Fond on/off

Join the new world

 
eRepublik - Online Strategy Game

Кандидатура за Претседателka на е-Македонија [TashaMKD]

1,826 jour, 16:40 Published in Republic of Macedonia (FYROM) République de Macédoine (ARYM) de TashaMKD


Кандидатура за Претседателka на е-Македонија [TashaMKD]

Добар ден Македонки и Македонци! Ви се обраќам со цел да Ви ја преставам официјално мојата кандидатура за Претседателka на е-Македонија.

Мојата кандидатура нема да е прва за претседател-ка на е-Македонија, но се надевам дека ќе е прва со која ќе е избрана девојка за претседател.

Овде само ќе ги изнесам мотивите за мојата кандидатура ,а целата платформа и тимот кој ќе стои зад мене ќе бидат дополнително објавени.

Играва ја почнав одамна, по иницијатива на брат ми Stanojoski. По кратко играње сфатив неколку работи по кои ќе ја водам мојата кандитатура и претседателство. Во оваа игра не ни требаат политичари како во вистинскиот живот, туку искрени и вредни, а не МЕДАРИ.

Силата на Македонија лежи во самите Македонци!
Силни и Обединети Македонци - Силна Македонија!

Затоа се пријавив да бидам Министер за Здраство и да делам секој ден лепче и тенкчиња на новите играчи. Да ги дигнеме на нозе и понатаму самостојно да се борат со нас рамо до рамо. Многу од бебињата веќе се рамноправни борци со нас и многу сум горда на нив.

Воедно, лично ќе се заложам, заедно со министерот за образование, да се формира ЛИГА НА МЕНТОРИ. Тоа ќе се доброволци, истакнати играчи, кои ќе превземаат по едно бебе и ќе се грижат за него до 28 ниво. Потоа ќе превземат ново бебе. Така бебињата ќе имаат и татковци и мајки 🙂 Образованието на бебињата, а воедно и на сите, е најјакото оружје што може да го имаме. Образование за битките, фармите, тактиките и помагањето.
Целта ми е да ги задржам и мотивирам постоечките играчи, а воедно и регрутираме нови бебиња, кои ќе ги нараниме, наоружаме и израсниме.. и еден ден ќе бидат новиот Scimex, Aexil ili El Che. Постоечките играчи сакам да ги обединам, да бидат вистински другари. Затоа во мојот мандат, еден ден од неделата ќе организирам собиранки, да се дружиме, да размениме мислења и стратегии за иднината на нашата е-Македонија. На собиранките ќе бидам упорна да присуствуваат сите министри и заменици, кои ќе дадат извештај за секој тенк, злато и пара што ја потрошиле.
Исто дел од идејата на мојот мандат е интегрирање на што повеќе девојки во играта, но и во самата власт. Да.. во власта! Рамноправни сме на маркетот, на фармата, на бојното поле, време е да сме рамноправни и во власта! Затоа секое министерство ќе има, министер и двајца заменици. Од нив, во зависност од искуството, еден ќе биде обавезно девојка. За да стекнат повеќе искуство за следните мандати. За таа цел, ќе лобирам лично до секој претседател на партија, и командир на единица, да постават заменик девојка, која ќе се обучува и ќе стекнува искуство.

Се разбира, собиранката за е-републик девојки. која е моја дамнешна идеја, ќе ја реализирам за време на мојот мандат.

е-Македонија ќе ја водам чесно и искрено. Во преден план ќе бидат интересите на е-Македонија, се за неа!

Целиот детален тим ќе е подоцна објавен.
Благодарност на сите што ме предложија за оваа функција и за нивната подршка!
Се надевам на подршка од сите Вас, e-граѓаните, е-партиите и е-единиците.


TashaMKD
Силни и Обединети Македонци - Силна Македонија!
Кандидатура за Претседател [TashaMKD]
http://www.erepublik.com/en/article/-tashamkd-1-2160366/1/20
-shout-

 

Commentaires

Kevin09
Kevin09 1,826 jour, 16:41

прФ со среќа Ташааа 😘 😘 😘

elAngelo
elAngelo 1,826 jour, 16:42

o7

ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER
ONCE A TIGER ALWAYS A TIGER 1,826 jour, 16:43

so sreca o7

Darkman87
Darkman87 1,826 jour, 16:44

so srekja ama i gresis 😃 posle taa funkcija 80% na igrava ke te pcujat 😃

TRTE T
TRTE T 1,826 jour, 16:45

o7

Laze Milacev
Laze Milacev 1,826 jour, 16:45

secno
o7

Boban Panovski
Boban Panovski 1,826 jour, 16:45

nema podrska

GoodBeer
GoodBeer 1,826 jour, 16:45

o7

DexterMKD
DexterMKD 1,826 jour, 16:45

so sreka, samo za koj mesec se kandidiras ? xD

Baniran na pravdina
Baniran na pravdina 1,826 jour, 16:45

Кандидатура за Претседател [TashaMKD]
http://www.erepublik.com/en/article/-tashamkd-1-2160366/1/20
-shout-

o7

Aragorn MKD
Aragorn MKD 1,826 jour, 16:46

o7 so tebe sme 😉

ivan.sk
ivan.sk 1,826 jour, 16:48

toni be nosi ja na star trek ne i treba CP da bide : )

