Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

[MoFa Macedonia] Forming of Lions & Eagles Alliance (LEA)

1,785 jour, 20:42 Published in Republic of Macedonia (FYROM) République de Macédoine (ARYM) de MNR Makedonija

(For the English version and the treaty scroll down)

Македонци, чукна часот за формирање на нов сојуз со нашите досегашни сојузници, затоа и решивме да ја формираме Aлијансата на Лавовите и Орлитe или Lions & Eagles Alliance.

Lions & Eagles Alliance е воена и политичка алијанса формирана од Македонија и Индонезија. Овој сојуз е во голем интерес и на Македонија и на Индонезија. За почеток сме само 2 земји, но наскоро очекувајте промени. Овој сојуз има огромно стратешко значење за нас поради подоцнежните процеси. Ова е само почетокот. Уште е рано да се откриваат нашите намери и планови. Активно преговараме и планираме и со другите активни сојузници, очекувјте новости во иднина.


Веќе е избран раководен тим, каналите на алијансата се веќе во употреба, а се изработени и стратешки документи на алијансата.

Целиот договор за формирање на сојузот може да го прочитате овде овде, а го имате и подолу во англиската верзија.


Македонија и Индонезија се големи сојузници. Индонезијците ни имаат безброј пати помогнато, а и ние на нив исто така. Сметавме дека нашето сојузништво со Индонезија можеме да го искористиме за да го зголемиме нашето влијание во еСветот. Се со цел да ја зацврстиме нашата позиција во е-Светот, денеска Македонија и Индонезија решија да формираат свој сојуз Lions & Eagles Alliance. (LEA)


Имато на овој сојуз не претставува нас Македонците и нив Индонезијците. Лавот е наш национален симбол, а нивен орелестата птица Garuda нивен. Нне сме лавови и орли кои напаќаат, храбро се борат и победуваат.


Алијансата на Лавовите и Орлите е управувана од еМакедонскиот и еИндонезискиот претседател SaJrUs и Admiral Proudmoore. Задолжени за дипломатијата се Министрите за Надворешни Работи, додека задолжени за воената стратегија се по двајца претставници од секоја земја.


Моменталното раководство на Алијансата на Лавовите и Орлите е следниот:


SG :SaJrUs
SG :Admiral Proudmoore

MoD :GoodBeer
MoD :Demon war
MoD :Ond3l
MoD :Mandanata

MoFA :BlackMK
MoFA :LarasDea


Се надеваме дека оваа братство ќе трае засекогаш. Како и во витинскиот живот браќата секогаш ќе бидат заедно и ќе се подржуваат. Заедно сме посилни!

Hail eMacedonia!

Hail eIndonesia!

Hail LEA!


Hello everyone,In this life, we can not live alone. Like a trees that can't live without soils and waters. An in order to make a good life, we have to keep our Moral Values forever. Honesty, Trust, and Loyalties maybe just few of moral values.

Just yesterday, October 9th 2012 in about 11PM GMT+7h or 9AM ET, eIndonesia and eMacedonia decided to have a new alliance. Which we make it to let our brotherhoods long live and even strengthen.

Lions and Eagles Alliance (LEA) is a military and political alliance that form by eIndonesia and eMacedonia. The whole agreement, you can see it right here. The management teams have been arranged, the alliance channel now can be use, and we're making strategically alliance documents. And also, we're trying to make a negotiation between us and other countries that have a big chance to join us.

Here's the structure :

SG :SaJrUs
SG :Admiral Proudmoore

MoD :GoodBeer
MoD :Demon war
MoD :Ond3l
MoD :Mandanata

MoFA :BlackMK
MoFA :LarasDea

eIndonesia and eMacedonia is a brother and allies. Macedonian support us in battles for many many times, and so we does. And to make our position even have a higher place in eWorld, we decided to make our own alliance Lions and Eagles Alliance (LEA).

Lions are the symbol of Macedonian and Garuda are the symbol of Indonesian. so, we combine it to make them as the symbol of our alliance .

And that's all that we can publish about LEA. I really hope that this brotherhood will last forever. Like in real life, brother won't leave each other, even they have a problem, they will fix it just about soon 🙂


Hail eIndonesia!
Hail eMacedonia!
Hail LEA!


