam igrač, i trebam pomoć":Ako želite naučiti više o IRC-u, pročitajte OVAJ članak Ministarstva obrazovanja eHrvatske.
Također Vam za početak preporučamo da se priključite postrojbi eHrvatske vojske "Vatreni gušteri", čija je temeljna svrha izobrazba novih igrača u vojnom modulu:
Kliknite na sliku kako bi vam se otvorila stranica te postrojbe
Nakon što ste naučili osnovne koncepte igre, a što ćete kroz Vatrene guštere, ali i sustav mentoriranja, uspješno savladati, igra će vas voditi dalje, upoznati ćete nove ljude, pristupiti drugim jedinicama, odabrati političke stranke, postati novinari, poslovni ljudi, diplomati ...


eRepublika

Za nove igrače također pripremamo jedan poseban "pomoćni" site, na kojem će na različite načini biti opisani prvi dani igranja eRepublika.

... ::: ===> eREPUBLIKA <=== ::: ...Ovom prilikom molimo sve igrače koji su spremni pomoći u osmišljavanju koncepta i sadržaja tog site-a, da se jave igraču Ilakovi

MENTORIŠto se samih mentora tiče, prije svega, jedno veliko hvala svim starijim igračima koji su zadnjih nekoliko dana neumorno radili na dobrodošlici novih građana, bilo putem sudjelovanja u BB-u, bilo putem samostalnog komuniciranja sa novim igračima, bilo putem sastavljanja lista novih igrača koje ste proslijedili mentorima, bilo putem koordinacije i pomoći novim igračima na irc-u, bilo putem prijave na projekt eMentor.Za sve one koji su se prijavili za mentore, pripremili smo prvu radnu verziju vodiča za mentore, koji u vrlo kratkim crtama objašnjava svim mentorima na kakav način trebaju pristupiti novim igračima i kakve informacije im trebaju davati. Također smo otvorili poseban dokument u kojem vodimo evidenciju svih eBeba koje su uključene u sustav mentoriranja, u kojem sami mentori upisuju sve relevantne podatke.

S obzirom kako nam u ovom trenutku API feed ne dopušta jednostavan pristup informacijama o novim igračima, molim sve građane koji su preko referrala doveli nove igrače, ili kojima su se novi igrači javili, da nam pošalju obavijest o tome ili link na profil novih igrača, kako bismo site što prije uveli u sustav mentoriranja.

Svi stariji igrači koji žele postati mentori, mogu se slobodno prijaviti putem slijedećeg linka:

... ::: ===> OBRAZAC ZA PRIJAVU - ŽELIM BITI MENTOR <=== ::: ...

Hvala Vam na čitanju,
eMentor tim.
 

Commentaires

lovric505
lovric505 1,895 jour, 08:09

o/

BorKan
BorKan 1,895 jour, 08:13

A koji je to "wannabe CP" popljuvao projekt menotorstva?

Absentee
Absentee 1,895 jour, 08:14

svaka cast : )

Lord Marlock
Lord Marlock 1,895 jour, 08:15

ne smijem ništa komentirati, jer će se Giove odmah na mene naljutiti xD

Deus Invictus
Deus Invictus 1,895 jour, 08:15

prvi! ili skoro prvi jer nisam refresha o ovo je trebalo pročitat sve ! : D

SexyCicko
SexyCicko 1,895 jour, 08:17

to su ti marlokovi clanci : )

DominionHR
DominionHR 1,895 jour, 08:28

vote

BinHex
BinHex 1,895 jour, 08:29

Eee, ja kad sam se pojavio u igrici, javilo se odmah 4-5-6 mentora. Nikad nisam dobio toliko paznje u zivotu 😛

OVALNI REBORN
OVALNI REBORN 1,895 jour, 08:31

ceterum censeo: da smo vratili bar jednu originalnu regiju sad bi omjer zadrzanih bio 1:1
po meni vaznije je zadrzati 300 beba nego prikazati pozitivnih 300 k cc u izvjescu pred iduce izbore ma koliko blizu ili daleko v3 bila

Z N Gorki
Z N Gorki 1,895 jour, 08:32

o7

Ivan Dgo Balat 1,895 jour, 08:54

Commentaire supprimé

funky_ribar
funky_ribar 1,895 jour, 09:05

o7

BacoST
BacoST 1,895 jour, 09:15

za nesluzbeni vodic.... onaj moj prvi stavite ovaj link
http://www.erepublik.com/en/article/tutorial-za-sve-i-stare-i-mlade-edit-raketiranje-2197024/1/20

kao sto vidis ima edit 😛

ODLICNO

Baranac1
Baranac1 1,895 jour, 10:28

o7

Georgian Queen
Georgian Queen 1,895 jour, 11:22

Svaka čast

o7

Beorin
Beorin 1,895 jour, 11:37

o/

Black Jack 1K
Black Jack 1K 1,895 jour, 11:59

v

One.Love
One.Love 1,895 jour, 13:16

vote

Karlo FTW
Karlo FTW 1,895 jour, 15:19

sta je bilo s ovim 600 neaktivinih beba??

neznam jel se to vec radi ali po meni nebi bilo lose da mentori novim bebama i svima koji tek krenu igrat napomenu na stave erepublik u browser pod favorite ili u browser tamo di imaju stavljene portale sta redovito otvaraju ili facebook/youtube da tu ubace erepublik pa da se sjete logirat tu i tamo..

Tom Tomasic
Tom Tomasic 1,895 jour, 16:10

Pretrplata i glas za radišne...

broc
broc 1,895 jour, 16:30

o7

Gyurak
Gyurak 1,895 jour, 17:03

Not bad.. o/

boxer 64
boxer 64 1,895 jour, 17:23

@Karlo FTW:
"neznam jel se to vec radi ali po meni nebi bilo lose da mentori novim bebama i svima koji tek krenu igrat napomenu na stave erepublik u browser pod favorite ili u browser tamo di imaju stavljene portale sta redovito otvaraju ili facebook/youtube da tu ubace erepublik pa da se sjete logirat tu i tamo.."

Dobra napomena.


Neaktivne eBebe - neki su se logirali jednom i nikada više, neki su došli samo zbog izbora, a neki su odustali nakon nekoliko dana igranja.

Od tih koji su nakon nekoliko dana odustali je jedan dio, iz nekih svojih razloga, odbijao bilo kakav kontakt s mentorima, a neki su počeli igrati i prestali nakon nekoliko dana. Naravno ima i među njima eTatinih (bebači sa 2k hitova dnevno xD)

POVECALO
POVECALO 1,896 jour, 04:09

Sretno!

sangru
sangru 1,896 jour, 05:02

vote

Kripterr
Kripterr 1,902 jour, 04:20

poslao sam prijavnicu

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.