NotSoEvil
NotSoEvil 1,826 jour, 16:48

o7 со свеќа !! :DD

TheNikola
TheNikola 1,826 jour, 16:49

o7

ZecOrigins
ZecOrigins 1,826 jour, 16:51

da a ?? leee +1 so srekja

e Vladimir
e Vladimir 1,826 jour, 16:52

Со среќа Таша... о7

Princess Emily
Princess Emily 1,826 jour, 16:54

Со среќа o/

AsT89
AsT89 1,826 jour, 16:54

o7

BucephalusIII
BucephalusIII 1,826 jour, 17:11

со среќа!

M.I.K
M.I.K 1,826 jour, 17:13

\o

Kliton C.T
Kliton C.T 1,826 jour, 17:13

so sreka nate samo mnogu rano objavena kandidatura ima uste pola mandat CAB

ibey
ibey 1,826 jour, 17:17

good luck \o/

TashaMKD
TashaMKD 1,826 jour, 17:21

Не е рано нека се знае....
Јас сакам добар тим да спремам од сега, а не 5 до 12

Glamche
Glamche 1,826 jour, 17:22

o7

B a z e
B a z e 1,826 jour, 17:24

со среќа

eMacedon
eMacedon 1,826 jour, 17:30

srekno!

Axwell69
Axwell69 1,826 jour, 17:32

o7

Kliton C.T
Kliton C.T 1,826 jour, 17:44

abe sakav da kazam da ne se naljuti CAB site nakaj tebe sto ke se svrtat i nikoj vise nema da go pluka pa krivo da ne mu stane

nd89
nd89 1,826 jour, 17:53

srekno
o7

Plainswalker
Plainswalker 1,826 jour, 21:08

Со среќа, а и памет ; )

Aleksandar l Makedonski
Aleksandar l Makedonski 1,827 jour, 23:07

Со среќа 🙂

ajvaRmen
ajvaRmen 1,827 jour, 23:19

So sreka Tasha o7

Pejoski WarMaster
Pejoski WarMaster 1,827 jour, 23:45

Имаш голема подршка од целиот еМакедонски народ!

Со среќа!

о7

KocoskiMKD
KocoskiMKD 1,827 jour, 23:46

Srekno o/

kokan p
kokan p 1,827 jour, 00:06

so sreka o7

Light Angel
Light Angel 1,827 jour, 00:23

ooo good luck girl , you have my vote 😑

goce.bs
goce.bs 1,827 jour, 00:24

so sreka i imas edno golemo VOTE od mene

BranislavMKD
BranislavMKD 1,827 jour, 00:34

Angela Merkel

El Che G
El Che G 1,827 jour, 00:39

o/

Ace Veles
Ace Veles 1,827 jour, 00:44

Srekno , no go imas mojot glas samo dokolku me pokanis na sobirankata za e-republik devojki 😃:D:D

Apo Nenormalnio
Apo Nenormalnio 1,827 jour, 00:51

Гуд Лак \o

tonikuze
tonikuze 1,827 jour, 01:06

so sreka

Felllix
Felllix 1,827 jour, 01:06

Srekno
o/

Damjan988
Damjan988 1,827 jour, 01:08

Merkel ... Srekjno!!!

SaJrUs
SaJrUs 1,827 jour, 01:18

o/

Ghost of Styx
Ghost of Styx 1,827 jour, 01:19

so sreka

Staniskov
Staniskov 1,827 jour, 01:36

o7

ПОДРШКА!!!

viktor159
viktor159 1,827 jour, 01:36

o7

Brigate Rossonero Born Brigate
Brigate Rossonero Born Brigate 1,827 jour, 01:39

o7

mane komita
mane komita 1,827 jour, 01:51

JAS MISLAM DEKA KAKO I VO RL TAKA I TUKA ZENA NE E USTE SPREMNA DA JA VODI MAKEDONIJA

 
Publier ton commentaire

Qu'est-ce ?

Vous êtes en train de lire un article écrit par un citoyen d'eRepublik, un jeu de stratégie multijoueur immersif où l'on retrouve des pays réels. Créez votre propre personnage pour aider votre pays à atteindre la gloire et devenez un héros de guerre, un grand journaliste ou un magnat de la finance.