Treaty of AllianceLions & Eagles Alliance


1. The purpose of this agreement is building a strong friendship and alliance between Macedonia and Indonesia.


2. Indonesia will support Macedonia during Macedonians night battles, and Macedonia will fight for Indonesia during Indonesians night battles. In case when both countries have very important battles in the same time, home battles have priority.


3. If one of the countries like to help another country in night battle because of the battle have a priority she/he must inform another country about it and propose of help that country. That country can:

-Set priority to macedonia/Indonesia and other country that need help (in case :cover 2 battle)
-Set priority just to other country that need more help.


4. Macedonia and Indonesia must not sign MPPs with countries who are official enemies of one of them. The MoFa team of each country will inform the other MoFa team with list of the official enemies of the country.


5. If one of the countries like to sign MPP with neighbour of the second country, first country need to ask permission from the second country in order to sign MPP with the neighbour of the second country.


6. If any of the countries wish to attack another country, before that she have to inform the other country.


7. The both countries will have to coordinate their attacks and army movements.

8. The decision will be make by cooperation of the both countries through their ministry. For military decisions the MoDs of the two countries will decide between themselves. For the minor political decisions the MoFas of the both countries will decide between themselves. For major political decisions the Presidents of the both countries will decide between themselves.
-The Secretary Generals of the alliance are the both CPs
-The MoFas of the alliance are the both MoFas
-The MoDs of the alliances are the both MoDs and vMoDs (totally 4)


9. The both countries together will decide their next political movement on the eWorld.


Sign in the behalf of
eRepublic of Macedonia:President of eRepublik of Macedonia
SaJrUs


Sign in the behalf of
eRepublic of IndonesiaPresident of eRepublic of Indonesia
Admiral Proudmoore
Hail eIndonesia!
Hail eMacedonia!
Hail LEA!
 

Commentaires

MNR Makedonija
MNR Makedonija 1,785 jour, 21:05

For Shout:

[MoFa Macedonia] Forming of Lions & Eagles Alliance (LEA)
http://tinyurl.com/9skmcl5

Alphonso Gabriel
Alphonso Gabriel 1,785 jour, 21:11

o7

SaJrUs
SaJrUs 1,785 jour, 21:14

Hail LEA !!!

Don Tas
Don Tas 1,785 jour, 21:21

Pa koj vika deka Lance go banirale, kuratari. lazgovci

Sajrus ti si prv pretsedatel sto povtorno ja otvori ovaa tema. Dogovorot so Indonezija go sklucivme uste vo oktomvri 2011, a go podgotovi Lance (Sasa)

Toniey
Toniey 1,785 jour, 21:23

o7

ProudLion
ProudLion 1,785 jour, 21:25

ај за арно за убо, и ние еднаш основачи да бидиме

о7

SaJrUs
SaJrUs 1,785 jour, 21:29

Don te citav pred nekoj den kade zborese za Indonezijcite i za nivnata pomos i doprinos za nasite bitki

Eve gi, nasite stari prijateli se tuka povtorno so nas i nie so niv!

Formiravme edna mala ama mnogu znacajna alijansa, i mnogu znacajan za nas samite a i za eSvetot

Za Crniot i Sase edno golemo blagodaram !

AlexSkopje
AlexSkopje 1,785 jour, 21:37

o7

thedragon
thedragon 1,785 jour, 21:38

Hail LEA !!!

warriorMKD
warriorMKD 1,785 jour, 22:17

Hail LEA! o7

Plainswalker
Plainswalker 1,785 jour, 22:28

Интересно

Stef40
Stef40 1,785 jour, 23:03

HAIL LEA !!
Hail Macedonia
Hail Indonesia

o7

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski 1,785 jour, 23:09

Се пушта ли ваква статија во 6 сабајле бре? : )))

И дај таму купете некој глас, да избие во топ 5

о7

Hail MKD & INDO friendship \o/

Sunmannus
Sunmannus 1,785 jour, 23:17

HAIL FYROM!

TRTE T
TRTE T 1,785 jour, 23:17

Hail eIndonesia!
Hail eMacedonia!
Hail LEA!

dasboot.mkd
dasboot.mkd 1,785 jour, 23:22

o7

Bojan aKa T-MaC
Bojan aKa T-MaC 1,785 jour, 23:23

уште некои од панзер да сте ставеле во раководството не ќе било лошо : )

R0b3rto
R0b3rto 1,785 jour, 23:24

hail lea

congrats from chile \o/

Seven Degrees
Seven Degrees 1,785 jour, 23:30

HAIL LEA !!
Hail Macedonia
Hail Indonesia

o7

Princess of Nigeria
Princess of Nigeria 1,785 jour, 23:33

Hail Macedonia!
Hail Indonesia!
Hail LEA!

angky
angky 1,785 jour, 23:34

Hail LEA
Hail CoT
Hail Brotherhood

o7

smekerot
smekerot 1,785 jour, 23:45

Hail Macedonia!
Hail Indonesia!
Hail LEA!

kokan p
kokan p 1,785 jour, 23:50

Hail LEA

MitkoD
MitkoD 1,785 jour, 23:57

Sto so odnosite so Srbija, Ungarija, Chile i drugite sojuznici?

RaviMirza
RaviMirza 1,786 jour, 00:12

Lea, Levi's, what else?

: p

BlackMK
BlackMK 1,786 jour, 00:48

Hail Macedonia!
Hail Indonesia!
Hail LEA!

goce.bs
goce.bs 1,786 jour, 00:53

o7

NicK the Macedonian
NicK the Macedonian 1,786 jour, 00:55

o7

Rombotter
Rombotter 1,786 jour, 01:03

Hail Macedonia!
Hail Indonesia!
Hail LEA!


o7

josifbt
josifbt 1,786 jour, 01:19

кучето ми се викаше Леа.
леа аф аф.

1. имаше референдум да се праша народот дали сака?

според мене поарно сами отколку во некој млитав сојуз, ама времето ќе покажи.

Поздрав,

BlackMK
BlackMK 1,786 jour, 01:32

@josifbt
Претпоставувам не си го прочитал документот од договорот

dimzaaa
dimzaaa 1,786 jour, 01:35

HAIL dimzaaa

AronMacedon
AronMacedon 1,786 jour, 01:44

Hail Macedonia!
Hail Indonesia!
Hail LEA!

Felllix
Felllix 1,786 jour, 01:49

Hail eIndonesia!
Hail eMacedonia!
Hail eCzech Republic!

Ivan Bot
Ivan Bot 1,786 jour, 01:53

Hail LEA!!!!

4a4arA
4a4arA 1,786 jour, 01:56

LEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

STENKANJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Jovicaaa
Jovicaaa 1,786 jour, 02:00

Hail eMacedonia!

Hail eIndonesia!

Hail LEA!

si petung
si petung 1,786 jour, 02:04

o7

GeoSainnt
GeoSainnt 1,786 jour, 02:06

Hail eMacedonia!

Hail eIndonesia!

Hail LEA!

B a z e
B a z e 1,786 jour, 02:08

o7

Helex
Helex 1,786 jour, 02:09

Се добро сојузот само ... името на сојузот се нашите симболи ... но што ако треба да влезе друга земја во сојузот .. името ќе треба да се менува ?!

Aproximus
Aproximus 1,786 jour, 02:09

o7 in a golden bikini

Luciver
Luciver 1,786 jour, 02:09

heil luciver

Mitko Makedonecot
Mitko Makedonecot 1,786 jour, 02:15

Hail za nas ,
Hail za Indonezija..
ama imevo epten gay da ne recam ligusko .
Vo sekoj slucaj pozitiven cekor za nas i za niv, samo da ne gi zaboravime pogolemive igraci, da ne ni zaminat vo CTRL+ALT+DELETE i da bide Shut down za eMKD

GAMBLE_24
GAMBLE_24 1,786 jour, 02:15

Hail eIndonesia!
Hail eMacedonia!
Hail LEA!

konecno....

arez89
arez89 1,786 jour, 02:15

Hail Macedonia!
Hail Indonesia!
Hail LEA!

Aproximus
Aproximus 1,786 jour, 02:20

bart poarno han(d) solo da go krstele ?

Yuko Oshima
Yuko Oshima 1,786 jour, 02:21

HAIL LEA !!
Hail Macedonia
Hail Indonesia

o7

Kate N
Kate N 1,786 jour, 02:22

o/

Davorsk8
Davorsk8 1,786 jour, 02:24

Hail eIndonesia!
Hail eMacedonia!
Hail LEA!

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.